Gość: anka.p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:57 A ja się nie boje malinki cztery osim i pra-gosi :-o(. bo one mi przypominają Braci Rojek Wiec sie nie boje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzyk007 Re: malinka 48 i pra-gosia 08.02.05, 08:56 Gość portalu: anka.p napisał(a): > A ja się nie boje > malinki > cztery osim > i pra-gosi :-o(. > bo one mi przypominają Braci Rojek > Wiec sie nie boje Poczułem Ildefonsa. A swoją drogą to poważne wyznanie. Nie boisz się, że już na Pragie nie wjedziesz. Przecież Malinka to największa kiziorka w dziąsło szarpana. -- Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: malinka 48 i pra-gosia 08.02.05, 09:36 a skąd masz takie informacje?krzykuuuuuuuuuuu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: malinka 48 i pra-gosia 09.02.05, 17:29 Dopiero teraz przeczytałam ten post. Przyznaję z ręką na sercu, że jestem najspokojniejszą kobietą na tym forum i w ogóle. I podobno zarażam spokojem! A jeśli do kogoś strzelam, to tylko za brak poczucia humoru i za używanie nie- cenzuralnych słów przy kobiecie. Wyjąt- kiem są dobre kawały! Oczekuję od Was pocieszenia w postaci dobrego kawału lub zdjęcia, bo leżę w łó- żeczku i walczę z przeziębieniem . A Wam zdrowia życzę! Wiersze też możecie dla mnie pisać, bo lubię wszelaką twórczość. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: malinka 48 i pra-gosia 10.02.05, 07:56 jasne Gosieńko,zaraz coś wymyślę i Ci wyślę na pocztę gazetową:))). Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: malinka 48 i pra-gosia 10.02.05, 10:09 Dziękuję Ci Malinko! Może przestanie po przeczytaniu listu przestanie mnie boleć głowa? Kto da więcej??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: malinka 48 i pra-gosia 10.02.05, 14:29 dostałaś zdjęcie śpiocha?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pra_malinka48 Re: malinka 48 i pra-gosia 10.02.05, 16:29 Nie nic nie mam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: malinka 48 i pra-gosia 10.02.05, 21:37 jak nic nie masz to spadaj.:))a ja kocham nie wiem kogo,ale kocham Odpowiedz Link Zgłoś
pra_malinka48 Re: malinka 48 i pra-gosia 11.02.05, 10:03 Nie mam zdjęcia Śpiocha. I tyle. A mam cały Świat i najlepszy........"sok z żuka". Nie taki jak ze zużytych,.......... Odpowiedz Link Zgłoś
palker beetlejuice 11.02.05, 10:11 Tropikalne żaby z Kolumbii oraz ptaszki z Nowej Gwinei mają w swoich organizmach wysokie stężenie trucizny - batrachotoksyny. Wszystko to dzięki specyficznej diecie - zwierzęta te bowiem żywią się pewnymi kosmopolitycznymi chrząszczami z rodziny Choresine - donosi "Proceedings of the National Academy of Sciences". W połowie lat 60. w skórze kolumbijskich żab nadrzewnych z rodzaju Phyllobates (na zdjęciu Phyllobates terribilis) odnaleziono niezwykle silną neurotoksynę o nazwie batrachotoksyna. Paraliżuje ona tak potężnie, że miejscowi Indianie wykorzystują ją do produkcji zatrutych strzał (jest silniejsza nawet od znanej kurrary). Jednak żaby hodowane w niewoli nie wytwarzają trucizny, dlatego naukowcy wydedukowali, że musi ona pochodzić z pożywienia. W 1992 roku odnaleziono kolejne zwierzę, w którego organizmie znajduje się neurotoksyna - jest to pitohui, mały ptaszek z rodziny wróblowatych, mieszkaniec Nowej Gwinei. Okazało się, że i w tym wypadku o obecności trucizny decyduje pokarm. Odkrycia dokonali naukowcy ze Smithsonian Conservation Research Center i Narodowego Instytutu Zdrowia, a na czele ekipy badawczej stanął dr Jack Dumbacher z Kalifornijskiej Akademii Nauk. Badali oni zawartość układu pokarmowego ptaków. Ale skupiono się także na przepytywaniu miejscowej ludności - czy zjedzenie jakiejś rośliny lub owada (a jest to tradycyjny pokarm ptaków i żab) nie powoduje u nich nieprzyjemnego pieczenia czy drętwienia. W ten sposób odnaleziono sprawcę - chrząszcza z rodziny Choresine, którego miejscowi nazywają "nanisani". Nazwa ta odnosi się do nieprzyjemnego drętwienia warg, które występuje po wzięciu żuka do ust. Badania w laboratorium potwierdziły, że chrząszcz zawiera batrachotoksynę. Odnaleziono go także w żołądkach ptaków. Owady z tej rodziny są obecne w lasach deszczowych Kolumbii, toteż mogą stanowić część diety trujących żab. Badacze dopuszczają jednak możliwość, że to nie jest koniec łańcucha pokarmowego - może chrząszcze zjadają coś innego, co sprawia, że są toksyczne. Pitohui to jednak bardzo dzielny ptaszek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka.p Re: beetlejuice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:38 >>Pitohui to jednak bardzo dzielny ptaszek:-) Naprawdę nie wiem, dlaczego on mi sie kojarzy z obojnactwem ;-() Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: beetlejuice 11.02.05, 10:47 podejrzewasz, ze obojniacy są trujacy? www.antoranz.net/CURIOSA/ZBIOR4/C0409/26-QZD02046_pitohui.HTM Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: malinka 48 i pra-gosia 11.02.05, 12:57 Malinko! Kim jest ta pra_malinka48? Czy udaje nas obydwie? Dostałam zdjęcie pięknego "śpiocha", a w zasadzie jednego śpiocha i jednego nie-śpiocha! Czuję się trochę lepiej, a wszystkim Wam życzę stuprocentowego zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
pra_malinka48 Re: malinka 48 i pra-gosia 12.02.05, 16:02 JESTEM: Gosią o smaku malin i Malinką o smaku ... kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Gosia o smaku malin i Malinka o smaku kobiety! 12.02.05, 18:42 Dobre! Czyli obie jesteśmy słodkie! Ale czy też jesteśmy obiektami Twego pożądania??? Nie nadążam za Twoim myśleniem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pra_malinka48 Re: Gosia o smaku malin i Malinka o smaku kobiety 12.02.05, 18:49 Poprostu, powstał ideał....... Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: Gosia o smaku malin i Malinka o smaku kobiety 12.02.05, 18:56 Jestem idealną kobietą i każda moja wada jest moją zaletą! A jaki jest Twój ideał kobiety pra_malinku??? Odpowiedz Link Zgłoś
pra_malinka48 Re: Gosia o smaku malin i Malinka o smaku kobiety 12.02.05, 19:04 Łączę to co z Was jest najpyszniejsze i najbardziej sekowne......rozkosz i słodycz. Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: Gosia o smaku malin i Malinka o smaku kobiety 12.02.05, 19:06 Ale chyba idealna kobieta ma coś bardziej wartościowego niż słodycz ust i rozkosz ciała? Bo jeśli tylko to zauważasz w ko- biecie, stajesz się bardzo nuuuuuuuudny. Odpowiedz Link Zgłoś
pra_malinka48 Re: Gosia o smaku malin i Malinka o smaku kobiety 12.02.05, 19:52 Dzięki Ci. Jak Ci ulżyć w cierpieniu? Może ociepleniem kontaktów na forum? Przykład za oknem nakazuje wręcz ocieplić kontakty między ludźmi, między nami. Poza tym, też tego chcę. Ale jeszcze trochę potrwam w delikatnym żarcie. Pozdrawiam Cię Pra_Gosiu. Trzymaj się cieplutko. Pa........... Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Idzie ocieplenie na-strojów! 12.02.05, 19:55 Za oknem ochłodzenie, więc czas na ocieplenie na-strojów. W związku z atakiem zimy moje stroje są coraz cieplejsze i utrudniają mi wyeksponowa- nie damskich wdzięków. Dzięki, zimo! Odpowiedz Link Zgłoś
pra_malinka48 Re: Idzie ocieplenie na-strojów! 12.02.05, 20:02 Ach te dźwięki. Cudowne, prawda? Okryj się ciepło kołderką lub pidżamką. Soczku z malin? Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: Idzie ocieplenie na-strojów! 12.02.05, 20:08 Dźwięki są bardzo na-strojowe. Muzyczka cicho sączy się z radia, a ja równie cichutko sączę herbatkę z sokiem pra_malinkowym, chyba za dużo go piję. Mam ciepłą piżamkę, pod piżamką ciepły podkoszulek, a na to wszystko narzuciłam ciepłą kamize- leczkę. Lecz wciąż mi zimno ... Kocyk może by się przydał, może lepszy byłby ciepły kotek ... Odpowiedz Link Zgłoś
pra_malinka48 Re: Idzie ocieplenie na-strojów! 12.02.05, 20:13 Mruczący....? A może zadzwoń po niego Gosiu? Przytuli, zamruczy, okryje, pomoże w zagotowaniu wody..... Zaśpiewa lub........... ....................... przyniesie węgla z piwnicy, znów zamruczy i delikatnie przytuli......... Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: Idzie ocieplenie na-strojów! 12.02.05, 20:21 Jestem raczej pedantyczna, lubię porządek wokół, chociaż nie przesadzam i nikogo do niego strasznie nie zmuszam. Ale tak jakoś zgubił mi się telefon do tego kotka i nie mogę go znaleźć! Napiszesz mi go??? A węgiel to ja mam, ale w tabletkach! Natomiast zamiast noszenia węgla życzę sobie podwójne mruczenie i potrójne przy- tulanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zniszczona_krystyna Re: Idzie stosunków ociplenie 12.02.05, 20:13 Soczek to niemożebnia sprawa, no chyba że do malinóweczki co ją Stasiek z Utraty z Mańką przerabia z Royal spiryt. Leguralnie inszy sok to tylko małoletnie pentaki pijom z psiukaną wodą w tunelu Wschodniego dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Ocipienie stosunków idzie! 12.02.05, 20:36 Woda z saturatora! A ileż ja się tego w życiu na Wschodnim napiłam! Aż dziw, że gruźlica mnie nie dopadła! Ale sma- czna była ta "gruźliczanka", jeśli po- prosiło się o większą porcję soku pra- malinkowego! Odpowiedz Link Zgłoś
pra_malinka48 Re: Ocipienie stosunków idzie! 12.02.05, 20:47 A teraz się z Tobą pożegnam: Pra_malinki najlepiej wyglądają nad ranem, pa..miłej_nocy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Od komputera do pilota??? 12.02.05, 20:52 Odchodzisz ... od komputera i sięgasz po pilota. Syndrom samotności mężczyzny! To lepiej chwyć za książkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Od komputera do pilota??? IP: *.chello.pl 12.02.05, 20:54 Faceci lubią dwie zabawki. Jadna to pilot, druga to........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilotka Re: Od komputera do pilota??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:56 A druga to samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Od komputera do pilota??? IP: *.chello.pl 12.02.05, 20:57 Nie do końca, pilot i.....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Od komputera do pilota??? IP: *.chello.pl 12.02.05, 21:04 BINGO !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 SWIETY WALENTY 12.02.05, 21:18 by sie usmial.Z okazji zblizajacych sie walentynek ,co niektorym wyobraznia zaczela dzialac.NIc w tym zlego.......................... Odpowiedz Link Zgłoś
fly111 Re:do pra_gosi Idzie ocieplenie na-strojów! 15.02.05, 17:28 Niedobra zima, utrudnia podziwianie kobiecych kształtów i wdzięków, idz sobie zimo , a kysz ;-) pra_gosia napisała: > Za oknem ochłodzenie, więc czas na ocieplenie > na-strojów. W związku z atakiem zimy moje stroje > są coraz cieplejsze i utrudniają mi wyeksponowa- > nie damskich wdzięków. Dzięki, zimo! Odpowiedz Link Zgłoś