Dodaj do ulubionych

trasy rowerowe- Białołęka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 00:25
Zrobiło się ciepło i można powiedzieć, że zaczął się sezon rowerowy. Czy jeździcie gdzieś po Białołęce ? Macie jakieś ulubione trasy ? Mieszkam na Tarchominie dopiero od paru lat i nie znam wszystkich zakątków, ale jeżdżąc nawet pobieżnie to tu, to tam – muszę przyznać, że jest ciekawie. Może jakiś piknik rowerowy dla forumowiczów ? Mam na myśli jakieś krótsze trasy typu do 20 km i na pewno nie 100 km. Piszę o tym profilaktycznie bo mój znajomy mnie namawiał pewnego przedpołudnia na przejazd do Kazimierza nad Wisłą : ) ( w tę i z powrotem).
km
Obserwuj wątek
    • Gość: qba Re: trasy rowerowe- Białołęka IP: 192.165.213.* 12.04.05, 10:01
      Na Białołęce jest kilka, nawet nieźle oznakowanych, szlaków. Spora część z nich
      zaczyna się w okolicach przystanku PKP Choszczówka i prowadzi naprawdę
      sympatycznymi trasami, np. nad Zegrze albo w głąb wschodniej części dzielnicy.

Wszystkie charakteryzują się nienadmiernym stopniem trudności i długości (30-50
      km licząc z drogą powrotną) i z doświadczenia własnego mogę potwierdzić, że
      znakomicie nadają się na wycieczki rowerowe.

Opisywanie w tym miejscu wszystkich szlaków mija się chyba z celem. Proponuję,
      żebyś kupił(a) mapkę turystyczną północnych okolic Warszawy z ich trasami (do
      dostania za parę złotych w lepszych księgarniach) i życzę udanej jazdy!
    • Gość: Hassani Re: trasy rowerowe- Białołęka IP: *.waw.prokom.pl 12.04.05, 13:55
      Witam,

Dla mnie na rozgrzewke jest wypad na wsch bialeleke. Ty z tarchomina mozesz
      pojechac przez choszczowke mostem (nad kanalem) w kobialce, potem olesin, manki-
      wojdy (w sezonie jest tam knajpo-sklep z grillem) itd. Trasa latwa lekka i
      przyjemna - poza przejazdem glebocka w strone lasu brodnowskiego (niemilo), z
      tej czesci bialoleki masz mozliwosc wypadu dalej w strone nieporetu (mozna
      dojechac nad zalew, okolica bialobrzegow, prawie cala droge jadac
      polami/lasami), marek i brodna/zacisza, polecam

Pozdrawiam,
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka