Dodaj do ulubionych

Czek z Barclays w Polsce

IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 04.04.06, 12:58
Witam!

Dostałem pocztą czek z banku Barclays. Dzwoniłem do swojego banku - nie
realizują, w Peako - owszem, ale trzeba mieć u nich konto...Czy ktoś ma
doświadczenia z realizacją brytyjskich czeków w Polsce?

Pozdrawiam,
Krzysiek
Obserwuj wątek
    • Gość: wow Re: Czek z Barclays w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:23
      zaloz konto funtowe w Pekao SA , zanies czek do banku , poczekasz jakies 6
      tygodni i jak bedzie wszystko ok z czekiem to na Twoim koncie znajda sie
      funciaki.

jakies pytanka?

Wasz ulubiony
      wow:)
      • Gość: Soup Nazi Re: Czek z Barclays w Polsce IP: 70.54.192.* 04.04.06, 16:31
        Gość portalu: wow napisał(a):

> zaloz konto funtowe w Pekao SA , zanies czek do banku , poczekasz jakies 6
        > tygodni i jak bedzie wszystko ok z czekiem to na Twoim koncie znajda sie
        > funciaki.
        >
        > jakies pytanka?

Tak. Dlaczego system bankowy w Bulbonii jest taki razowo-buraczany? Dlaczego to
        trwa az 6 tygodni? Czy oni maluja te pieniadze? Kiedys myslalem, ze tak jest
        tylko z czekami z Kanady, teraz wiem, ze to samo jest ze Stanami i UK. Kiedys
        realizowalem w Kanadzie czek wystawiony w Bulbonii przez Bank Pekao na
        amerykanski Chemical Bank. Dwa dni. Zapomnialem, ze to przeciez bulbonskie
        biurewstwo.
        • Gość: wow Re: Czek z Barclays w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 16:36
          zupka te zale kieruj tutaj
          www.pekao.com.pl/index.xml?/004162-322253-91216
          Wasz ulubiony
          wow:)
        • Gość: Jaro Re: Czek z Barclays w Polsce IP: *.md.uwcm.ac.uk 04.04.06, 17:16
          Sprobuj zalozyc w UK konto z PLN i realizowac tu czeki z PL! Dlaczego w jedna
          strone ma dzialac a w druga nie? A juz najbardziej porazajace w UK jest to co
          wyrabiaja niektore banki. Dzis znajoma chciala zalozyc konto w Alliance &
          Leicester i dowiedziala sie ze trzeba miec adres w UK przez 5 lat zeby
          otworzyli rachunek, mimo ze miala NIN, prawo jazdy, rejestracje na liscie
          wyborcow i papiery z PL! A w Barclays dzis mi powiedzieli ze ISA nie moge
          wykupic bo im sie... druki skonczly, a bez drukow ani rusz. Wykupilem w HSBC
          bez drukow, online. Niektore banki z UK powinny wysylac menedzerow na
          przeszkolenie do Bulbonii (chociaz moze nie, bo by sie tam za duzo cwaniactwa
          nauczyli, jak np. pobierania prowizji od NIE UZYWANIA karty debetowej :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka