Dodaj do ulubionych

Uwaga ta tarantula znowu dziala

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.05, 22:31
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=29891408&a=29891408
Mało mu, no kurcze.
Obserwuj wątek
    • beata_ I czego się czepiasz...? 04.10.05, 22:44
      Nie masz chęci, to nie rób nic...
      • sloggi Re: I czego się czepiasz...? 05.10.05, 03:23
        beata_ napisała:

> Nie masz chęci, to nie rób nic...
        >
        Dokładnie, zgadzam się z panią B.
    • Gość: b Brawo dla tego Pana!!!!!!! IP: 195.85.249.* 05.10.05, 12:48
      Inni potrafią tylko siedziec i marudzić.
    • tarantula01 Re: Uwaga ta tarantula znowu dziala 15.10.05, 23:04
      I z tego działania zebrało się ok. 510 podpisów w tej sprawie.
      • pawelek.s Re: Uwaga ta tarantula znowu dziala 17.10.05, 11:59
        Tarantula powiedz gdzie i kiedy w jakiej lini mozna Cię spotkać - dla Ciebie
        podpisuje się w ciemno !!!!
    • tarantula01 UD Białołęka, odpowiedź 05.12.05, 22:55
      Warszawa, 2005-11-30
      W odpowiedzi na Państwa pisma dot. przebiegu trasy autobusów linii E-4 i 511,
      Wydział Infratruktury uprzejmie informuje, iż powyższe sprawy zostały
      rozpatrzone przez Zarząd Dzielnicy Białołęka, który zdecydował o przywróceniu
      poprzedniej trasy autobusu linii E-4 na odc. Most Grota Roweckiego,
      Wisłostrada - Krasińskiego - Pl. Wilsona w dwie strony, wyraził zgodę na nową
      trasę linii E-4 na Tarchominie, tj. ulicą Światowida, zawnioskował o
      pozostawieniu przystanku na Modlińskiej przy ul. Ekspresowej i dodanie nowego
      przystanku przy Konwaliowej, lub Płochocińskiej.

Podpisane przez naczelnika Wydziału Infrastruktury.

Petycja do ZTM w sprawie E-4
      • nasza_maggie Re: UD Białołęka, odpowiedź 05.12.05, 23:21
        wow! :)
        tak trzeba:)

a tak wogóle co to znaczy: ta tarantula znowu działa - popsuła się jakoś czyco?
        • beata_ Re: UD Białołęka, odpowiedź 05.12.05, 23:28
          Nie popsuła się - to komuś się coś "popsuło"...
      • rysio.ochucki Re: UD Białołęka, odpowiedź - BEZ SENSU!!!! 06.12.05, 10:14
        Czy Tarantula możesz mi wytłumaczyć po co dodatkowy przystanek na Konwaliowej
        lub Płochocińskiej? Wybacz ale ja nie mogę takiej głupoty zrozumieć!!! Pochodzę
        z drugiej strony Wisły, ale takiej durnoty nie widziałem już dawno. Dlaczego??

"Popatrzcie, problem dotyczy ludnosci naplywowej co jedzie het, het... od
        Legionowa, Jablonny, Pultuska, Serocka, Nasielska, Sierpca, Ciechanowa,
        Raciaza... ( ha, ha... ale jest bezrobocie ! ) do Mekki, na przystanek
        Obrazkowa. Tak. W innych rejonach Warszawy...no wezmy takich z Piaseczna
        chocby... Oni dojezdzaja na Dworzec Poludniowy i dopiero tam moga wsiasc do
        metra, innego autobusu lub tramwaju. Nie ma takiej sily, zeby wlaczyli sie do
        ukladu komunikacyjnego miasta w innym miejscu, albo...zeby uklad komunikacyjny
        byl tak skonstruowany, aby ich obslugiwac przede wszystkim, a mieszkancow
        miasta przy okazji. Wyobrazanicie sobie Ursynow i Natolin w takiej sytuacji ?
        Czy znacie autobus ( oprocz 165 co jezdzi ''raz kwartal'' ), ktory by z
        Ursynowa wyjezdzal w Pulawska ?! A tak jest u nas... u nas bowiem, petla na
        Nowodworach sluzy autobusom wozacym ludzi do Legionowa ( i dalej ), zeby
        sprawnie zataczaly. A przeciez wydawac by sie moglo, ze naturalnym miejscem
        przesiadkowym dla przyjezdnych powinna byc petla Zeran, PKP ZOO i WWa Gdanska.
        A nie Obrazkowa ! Mogloby sie wydawac ? Co ?" - że tak powiem pozwoliłem sobie
        zacytować inną osobę z innego forum. I cóż??? Czy nie można przyznać jej 100%
        racji???

Panie Tarantula jak to sobie Pan widzi?
        • herox Re: UD Białołęka, odpowiedź - BEZ SENSU!!!! 06.12.05, 10:48
          Ludzie!
          Czy Wy potraficie tylko narzekać?
          Człowiek się stara coś zorganizować, o coś walczyć, a dla Was
          nadal wszystko jest źle!
          • rysio.ochucki Re: UD Białołęka, odpowiedź - BEZ SENSU!!!! 06.12.05, 11:01
            Oczywiście zaraz narzeka - w żadnym razie nie neguje zaangażowania tarantuli w
            sprawy komunikacji. Powiem więcej bardzo podziwiam zaangażowanie tarantuli w te
            sprawy - tylko jest jedno ale. Ja tego nie rozumiem. Po co dokładać przystanki?
            Po co??? Po co chomikować n-dziesiąt dublujących się linii? Nie lepiej w
            pierony zlikwidować 508 i zostawić E4 w spokoju (a nawet zlikwidować część
            przystanków na trasie E4 - mowa tu o ekspresowej)
        • tarantula01 Co dostał UD Białołęka 06.12.05, 11:43
          rysio.ochucki napisał:

Na wstępie przedstawię pismo, które skierowałem do UD - jest w forum
          Komunikacja:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=29891408&a=30686826
          Po otwarciu ul. Słowackiego linia E-4 została skierowana w stronę Nowodworów na
          trasę: Pl. Wilsona - Słowackiego - Trasa AK - most Grota - Modlińska... z
          dotychczasowej: Pl. Wilsona - Krasińskiego - Wisłostrada - most Grota -
          Modlińska...

Taka trasa spowodowała, ze mieszkańcom północno-wschodnich rejonów Warszawy
          wydłużyli Państwo drogę powrotną od 1-4 do nawet 15 minut. Rozrzut czasowy
          wynika z:
          a) rozsynchronizowanej sygnalizacji świetlnej w ul. Słowackiego (autobus
          może stać i 3 razy).
          b) zatoru na Trasie AK.
          Korek uliczny na Trasie AK jest o wiele większy niż zator tworzący się przy
          wjeździe na most Grota z Wisłostrady.

Dotychczasowe indywidualne pisma pasażerów linii E-4 nie przyniosły rezultatu,
          toteż zdecydowałem się zmobilizować współpasażerów linii E-4 do bardziej
          masowego wystąpienia. W efekcie od początku października przez 2 tygodnie pod
          żądaniem powrotu linii E-4 na trasę z przed otwarcia ul. Słowackiego podpisało
          się ok. 600 osób. Głosy te złożę w stosownych urzędach w najbliższych dniach -
          teraz sygnalizuję problem.
          Pasażerowie po prostu widzą, że teraz mają gorzej niż wcześniej.

Przy zmianach tras autobusów po otwarciu ul. Słowackiego kierowali się Państwo
          zapewne myślą o utrzymaniu wspólnego przystanku dla linii autobusowych w
          kierunku Białołęki. Wybór padł na przystanek przy UD Żoliborz. To z punktu
          widzenia interesu mieszkańców Białołęki zły wybór.
          Właściwy to przystanek pod kinem Wisła (Pl. Wilsona02). Najlepiej byłoby dla
          linii 508 zastąpić przystanek Pl. Wilsona08 przystankiem Pl. Wilsona02.
          Uprzedzając Państwa ripostę, że ten przystanek jest "za ciasny" dla E-4, 508 i
          511 jednocześnie, sugeruję czasowe trasy linii E-4 w ciągu dnia:
          1. Skierowanie linii E-4 w godzinach popołudniowych (godz. 15:30 - 19:00)
          w dni powszednie, a więc wtedy, gdy na trasie AK jest największy zator i straty
          mieszkańców z tytułu przejazdu są największe (nawet 15 minut), bezpośrednio z
          Pl. Wilsona w stronę ul. Krasińskiego i dalej Wisłostrady (z pominięciem
          dawnego przystanku w ul. Krasińskiego - co też poparli pasażerowie). 508 bez
          zmian.
          2. W pozostałych godzinach kursowanie linii E-4, ze względu na mniejsze
          straty czasu (1-4 minuty) spowodowane głównie "tylko" przestojami na czerwonym
          świetle, dotychczasową trasą. 508 bez zmian.

Dla pasażerów E-4 nie spowoduje to zamętu, bowiem 98% jadących w stronę
          Nowodworów wsiada na przystanku Pl. Wilsona02.

W imieniu mieszkańców - pasażerów linii E-4 liczę na pozytywne ustosunkowanie
          się i przychylenie do prośby.

> Czy Tarantula możesz mi wytłumaczyć po co dodatkowy przystanek na Konwaliowej
          > lub Płochocińskiej?

Sam nie wiem, zwłaszcza, że o niego nie występowałem. mało tego najchętniej
          pozbyłbym się z E-4 wogóle przystanków w ul. Modlińskiej (był taki czas po
          otwarciu stacji Dw. Gdański i ludzie to dobrze wspominali).

> Wybacz ale ja nie mogę takiej głupoty zrozumieć!!! Pochodzę z drugiej strony
          > Wisły, ale takiej durnoty nie widziałem już dawno. Dlaczego??

Moim zdaniem UD chce przeforsować swoje przy okazji naszego mojego.

> "Popatrzcie, problem dotyczy ludnosci naplywowej co jedzie het, het... od
          > Legionowa, Jablonny, Pultuska, Serocka, Nasielska, Sierpca, Ciechanowa,
          > Raciaza... ( ha, ha... ale jest bezrobocie ! ) do Mekki, na przystanek
          > Obrazkowa. Tak. W innych rejonach Warszawy...no wezmy takich z Piaseczna
          > chocby... Oni dojezdzaja na Dworzec Poludniowy i dopiero tam moga wsiasc do
          > metra, innego autobusu lub tramwaju. Nie ma takiej sily, zeby wlaczyli sie do
          > ukladu komunikacyjnego miasta w innym miejscu, albo...zeby uklad
          > komunikacyjny byl tak skonstruowany, aby ich obslugiwac przede wszystkim, a
          > mieszkancow miasta przy okazji. Wyobrazanicie sobie Ursynow i Natolin w
          > takiej sytuacji ?
          > Czy znacie autobus ( oprocz 165 co jezdzi ''raz kwartal'' ), ktory by z
          > Ursynowa wyjezdzal w Pulawska ?! A tak jest u nas... u nas bowiem, petla na
          > Nowodworach sluzy autobusom wozacym ludzi do Legionowa ( i dalej ), zeby
          > sprawnie zataczaly. A przeciez wydawac by sie moglo, ze naturalnym miejscem
          > przesiadkowym dla przyjezdnych powinna byc petla Zeran, PKP ZOO i WWa
          > Gdanska.
          > A nie Obrazkowa ! Mogloby sie wydawac ? Co ?" - że tak powiem pozwoliłem
          > sobie zacytować inną osobę z innego forum. I cóż??? Czy nie można przyznać
          > jej 100% racji???
          >
          > Panie Tarantula jak to sobie Pan widzi?

Tak to sobie widzę:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=29891408&a=33048607
          tarantula01 napisał:

> Warszawa, 2005-11-30
          > W odpowiedzi na Państwa pisma dot. przebiegu trasy autobusów linii E-4 i 511,
          > Wydział Infratruktury uprzejmie informuje, iż powyższe sprawy zostały
          > rozpatrzone przez Zarząd Dzielnicy Białołęka, który zdecydował o przywróceniu
          > poprzedniej trasy autobusu linii E-4 na odc. Most Grota Roweckiego,
          > Wisłostrada - Krasińskiego - Pl. Wilsona w dwie strony,

Mały krok do zmiany trasy linii E-4 wykonany z powodzeniem.

> wyraził zgodę na nową trasę linii E-4 na Tarchominie, tj. ulicą Światowida,

Zapewne z powodu zakorkowanej Myśliborskiej, może i dobrze, ale mam nadzieję,
          że nie będzie przystanku "przy sklepie" - choć pewnie przy UD Białołęka
          przystanek będzie (urzędnicy sobie też coś chcą upiec).

> zawnioskował o pozostawieniu przystanku na Modlińskiej przy ul. Ekspresowej i
          > dodanie nowego przystanku przy Konwaliowej, lub Płochocińskiej.

Jak już będzie przy UD, to po co Ekspresowa? Lepiej już ją zamienić na
          Konwaliową albo wogóle wywalić - wtedy do E-4, jednocześnie do 511, będzie
          przesiadka przy UD Białołęka.

> Podpisane przez naczelnika Wydziału Infrastruktury.
          • rysio.ochucki Re: Co dostał UD Białołęka 06.12.05, 11:53
            W takim razie panie tarantula chylę czoła. Wygląda zatem na to że UD chce
            mieszkańców Białołęki jak zwykle uszczęśliwić na siłę :(((
            • nasza_maggie Re: Co dostał UD Białołęka 06.12.05, 12:09
              Węglarz: Ja jednego nie mogę zrozumieć. Za dwie tony węgla dali nam cały wóz
              choinek.
              Tatuś Tradycji: Może im potrzebny był węgiel ?
              Paluch: Do czego ?
              Tatuś Tradycji: Do palenia w piecu.
              Wąsacz: A choiną co, nie można palić ?
              Paluch: To nawet lepiej.
              Węglarz: Chłop to u nas ciemny jest...
              Paluch: He.
              Węglarz: ... ale te z filmu to mają łby do interesu !
              Paluch: Mają ! Przecież jak mówiłem wam, że...
              Tatuś Tradycji (do konia): Co staje ? Co staje ? Cztery kopyta a o drogę
              pyta ?!!!
              Węglarz: A co byś chciał !!! Stworzenie czuje, że chcesz go orżnąć !!! Robi tak
              samo jak my, a o suchym pysku cały dzień?!!! To co byś chciał ?!!!
              Paluch: Dobra, już no... cicho !
              Węglarz: No, co byś chciał ?!!!
              Paluch: no dobra ! To dam mu ! Już !
              Paluch (do konia): No Łysa ! Twoja dola ! Ciągnij do dna ! No... tak, tak,
              tak ! Ooooo... dobra ! O... tak, tak ! O... masz, masz ! No !
            • tarantula01 UD Białołęka i ZTM - proponowana odpowiedź 07.12.05, 11:35
              > Warszawa, 2005-11-30
              > W odpowiedzi na Państwa pisma dot. przebiegu trasy autobusów linii E-4 i 511,
              > Wydział Infratruktury uprzejmie informuje, iż powyższe sprawy zostały
              > rozpatrzone przez Zarząd Dzielnicy Białołęka, który zdecydował o przywróceniu
              > poprzedniej trasy autobusu linii E-4 na odc. Most Grota Roweckiego,
              > Wisłostrada - Krasińskiego - Pl. Wilsona w dwie strony,
              > wyraził zgodę na nową trasę linii E-4 na Tarchominie, tj. ulicą Światowida,
              > zawnioskował o pozostawieniu przystanku na Modlińskiej przy ul. Ekspresowej i
              > dodanie nowego przystanku przy Konwaliowej, lub Płochocińskiej.

> Podpisane przez naczelnika Wydziału Infrastruktury.

Jako mieszkańcy miasta wnioskujący o zmianę trasy linii E-4, dziękujemy za
              poparcie w tej sprawie ze strony Zarządu Dzielnicy.
              Co do dalszych Państwa wniosków w sprawie autobusu linii E-4, to o ile zmiana
              trasy linii E-4 na terenie dzielnicy jest w zasadzie do zaakceptowania ze
              względu na poranne zakorkowanie ulicy Myśliborskiej, to w przypadku dodawania
              nowych przystanków, nie sądzę, aby wszyscy podpisani wcześniej tego sobie
              życzyli.
              Przewiduję, że po zmianie trasy pojawiłby się przystanek przy UD Białołęka.
              Jesli tak, to ten przystanek skutecznie przejąłby rolę węzła przesiadkowego z
              autobusów pozostałych linii białołęckich (152, także 126) i
              linii "legionowskich" (723 i 801). Do tej pory takim węzłem jest przystanek
              przy Ekspresowej. Zastąpienie przystanku Ekspresowa tym przy UD Białołęka
              byłoby na rękę przesiadającym się do metra pasażerom - ludzie mieliby dwie
              szybkie linie do metra E-4 i 511.
              Być może wówczas dla E-4 można by było wstawić przystanek przy Konwaliowej, aby
              linia 511 mająca więcej przystanków po drodze do metra nie była mniej
              wykorzystana od tego miejsca, ale proszę pamiętać, że E-4 jest linią
              ekspresową, a nie przyśpieszoną. W związku z tym przystanek przy Konwaliowej
              degradowałby tę linię ekspresową.

PS. W ZTM odpowiedź adresowana byłaby do Pionu Przewozów (tak jak pierwotne
              pisma do wiadomości)
              • Gość: E-4 Re: UD Białołęka i ZTM - proponowana odpowiedź IP: *.crowley.pl 07.12.05, 14:10
                tarantula01 napisał:
                "Dla pasażerów E-4 nie spowoduje to zamętu, bowiem 98% jadących w stronę
                Nowodworów wsiada na przystanku Pl. Wilsona02"

A ja powiem - kolega Tarantula słabo liczy. Czy zeczywiście na 100 pasażerów E-
                4 od Placu Wilsona tylko 2 wsiada na drugim przystanku przy Placu? Oj,
                naciąganie rzeczywistości dla własnego widzimisię...
                • nasza_maggie Re: UD Białołęka i ZTM - proponowana odpowiedź 07.12.05, 16:06
                  przstańta narzekać! :)
                  • herox Re: UD Białołęka i ZTM - proponowana odpowiedź 07.12.05, 17:14
                    Zgadza się!!!
                    I weźta się do roboty!!!

Sabotażyści - czyśta z innej dzielnicy, czy co?
            • tarantula01 Wersja E-4 21.12.05, 12:01
              Z tego, co ostatnio się dowiedziałem, wynika:
              Trasa E-4: Pl. Wilsona - Krasińskiego - Wisłostrada - most Grota - Modlińska -
              Światowida - Nowodwory.

Ale uwaga! przystanki będą po staremu (oprócz Porajów) - UD nie dogadał się z
              ZTM. ZTM najchętniej wyrzuciłby z E-4 Ekspresową, a dodał Białołęka-Ratusz
              (d.Wiśniewo). UD widziałby oba plus Płochocińska lub Konwaliowa.

Sprawa przystanków dla E-4 pewnie szybko rozstrzygnie się w praniu i pewnie
              Ekspresową zastąpi przystanek przy UD.

Dodatkowo, można się szybko spodziewać wyprostowania 152, aby linia ta jeździła
              Modlińską prosto i nie zajeżdżała na Tarchomin.
          • Gość: Kiełek Re: Co dostał UD Białołęka IP: 87.234.195.* 07.12.05, 17:13
            A od kiedy tak się martwisz wydłużeniem czasu podróży?? Wydłużyłeś ją min. o
            15min. dla dojeżdżających samochodami i jakoś Cię to nie zmartwiło...
            Jestem takim samym użytkownikiem drogi i płace za nią znacznie więcej niż
            pasażer autobusu, a zawsze muszę mu ustępować. Tak wygląda sprawiedliwość
            społeczna wg Ciebie - dziękuję....
            Czytając o Tobie co raz bardziej utwierdzam się w świadomości, że postępujesz
            zgodnie z zasadą:
            "Jeżeli każdy pomyśli o sobie, to będzie pomyślane o wszystkich"...

P.S.
            Kupiłem drugi samochód i nie zamierzam się przesiadac do autobusu jadącego
            buspasem do mnie do pracy dwa razy dłużej niż ja samochodem w korkach.
            • herox Re: Co dostał UD Białołęka 07.12.05, 17:18
              Ale pie..rzysz głupoty!.
              Czy musisz się chwalić, że taki z Ciebie cwaniak, co masz dwa samochody?
              I co? I klękajcie narody, bo ja jadę swoim autem i muszę mieć miejsce i wygodę?
              Figa - nikt tego nie popiera, jesteś osamotniony.
              Na całym świecie transport publiczny ma priorytet i jest najważniejszy.
              Jeden autobus przewiezie tyle ludzi co 40 samochodów.

Mimo, że rzadko podróżuję autobusem to jak najbardziej popieram buspas.
              A działania tarantuli i jego kompanów także jak najbardziej popieram.
              • Gość: Kiełek Re: Co dostał UD Białołęka IP: 87.234.195.* 08.12.05, 12:10
                Właśnie siedzę w Monachium i widzę jaki ma priorytet komunikacja miejska...
                Są buspasy, ale zrobione z głową i nie powodują zwiększania korka o 50%.
                Skoro dla Ciebie każdy kto jest w stanie zarobić i utrzymać dwa samochody jest
                cwaniakiem, to chyba nie mamy o czym rozmawiać - trzeba było się uczyć, a do
                szkół chodziłem państwowych i nie miałem żadnych znajomości k woli wyjaśnień.
                Nie chcę, żeby nikt mi z tego powodu kładł pokłony, ale nie chcę, żeby mnie z
                tego powodu dyskryminował.
                Działania tarantuli sa takie jakie mu pasują - jakby jeździł z innej dzielnicy
                to nie byłoby żadngo buspasa na Modlińskiej.
                • rysio.ochucki Re: Co dostał UD Białołęka 08.12.05, 12:47
                  1/3 ulicy Modlińskiej to za dużo dla Nowodworów, Tarchomina, Winnicy etc.
                  (gdzie mieszka znaczna większość mieszkańców) Białołęki???
                  A może to właśnie z Ciebie jest egoista który patrzy z perspektywy własnego
                  kupra w metalowej puszce? A co tam mnie reszta obchodzi... ważne że po
                  chodniku, pojadę po buspasie... alleluja i k**wa do przodu...

Niemalże jak mocherowy beret.
                  • Gość: Kiełek Re: Co dostał UD Białołęka IP: 212.160.172.* 23.12.05, 13:20
                    Posłuchaj mocher - 1/3 to stanowczo za mało - jeżdżę z Nowodworów (mieszkam w
                    bloku), a więc jestem z tej większości i chciałbym mieć 100%.... ale dla
                    wszystkich. Po buspasie jeżdżę jak jest korek, po chodniku nigdy nie
                    jechałem... w przeciwieństwie do kierowców autobusów (jeżdzących nie tylko
                    buspasem - widocznie 1/3 drogi to dla nich za mało i nie mogą jechać dwa
                    autobusy za sobą, bo trzeba się ścigać).
                    Jestem za równym dostępem do wszyskich publicznych niepłatnych (bezpośrednio)
                    dróg dla wszystkich uzytkowników. Jestem liberalny, nikomu niczego nie chcę
                    zabraniać i nie chcę, żeby mnie ktoś ograniczał.

Bliższy założenia rozgłośni jest chyba tarantula - zwolenników i wielbicieli
                    juz ma...
                    • rysio.ochucki Re: Co dostał UD Białołęka 23.12.05, 13:31
                      Z ciebie taki liberał jak z rydzola miłośnik praw osób trzecich do posiadania
                      własnego światopoglądu. Jedź lepiej "pseudoliberałku" do NY i zobacz jak tam
                      traktują kierowców w centrum (albo do ojczyzny myślicieli liberalizmu -
                      LONDYNU) i spróbuj wjechać do city. Przestań się pienić, umyj ząbki, sprzątaj
                      zabawki razem z hulajnogą z przedpokoju bo tata Ci mandat wlepi za zbyt długie
                      siedzenie przy komputerze. Myj ząbki i idź spać bo Mikołaj prezentu ci jutro
                      nie przyniesie (a rózgę jeszcze dostaniesz za jeżdżenie po bus-pasie) :>
                • tarantula01 Re: Co dostał UD Białołęka 08.12.05, 14:43
                  Gość portalu: Kiełek napisał(a):

> Działania tarantuli sa takie jakie mu pasują - jakby jeździł z innej dzielnicy
                  > to nie byłoby żadngo buspasa na Modlińskiej.

Właściwie, gdyby z boku na to popatrzeć, to masz rację... Byłby pewnie w innej
                  dzielnicy. Mam nadzieję, że ludzie zaczną bardziej naciskać władze miasta, aby
                  polepszyły funkcjonowanie krwiobiegu Warszawy nie tylko w zapowiedziach
                  przedwyborczych.
    • cetka Re: Uwaga ta tarantula znowu dziala 24.12.05, 21:08
      dla tych, ktorym jego pomysly pasuje, to pewnie super, ze jest taki
      nadglorliwiec, co wszystko za nich zalatwi. ja go nie cierpie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka