agua 31.10.05, 09:57 Witam, Wczoraj wieczorem kaloryfery były zimne, włączyły się około 22 a rano były lodowate. Macie podobnie? Kto "trzyma" kurki od ogrzewania? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mcdzia1 Re: Ogrzewanie 31.10.05, 10:12 U mnie zaobserwowałam podobny problem. Ktoś ewidentnie przy tym manipuluje bo to nie pierwszy raz kiedy występują takie amplitudy temperatury w moim mieszkaniu. Ciekawe czy coś o tym wie nasz administrator? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzaten Re: Ogrzewanie 31.10.05, 10:45 Andrzeju, Jest tak jak piszesz, wieczorem ustawiam kurek na 5, rano kaloryfery są ledwo letnie a w mieszkaniu lodowato... M. Odpowiedz Link Zgłoś
poker_7 Re: Ogrzewanie 31.10.05, 11:34 witam, mam dokładnie ten sam problem, kaloryfery żyją swoim życiem... gdzie to się teraz zgłasza takie sprawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamash12 Re: Ogrzewanie 03.11.05, 19:39 Grzejniki daja ciala.. Od dwoch dni na maksymalnym ustawieniu sa lekko cieple. Zapowietrzenie nie wchodzi w rachubę. co z tym zrobić? Kamash Odpowiedz Link Zgłoś
agua Re: Ogrzewanie 03.11.05, 20:40 Czy wszyscy jesteśmy mieszkańcami ostatnich pięter? Dzwoniłem do p. Administrator miała interweniować u hydraulika...:( Niestety nie jestem w stanie teraz sprawdzić jak jest u mnie bo jeszcze jestem w pracy ale postaram sie do niej zadzwonic teraz. A Odpowiedz Link Zgłoś
agua Re: Ogrzewanie 03.11.05, 20:55 Niestety nikt nie odbiera, dla zainteresowanych podaję telefon do biura administracji: 654-07-54, 0-600-075-045. A. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_2 Re: Ogrzewanie 03.11.05, 21:33 sprawdzilem przed chwila mam podobnie grzejniki ustawione na maxa a jakies takie nizbyt cieple III pietro bud A Odpowiedz Link Zgłoś
mcdzia1 Re: Ogrzewanie 04.11.05, 09:29 Grzejniki nadal letnie. Ostatnie piętro w budynku "B". Odpowiedz Link Zgłoś
kociszek Re: Ogrzewanie 04.11.05, 10:13 U mnie też nie za ciepło, ale na rozgrzanie wiadomo że najlepsze są figle pod kołdrą :) Może adminstrator chce nam stworzyć warunki do rozmnażania :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kociszek Re: Ogrzewanie 05.11.05, 15:08 Kufa o co chodzi, generalnie to nigdzie nie grzeje i jest zimno!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agua Re: Ogrzewanie 05.11.05, 15:19 Ale wczoraj wieczorem i dzis rano bylo OK, prawda? Wczoraj rozmawialem z czlowiekiem od hydrauliki i powiedzial, ze na wezle jest wszystko w porzadku, woda dochodzaca ma okolo 40 stopni. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: Ogrzewanie 08.11.05, 12:00 No i jak??? Ciepło już Wam? Bo się martwię:) Pozdro. i wiele ciepła dla wszystkich mieszkańców I etapu Odpowiedz Link Zgłoś
mcdzia1 Re: Ogrzewanie 08.11.05, 12:06 Z tym ogrzewaniem to nadal jest różnie. Wczoraj wieczorem grzejniki były tak cieplutkie że aż miło. A dziś rano lodowate, znowu, brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: Ogrzewanie 08.11.05, 12:50 A działacie w tym temacie? Przecież tak być nie może! W tej chwili jest jeszcze w miarę ciepło, ale co z Wami będzie, gdy wezmą mrozy? Odpowiedz Link Zgłoś
poker_7 Re: Ogrzewanie 08.11.05, 14:43 Moze jakos da się przebidować do wiosny... :) Instalacjami wodnymi zajmuje się pan Gracjan Kryśka, znany wszystkim, którzy zmieniali cos w swoich instalacjach podczas budowy, sympatyczny i życzliwy facet. Sugeruję umowić się z p. Gracjanem a nie z monterami od niego bo to zupełnie inna rozmowa. No więc P. Gracjan był u mnie w piątek, wczesniej był u kogos z podobnym zgłoszeniem a w trakcie wizyty u mnie ktoś dzwonił i skarżył się na to samo. Pomimo tylu zgłoszeń p. Kryska uważa, że wszystko sprawdził i jest ok. Sprawa wyglada tak: Głowice mamy termostatyczne, reagujące na temp. powietrza - ustawienie na 5 powinno spowodować utrzymywanie temp. na poziomie 25c - kolejne 4,3,2,1 to spadek chyba o 2,5 stopnia. Szczegółowe papierkowe instrukcje mozna odebrać u p. Kryśki. W zalezności od tego, czy coś leży na kaloryferze, czy głowoca jest dalej - blizej okna itp. to jej praca moze być zakłócana i kaloryfer świruje. Do tego dochodzi różna temp wody z elektrociepłowni - inna w dzień inna w nocy. Ale generalnie według p. Kryski ma być tak jak my chcemy a nie urzadzenia i już! Zaproponował nawet, że jezeli uwazam ze to głowica to mi je wszystkie wymieni, choc podobno niezwykle rzadko się psują. Ponieważ do końca ja swoje a on swoje umówilismy się na trzydniowy test -głowice stare, kupiłem i pozyczyłem dziś kilka termometrów, temp. ustawię na 3 i przez trzy dni nie dotykam się do tych pieprzonych kaloryferów. Jezeli temp. bedzie średnio ok 20 to znaczy ze jest mi ciepło - bez wzgledu na to czy jest mi ciepło czy nie ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agua Re: Ogrzewanie 08.11.05, 15:12 U mnie pomogło odpowietrzenie - można tego dokonać za pomocą śrubokręta własnoręcznie. AP Odpowiedz Link Zgłoś