Dodaj do ulubionych

Osiedle Malborska

18.11.05, 12:36
Witam! Po drugiej stronie Malborskiej zaczynają grodzić teren. Sprawdziłem -
to Budimex buduje "Osiedle Malborska". Niedawno pytałem w JANPUL czy za ulicą
może coś powstać i zaprzeczyli. To ich druga fałszywa odpowiedź - pierwsza
dotyczyła zabudowy pod nowe Centrum Handlowe za kanałkiem. Niemożliwe, żeby
nie wiedzieli o planowanych inwestycjach - to ich dziedzina i chcąc być wobec
nas w porządku powinni o tym poinformować. Nie możemy nikomu zabronić
budowania - to nielogiczne - ale nasz developer popełnia błąd ukrywaniem
takich faktów - bo skutkiem takiego postępowania traci nasze zaufanie juz na
początku. Nie wiem jak będzie z innymi sprawami - zaczynam tracić zaufanie.
Obserwuj wątek
    • nossidar Re: Osiedle Malborska 18.11.05, 13:13
      Taka jak juz napisalam w poprzednim watku, panie z biura janpul nie wiedza
      zupelnie nic, badz nie chca mowic :/
      Juz tydzien czekam na pewien dokument i doczekac sie nie moge, tym bardziej na
      jakiekolwiek informacje.
      Zaczynam sie wkurzac, ale moze dlatego ze mam na glowie jeszcze wiele innych
      spraw :/
    • bodziach Re: Osiedle Malborska 18.11.05, 13:24
      To osiedle ma być po drugiej stronie ulicy i po drugiej stronie Smródki, tak?

Niestety nie ładuje mi się ich strona
      www.budimex-nieruchomosci.com.pl/www_mis/nieruchomosci.nsf/0/4375CBEB2DEA4E25C12570BB0063EA6
      4?opendocument&typ=m&page=lokalizacja
      • bodziach Re: Osiedle Malborska 18.11.05, 13:26
        Nie wierzę, że nie wiedzą. Skoro sami szukają działek pod kolejne inwestycje,
        muszą być w tym temacie na bieżąco.
        • kris0064 Re: Osiedle Malborska 18.11.05, 14:43
          Osiedle powstaje po drugiej stronie Malborskiej ale po naszej stronie Kanałku -
          tak właśnie Kanałku a nie jakiejś Smródki - między starymi blokami a brzegiem
          kanałku.
          • bodziach Re: Osiedle Malborska 18.11.05, 15:06
            Niech będzie "Kanałek". Ja w sumie całe życie spędziłem na Bródnie i zawsze
            mówiliśmy "Smródka". Tak się przyjęło i już. Nie ma to ani trochę zabarwienia
            pejoratywnego.
    • ettore_ukp Re: Osiedle Malborska 18.11.05, 18:00
      Witam!

Może się nie zrozumieliście i odpowiedzieli Ci odnośnie drugiej strony kanałku
      lub Ostródzkiej a nie Malborskiej.

Pozdrawiam
      • kris0064 Re: Osiedle Malborska 18.11.05, 23:18
        Jechałem teraz wieczorem Głębocką i teran budowy Osiedla Malborska jest już
        ogrodzony. Nawiązując do poprzednich tekstów - nie spodziewałem się żyć na
        odludziu i nie o to chodzi. Chodzi mi o udzielanie informacji przez osoby z
        JANPULa, o ich rzetelność i uczciwą postawę wobec nas - klientów.
        • kbor Re: Osiedle Malborska 19.11.05, 15:48
          Nie rozumiem tych nerwow.
          To chyba jasne ze kazdy developer chce do samego konca ukrywac lokalizacje
          budowy przed konkurencja, bo moze ktos inny dzialke podkupic.

Nie uwazam ze to zla wola pracownikow JanPula ze nie udzielaja informacji.

Na dobra sprawe o powiekszeniu centrum handlowego to nawet urzednicy ratusza
          nie umieli sie wypowiedziec, a oczekujecie tego od developera.

PS. Zawsze mozecie sie wyniesc z osiedla, bedzie wiecej mieszkan dla innych.
          • radkoff Re: Osiedle Malborska 19.11.05, 18:53
            He he! Mocno acz celnie!
          • kris0064 Re: Osiedle Malborska 19.11.05, 23:23
            kbor napisał:

> Nie rozumiem tych nerwow.
            > To chyba jasne ze kazdy developer chce do samego konca ukrywac lokalizacje
            > budowy przed konkurencja, bo moze ktos inny dzialke podkupic.
            >
            > Nie uwazam ze to zla wola pracownikow JanPula ze nie udzielaja informacji.
            >
            > Na dobra sprawe o powiekszeniu centrum handlowego to nawet urzednicy ratusza
            > nie umieli sie wypowiedziec, a oczekujecie tego od developera.
            >
            > PS. Zawsze mozecie sie wyniesc z osiedla, bedzie wiecej mieszkan dla innych.

Jeżeli czegoś nie rozumiesz to nie powód, żebyś wyskakiwał z tekstem jak ten z
            PS. Ciebie też może coś kiedyś zbulwersować i chyba nie chciałbyś usłyszeć, że
            jak Ci się nie podoba to się wynoś. Poczytaj wcześniejsze wątki - może to nie
            do końca nerwy a tylko nadmiar emocji. Uważam, że My- mieszkańcy osiedla i
            JANPUL powinniśmy współpracować i ufać sobie. Chwalę sobie kontakty z Paniami z
            biura -jak do tej pory - mucha nie siada - dla mnie są super i każdą sprawę
            załatwiają profesjonalnie. Temperatura podskoczyła przy informacji o budowie
            Centrum Handlowego - a ja i inni pytaliśmy zupełnie niedawno o ewentualne
            inwestycje w sąsiedztwie.
            Nowe osiedle wogóle mi nie przeszkadza, nowe C.H.-jeżeli będzie tam gdzie się
            dowiedzieliśmy-też nie - ale jeżeli po drugiej stronie kanałku wybudują coś
            wielkiego i brzydkiego a może nawet śmierdzącego i trującego - to czy będziemy
            milczeć o tym fakcie? Forum jest do rozmów i wyjaśniania interesujących nas
            spraw - a nie do ucinania tematów w ten sposób.
            PS. Być może będziemy sąsiadami - ja mam zamiar być dobrym sąsiadem.
            Pozdrawiam
            • chrostula Re: Osiedle Malborska 20.11.05, 20:29
              popieram:)
              forum jest od dyskusji

pm
      • bodziach Re: Osiedle Malborska 21.11.05, 09:54
        Wczoraj byłem zobaczyć, jak idą prace i gdzie buduje się Osiedle Malborska. Ku
        mojemu zaskoczeniu, flagi Budimexu powiewają na terenie ogrodzonym po drugiej
        stronie ulicy i po drugiej stronie Smródki (czyli stosunkowo daleko od naszego
        osiedla) - b. blisko przystanku autobusowego na nowej ulicy prowadzącej do CH.

Na przeciwko naszego osiedla - po drugiej stronie ul. Malborskiej, między
        wysokimi blokami i kanałkiem jest również ogrodzony teren. W tym miejscu nie
        zauważyłem żadnych szyldów, ale tu też pewnie stanie jakieś osiedle, bo wątpię,
        żeby wykorzystano to miejsce w innym celu. Może ma ktoś lepsze info?
        • malkos_i_chrostula Re: Osiedle Malborska 21.11.05, 10:51
          Fajnie ze tutaj wszystkie bloczki sa
          cztero pietrowe.
          A swoja droga to ciekawe co tam sie na przeciwko
          nas buduje.
          • sylwinka80 Re: Osiedle Malborska 21.11.05, 13:28
            ciekawe jaka cena?
            • bodziach Re: Osiedle Malborska 21.11.05, 13:38
              No właśnie widzę, że usunęli już ze strony ceny mieszkań ;-) Ale były wysokie.
              Coś ok. 4400zł za metr.
              • angela_waw1 Re: Osiedle Malborska 21.11.05, 15:33
                No ja mam od nich pełną wycene :> Cena od 4.400 do 4.600 za 1 mkw. Miejsce
                parkingowe 24.400 PLN. Podane ceny z VAT.
                Harmonogram płatności:
                10% wartości umowy w ciągu 3 dni od podpisania umowy przedwstępnej; 85% dopiero
                31.12.2006 r; 5% w ciągu 3 dni roboczych od odbioru technicznego mieszkania (do
                28.02.2006 r.).
                Nie waloryzujemy cen.
                • mirabelll Re: Osiedle Malborska 25.11.05, 13:39
                  oddanie jest w lutym 2007 a nie 2006
        • kris0064 Re: Osiedle Malborska 21.11.05, 22:57
          Witajcie- odpowiadam głównie "bodziachowi" bo faktycznie można tam pobłądzić -
          to nad czym powiewają flagi BUDIMEXU, bliżej ul.Nowowincentego to chyba baza
          Budimexu ale jako budowniczego "dróg i mostów" a to co po drugiej stronie
          Malborskiej pomiędzy starymi blokami a kanałkiem to właśnie teren budowy
          Osiedla Malborska firmy Budimex developera budowniczego mieszkań.
          • bodziach Re: Osiedle Malborska 22.11.05, 10:07
            Dzieki za informacje i sorry jeśli kogoś wprowadziłem w błąd ;-)
          • malkos_i_chrostula Re: Osiedle Malborska 22.11.05, 10:12
            Czyzby Budimex tam byl ze względu na planowana rozbudowę glębockiej?
            Kiedys czytalem, ze obok centrum targowek ma byc wieli wezel
            komunikacyjny, wlasnie z poszerzona glebocka i jakimis
            dodatkowymi dojazdami.
    • renay Re: Osiedle Malborska 22.11.05, 19:58
      Na projektach mieszkań Budimexu jest firma Janpul, mamy zatem tego samego
      projektanta i podobne mieszkania zwłaszcza 2 pokojowe.
      rena
      • bodziach Re: Osiedle Malborska 23.11.05, 09:06
        Na to samo zwróciłem uwagę. Mieszkania bardzo podobne, tylko ceny różne :-)
        • mikwoz1980 Re: Osiedle Malborska 23.11.05, 23:27
          Jesli chodzi o ceny na os. Malborska, to skoro sa tak wysokie, to tylko nalezy sie cieszyc, ze prawdopodobnie dokonalismy dobrego wyboru w odpowiednim czasie.

Zaskocze Was w innej sprawie - ja informacje o tym, ze powstanie to osiedle oraz, ze Janpul robi dla nich projekt dostalem od JanPulu i specjalnie nie musialem jej wyciagac.

p.s. tez kupilem juz mieszkanie w A1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka