Dodaj do ulubionych

Obejżdzamy objazd : )

01.10.01, 12:47
Do bloków na Odkrytej jeżdzę teraz z moim driverem trasą egzotyczną, acz bez
korków.
Dojeżdzamy Modlińską do Selgrosa, skręcamy w lewo w Sprawną i skacząc na
wybojach dojeżdzamy do Odkrytej - może wyboiście, ale szybko i sprawnie - jak
to na Sprawnej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agaa Re: Obejżdzamy objazd : ) IP: 217.153.35.* 01.10.01, 13:57
      NIestety, zwykłe asfaltowe drogi w Wwie są na tyle dziurawe, że to wystarczy
      dla zawieszenia mojego samochodu, tym bardziej, że nie jest to wózek służbowy.
      Chyba wolę trochę postać w korku niż jeżdzić po tych wybojach, po których
      przejechałam się dwa razy kiedyś i starczy mi na długi czas.
    • Gość: beata Re: Obejżdzamy objazd : ) IP: *.acn.waw.pl 01.10.01, 20:45
      Sloggi, ty też mieszkasz na Odkrytej???? Czy ja moze coś źle zrozumiałam?
      Pozdr
      B.
      • Gość: sloggi Re: Obejżdzamy objazd : ) IP: 62.233.138.* 02.10.01, 11:21
        Mieszkam na Wyszogrodzkiej, na Bródnie. Na Odkrytą jeżdzę bardzo często.
        Może to dziwne, ale z reguły jestem wieziony.
        Jeśli muszę jechać busem, to tylko 104. ( 126 jedzie na Ćmielowską i muszę się
        przesiąść ).
        Trasa samochodem, którą pokonujemy jest super, a że nie jest rajdowa ?, no cóż
        nie lubię szybkiej jazdy.
        • Gość: beata Re: Obejżdzamy objazd : ) IP: *.acn.waw.pl 02.10.01, 18:32
          A już się ucieszyłam, ze tez jesteś z Odkrytej:-(
          Ale Wyszogrodzka też dobra:-)))
          Pozdr
          • sloggi Re: Obejżdzamy objazd : ) 03.10.01, 09:57
            Znasz poza mną kogoś z Wyszogrodzkiej ?
            • beata_ Re: Obejżdzamy objazd : ) 03.10.01, 10:51
              Chyba nie:-))))))))
              Ale to nie szkodzi - wystarczysz za mnówstwo ludzi:-)))
              Pozdr
            • Gość: Jedrzej Re: Obejżdzamy objazd : ) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 13:31
              sloggi napisał(a):

> Znasz poza mną kogoś z Wyszogrodzkiej ?

Ja kilka osob znam.
              Fajne masz sasiedztwo z pizzerią
              J.

• sloggi Re: Obejżdzamy objazd : ) 03.10.01, 15:28
                Mieszkam po drugiej stronie, przy basenie.
          • Gość: oli Re: Obejżdzamy objazd : ) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 21:24
            czsami pomieszkuje na ODKRYTEJ, coraz bardziej slawna ulica w warszawie (chyba to
            jeszcze jest w-wa??)

Gość portalu: beata napisał(a):

> A już się ucieszyłam, ze tez jesteś z Odkrytej:-(
            > Ale Wyszogrodzka też dobra:-)))
            > Pozdr

• Gość: Aga Re: Sloggi IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 06.10.01, 22:34
          Trudno nazwać coś jazdą jak się stoi przez 15 min w miejscu.
          • Gość: zdzicha Re: Sloggi IP: *.acn.waw.pl 06.10.01, 22:51
            Mowilam juz gdzies, ze jezdzic to trzeba umic.
            • Gość: Aga Re: Zdzicha IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 06.10.01, 22:56
              Z tym kółkiem w samochodzie to radzę sobie calkiem, calkiem , ale chamstwo mnie
              denerwuje na ulicach jak nic innego!
              • beata_ Re: Aga 06.10.01, 22:58
                Agusiu, tu nie o chamstwo chodzi, tylko o sposoby - nie wszystkie sa naganne:-))
                • Gość: Aga Re: Beata IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 06.10.01, 23:05
                  Chamstwo na Modlińskiej i wjazd na most Grota jest GIGANTYCZNE i nie moge sie z
                  tym pogodzic! sorry
                  • beata_ Re: Beata 06.10.01, 23:07
                    Nie, no tu masz rację, ale to nie ma nic wspólnego z "umić jeździć" Zdzichy:-))
                    • Gość: Aga Re: Beata Zdzicha IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 06.10.01, 23:09
                      Masz racje! Ale tak mi sie jakos przypomnialo !
                      Zdzich wybacz!
                      • beata_ Re: Beata Zdzicha 06.10.01, 23:22
                        Zdzicha to dobra dziewczyna, wybaczy:-))
                        Może tylko nie wybaczyć tego "Zdzicha" zamiast Zdzichy
                        • Gość: Aga Zdzicha wybacz IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 06.10.01, 23:26
                          Zdzicha wybacz , że zrobiłam z Ciebie Zdzicha!
                  • Gość: zdzicha Re: Aga IP: *.acn.waw.pl 06.10.01, 23:43
                    Chamstwo na drogach jest typowe dla Warszawy - dlugo sie do tego przyzwyczajalam,
                    az sie w koncu przyzwyczailam. Zapraszam na szkolenie, jak sobie z tym radzic bez
                    uszczerku na zdrowiu.

• Gość: Aga Re: Chamstwo IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 07.10.01, 09:40
                      Jestem z dziada ,pradziada Warszawianką i ni cholery nie mogę się przyzwyczaić!
                    • Gość: Agaa Do Zdzichy IP: 217.153.35.* 08.10.01, 17:22
                      Spotkałyśmy się już gdzieś na jakimś wątku, w którym pisałaś jakim dobrym
                      jesteś kierowcą i "jeździć trzeba umić", niestety pomimo moich zapytań,
                      zupełnie bezradnego i zagubionego 10-letniego codziennego kierowcy nie
                      otrzymałam nawet skrawka tej tajemnej instrukcji. Jak np. można ominąć korek na
                      moście lub na wiadukcie nadal mnie bardzo intryguje, a podobno ty masz na to
                      sposoby. A tak w ogóle wydaje mi się, że jesteś typem tego
                      właśnie "cwaniackiego" sposobu jeżdzenia, którego pełno na drogach i który
                      zupełnie mi nie odpowiada. Co gorsza, kierowcy tego typu są przekonani, że są
                      najlepsi i najszybsi, a do tego jeszcze tacy sprytni. Pozdrawiam.
                      • Gość: zdzicha Re: Do Agi IP: *.acn.waw.pl 08.10.01, 23:12
                        Tak, pamietam, spotkalysmy sie w jakims watku nt. jezdzenia po Warszawie - troche
                        mnie tam przykrocilas, a ja podejrzewalam o to Bogu ducha winna Beate.
                        Otoz, spiesze wyjasnic - po Warszawie jezdze dosc krotko, bo tylko 2 lata i na
                        poczatku nie moglam zniesc tego, ze kazdy, kto ma warszawska rejestracje uwaza,
                        ze ma prawo zajezdzac mi droge i wyzywac od burakow. Nauczylam sie zatem jezdzic
                        w podobnym stylu, aby dorownac miejscowym krolom szos, aczkolwiek zupelnie mi sie
                        to nie podoba. Ale - jesli wszedles miedzy wrony... Nie uwazam, ze jestem
                        najszybsza i najlepsza, bo moc silnika mojego pojazdu pozostawia wciaz jeszcze
                        troche do zyczenia, ale jakos sobie radze - na tyle, zebym nie miala powodow do
                        narzekania, ze stoje w korku. Jezeli przypominasz sobie, jak milo usmiechnieta i
                        patrzaca proszaco na Ciebie dziewczyna usilowala wjechac przed Ciebie, to z
                        pewnoscia bylam ja - takie sa moje sposoby, chociaz stosuje je glownie, co chyba
                        zrozumiale, w odniesieniu do mezczyzn.
                        Korki na mostach i wiaduktach omijam, bo jezdze sluchajac radia, w ktorym mowia,
                        gdzie sie one tworza, te korki. Mam rowniez moje "tajne" objazdy, ktorymi chetnie
                        podzielilabym sie z Toba, ale widze, ze wcale nie chcesz sie tego dowiedziec i
                        poprzez tego posta chcialas tylko wylac swoje zale, ze Ty stoisz w korkach, a ja
                        nie. Usmiechnij sie czasem do wspoluzytkownikow drog, bedzie wszystkim
                        przyjemniej.
                        Szerokiej drogi! :)
                        • Gość: Agaa Re: Do Zdzichy IP: 217.153.35.* 09.10.01, 09:23
                          Gość portalu: zdzicha napisał(a):

> Nie uwazam, ze jestem
                          > najszybsza i najlepsza, bo moc silnika mojego pojazdu pozostawia wciaz jeszcze
                          > troche do zyczenia, ale jakos sobie radze - na tyle, zebym nie miala powodow do
                          >
                          > narzekania, ze stoje w korku. Jezeli przypominasz sobie, jak milo usmiechnieta
                          > i
                          > patrzaca proszaco na Ciebie dziewczyna usilowala wjechac przed Ciebie, to z
                          > pewnoscia bylam ja - takie sa moje sposoby, chociaz stosuje je glownie, co chyb
                          > a
                          > zrozumiale, w odniesieniu do mezczyzn.
                          > Korki na mostach i wiaduktach omijam, bo jezdze sluchajac radia, w ktorym mowia
                          > ,
                          > gdzie sie one tworza, te korki. Mam rowniez moje "tajne" objazdy, ktorymi chetn
                          > ie
                          > podzielilabym sie z Toba, ale widze, ze wcale nie chcesz sie tego dowiedziec i
                          > poprzez tego posta chcialas tylko wylac swoje zale, ze Ty stoisz w korkach, a j
                          > a
                          > nie. Usmiechnij sie czasem do wspoluzytkownikow drog, bedzie wszystkim
                          > przyjemniej.
                          > Szerokiej drogi! :)

Po pierwsze, ja też słucham radia, ale tylko po to, żeby jakoś miło spędzić czas
                          w korku, bo słuchanie czy jest korek na Modlińskiej lub przy wjeździe na Most
                          Gdański rano ok. 8.00 jest zupełnie bez sensu, bo zawsze jest, a doskonale wiesz,
                          że z Tarchomina nie mozna inaczej się dostać do centrum jak tylko Modlińską
                          (ostatnio coraz więcej ludzi jeździ również Marywilską, ale stopniowo i
                          ten "objazd" się zapycha). Po drugie, to że jestem uprzejma i uśmiecham się do
                          innych kierowców w niczym mi nie pomaga ominąć korki, może się czasem przyjemniej
                          stać w korku jak wszyscy wokoło są uprzejmi (takiej iddylicznej scenki w Wwie
                          jeszcze nie widziałam), ale stać trzeba, co oznacza, że moja droga do/z pracy
                          trwa długo i niestety nic nie wskazuje, aby z tego kierunku miało się cokolwiek w
                          najbliższym czasie poprawić. Osobiście, również udaje mi się korzystać z bardziej
                          lub mniej "tajnych" skrótów, ale niestety odbija się to (1) na zawieszeniu mojego
                          samochodu i/lub (2) na łamaniu przepisów drogowych - wolałabym jednak
                          jeżdzić "normalnie" ale wtedy zawsze to oznacza stanie w korkach obojętnie
                          jak "dobrze umi się jeździć".
                          • zdzicha Re: Do Agi 09.10.01, 10:15
                            To ja naprawde nie wiem, jak Ci pomoc...
                            • Gość: Agaa Re: Do Zdzichy IP: 217.153.35.* 09.10.01, 10:57
                              A myślałam, jak przekonywałaś na innym wątku, że jak się "umi jeździć" to można
                              ominąć korki, więc oczekiwałam jakieś "złotej" recepty, a tu okazuje się, że
                              też jesteś bezradna.
                              • zdzicha Re: Do Agi 09.10.01, 12:33
                                W dalszym ciagu uwazam, ze jezdzic to trzeba umic. Zloty srodek jako taki nie
                                istnieje, a kazdy ma dwie rece, dwie nogi i rozum i musi sobie radzic sam, bo w
                                Polsce predzej powstanie Spoleczny Komitet Walki z Korkami na Drodze niz jakies
                                sensowne rozwiazanie tego problemu.
                                • sloggi Do Agi 09.10.01, 12:35
                                  Metodami na korki jest tylko i wyłącznie świetna znajomość topografii miasta.
    • sloggi Wyjazd z Tarchomina. 09.10.01, 12:38
      Od dłuższego czasu rano preferuję tylko jeden. Z Modlińskiej w Klasyków, za
      przejazdem w prawo w Czołową i prosto przez Marywilską, Wysockiego, Odrowąża do
      Węzła Żaba. Dalej to już zależy od kierunku jazdy.
      Jak sprawdzicie to opiszcie wrażenia.
      • Gość: Agaa Re: Wyjazd z Tarchomina. IP: 217.153.35.* 09.10.01, 14:03
        Sprawdzałam wczoraj rano. Zyskałam ok 3 minut, co przy całej trasie, która
        muszę pokonać w ok. 45-50 minut nie jest jakimś rewelacyjnym wynikiem.
    • sloggi Re: Obejżdzamy objazd : ) 24.10.01, 17:28
      Podobno można jakoś ominąć budowane rondo i przez Myśliborską i Konwaliową
      wyjechać na Modlińską ?
      • Gość: Agaa Re: Obejżdzamy objazd : ) IP: 217.153.35.* 25.10.01, 09:14
        Objazd ronda chyba nie jest wielką tajemnicą, bo droga ta nie jest schowana pod
        ziemią. Trzeba po prostu jechać prosto, przejechać kawałek po płytach
        betonowych i juz się jest na Myśliborskiej jak dawniej - tyle ludzi już tam
        jeździ, że chyba trudno uznać to za starszny sekret - tym bardziej, że na tym
        forum są chyba tylko ci, co dostali już sekretną prywatna pocztę od odkrywczyni
        tego objazdu.
    • beata_ Re: Obejżdzamy objazd : ) 24.10.01, 19:33
      Można, ale nie powiem jak:-)))) Wybaczcie mi!!!
      • Gość: Aga Re: Obejżdzamy objazd : ) IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 24.10.01, 19:49
        No wiesz co?
        Jak mozesz?!!!
        • beata_ Re: Obejżdzamy objazd : ) 24.10.01, 20:34
          Gość portalu: Aga napisał(a):

> No wiesz co?
          > Jak mozesz?!!!

No już dobrze - sprawdź pocztę, zaraz wyślę:-))

• zdzicha Re: Obejżdzamy objazd : )_do Beaty 24.10.01, 20:24
        Napisz Adze maila, bo będzie jęczała :)))
        • Gość: Aga Re: Obejżdzamy objazd : )_do Beaty IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 24.10.01, 20:37
          Jęk, jęk!
          • Gość: sloggi Re: Obejżdzamy objazd : )_do Beaty IP: 62.233.138.* 24.10.01, 20:42
            Mi też przemailuj jak jechać
            • beata_ Re: Obejżdzamy objazd : )_do Beaty 24.10.01, 20:58
              A jutro będzie tam korek gigant:-)))))))!!!!!!!
              Dobra, jeszcze tylko tobie......
              • beata_ Re: Obejżdzamy objazd : )_do Sloggiego 24.10.01, 21:02
                Juuuuuuuż
                • zdzicha Re: Obejżdzamy objazd : )_do Beaty 24.10.01, 21:54
                  Mi też w zasadzie możesz napisać co i jak - jak wrócę to sobie poczytam.
                  • beata_ Re: Obejżdzamy objazd : )_do Beaty 24.10.01, 21:59
                    Tobie mogę powiedzieć od razu - po co masz czytać potem - zaświeć i już:-))
    • sloggi Objeżdzamy objazd - przez Sprawną egzotycz 25.10.01, 11:00
      Moja droga przez Sprawną jest bardziej egzotyczna - takie ,, rodeo ".
      Dojazd przez Aluzyjną też jest super atrakcyjny.
      • Gość: Agaa Objazd ronda IP: 217.153.35.* 25.10.01, 11:13
        Objazd ronda chyba nie jest wielką tajemnicą, bo droga ta nie jest schowana pod
        ziemią. Trzeba po prostu jechać prosto, przejechać kawałek po płytach
        betonowych i juz się jest na Myśliborskiej jak dawniej - tyle ludzi już tam
        jeździ, że chyba trudno uznać to za starszny sekret - tym bardziej, że na tym
        forum są chyba tylko ci, co dostali już sekretną prywatna pocztę od odkrywczyni
        tego objazdu.

• beata_ Re: Objazd ronda 25.10.01, 20:53
          Odkrywczynią nie jestem, a ty dzisiaj chyba w kiepskim humorze:-(
        • Gość: Aga Re: Objazd ronda IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 25.10.01, 22:44
          Agaa jutro piatek!
          Wyluzuj sie! ;)))
          • Gość: tpi0 Re: Objazd ronda IP: 195.117.110.* 26.10.01, 13:20
            Objazd ronda nie jest wielką tajemnicą (ale musiałem dojść do tego osobiście -
            testuję nowe trasy na rowerze) jednak mogę teraz dojechać z odkrytej na Trasę
            Toruńską w 15 min. w najgorszym korku (omijając korek na moście w prawo, jadąc
            w lewo do Auchana i zawracając na światłach). Sprawnej nie polecam, ale są
            desperaci i jeżdżą nawet "ulicą" Leśnej Polanki.
            • sloggi Re: Objazd objazdu. - Pantha rhei 26.10.01, 14:15
              A wczoraj z Krzysiem pojechaliśmy z Selgrosa przez Aluzyjną i Odkrytą, lampy
              sodowe, droga wysypana żwirem i te przerażające bloki na Dąbrówce Wiślanej.
              Jechało się miło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka