Dodaj do ulubionych

KTÓRE GIMNAZJUM jest bardzo dobre? poza Władysławe

26.12.05, 12:40
Interesuje mnie wybór szkoły gimnazjalnej dla córki w rejonie praskim.
Targówek i oklica. Wcześniej było dobrze na ul. Olgierda. Obecnie chwała
rodzice i dzieci 2 klasy I w gimnazjum na ul. Trockiej.2 języki obce w tym
hiszpanski, niemiecki, angielski. To jest 1 rok tych klas. Może nasze gazetki
lokalne podjęłyby się napisać cos na ten temat. Pozdrawiam.Do Władysława IV
bardzo, bardzo trudni sie dostać.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: KTÓRE GIMNAZJUM jest bardzo dobre? poza Włady 26.12.05, 20:00
      A czemu zakładasz, ze władek jest rewelacyjny? (bo ludzie powiedzieli??)
    • Gość: Zosia Re: KTÓRE GIMNAZJUM jest bardzo dobre? poza Włady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 12:41
      Mam bratanka w gimnazjum i rodzice woleli, żeby chodził na Gościeradowską, bo
      na TRrockiej za duzy moloch (fizycznie nauczycielom ciężko przyjrzeć się
      każdemu dziecku). Niestety: do gimnazjum jest rejonizacja, tak jak do
      podstawówek. Więc żeby móc sobie gimnazjum wybrać, to albo zgoda z kuratorium
      (ale chyba do konkretnej szkoły, no i z jakiegoś powodu), albo
      prywatne/społeczne.
      • Gość: XXL Rejonizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 15:57
        >Niestety: do gimnazjum jest rejonizacja, tak jak do
        > podstawówek. Więc żeby móc sobie gimnazjum wybrać, to albo zgoda z kuratorium
        > (ale chyba do konkretnej szkoły, no i z jakiegoś powodu), albo
        > prywatne/społeczne.<
        Rejonizacja znaczy, że jeśli jesteś z rejonu to szkoła rejonowa musi cie
        przyjąć, ale ty nie musisz do niej chodzić.Szkoły chętnie przyjmują ucznów
        spoza swojego rejonu(więcej uczniów - więcej godzin), ale raczej tych dobrych i
        najlepszych!!!
        • f.l.y Re: Rejonizacja 27.12.05, 21:03
          Gimnazjum 142 jest na Olgierda, a nie na Gościeradowskiej

ostatnio na lekcjach zaczyna się dziać prawie tak, jak to czasami pokazują w
          tvn'ie...
          /takie mnie słuchy dochodzą - zapytam o to na następnym zebraniu/
          • nator-penetrator Trocka Władysław 27.12.05, 21:18
            A ja chodziłem na Trocką do podstawówki i do VIII LO. I było pięknie...ech młodość ...to se ne vrati. Niech idą do Władysława dzieci. Trzeba wysoko mierzyc. papa
            • Gość: mela Re: Trocka Władysław IP: *.crowley.pl 05.01.06, 20:11
              Na Olgierda też są języki obce do wyboru spośród angielskiego, niemieckiego i
              francuskiego. A z dyscypliną jest chyba tak jak w każdym gimnazjum.
    • Gość: STO Już go nie będzie, a ja zarobię;-))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:59
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3097852.html
    • Gość: brandyska Re: KTÓRE GIMNAZJUM jest bardzo dobre? poza Włady IP: *.zso.torunska.edu.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:16
      Na Pradze warto sie przyjrzeć szkole STO ( dobre towarzystwo! ) na Toruńskiej.
      Budynek okropny, ale niezłe wyniki.
      Pozdrawiam
      • Gość: STO I nożyce się odezwały;-))))))))))))))))))))))) )))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:04
      • sputnik12 Ach Władzio iv 24.02.06, 23:11
        Z ŁEZKĄ W OKU WSPOMINAM , NIE WIEM JAK JEST TERAŻ ALE WIELE LAT TEMU
        PRZYJMOWALI WYŁĄCZNIE OLIMPIJCZYKÓW. TAK PRZYNAJMNIEJ WYGLĄDAŁO TO W MOJEJ
        KLASIE. POZIOM BYŁ RZECZYWISCIE BARDZO WYSOKI - DBAŁA O TO PANI PIECHOWA -
        NAUCZYCIELKA HISTORII.
    • adasha Re: KTÓRE GIMNAZJUM ., jęz. hiszpański 01.02.06, 19:48
      na ul. Trockiej , jezyk hiszpański,podobno.
      • f.l.y Re: KTÓRE GIMNAZJUM ., jęz. hiszpański 01.02.06, 20:10
        to, co napisałam powyżej potwierdziło się - widziałam parę filmów z lekcji
        nakręcone przez uczniów aparatem w telefonie - nauczycielka zareagowała
        dopiero, jak dzieciak wychylał sie przez okno stojąc na krześle i mógł wypaść...
        na innych lekcjach - nauczyciel sobie, uczniowie sobie...

czekam na zebranie....
    • Gość: vinca Re: KTÓRE GIMNAZJUM jest bardzo dobre? poza Włady IP: *.flashnet.pl 02.02.06, 18:22
      Do Władysława IV
      > bardzo, bardzo trudni sie dostać.

Do każdej dobrej szkoły trudno się dostać.
    • Gość: Maro Re: jest bardzo dobre? poza Włady IP: *.merinet.pl 28.02.06, 20:05
      A kto powiedziałó, że Władysław jest dobry?
    • adasha Re: Ranking szkół w Polsce, licea, 01.03.06, 13:05
      www.perspektywy.pl
      • adasha Re: Ranking szkół w Polsce, licea, 01.03.06, 13:09
        www.perspektywy.pl/index.php?mid=o_r_s_s_wojewodztwa
      • adasha Re: Ranking szkół w Polsce, licea, 01.03.06, 13:12
        www.perspektywy.pl/index.php?mid=o_r_s_s_10
    • 1plackarz Re: Gimnazjum nr 141 ul. Trocka, 15.03.06, 19:35
      Rozmawiałem z innymi rodzicami z Targówka. Zaczeli chwalić gimnazjum nr 141 na
      ul. Trockiej. W ciągu ostatniego roku bardzo się zmieniło na korzyść. Od czasu
      wprowadzenia konkursów do klas językowych. A klasę z hiszpańskim bardzo chwalą,
      choć był to eksperyment.Przyjmują dzieci z świadectwami z czerwonymi
      paskami.Podobno w tym roku do tych dobrych klas trudno się będzie dostać. Dzień
      otwarty 23 marca o godz. 17,00.
    • kotnaplotek Re: Bardzo chwalą , 25.03.06, 06:32
      gimnazjum na ul. Trockiej. Do klasy informatycznej, to w rejonie konkurs
      świadectw + wyniki testu kompetencyjnego. Klasy 2 - języczne to także czerwone
      paski. Klasa sportowa to 5 z w-f. Wygląda nieżle a do tego także olimpijczycy i
      wyniki z testów po 49 pkt. na 50 możliwych . Na Targówku to 2 miejsce po Władku
      IV, chyba. Olgierd jakoś słabo wypada.
      • Gość: Jaga Re: Bardzo chwalą , IP: *.jmdi.pl 28.03.06, 21:38
        Autoreklama.
    • Gość: EWA Re: Które gimnazjum jest bardzo dobre? poza Włady IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 01.04.06, 12:54
      Władysłąw to durna szkoła, szkoda dzieciaka tam.
      • Gość: kiki Re: Które gimnazjum jest bardzo dobre? poza Włady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 10:42
        Kochani to nie te szkoły są najlepsze, które zwyciężają w rankingach, ale idą
        tam najlepsi uczniowie-dajcie mi najlepszych absolwentów i słabych nauczycieli
        i założę się, że taka szkoła, dzięki dzieciakom, ich ambicjom będzie na czele
        rankingów.Proste?
        • Gość: abc Re: Które gimnazjum jest bardzo dobre? poza Włady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 15:42
          Nie
        • Gość: Abby Re: Które gimnazjum jest bardzo dobre? poza Włady IP: *.jmdi.pl 04.04.06, 20:50
          Proste, dobre licea to męczący się uczniowie na markę szkoły
          • Gość: abc Re: Które gimnazjum jest bardzo dobre? poza Włady IP: 217.11.129.* 05.04.06, 08:31
            Czy tak trudno zrozumieć, że są uczniowie, którzy CHCĄ się uczyć?
    • pyszka15 Re: Które gimnazjum jest bardzo dobre? poza Włady 06.04.06, 11:23
      Latwiej już pisać egzaminy dyslektykom ?
    • Gość: Edi Re: Które gimnazjum jest bardzo dobre? poza Włady IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 09.04.06, 20:31
      Robimy ranking?Może jakiś nauczyciel sie obiektywnie wypowie?
      • Gość: endix Re: Które gimnazjum jest bardzo dobre? poza Włady IP: 62.111.171.* 10.04.06, 16:26
        Jako nauczyciel nie spotkałem obiektywnej nauczycielki.
        • 23kobieta Re: To gdzie startować do gimnazjum z Zacisza? 10.04.06, 18:21
          co polecacie.
          • Gość: Mati Re: To gdzie startować do gimnazjum z Zacisza? IP: *.chello.pl 11.04.06, 12:48
            Możesz sprobować na Bartniczej lub na Trockiej bo to w miare blisko jest.
            • Gość: Endix Re: To gdzie startować do gimnazjum z Zacisza? IP: 62.111.171.* 11.04.06, 22:42
              Założyć gimnazjum na Zaciszu, choćby społeczne i chodzić na piechotę.
            • adasha Re: dobre szkoły gimnazjum, 26.04.06, 10:20
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=5524335&v=2&s=0
    • Gość: marek-4 Re:które gimnazjum jest bardzo dobre? poza Włady IP: *.pg.com 15.04.06, 17:05
      Witam,
      Z lektury postów, odnoszę wrażenie, że oprócz kilku zainteresowanych rodziców
      piszą aktywni nauczyciele.
      Wyniki testu gimnazjalnego mówią wiele.
      www.testgimnazjalny.pl/page10.html
      W niektórych wątkach usiłuje się nam wmówić, że gimnazjum jest dobre, bo ma być
      jakiś język..., mają przyjmować z poza rejonu ze świadectwem z czerwonym
      paskiem....
      A co jest teraz, przeważnie miernota i rozpacz ( z małymi wyjątkami). Jaka jest
      alternatywa poza Władysławem, nie wiem. Sam szukam dobrego gimnazjum dla mojego
      dziecka, które chce się uczyć. Drugie gimnazjum z Jagielońskiej, z wyników
      testów wygląda przyzwoicie.
      Pozdrawiam,
      Tata przyszłej gimnazjalistki.
    • montrealczyk Re: władek IV 04.06.06, 16:44
      egzaminy do gimnazjum nr 58 w środę , 7 czerwca, o godz.12,00
    • maczynki Re: bardzo aktualne pytanie ? 26.07.06, 16:07
      gdzie dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka