Dodaj do ulubionych

SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj

05.11.02, 12:16
PiS (10 mandatów): Jerzy Raczyński - 845 głosów, Hanna Mochecka (624), Edyta
Sosnowska (608), Urszula Suzdalcew (502), Janina Paszkowska (494), Krzysztof
Zalewski (483), Tomasz Cichocki (453), Krzysztof Sirko (445), Agnieszka
Kaczmarska (443), Celina Sierpińska (199).

SLD-UP (6 mandatów): Sebastian Kozłowski - 786 głosów, Ewa Majstat (500),
Piotr Waniek (457), Jacek Pużuk (370), Witold Harasim (365), Maciej
Światłowski (351).

LPR (4 mandaty): Zbigniew Poczesny - 822 głosy, Jan Mamaj (338), Sylwia
Góralska (308), Henryk Wielądek (239).

PO (4 mandaty): Alicja Żebrowska - 270 głosów, Maciej Świderski (236),
Andrzej Gapys (234), Bohdan Gołaszewski (224).

Nasza Stolica: Andrzej Kobel - 342 głosy.

Źródło: www1.gazeta.pl/warszawa/1,34891,1104748.html?as=3&ias=6
Obserwuj wątek
    • Gość: marian Re: SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 14:33
      pis - super, oby tylko nie wpadli w samouwielbienie. No i pytanie - z kim będą
      rządzić? z po czy lpr? Oby jednak z po, choć poza świderskim to same nieznane
      nazwiska.
      sld - dobrze im tak, wreszcie komuchy zaczynają dostawać w tyłek.
      no i kobel - to jest po prostu fenomen, a może to on będzie burmistrzem?
      • Gość: Flint Re: SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj IP: *.chello.pl 05.11.02, 17:20
        Gość portalu: marian napisał(a):

> pis - super, oby tylko nie wpadli w samouwielbienie. No i pytanie - z kim
        będą
        > rządzić? z po czy lpr? Oby jednak z po, choć poza świderskim to same nieznane
        > nazwiska.
        > sld - dobrze im tak, wreszcie komuchy zaczynają dostawać w tyłek.
        > no i kobel - to jest po prostu fenomen, a może to on będzie burmistrzem?

Z tego co widać po składzie ludzie nie głosowali na ludzi tylko na partie.
        Trochę szkoda, bo odpadło paru ciekawych ludzi (np. Maciej Danko z PiSu, czy
        nawet jędrzej - chociaż to unita), ale jak będzie to dopiero zobaczymy. Teraz
        wydaje mi się, że nie będzie za dobrze. Może się jednak mylę. I oby tak było.
        Dziwi wynik Poczesnego, znanego PZPRowca, teraz w barwach katolicko-narodowych.
        Cieszy wynik PiS, ale nie wiadomo jacy ludzie będą nadawać tam ton. Mam
        nadzieję, że nie sprzątaczki, które rzekomo z ich listy się podostawały. Chyba,
        że jakieś mądre :)))
        Pozdrawiam
    • sloggi Margala a może Ty skomentuj 05.11.02, 17:39

• margala Re: SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj 07.11.02, 08:31
      szczerze pisząc to myślałem, że skład rady naszego haimatu wzbudzi więcej
      komentarzy....
      • Gość: maciek Re: SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj IP: 217.11.134.* 07.11.02, 11:08
        margala napisał:

> szczerze pisząc to myślałem, że skład rady naszego haimatu wzbudzi więcej
        > komentarzy....

Tak naprawdę to nie ma co komentować. To była zwykła rywalizacja do koryta a
        frekwencja mówi za siebie. Na miejscu "zwycięzców" nie cieszyłbym się zbytnio.
        Ciekawi mnie jakie to pilne sprawy zaczną byc najwcześniej załatwiane. Stawiam
        na stały temat pt. dekomunizacja itd. i co musimy naprawić po poprzednikach.
        • Gość: Alex Re: SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj IP: proxy / 193.0.117.* 07.11.02, 11:15
          Są spore zmiany. Wielu byłych radnych nie ma. Jest sporo nowych twarzy. Taka
          jest w sumie demokracja. Podobno nowy dyrektor będzie z spoza dzielnicy
          (oczywiście z PiS). Ciekawy jestem czy będzie tworzony układ większościowy, czy
          też PiS będzie tworzył doraźną większoąść zdobywając poparcie singli. I jak
          długo wytrzyma PiS, który wydaje się ciałem cokolwiek mało spójnym. W
          poprzedniej kadencji AWS odniósł sukces, a potem się rozpadł
    • Gość: roan Re: SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.11.02, 12:24
      A to niespodzianka, nawet nie wiedziałam(nie jestem z Targówka), że pan
      Cichocki kandydował, znam tego gościa i jestem mile zaskoczona - gtatuluję
      panie Tomku...(choć pewnie pan tu nie bywa), żebym wiedziała, to bym tu na
      forum kampanię panu zrobiła.
      • pszemcio Re: SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj 05.12.02, 00:00
        Gość portalu: roan napisał(a):

> A to niespodzianka, nawet nie wiedziałam(nie jestem z Targówka), że pan
        > Cichocki kandydował, znam tego gościa i jestem mile zaskoczona - gtatuluję
        > panie Tomku...(choć pewnie pan tu nie bywa), żebym wiedziała, to bym tu na
        > forum kampanię panu zrobiła.

Tomek, po prostu spisałeś się na medal. Ufam, że będziesz dobrym radnym, choć
        kompetencji dzielnicy znacznie ubyło.
        Do wszystkich: Ręczę za niego rękami i nogami.
        Pszemcio. Bruksela ;-))))))))))
    • miko_ Boski Sebastian 09.11.02, 21:33
      ... z sld, aktualny radny dzielnicy Targówek nie może uwierzyć w to, że smród
      może sie za nim ciągnąć latami. Ciekawy artykulik był w piątkowym Życiu
      Warszawy:-))
      PS
      Dariusz Klimaszewski, z tejże targówkowej sldowskiej ekipy, obiecywał w czasie
      kampanii wyborczej, że jak dostanie się do Rady Warszawy, stworzy w niej lobby
      propraskie.
      Zamierzam tego przypilnować panie Dariuszu, albowiem od dzisiaj jestem pańskim
      recenzentem:-))
      • proarte Re: Boski Sebastian 10.11.02, 12:19
        miko_ napisał:

Ciekawy artykulik był w piątkowym Życiu
        > Warszawy:-))

nie czytałem. Streść albo zacytuj, dobrze?
        • Gość: Barnaba Re: Boski Sebastian IP: *.chello.pl 10.11.02, 20:01
          no to sobie poczytaj:

Koszula dla mera

Byli burmistrzowie Targówka za pieniądze podatników fundowali sobie kosztowane
          prezenty. Teraz twierdzą, że kupowali je dla... mera z Ukrainy. Sęk w tym, że
          mer o tym nic nie wie.

Dotarliśmy do faktur, które potwierdzają zakupy samorządowców. Wynika z nich
          jasno, że za imieninowe upominki dla burmistrzów zapłacił urząd gminy, a więc
          wszyscy mieszkańcy Targówka. Jak ustaliliśmy, było to w urzędzie stałą
          praktyką. Faktury, które trafiły do naszej redakcji, zostały wystawione w
          styczniu br., dwa dni przed imieninami dwóch wiceburmistrzów. Pieniądze na
          zakupy w ekskluzywnym salonie mody wyłożyła gmina.

Fakty mówią same za siebie: 16 stycznia sklepy wystawiły faktury na: skórzaną
          teczkę (1.2 tys. zł), krawat (ok. 160 zł) i koszulę męską (ok. 200 zł). Dwa dni
          później, 18 stycznia, w gabinecie burmistrza odbyło się wspólne przyjęcie
          imieninowe dwóch wiceburmistrzów. Tak się składa, że Mariusz Bartkowski
          obchodzi je 19 stycznia, a Sebastian Kozłowski dzień później.

Teraz styczniowi solenizanci plączą się w zeznaniach. - Nie dostałem ani
          teczki, ani krawata - broni się Mariusz Bartkowski. - Owszem, otrzymałem w
          prezencie skórzaną teczkę, ale kupiła mi ją żona jako prezent gwiazdkowy -
          przekonuje. Natomiast Sebastian Kozłowski potwierdza, że koszulę dostał, ale
          jak twierdzi, podarowano mu na te same imieniny kilka koszul, podobnie zresztą
          jak krawatów i dziś nie pamięta, co dostał od burmistrza Marka Kamińskiego.
          Utrzymuje, że podczas imprezy w urzędzie wręczono mu tylko kwiaty, a koszule i
          krawaty dostał podczas prywatnego przyjęcia, na które zaprosił również
          burmistrza. Jednak co Kamiński ze sobą przyniósł, Sebastian Kozłowski już nie
          pamięta.

- Gdybym się dowiedział, że koledzy kupili mi prezenty za pieniądze podatników,
          obraziłbym się na nich - zapewnia.

Zapytaliśmy w urzędzie gminy, dlaczego burmistrzowie lekką ręką wydawali
          publiczne pieniądze na prywatne zakupy. - Faktury dotyczą rzeczy, które zostały
          zakupione dla mera Kamieńca Podolskiego, który chwilowo przebywał na Targówku
          podczas służbowej podróży do Niemiec - powiedział nam rzecznik Targówka Rafał
          Baliński. - Prezenty zostały przekazane podczas wspólnej kolacji, na którą mer
          zaprosił członków zarządu.

Wczoraj zadzwoniliśmy do mera Kamieńca Podolskiego Aleksandra Mazurczaka. -
          Byłem, chyba w styczniu, na Targówku - usiłował sobie przypomnieć, bardzo
          naszym pytaniem zaskoczony. - Ale nie przypominam sobie, żebym otrzymywał
          jakieś prezenty - powiedział mer.

Burmistrzowie Targówka zapadli na urzędniczą amnezję. Żaden z nich nie potrafi
          przypomnieć sobie ani jakie prezenty dostał, ani gdzie odbyła się kolacja
          podczas styczniowej wizyty mera.

Nie pamiętają też, jaki rozmiar koszuli nosi ukraiński samorządowiec ani jakie
          lubi krawaty.

• miko_ Re: Boski Sebastian 11.11.02, 15:29
            Dzięki Barnaba, że mnie wyręczyłeś:-)
            Uważam, że sldowskich radnych, którzy zostali nimi tylko dzieki ordynacji
            wyborczej, miejscu na listach i faktowi, że ludność de facto głosowała na
            telewizję a nie na nich, powinna cechowac delikatnie mówiąc, daleko posunięta
            skromność. Oni tu nie sprawują żadnego mandatu z nadania narodu, tylko załapali
            się po raz kolejny na fuchę.
            Zatrważajace jest to, że takie gnojki, jak różne tam Sebastianki i inne
            Wstańki, tak szybko opanowały sztukę pasienia dupy na publicznych pieniądzach.
            Takie duperele, jak podane w donosie gazetowym, oraz wcześniejsze występy w
            Kazimierzu, to dla honorowego człowieka wystarczajacy powód, aby sobie w łeb
            strzelić.
            Rezerwuję sobie prawo do publicznego lżenia w/w, bo to moje pieniadze ukradli.
            Moje, bo od lat jestem akuratnym płatnikiem niemałego podatku od nieruchomości,
            psów i środków transportu oraz wysokiego podatku dochodowego, które wpływały do
            budżetu gminy.
    • margala RADA DZIELNICY TARGÓWEK -jakie kolalicje? 14.11.02, 11:20
      Czy są już jakieś przecieki na temat koalicji w Radzie Gminy Targówek?
      Kto z Kim będzie rządził?
      Kto w opozycji?
      Co zrobi p. Kobel?

czekam na wieści
      • Gość: Alex Re: RADA DZIELNICY TARGÓWEK -jakie kolalicje? IP: 212.33.87.* 15.11.02, 18:35
        Na razie PiS dospał polecenie siedzieć cicho. Więc przeciekó brak. A może oni
        też nic nie wiedzą ... Swoją drogą wolty partyjne niektórych radnych są spore
    • Gość: zuzia Kobel???? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 15.11.02, 19:49
      Nie ma dość? Dlaczego ludzie wciąż na niego głosują? Zagadka.
      • miko_ Re: Kobel???? 17.11.02, 19:03
        Kobel wiecznie żywy. Jak Lenin w październiku:-)
    • palker Re: SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj 17.11.02, 00:56
      nazwisko i imię wiek płeć partia czy był radnym
      1 Raczyński Jerzy 60 m PIS TAK
      2 Mochecka Hanna 65 k PIS TAK
      3 Sosnowska Edyta 27 k PIS NIE
      4 Suzdalcew Urszula 48 k PIS NIE
      5 Paszkowska Janina 57 k PIS TAK
      6 Zalewski Krzysztof 36 m PIS NIE
      7 Cichocki Tomasz 28 m PIS NIE
      8 Sirko Krzysztof 55 m PIS TAK
      9 Kaczmarska Agnieszka 27 k PIS NIE
      10 Sierpińska Celina 56 k PIS NIE
      11 Kozłowski Sebastian 28 m SLD TAK
      12 Majstat Ewa 45 k SLD NIE
      13 Waniek Piotr 33 m SLD TAK
      14 Pużuk Jacek 29 m SLD NIE
      15 Harasim Witold 60 m SLD TAK
      16 Światłowski Maciej 66 m SLD NIE
      17 Poczesny Zbigniew 62 m LPR TAK
      18 Mamaj Jan 58 m LPR TAK
      19 Góralska Sylwia 52 k LPR NIE
      20 Wielądek Henryk 51 m LPR NIE
      21 Żebrowska Alicja 37 k PO NIE
      22 Świderski Maciej 30 m PO NIE
      23 Gapys Andrzej 55 m PO NIE
      24 Gołaszewski Bohdan 27 m PO NIE
      25 Kobel Andrzej 56 m NS TAK

Średnia wieku wszystkich radnych, 46 lat. 10-cioro "starych" i 15-
      ścioro "nowych" radnych. Duzo pań, bo aż 9. Aż 14 osób w wieku powyżej 48 lat.
      • palker Re: SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj 17.11.02, 01:03
        W innym przekroju wyglada to tak:

nazwisko i imię wiek płeć partia czy był radnym
        3 Sosnowska Edyta 27 k PIS NIE
        9 Kaczmarska Agnieszka 27 k PIS NIE
        21 Żebrowska Alicja 37 k PO NIE
        12 Majstat Ewa 45 k SLD NIE
        4 Suzdalcew Urszula 48 k PIS NIE
        19 Góralska Sylwia 52 k LPR NIE
        10 Sierpińska Celina 56 k PIS NIE
        24 Gołaszewski Bohdan 27 m PO NIE
        7 Cichocki Tomasz 28 m PIS NIE
        14 Pużuk Jacek 29 m SLD NIE
        22 Świderski Maciej 30 m PO NIE
        6 Zalewski Krzysztof 36 m PIS NIE
        20 Wielądek Henryk 51 m LPR NIE
        23 Gapys Andrzej 55 m PO NIE
        16 Światłowski Maciej 66 m SLD NIE
        1 Raczyński Jerzy 60 m PIS TAK
        2 Mochecka Hanna 65 k PIS TAK
        5 Paszkowska Janina 57 k PIS TAK
        11 Kozłowski Sebastian 28 m SLD TAK
        13 Waniek Piotr 33 m SLD TAK
        8 Sirko Krzysztof 55 m PIS TAK
        25 Kobel Andrzej 56 m NS TAK
        18 Mamaj Jan 58 m LPR TAK
        15 Harasim Witold 60 m SLD TAK
        17 Poczesny Zbigniew 62 m LPR TAK

Podobno 60% radnych minionej kadencji to tzw. niemi uczestnicy życia
        samorządowego, funkcjonujacy na zasadzie maszynki do głosowania. Czy i tym
        razem tak bedzie? Ilu "starych" radnych, którzy zostali obecnie wybrani to
        własnie takie miernoty?
        • miko_ Re: SKŁAD RADY DZIELNICY TARGÓWEK -skomentuj 17.11.02, 19:07
          Niestety. Obawiam się ,że "geriatria" może zdominować nową Radę. Czarno widzę
          możliwość znalezienia wśród radnych ludzi, którzy potrafią kompetentnie
          poradzić sobie z nową rzeczywistością, która nastanie po wejściu do UE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka