agi4 23.01.06, 12:17 bylismy ostatnio w janpulu i są opóźnienia w budowie i pewno będa jeszcze większe bo jak jest poniżej -10st. to nie można nic robic na budowie...., zreszta dostalismy nawet przesuniety harmonogram wpłat. pozdr. A1, 5p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agi4 Re: Opóźnienia 23.01.06, 12:19 a jesli chodzi o ten przesuniety harmonogram wplat, to nawet juz nie na luty jak ktos tu pisał tylko na mnarzec..... Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Opóźnienia 23.01.06, 13:34 Podobny dostalismy podpisujac umowe w styczniu... Wiec jeszcze nie jest tak zle, miejmy nadzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: Opóźnienia 23.01.06, 22:39 A jak jest z terminem zakonczenia? zmienili cos? Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Opóźnienia 24.01.06, 15:43 Prawdopodobnie termin koncowy nie ulegnie zmianie, gdyz oba stany koncowe oddadza w jednym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
nen7 Re: Opóźnienia 20.02.06, 11:40 Parę dni temu dostaliśmy info, ze w A3 jest stan surowy otwarty, no i w związku z tym zaczynamy płacić ;] Prawie 3 miesiące później niż w umowie, ale liczę że teraz juz pojdzie szybciej.. Odpowiedz Link Zgłoś
aksana1 Re: Opóźnienia 20.02.06, 14:59 ja jestem z A1, dzisiaj dzwoniłam do Janpula i stan surowy ma być na 9 marca. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Opóźnienia 22.02.06, 16:43 tez jestem z A1, tez nam tak powiedzieli.... z którego pietra jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Opóźnienia 30.06.06, 08:59 Nie chcę siać paniki, ani zamieszania, ale z tego co wiem, to wszystkie mieszkania na naszym osiedlu zostały już sprzedane, ale termin oddania kluczy o którym informowano klientów, to listopad. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekp80 Re: Opóźnienia 30.06.06, 09:07 Szkoda. Chociaż wciąż mam nadzieję, że w obawie przed wysokimi odsetkami za każdy dzień opóźnienia deweloper będzie starał się wyrobić na czas. Z pozdrowieniami dla wszystkich sąsiadów, JacekP80 Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: Opóźnienia 30.06.06, 09:27 ja narazie nie sialbym paniki, jezeli budowa mialaby sie opoznic to po co by nam mowili jeszcze w tym miesiacu ze moze nawet skonczy sie wczesniej? wydaje mi sie ze to po prostu forma zabezpieczenia, pozyjemy zobaczymy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: Opóźnienia 30.06.06, 10:48 a ja rozmawialam przedwczoraj w janpulem i pani powiedziala, ze termin oddania budynku nie zmienia sie, czyli pozostaje ten 30 sierpnia, a oddanie kluczy polowa wrzesnia...... p.s.bud. A2 Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Opóźnienia 02.07.06, 20:33 mi tez p.anita mówiła, ze nawet ekipy bedzie mozna wczesniej umawiac, tzn niby juz na wrzesień...., ponoc ma byc info na naszym forum, wiec czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
renay Re: Opóźnienia 12.07.06, 13:26 Witam, dziwne, chyba każdy otrzymuje inne informacje. Mi dzisiaj powiedziano, że klucze do mieszkań dostaniemy dopiero w październiku lub na początku listopada. Pozdrawiam rena Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: Opóźnienia 12.07.06, 17:08 A w ktorym budynku masz mieszkanie? najpewniej pierwsi odbiora swoje M mieszkancy budynku B, potem A3, potem A2 i jeszcze potem A1. Tak mi sie wydaje, ale moge sie mylic ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
renay Re: Opóźnienia 12.07.06, 19:04 Mieszkanie w A1, może rzeczywiście A1 będzie na końcu. rena Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: Opóźnienia 12.07.06, 19:36 nie jestem pewien ale zeby odebrac klucze deweloper musi najpierw otrzymac pozwolenie na zasiedlenie calego osiedla, na osiedlu sa systemy kanalizacyjne, elektryka, gaz itp. watpie zeby dawali oddzielne pozwolenia na poszczegolne budynki a tym bardziej klatki Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: Opóźnienia 13.07.06, 10:30 Czy któs z sąsiadów z A3 ma jakieś oficjalne info na temat odbioru technicznego lokalu? Kiedy nastąpi i kiedy można wprowadzić ekipę remontową? Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Opóźnienia 13.07.06, 12:27 ja czekam na info od janpula, miało byc oficjalnie napisane tu na naszym forum kiedy bedzie mozna umawiac ekipy, czas mija a zadnych wiesci nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmzaba Re: Opóźnienia 13.07.06, 13:24 chm, ja chyba wykupiłam ostatnie wolne mieszkanie na osiedlu i dzisiaj pytałam w Janpulu o termin oddania mieszkań i uzyskłam następującą odpowiedz: "Jeśli chodzi o odbiory, sprawa przedstawia się następująco: odbiór techniczny planowany jest na koniec sierpnia - do końca września. Sądzimy, że pozwolenie na użytkowanie uda nam się uzyskać gdzieś w październiku/listopadzie. Wtedy będziemy mogli wpuścic Państwa na budynrek." Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: Opóźnienia 13.07.06, 14:22 Ja dziś dzwoniłam do Janpula i usłyszałam prawie to samo... Jestem rozczarowana bo mam już umówionych ludzi na wrzesień. Pytam z czystej ciekawości po ile przyszła sąsiadka płaciła za 1 mkw - ostatniego mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
mmzaba Re: Opóźnienia 20.07.06, 15:04 a przyszła sąsiadka płaciła za 1 mkw - ostatniego mieszkania -4000 Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Opóźnienia 13.07.06, 17:48 Ale czy ekipa budowlana nie moża zacząć prac po odbiorze technicznym mieszkania? Przecież remoncik to chyba nie jest 'użytkowanie' lokalu? Ale ja się nie znam :) Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: Opóźnienia 17.07.06, 14:29 Hmm zastanawiam się jeżeli już prace zakończone to dlaczego są opoźnienia. Rozmawiałam z Panią z janpula i dowiedziałam się, że ekipy będzie można umawiać na październik / listopad a nie jak miało być na wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: Opóźnienia 17.07.06, 15:00 raczej chodzi o czas potrzebny na uzyskanie zgody na zasiedlenie od gminy Odpowiedz Link Zgłoś