Dodaj do ulubionych

160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na Bi...

IP: *.crowley.pl 14.03.06, 08:51
Salwator to dzisiaj super news
miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3209185.html
Obserwuj wątek
    • Gość: koment 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na Bi... IP: *.crowley.pl 14.03.06, 09:00
      Nie ma to jak solidny deweloper z Polskiego Związku Firm Deweloperskich i
      Solidna Firma 2005!!! Beznadzieja ...
      • Gość: XXX Re: 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:13
        Ale oni mają przynajmniej stałą cenę!
        SBM Augustówka wybudowała odiedle na Targówku. Tylko że cena za m2 podskoczyła
        od czerwca 2005 z 2600 zł/m2 do prawie 4000 zł/m2!!!!
        Ludzie mają powpłacać do kasy Spółdzielni po kilkadziesiąt tys. zł do 10.04.06 -
        i brak jest uzasadnienia tej podwyżki.
        TO JEST DOPIERO PRZEWAŁ!!!
        • Gość: ? Re: 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na IP: *.crowley.pl 14.03.06, 10:25
          No szkoda żeby jeszcze Spółka (nie mylić ze spółdzielnią) miała zmienne ceny!!!
        • Gość: meggi Re: 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na IP: *.cs.net.pl / *.cs.net.pl 14.03.06, 11:41
          jak mają stałą cenę?????kupowałam tam (w Wawie)mieszkanie za 3200 a teraz są po
          4600!!to jest stała cena??
          • Gość: ale przecież Re: 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:11
            > to jest stała cena??

Ale przecież Pan Prezes cię przeprosił. I tamtych ludzi też przeprosił. Więc o
            co chodzi?
            • Gość: meggi Re: 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na IP: *.cs.net.pl / *.cs.net.pl 15.03.06, 07:08
              mnie żaden prezes nie przepraszał, a raczaj okłamywał i okłamuje bo oddanie
              mieszkań miało nastąpić w grudniu 2004 (1 termin)a dzis jeśli dobrze mi się
              wydaje jest 2006,a on uważa że to tylko półroczne opóźnienie...i co najlepsze
              wszystko jest ok!!!nie ma powodów do niepokoju a pozwolenia na kanalizację i
              gaz nie ma...
      • Gość: bastek Re: 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 09:40
        Dołanczam do was mam już tego dosyć tylko potrafią obiecywać . Kupiłam
        mieszkani jako jedna z pierwszy tak jak mówi mieli oddać mieszkania do końca
        roku 2004 jak wiemy jest już rok 2006 i do końca się nie zanosi .Ostatnio
        rozmawiałam z p.Edytą z Krakowa która znowu obiecała że do końca kwietnia będą
        oddawać mieszkanie (to już jest jej 10 wersja) a jak zadzwoniłam na budowa to
        mi odpowiedzieli że napewno się nie wyrobią . Zapłaciłam już za całe mieszkanie
        rok temu teraz wynajmuje , wyżucam w śmieci kupe kasy i cały czas mnie okłamują.
        Wogule nie widać aby coś tam było robione, cały czas oglądam przez kamere
        budowe i nikogo tam nie ma .Jakby im się śpieszyło to by wpuścili na budowe
        pare ekip ale widać że im nie zależy .
        • Gość: mirka Re: 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na IP: *.aster.pl 02.04.06, 10:14
          Sledzę tą sprawę nadal..mimo ze zrezygnowalam zmieszkania, tak jak pisze moja
          poprzedniczka, patrzac na kamerk tam nic sie nie dzieje, jak tak jechalam tez
          nigdy nie widzialam aby ktos tam pracowal.. to straszne. Zwykle kpiny!!
          Zrezygnowalam z tamtego mieszkania bo faktycznie nie wiedzam kiedy salwator
          zamierza oddac mieszkania, tego nie wiadomo do dzis. Powiem tylko ze inne
          mieszkanko kuplam i z tyg na tydzien widac postepy. kiedy nie pojade widze kilka
          ekip które pracuja, nawet w soboty pracują, a nie ma opoznienia ani jednego
          dnia. Tak wiec Salwator wykreca sie powinni dolozyc wszelkich staran aby
          dokonczyc wreszcie ta inwestycje ..a nie zwalac wine na ekipy ktore robia
          wykonczeniowke, bo jesli to oni tak opozniaja to nalezy wymienic ekipe. opadaja
          rece. trzymam kciuki za pomyslne zakonczenie tej inwestycji. pozdrawiam.
        • Gość: kg4mvp To czy w kontrakcie a deweloperem nie ma kar za op IP: *.hsd1.va.comcast.net 07.04.06, 07:09
          opoznienie? Normalnie powinno tak byc...
    • arciszewska Forum mieszkańców 14.03.06, 11:27
      Zapraszam przyszłych mieszkańców na spotkania i forum
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37397
    • Gość: betty takich problemów jest niestety więcej... IP: 217.97.133.* 14.03.06, 11:48
      prokuraturze polecam też analizę działalności
      spółdzielni SBM Augustówka, która wybudowała osiedle na warszawskim Zaciszu
      • Gość: Marek Re: takich problemów jest niestety więcej... IP: 81.210.102.* 07.04.06, 07:51
        A ja namówiłbym prokuraturę do zbadania działalności firmy " ZAMBET" też w
        Białołęce. Podobnie nie wiadomo kiedy odda Wiking III a opóżnienia zwala na
        przyszłych mieszkańców, kolejnych zastrasza karami za to, że się wprowadzili
        przed zakończeniem całej budowy.
        • Gość: megastore Re: takich problemów jest niestety więcej... IP: 81.210.102.* 07.04.06, 08:08
          Mogę Cię "pocieszyć" wszystkie budowy realizowane przez ZAMBET są zaczęte ale
          nie skończone. Po wybudowaniu znacznej części inwestycji, znudzony ( pieniądze
          skasowane)przenosi się na kolejną budowę...
    • Gość: Teresa Re: 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 17:46
      Ciekawe jak długo jeszcze "Salwador "będzie okłamywał,prezes nie umie liczyć
      przeciez jest juz rok opóznienia .Za co te wyróznienia i medale? A co na to
      Związek Deweloperów?
      • Gość: doswiadczona Re: 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na IP: *.aster.pl 15.03.06, 00:04
        a Związek zupełnie nic!! bo powstał raczej dla pokrzepienia serc dveloperow..i
        aby ich chonic.. tzn "rączka rączkę myje". Ale widze ze media zrobią wreszcie
        porzadek:))
    • 5aga5 Re: 160 rodzin nie może się doczekać mieszkań na 15.03.06, 00:18
      Własnie!
      Mieszkam na Kiersnowskiego.
      Podłączenie kanalizacji to istna farsa. Kilka dni nie można było przejść przy
      wykopach a teraz dowiaduje się że to była samowolka ( nie jestem pewna czy to
      prawda )
      Latem na Kiersnowskiego i tak czasami czuć szambo, a jak jest na dodatek
      podłączone inne osiedle, to będzie tragedia.
      Współczuję tym rodzinom które miały tam zamieszkać ale to już nie wina nasza,
      lokatorów Kiersnowskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka