Dodaj do ulubionych

pilot do szlabanu

21.04.06, 10:55
nie zgadzam się na płacenie za cos co nalezy się jak "psu zupa". dlaczego
Agmet i MOdus robia nas w balona. i dlaczego Agmet nie wywiązał sie z umowy
dotyczacej blokad miejsc naziemnych. tu nie chodzi juz o te 50 zł. tylko o
zasadę. zapłacilismy za miejsca naziemne, więc dla mnie oczywiste jest to że
piloty do szlabanu nam się należą w cenie miejsca. czy ktoś ma podobne zdanie
co ja? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • justiniano Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 11:03
      Podpisując umowę na III etap ( w tym tygodniu)jest w niej zapis o otrzymaniu
      pilota do szlabanu i do garażu (jeżli ktoś wykupił miejsce), ale pani z Agmetu
      powiedziała nam, że mimo zapisku w umowie pilota do szlabanu raczej nie będzie,
      bo w teraz jest ochrona i ona otwiera, a na początku miał być szlaban na
      pilota. Tylko pilot do garażu dostaniemy.
      Więc nie wiem jak to z tym szlabanem, do III etapu będzie drugi wjazd od Nowo
      Wincentego i mimo zapisku o pilocie pewnie go nie będzie!
      • machara Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 11:19
        no własnie. myslę że Agmet jest nie w porządku. ja mam dwa miejsca; w garażu i
        na ziemi i jeden pilot. a uwazam że powinnam dostać dwa. zapłaciłam kupę szmalu
        za oba miejsca tak jak wszyscy zresztą. a agmet i modus j....bią nas równo po
        kieszeni. to nie fair
        • justiniano Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 11:51
          my mamy wykupione dwa miejsca garażowe, i w umowie napisali, że po jednym
          pilocie dostaniemy, ale zwróciliśmy na to uwagę i pani z agmetu poprawiła
          umowę, że dostaniemy po dwa piloty... a jak będzie zobaczymy? mamy mieszkanie w
          III etapie, a tam na razie doły kopią :-)
        • telimena30 Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 15:25
          Na biedną chyba nie trafiło, ale tacy są najgorsi, każdą złotóweczkę pięć razy
          obejrzą. Trzeba było sobie miejsce w garażu tylko kupić.
    • bobm1 Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 12:27
      Witam,

Roszczenia wobec Agmetu należało zgłaszać przed podpisaniem aktu notarialnego a
      teraz to można sobie ... Nie zgadzam sie z tobą w kwestii odpowiedzialności
      Modusa za nie wywiązanie sie developera z umowy podpisanej z nami
      indywidualnie. Szkoda że cię nie było na zebraniu wspólnoty bo rozmawialiśmy o
      tym.

PS: Ja nie zamierzam robić z siebie pieniacza i sknery, zapłacę te 50 PLN za
      pilota.

---------
      Pozdrawiam
      Marcin
      • greg_2 Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 12:33
        na spotkaniu wspolnoty byla podnoszona ta kwestia
        i sa pewne osoby ktorym Agmet zwrocil kase za niewywiazanie sie z umowy w
        kwestii blokady miejsc parkingowych naziemnych wiec nie wiem po co ten krzyk
        • bobm1 Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 13:21

W takim razie szukam kontaktu do kogoś kto dostał zwrot kasy za niewywiązanie
          sie z punktów umowy dotyczących pilota do bramy i blokady miejsca postojowego.
          Chciałbym sie dowiedziec w jaki sposób mogę powalczyć z Agmetem w tym temacie.
          Szczególnie teraz - po podpisaniu aktu notarialnego.

---------
          Pozdrawiam
          Marcin
          • greg_2 Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 14:59
            po podpisaniu aktu to chyba nie mozesz sobie powalczyc :( sam wiesz dlaczego
            jesli czytales akt dokladnie
            • bobm1 Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 16:24
              > po podpisaniu aktu to chyba nie mozesz sobie powalczyc :( sam wiesz dlaczego
              > jesli czytales akt dokladnie

Właśnie to napisałem (2 posty wyżej) w odpowiedzi na bunt który próbuje wywołać
              Machara.

---------
              Pozdrawiam
              Marcin
              • machara Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 18:55
                nie mam zamiaru wywoływać buntu. i nie zalezy mi na tych 50 zł o czym pisałam
                wyżej ale o fakt że agmet nie wywiązuje się z umowy i w dodatku chce abyśmy
                bulili za piloty. a tak swoją drogą to chętnie sie dowiem jak odzyskać kasę za
                brak blokad i jaka to jest kwota (moze wystarczy na pilot ;-).
                • greg_2 Re: pilot do szlabanu 21.04.06, 20:00
                  jesli podpisalas akt to zapomnij o odzyskaniu kasy w akcie jest napisane ze
                  nie rościsz zadnych uwag do wykonania umowy przedwstepnej
                  teraz za pozno trzeba bylo o to walczyc przed podpisaniem aktu bo agmet nie
                  wykonal uslugi i powinnas sie o to upomiec a tak przepadlo niestety
                  160 PLN to rekompensata za brak blokady
                  • machara Re: pilot do szlabanu 22.04.06, 12:09
                    a powinnam się zaprzeć bo tuz przed podpisaniem aktu pytałam dlaczego nie ma
                    blokad. pewien pan (bez nazwisk)z agmetu machnął ręką i powiedział że blokady
                    będą wkrótce. no i teraz jestem zła...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka