kociszek 31.05.06, 10:44 A oże by tak przycisnąć gminę i niech jakąś szkółkę postawią dla dzieciarni z PL? Nowo-warszawiacy rozmnażają się, dzieci rosną, a szkoły w pobliżu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justiniano Re: Budowa szkoły na osiedlu? 31.05.06, 12:07 To i może przedszkole zbudujmy? :-))) Bo narazie ten temat jest mi bliższy! Ale szkołę to tylko podstawówkę, czy chcemy też gimnazjum i liceum???? Trzy w jednym od razu :-) Fitness Club by się przydał... Odpowiedz Link Zgłoś
art_max Re: Budowa szkoły na osiedlu? 31.05.06, 13:11 Co masz na myśli pisząc na osiedlu?? Pomiędzy blokami ?:) Developer nie będzie napewno zainteresowany budowaniem szkoły na swoim terenie, a gmina raczej też tego nie zrobi nigdzie w pobliżu bo już posprzedawała tereny, i w planie zagospodarowania nie widziałem żadnej szkoły. Pozdr Art Odpowiedz Link Zgłoś
fasten Re: Budowa szkoły na osiedlu? 31.05.06, 18:24 ale fitness klub to by się przydał ...)) Odpowiedz Link Zgłoś
dober8 Re: Budowa szkoły na osiedlu? 31.05.06, 20:51 apropos fitness clubu, jest jeden na ulicy Kondratowicza vis a vis szpitala bródnowskiego, także naprawde niedaleko, ja osobiście po wprowadzeniu sie, zamierzam tam skierować swe kroki ...pozdrawiam::)) III etap (bud.E). Odpowiedz Link Zgłoś
ssimcia Re: Budowa szkoły na osiedlu? 31.05.06, 22:57 Hejka! jesli chodzi o ten fitness to goraco polecam blisko PL Saturn i Fitfun. sprawdzone sa ok i dosc blisko podaje linki: www.saturn-fitness.pl www.fitfun.pl ssimcia III PL D Odpowiedz Link Zgłoś
justiniano Re: Budowa szkoły na osiedlu? 01.06.06, 08:46 No to fitness klubów w pobliżu mamy trochę do wyboru :-) Fajnie!!! pozdr III PL bud A Odpowiedz Link Zgłoś
d-tka Re: Sklep spożywczy 01.06.06, 12:24 Wydaje mi się, że najbardziej potrzebny jest sklep spożywczy, w którym możnaby rano zaopatrzyć się w świeże pieczywo. Najbliższy sklepik usytuowany jest po drugiej stronie Kondratowicza, a dotarcie tam jest niebezpieczne z uwagi na brak sygnalizacji świetlnej, lub chociażby pasów dla pieszych. Jest to klasyczna "ścieżka snajperów". Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: Sklep spożywczy 01.06.06, 13:21 Kiedy kupowałem mieszkanko Pan Dyr. Sz. poinformował mnie że sklepy będą na osiedlu. Są one przewidziane w 5 i 6 etapie na parterach od strony ulicy Nowo- Wincentego. Pozostaje do tego czasu czekać i walczyć o przejście dla pieszych przy wyjeździe z osiedla na ul. Kondratowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
justiniano Re: Budowa szkoły na osiedlu? 01.06.06, 13:17 Ale chyba nie ma szans na sklep, nie ma w planach, nie ma miejsca, trzeba bedzie "latać"do Carrfura, albo do Alberta na ZZ. Architektura naszego osiedla strasznie mi się podoba, i również dlatego, że nie ma tam żadnych punktów usługowych. Same mieszkania, ogródki.... Odpowiedz Link Zgłoś
dober8 Re: Budowa szkoły na osiedlu? 01.06.06, 13:23 przecież położenie tego osiedla jest wręcz wymarzone, z jednej strony blisko do lasu, i bardzo kameralnie, a z drugiej wystarczy przejść na drugą stronę ulicy by mieć dostęp do sklepów, banków, salonów , szpitala, siłowni itp itd, myślę że pomysły budowy szkół, sklepów i innych obiektów na terenie osiedla sprawi , że ta kameralność i wyjątkowość zniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
justiniano Re: Budowa szkoły na osiedlu? 01.06.06, 13:43 Popieram poprzednią wypowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
ssimcia Re: Budowa szkoły na osiedlu? 01.06.06, 13:50 Witam pomysł budowy szkoły na osiedlu jest wiecej niz absurdalny. jezeli chodzi o punkty uslugowe na osiedlu to maja takowe powstac w ostatnich etapach. zastanowmy sie poco maja sie krecic obce osoby na naszym osedlu? skoro chcecie szkole to trzeba bedzie sie liczyc z pewnymi konsekwencjami: wybite szyby w oknach, moze jakies inne dewastacje etc etc ja jestem absolutnie przeciwna dla wyjasnienia sama mam dziecko pozdrawiam all :))) ssimcia Odpowiedz Link Zgłoś
beata118 Re: Budowa szkoły na osiedlu? 01.06.06, 13:52 kociszek was wkręca nie widzicie tego? Odpowiedz Link Zgłoś
justiniano Re: Budowa szkoły na osiedlu? 01.06.06, 14:27 Przecież ten pierwotny post o szkole to taki słodki żarcik - domniemam! A punktów usługowych żadnych nie chcę !!!! i mam nadzieję, że ich nie będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dober8 Re: Budowa szkoły na osiedlu? 01.06.06, 15:19 taak , kociszek traktuje trochę te fora z przymróżeniem oka, ale jak widać nawet co do budowy wysypiska śmieci znaleźli by sie entuzjaści ::)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ssimcia Re: Budowa szkoły na osiedlu? 01.06.06, 15:25 to moze pozartujmy z kociszka skoro taki dowcipnis z niego? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
igazz Re: Budowa szkoły na osiedlu? 01.06.06, 22:10 Raczej "złośniś", bo sądząc po wypowiedziach, to ma alergię na małoletnich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 Szkoła?! Mowy nie ma!!!!! 02.06.06, 16:00 Nie dajmy się zwariować!!! Co za chory pomysł??? Sąsiad kociszek z choinki się chyba urwał...co tu mówić o szkole skoro pieska nie można spokojnie wyprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
dober8 Re: Szkoła?! Mowy nie ma!!!!! 02.06.06, 17:39 a co się podczas takiego wyprowadzania pieska dzieje, pytam bo sam mam psa i za rok przeprowadzam się do PL III Odpowiedz Link Zgłoś
wobor1 Re: Szkoła?! Mowy nie ma!!!!! 02.06.06, 17:47 Z okolicznych bloków padają strzały. Jak doprowadzisz gada do bramki cało to jestes gość albo masz charta... Odpowiedz Link Zgłoś
dober8 Re: Szkoła?! Mowy nie ma!!!!! 02.06.06, 17:53 aha czyli nic szczególnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 Re: Szkoła?! Mowy nie ma!!!!! 05.06.06, 15:38 W sumie jest ok. ale są czepialscy co to im przeszkadza że piesio podleje troszkę drzewko albo trawnik, natomiast pijaczynie lejącej na mur budynku nikt uwagi nie zwróci. Odpowiedz Link Zgłoś