Dodaj do ulubionych

gentelmeni w E-4

IP: *.u.mcnet.pl 01.06.06, 12:41
od jakiegos czasu podrozuje E-4 i troche jestem zszokowana widokiem
gentelmenów (oczywiscie nie wszyscy ale są to jednostki), taranują stojące
blizej wejscia do autobusu kobietki, pchaja sie aby tylko posadzić swoje
cztery litery na siedzeniu, jak tylko usiądą (a zapewne siedzą 8 godzin na
pupie) to zaarz zagłębiaja sie w lekturze gazety typu metro i udają ze nie
widza ze stoi matka z dzieckie albo kobieta w ciązy.
Obserwuj wątek
    • Gość: kret Re: gentelmeni w E-4 IP: *.muw / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 14:34
      a z jakiej racji kobiety mogą się rozpychać a panowie nie . Matce z dzieckiem
      rownie dobrze szanowna pani może ustępować Feminista !!!
      • Gość: misia Re: gentelmeni w E-4 IP: *.u.mcnet.pl 01.06.06, 15:04
        oczywiscie ze ustapie balwanie, zauwaz ze czesciej kobiety ustepuja innym
        kobietom w ciazy, starszym osobom, matkom z małymi dziecmi
        • Gość: kris Re: gentelmeni w E-4 IP: *.pekao.com.pl 01.06.06, 15:20
          I tu się nie zgodzę. Niestety większość kobiet ma nastwienie ja stałam i ty też
          postój i nie zrobi tego za żadne skarby :(
          • Gość: lola Re: gentelmeni w E-4 IP: *.muw / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:50
            Prawda tak postępujemy moje panie
            • inecita Re: gentelmeni w E-4 04.06.06, 13:40
              dzieciakom i kobietom z dzieciakami (takze w brzuchu) nigdy nie ustapię
              Ale fakt, ze młodej dziewczynie z laptopami, siatami z zakupami, teczkami,
              papierami nikt nie ustąpi nawet gdyby nie wiem co musiała dzwigac niech stoi bo
              młoda, z resztą mam podobne obserwacje: 90 procen siedzacych to panowie a 90
              procent stojacych to kobiety...
    • Gość: janek Re: gentelmeni w E-4 IP: *.aster.pl 01.06.06, 20:56
      takie czasy... ale kto wychowywał tych dżentelmenów gdy byli dziećmi?
    • Gość: cham z pragi dzieciocentryzm IP: *.aster.pl 01.06.06, 21:15
      Ja z zasady nie ustępuje kurom z dziećmi. Jeśli dziecko wygląda na 5,6 lat to
      niech stoi. Tak zostałem wychowany jako dziecko że miejsce należy starszym
      ustępować. Zawsze ustąpie miejsca kobiecie w ciąży lub starszej osobie. Ale
      najgorzej co mnie irytuje to jak starsza osoba ustępuje takiemu bachorowi, bo
      biedaczysko się jeszcze spoci i zmęczy.

Ordnung muss sein, i basta.
      • Gość: zykzak Re: dzieciocentryzm IP: *.muw / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:54
        prawidłowa postawa starsi bez względu na płeć ,kalecy i kobiety w ciąży-
        ustępować dotyczy to pań i panów , natomiast oczekiwania młodych kobiet aby im
        starsi schorowani panowie miejsca ustępowali tylko ze względu na płeć to
        patologia
        • Gość: beee Re: dzieciocentryzm IP: *.muw / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:23
          Swięte słowa tak tak tak
        • Gość: misia Re: dzieciocentryzm IP: *.u.mcnet.pl 02.06.06, 11:35
          ale ja nie mowie ze to mlode laskie stoją wkurzone calą droge w E-4, chodzilo
          mi o to, ze Panowie sie przepychaja - prawo dzungli, jak dopadną miejsca to nie
          maja zamiaru ustęowac kobietom w ciązy czy z malymi dziećmi, wiec czytaj
          uwaznie!!!
          • sloggi Re: dzieciocentryzm 04.06.06, 20:37
            Rozumiem, że w innych liniach z Tarchomina jest święty spokój?
            • la_tortura Re: E-4 16.06.06, 15:33
              sloggi napisał:

> Rozumiem, że w innych liniach z Tarchomina jest święty spokój?

no pewnie, ja jeżdzę 508, praktycznie ta sama trasa, jedzie się może 5 minut dłużej. Nie mam zamiaru kisić się w E-4, gdy 508 jeździ zwykle w miarę luźny..
          • Gość: daisy Re: dzieciocentryzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 08:05
            witam
            wiesz, ja w takich momentach przypominam sobie powiedzenie kolegi (co prawda
            stosował je starannie przepuszczając przodem koleżanki) - "najpierw bydło potem
            kowboje" - polepsza humor tylko raczej wypowiadaj to w myślach ;)
            • Gość: mery Re: dzieciocentryzm IP: *.muw / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:14
              laski ustępujcie miejca starszym panom
              • Gość: ble Re: dzieciocentryzm IP: 195.205.152.* 16.06.06, 13:44
                A ja m.in. z tego powodu jażdżę samochodem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka