Gość: Andrzej IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 10:56 Mieszkałem na Targówku i nie jest tam tak źle,ja przynajmniej chodziłem gdzie chciałem i o której chciałem/nawet po północy/,tak że nie jest żle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Targówek 11.02.03, 13:33 Ogólnie chyba Targówek nie odstaje ilością wydarzeń tego typu od innych dzielnic. Niestety zła sława pozostała i to dla naszej dzielnicy jest krzywdzące. Czy jest niebezpiecznie? Tak jak w innych rejonach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h2opolo Re: Targówek IP: *.ihh-stud.hj.se 12.02.03, 12:59 Witam, kupilem rok temu mieszkanie na Targowku przy Gorzykowskiej i Remiszewskiej i jestem STRASZNIE ZADOWOLONY. Cicho, zielen, dobra komunikacja (wszedzie!!!), lepsza woda niz w Centrum, sporo sklepow w poblizu. Polecam na prawde. A to, ze od czasu do czasu "cos" sie zdarzy, to na to nie mamy zadnego wplywu :-( Wszedzie sie moze cos zdarzyc. Taki ponoc piekny MOkotow a w kantorze zabili? zabili! Ursynow tez nie jest lepszy!!! O innych dzielnicach nie bede wspominal. Opinie wyrabiaja Ci ktorzy jeszcze u nas na Targowku/ZAciszu nie byli!!! JESLI MIESZKANI TO TYLKO W SPOKOJNEJ CZESCI WARSZAWY _ takie jest moje zdanie. Bardzo mi sie tu podoba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raya Re: Targówek IP: *.chello.pl 11.02.03, 14:36 Ze Starówki na Bródno przeniosłam się ok.40 lat temu i wierzcie mi było przyjemniej i ciekawiej mimo , że zamieszkały był Annopol, kiepska komunikacja. Od włączenia Bródna do Targówka dzieje się coraz gorzej na osiedlu. Radni z nawykami przyniesionymi z wiochy dbają tylko o "rynek" gminy. Kresy os. Bródno to brud i bandytyzm. Tereny niczyje. Nikt nie sprząta, nie patroluje, daleko wszędzie [ policja,lekarz,urząd,pub]. Gdyby nie most grota to i komunikacji w tym rejonie by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: Targówek IP: *.chello.pl 12.02.03, 11:46 z mapy niebezpiecznych miejsc doskonale widać , że nikt z radnych i policji nie ma zielonego pojęcia co dzieje się w kwadracie Hieronima-Skrajna -Wysockiego. Na interwencje i skargi mieszkańców raz na kwartał przychodzi na ten teren policja i aby zrobic dobre wrażenie i mieć od nas święty spokój spisuje handlarzy narkotyków i pijaków . I na tym konczy się praca policji. 16-17 letnie łebki dalej prosperują , piją, zakłócają spokój, demolują . Przy cieciu odbywają się pokazowe jazdy samochodami po trawnikach. Tu afirmowane jest prawo silniejszego i chamstwo. Kradzieże części z samochodów [koła]i włamania do nich są kilka razy w tygodniu. I robią to właśnie ci małolaci. Ta mapa tylko może w kurwić człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Randolf Re: Targówek IP: *.cdprojekt.pl 13.02.03, 12:01 Myślę, że troche przesadzasz. Mieszkam w tym rejonie i, nie powiem, mnie też wkurzają bandy łebków sterczących na klatkach czy jeżdżących BMKami po trawniku, ale bez przesady. Z twojego opisu wynika, że tam się co dzień dzieje sodoma i gomora a wcale tak nie jest. Myślę, że nie jest gorzej niz na innych osiedlach (np. na Wawrzyszewie - często tam bywam i naprawdę jest może i gorzej niz u nas) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Re: Targówek IP: *.chello.pl 16.02.03, 22:36 Hm bemke chlopaki maja jedna :) A dwie inne to sa bemki cyganow . Wiecej nie ma a jesli sa to raczej nie jezdza po trawnikach (bo ludzie w nich starsi i stateczni ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Re: Targówek IP: *.chello.pl 16.02.03, 22:42 Co do mapy szczegolowej to jakis pacan to podpisywal . Przeciez bloki o adresie Torunska sa od wysockiego do najwyzej labiszynskiej a oni podpisali ze wszytkie zdarzenia dzialy sie na wysokosci Ostrodzkiej przy dojezdzie do Cerfurra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janstan Re: Targówek IP: *.eranet.pl 12.02.03, 15:39 Czy ktos z Państwa szedl o zmroku wzdluz ul.Lodygowej od Radzyminskiej do Osiedla Zacisze przy ul. Wyspowej? Niedosc ze ciemno to mokro (brak chodnika) i ruch jak na Radzyminskiej. Patroli Policji nigdy tu nie widzialem. Proponuje dodac do wykazu niebezpiecznych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Zacisze - wcale nie jest tak bezpiecznie! 12.02.03, 22:49 Z gazetowej mapy najniebezpieczniejszych miejsc Warszawy wynika, że Zacisze jest „czyste”, tzn. nie dochodzi tu do żadnych przestępstw. Absolutnie jest to nieprawda!!! W tum przypadku pozory bardzo mylą! Na moim osiedlu regularnie dochodzi do włamań do mieszkań w celach rabunkowych. Dla przykładu: do domków szeregowych po zachodniej stronie Gilarskiej (odcinek Rolanda – Samarytanka) w ostatnich kilku miesiącach kilkanaście razy dochodziło do włamywań. Nie wiem jak sytuacja prezentuje się po drugiej stronie ulicy, jednak mogę zapewnić, że też nie jest najlepiej. Do naszych domów (zachodnia strona) włamywacze dostawali się od strony pól PGRowskich, zarośli oraz rur ciepłowniczych. Wiele razy spacerując z psem widziałem grupy wyrostków spacerujących po wcześniej wspomnianych rurach, urządzających sobie spotkania (być może libacje przy węźle ciepłowniczym – nad kanałkiem. Niebezpiecznie jest też koło mostku w rejonie Rolanda, z kolei na Samarytance chuligani często zabawiają się niszcząc przystanek linii 132. Na całym osiedlu – zarówno na pętli ZACISZE, jak i na innych przystankach dewastowane są tablice z rozkładami jazdy. W rejonie jednostki wojskowej (Ul. Gilarska) wyrwano kilku kobietom torebki. Mnie z kolei kiedyś zaczepili jacyś gówniarze przy Enel-Medzie i chcieli kasy, ale sobie bez problemów poradziłem. Inny incydent z moim udziałem miał miejsce na przystanku TROCKA 02. Otóż grupa pięciu mężczyzn kazała mi oddać komórkę. Nie miałem innego wyjścia – wzięli. Jakieś dwa miesiące temu, nie wiem kto - sądzę że jakaś duża grupa pijanych (być może) bezdomnych doszczętnie zniszczyła betonowy mur ogradzający byłe ogródki działkowe wzdłuż Gilarskiej (od Drewnowskiego do jednostki). Z innych dzielnic: na Kole (Obozowa, róg Długomiła) mnie i moich kolegów zaczepiła banda agresywnych wyrostków. Jeden z moich kumpli został dotkliwie pobity. Bardzo się zdziwiłem, jak na gazetowej mapie nie było ŻADNEGO punktu na Moście Gdańskim. Praktycznie codziennie pijani chuligani dewastują przystanki tramwajowe pod mostem i nic sobie z tego nie robią!!! Kiedyś gdy czekałem na jedynkę napadło mnie i moich kolegów dwóch kolesi – żądało komórek i zegarków. Na szczęście wyszliśmy z tego cało. Mógłbym jeszcze dużo wymieniać niebezpiecznych rejonów, jednak są to już mniej istotne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Targówek IP: *.acn.waw.pl 29.04.03, 10:36 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Mieszkałem na Targówku i nie jest tam tak źle,ja przynajmniej > chodziłem gdzie chciałem i o której chciałem/nawet po > północy/,tak że nie jest żle. Ja tam niestety przez parę lat musiałam dojeżdżać. Nigdy w życiu nie chciałabym tam mieszkać. Na przystanku Łojewska róg Chodeckiej wieczorem po prostu strach czekać na autobus. Na rogu tych ulic jest "pub", a raczej speluna, gdzie schodzą się okoliczne drechy i menele. W autobusach ciągłe libacje (wieczorem oczywiście), przy zaparkowanych samochodach pełno szkła z szyb samochodowych. Koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś