rnet 31.08.06, 12:04 Witam, chcialbym sie dowiedzieć czy na terenie osiedla (mam na myśli po wiezdzie za brame) sa wolne miejsca parkingowe dla gości? bo parkowanie przed osiedlem na ulicy wjazdowej to nie jest dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greg_2 Re: parking dla gości 31.08.06, 14:06 z tego co pamietam to 4 miejsca na terenie 1 etapu chociaz zauwazylem ze ochorona przygranela sobie jedno i stawia tam tekturke z wymalowanym sloganem miejsce sluzbowe Odpowiedz Link Zgłoś
rnet Re: parking dla gości 31.08.06, 14:10 hm? a co z drugim etapem, z ktorego jestem mamy sie podzielic tymi trzema miejscami Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: parking dla gości 31.08.06, 14:28 Aktualnie sytuacja wygląda tak, że wszyscy parkują chyba gdzie chcą. Nie mieszkam jeszcze na osiedlu, ale jestem tam prawie codziennie i rzadko zdarza mi się zaparkować na swoim miejscu a to tylko dlatego że jest ono ciągle zastawione. Pomijam fakt, że po zmianie numeracji okazało się że przypadło mi miejsce położone gdzie indziej niż miałem w umowie - sprawę wyjaśniam od 2 tygodni jak narazie bez skutku. Tak na marginesie, może odwiedza to forum osoba, której po zmianie numeracji przypadło miejsce nr 28, (a na planie z umowy wcześniej było tam miejsce 34). Jeśli tak, to uprzejmie proszę o kontakt na gazetowego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
rnet Re: parking dla gości 31.08.06, 14:41 rowniez parkuja na naszych miejscach robotnicy i trudno sie dziwic bo jak byly by miejsca dla gosci to pewnie by tam parkowali. Ja rowniez jeszcze nie mieszkam ale jak zaczne to bedzie to juz problem, bo w koncu po to zaplacilismy za miejsca by byly kazdy mial swoje a nie by byly ogolnie dostepne. Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: parking dla gości 31.08.06, 15:31 rnet napisał: > rowniez parkuja na naszych miejscach robotnicy i trudno sie dziwic bo jak byly > by miejsca dla gosci to pewnie by tam parkowali. wiesz, dla mnie to nie jest argument. Wydaje mi się, że chyba każdy kto kupował mieszkanie zakupił także naziemne miejsce parkingowe lub miejsce w garażu więc niech je teraz udostępni swojemu wykonawcy. Dodatkowo jest przecież cały rząd nienumerowanych miejsc wzdłuż płotu budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mtr10 Re: parking dla gości 31.08.06, 16:09 miejsca dla gości nie były przewidziane z tego co pamiętam i nigdzie w podobnych osiedlach nie ma na to miejsca... a co do numeracji: mimo pomyłki w oznaczeniu stawiam i będę stawiał auto tam gdzie wykupiłem, bo za to miejsce zapłaciłem, a nie za inne gdzieś 3 klatki dalej. Agmet już wyprostował tą sprawę... Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: parking dla gości 31.08.06, 16:23 A też miałeś pomyłkę ?? U mnie co prawda nie było to 3 klatki dalej :) a ledwie kilka miejsc - ale chodzi tu o zasadę. Odpowiedź miałem dostać w poniedziałek, potem we wtorek i cisza... mi się już zdzwonić nie chce :/ Odpowiedz Link Zgłoś
accord01 Re: parking dla gości 31.08.06, 16:28 Dokładnie, mnie tez nie obchodzi nowa numeracja, bo nie kupowałem jakiegos numerka tylko konkretne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: parking dla gości 31.08.06, 16:32 numerki mogli sobie pozmieniać, nie w tym rzecz, ważne by odbowiadały miejscom zaznaczonym w umowach. Odpowiedz Link Zgłoś
accord01 Re: parking dla gości 31.08.06, 16:45 A co powiedzieć o ludziach z I etapu, którzy notorycznie parkują na naszych miejscach? Odpowiedz Link Zgłoś
mtr10 Re: parking dla gości 31.08.06, 17:03 ...zawsze można zastawić gapowicza na noc... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rossi10 Re: parking dla gości 31.08.06, 17:21 po prostu za wczesnie odbieraliscie mieszkania do zeszlego tygodnia byl to oficjalnie teren budowy wiec co komu do tego gdzie sie parkuje Odpowiedz Link Zgłoś
mtr10 Re: parking dla gości 31.08.06, 17:31 ...nawet za 3 miesiące znajdzie się "ktoś", kto "przez przypadek" zaparkuje na twoim miejscu na całą noc..... ja będę bezlitosny... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kociszek Re: parking dla gości 04.09.06, 13:11 Brawo!!! Zajebisty sąsiad z Ciebie, zresztą podobnie jak wielu innych na tym osiedlu, zacieram łapki... Odpowiedz Link Zgłoś
mtr10 Re: parking dla gości 04.09.06, 14:21 ...do Twojej wiadomości - jestem na prawdę spokojnym i ugodowym sąsiadem, ale za każdym razem jak przyjadę do siebie (nie mieszkam jeszcze) to ktoś zajmuje moje miejsce, mimo że po drugiej stronie jest pusto, klatka jest otwarta, a ostatnio ktoś chyba bawił się na trawniku i całe błoto wniósł na klatkę.... super!!! i nie pisz mi że jestem "zajebistym sąsiadem" bo mnie nie znasz wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
kociszek Re: parking dla gości 04.09.06, 16:57 W takim razie niech każdy kupi sobie słupek łamany za 300 zł i po problemie, nikt nikomu nie wjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: parking dla gości 04.09.06, 17:07 kociszek napisał: > W takim razie niech każdy kupi sobie słupek łamany za 300 zł i po problemie, > nikt nikomu nie wjedzie. a zaręczam Ci, że jeśli sytuacja w najbliższym czasie się nie zmieni - tak właśnie zrobię (a za trzy stówki to nawet dwa takie słupki można kupić) Odpowiedz Link Zgłoś
mtr10 Re: parking dla gości 04.09.06, 17:07 ...po prostu niech każdy staje tam gdzie jego miejsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
radek_k Re: parking dla gości 04.09.06, 21:46 Kondratowicza 65 C, klatka III ??? Odpowiedz Link Zgłoś
radek_k Re: parking dla gości 05.09.06, 00:34 no to miło poznać sąsiada. na błoto też zwróciłem uwagę - ciągnie się od parteru do III piętra (do jednego z mieszkań). Odpowiedz Link Zgłoś
mtr10 Re: parking dla gości 05.09.06, 09:57 wzajemnie sąsiedzie ;) ...a wiadomo czy ten sąsiad od błota już mieszka, czy to jego jakaś ekipa remontowa...??? Odpowiedz Link Zgłoś
radek_k Re: parking dla gości 05.09.06, 11:48 trudno powiedzieć, też jeszcze nie mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: parking dla gości 31.08.06, 20:51 podąrzając Twoim tokiem rozumowania równie dobrze mógłbym komuś wejść do mieszkania bo to przecież także był teren budowy i co komu do tego.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
greg_2 Re: parking dla gości 31.08.06, 17:51 kto wie kto wie w 1 etapie nawet w garazu sie zdarzaly takie akcje Odpowiedz Link Zgłoś