Dodaj do ulubionych

Soporowski znowu chory

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 23:10
Soporowski i Kobel "chorują" i nie można wręczyć im wypowiedzeń, mimo odwołania
z funkcji wiceburmistrzów. Nasi bohaterowie od wręczania łapówek burmistrzowi
Kamińskiemu są g... warci. Soporowski zresztą chory jest już drugi raz. Kiedy
przestał być burmistrzem Pragi Północ w 1994 roku "rozchorował się" na pół
roku. Ciekawe za jak długie zwolnienie tym razem zapłacą podatnicy?
Obserwuj wątek
    • zawad Re: Soporowski znowu chory 20.11.01, 23:23
      tym razem wystrzał w powietrze.Wszyscy wiedzieli że Soporowski po wypadku 3
      lata temu na nartach ma problemy z nogą dwukrotnie był w szpitalu,obdukcja
      jednoznaczna operacja.Była odkładana, w tej chwili odwołany nie ma już powodów
      z tego nie skorzystać.
      Dla pełni sprawy jest już po zabiegu,Soporowski dostał zwolnienie
      pooperacyjne,a dalej zobaczymy.
      Nie jestem zwolennikiem takich metod,ale Bogdan jest autentycznie chory.Gdyby
      te zwolnienia nie miały podstaw pierwsi byśmy protestowali.

Sławek Z
      • Gość: mara Re: Soporowski znowu chory IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 08:58
        a co z drugim "chorym"?
        • Gość: kunce Re: Soporowski znowu chory IP: *.chello.pl 21.11.01, 10:18
          Mara, pamietasz jak Soporowski poszedł na zwolnienie, kiedy przestał być
          burmistrzem, a nie pamiętasz, że jednocześnie z nim rozchorował się Kazimierz
          Kurek? Pan K. Kurek, po wielomiesięcznym zwolnieniu, ozdrowiał z dnia na dzień,
          gdy ponownie został powołany do zarządu.
          • Gość: rita Re: Soporowski znowu chory IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 10:37
            Pytanie Mary dotyczy Andrzeja Kobla. Nie zachowuj sie kunce jak Leszek Miller,
            który zawsze odpowiada tak jak ty teraz. A poza tym coś ci się pomieszało:
            kiedy Soporowski przestał być burmistrzem w 1994 roku, Kurka jeszcze w ogóle
            nie było. On wtedy dopiero został radnym Targówka, a Soporowski (no rzecywiście
            nie możesz tego pamiętać, bo wtedy jeszze w politykę się nie bawiłaś) przestał
            być burmistrzem dzielnicy-gminy Praga-Północ, która została zlikwidowana.
            Mimo wszystko to miło, że przywołałaś kolejnego "chorego", może znasz jeszcze
            jakichś?
            • Gość: kunce Re: Soporowski znowu chory IP: *.chello.pl 21.11.01, 10:52
              Miałam na myśli rok 1998/99.
              Na porównanie do Leszka Millera niczym sobie nie zasłużyłam.
              Co do drugiego chorego: ucieczka w zwolnienie lekarskie to naganna praktyka (tu
              nalezy postawić pytanie o wiarygodność lekarzy, którzy takie zwolnienia
              firmują). Naganna bez względu na to, czy jest to pomysł samego p. Kobla, czy -
              jak twierdzi ten ostatni - rozwiązanie w rodzaju: najpierw 9 miesięcy
              zwolnienia a potem wysoka renta chorobowa - zasugerował mu sam p. Kamiński
              namawiając do pokojowego oddania stanowiska M. Bartkowskiemu.
              • Gość: rita Re: Soporowski znowu chory IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 12:34
                Wtedy z kolei Soporowski był przez prawie całą kadencję w opozycji, więc nie
                miał powodu do choroby razem z Kurkiem.
                Nie gniewaj sie za Leszka, ale atmosfera od wczoraj jest hipernapieta i kazdemu
                sie udziela.
                Na co choruje Kobelek?
                • Gość: kunce Re: Soporowski znowu chory IP: *.chello.pl 21.11.01, 12:37
                  W urzędzie mówią, że nadciśnienie, albo cukrzyca, albo cukrzyca i nadciśnienie.
          • Gość: mara Re: Soporowski znowu chory IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 13:55
            Gość portalu: kunce napisał(a):

> Mara, pamietasz jak Soporowski poszedł na zwolnienie, kiedy przestał być
            > burmistrzem, a nie pamiętasz, że jednocześnie z nim rozchorował się Kazimierz
            > Kurek? Pan K. Kurek, po wielomiesięcznym zwolnieniu, ozdrowiał z dnia na dzień,
            >
            > gdy ponownie został powołany do zarządu.

Nie pamiętam, bo nigdy nie interesowały mnie choroby burmistrzów.
            Zainteresował mnie temat i dlatego zapytałam o drugiego.
            • Gość: kunce Re: Soporowski znowu chory IP: *.waw-bem.leased-e.ids.pl 21.11.01, 17:47
              Przepraszam, pomyliłam rita z mara. Moje niedopatrzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka