IP: *.aster.pl 12.02.07, 23:42
Witam Wszystkich,

Z dniem dzisiejszym ZTM likwiduje linię 403 , która nie będzie się już
pojawiać na Targówku. Czy to dobre rozwiązanie ? Czy korzystaliście z tej
linii ? Dokąd nią jeździliście ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Linia 403 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:52
      Dobry, bo zastąpi ją linia 410 - całodzienne połączenie z placem Bankowym/metrem
      i dalej. Całodzienne bez sobót i niedziel - tu tylko szkoda. W relacji 403
      zostaje 160.
      W 403 potok pasażerów właśnie dotyczył dojazdu do miśków i dalej innymi liniami.

• Gość: bietka Re: Linia 403 IP: *.kosson.com 13.02.07, 10:06
      Ja płaczę po linii 403. Jej trasa była specjalnie jak dla mnie :)
      Często jeździłam z Targówka na Dolny Mokotów. Bez przesiadki, szybko i siedząc
      wygodnie. Teraz będę musiała tę samą trasę pokonywać dłużej, drożej,na stojąco
      i z przesiadką :((
      • Gość: asesor Re: Linia 403 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:06
        A nie możesz jechać 162?
      • sibeliuss Re: Linia 403 13.02.07, 20:01
        Gość portalu: bietka napisał(a):

> siedząc wygodnie.

Dlatego tą linię zlikwidowano, od Parku Praskiego woziła powietrze.
        • Gość: Lukas Re: Linia 403 IP: *.aster.pl 18.02.07, 22:35
          Linia ta miała zapewnić bezpośredni dojazd studentom z Targówka i okolic na
          SGGW na Ursynowie. Jazda autobusem potem metrem i znowu autobusem moim zdaniem
          mija się z celem, zwłaszcza że wielu z nas uczy się w drodze na zajęcia...

Linia 403 została uruchomiona po likwidacji 460 , musiała mieć zatem choć w
          części zblizoną trasę i miała. Można nią było dojechać także do Nowego Światu
          i na Mokotów.
          • Gość: welur Re: Linia 403 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:18
            Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Linia ta miała zapewnić bezpośredni dojazd studentom z Targówka i okolic na
            > SGGW na Ursynowie. Jazda autobusem potem metrem i znowu autobusem moim zdaniem
            > Bezpośrednio i tak się nie dało, trzeba było się przesiadać w inny autobus.
            mija się z celem, zwłaszcza że wielu z nas uczy się w drodze na zajęcia...
            To powinieneś być zadowolony, przygotujesz się lepiej w domu...
            > Linia 403 została uruchomiona po likwidacji 460 , musiała mieć zatem choć w
            > części zblizoną trasę i miała. Można nią było dojechać także do Nowego Światu
            > i na Mokotów.
            od dojeżdzania na trakt jest linia 160 z targówka
            • Gość: magda Re: Linia 403 IP: *.pbuk.pl 21.02.07, 12:23
              Od kilku dni wysyłam maile do ZTM w sprawie przywrócenia linii 403, i nic !
              Jeśli ktoś uważa, że likwidacja linii 403 była dobrym rozwiązaniem to jest w
              błędzie. Jeździłam tą linią bezpośrednio do Nowego Światu wożąc dziecko do
              szkoły. Dojazd zabierał nam (mimo korków !) około 20-23 minuty. Teraz od ponad
              tygodnia kombinuję z innymi połączeniami. Rezultat: czas dojazdu obecnie to
              lekko 40 minut. Nie ważne czy zapachanym 160 (w dodatku dali same krótkie
              autobusy ...)z przesiadką czy bezpośrednim i chyba bardziej zapchanym 517.
              Pozostaje jeszcze 406, a potem tramwaj 1,2 lub 25 ? Czas dojazdu ten sam. Tylko
              ile razy można sie przesiadać, aby przejechać odcinek 5 - iu przystanków
              pokonywany wcześniej przez 403?! A przy Myszkowskiej i Prałatowskiej budują,
              wciskają nowe bloki i niby czym ci ludzie bedą dojeżdżać do szkół i do pracy,
              skoro już teraz jest problem ?! Na marginesie nowa linia 410 z Targówka jeździ
              dość pustawa. Zapełnia się w okolicach Dworca Wileńskiego, podczas gdy 403 z
              Targówka zawsze jechał pełny (jak na ironię też jeżdziły same krótkie autobusy).
              • Gość: freak Re: Linia 403 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 16:34
                linia 404 nie wróci już na Targówek..To postanowione, była deficytowa, 410 jest
                lepsze i wcale puste nie jezdzi biorąc pod uwagę fakt, że jest to linia nowa i
                nie wszyscy o niej jeszcze wiedzą. A i często nie wsiadają bo nie wiedzą gdzie
                są te Groty co widnieją na wyświetlaczu..
                • Gość: freak Re: Linia 403 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 16:35
                  linia 404
                  Oczywiście chodziło mi o 403:D
                  • Gość: QQ Re: Linia 403 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:45
                    410 jeździ co 10 minut, 403 było co 12. I 410 jeździ cały dzień. To jest
                    zdecydowanie lepsza linia, i ma już niezłe wykorzystanie.
                    No i dla studentów przez to, że cały dzień kursuje jest o wiele lepsza.
                    • Gość: magda Re: Linia 403 IP: *.pbuk.pl 22.02.07, 08:40
                      Nie mam nic przeciwko linii 410. Skoro się sprawdza to ok. Stwierdzam jedynie,
                      iż autobus kursujący w godzinach szczytu z Targówka przez Nowy Świat w stronę
                      Natolina był naprawdę potrzebny. Chyba wszyscy zapomnieliście, że kiedyś
                      jeżdził autobus linii 460 i miał spore "wzięcie". Zmienili go na korzyść w 403
                      i teraz taka decyzja ! Wiem, iż jest wielu mieszkańców Targówka, którzy
                      popierają mnie w kwestii przywrócenia linii 403. Komunikacja miejska miała się
                      zmieniać na lepsze a nie utrudniać życie ludziom w Warszawie ! Pisałam o tym,
                      że czas dojazdu wydłużył się niemal dwukrotnie. To chyba jest argument ?
                    • Gość: Lukas Re: Linia 403 IP: *.aster.pl 03.03.07, 20:59
                      Ciekawe dla jakich studentów ? 403 docierała na UW i SGGW a 410 dojeźdża na PL.
                      Bankowy...
                      • Gość: seyon Re: Linia 403 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 21:19
                        a 410 dojeźdża na PL.
                        >
                        > Bankowy...
                        gdzie jezdzi metro na ursynow
          • Gość: Rychu Re: Linia 403 IP: *.spray.net.pl 04.03.07, 15:16
            I tak jezdzili, ze linia wozila powietrze. Albo studentow nie ma na Targowku,
            albo jezdza o wiele szybciej metrem.
            • sibeliuss Re: Linia 403 04.03.07, 21:23
              Gość portalu: Rychu napisał(a):

> I tak jezdzili, ze linia wozila powietrze. Albo studentow nie ma na Targowku,
              > albo jezdza o wiele szybciej metrem.

Czasami mam wrażenie, że na Targówku wystarczyłoby 406 i 517.
              • krasnoludek_zadyszek Re: Linia 403 05.03.07, 19:59
                Sibellus, Rychu - to nie jest prawda. Woziła powietrze po południu z Targówka,
                jak każdy niemal autobus w stronę Centrum. Jeżdziłam ją codziennie o 7.01 - na
                Pratulińskiej ledwo dało sie wsiąść.
                • Gość: magda Re: Linia 403 IP: *.pbuk.pl 08.03.07, 08:42
                  Tak jest ! Z Targówka zawsze jechał spory tłum. Nieprawda, że tylko do "miśków".
                  Po pierwsze kolejny tłum wciskał się rano do 403 przy Dworcu Wileńskim, po
                  drugie masa ludzi wysiadała dopiero przy Uniwersytecie i nowym Świecie (przy
                  Foksal). Niemal wszyscy, którzy wcześniej jeżdzili 403, teraz jadą albo
                  wlokącym się 160 z przesiadką (i koszmarnym objazdem Krakowskiego
                  Przedmieścia !)albo wciskają się do 517, który zapełnia się jeszcze bardziej
                  przy Dworcu Wileńskim. Tyle, ze od przystanku przy Narodowym trzeba się
                  przejść, co też zabiera pare minut. Tak czy owak dojazd w to samo miejsce
                  zajmuje prawie 2 x wiecej czasu niz wcześniej 403. Czy tylko ja i moi znajomi
                  mam takie spostrzeżenia ? Czy też jest więcej ludzi, którzy chcieliby
                  przywrócenia linii 403 ?
                  • Gość: Lukas Re: Linia 403 IP: *.aster.pl 14.03.07, 22:51
                    Witam ponownie,

Czy są jeszcze ludzie na tym forum , którzy mieszkają na Targówku i znają
                    linię 403 ? czekam na info od Was.

Pozdrawiam
                    • Gość: mika Re: Linia 403 IP: 194.181.196.* 15.03.07, 08:46
                      Mieszkam na Targówku i korzystałam z linii 403. Teraz od czasu zlikwidowania
                      403 nie bardzo mogę znaleźć inne dogodne połączenie. Maile do ZTM nie dały
                      rezultatu. Czy naprawedę była tak deficytowa ? Nie wierzę, wsiadałam z trudem
                      do zatłoczonego Ikarusa po 7 - mej rano. Przecież to była linia szczytowa,
                      przeznaczona przede wszystkim dla dojeżdżających między 6.30 - 8.30 rano do
                      Krakowskiego i Nowego Światu. Widzę teraz tyle linii kursujacych pustych ...
                      • sibeliuss Re: Linia 403 16.03.07, 01:07
                        Gość portalu: mika napisał(a):

> Widzę teraz tyle linii kursujacych pustych ...

Konkrety?
                • sibeliuss Re: Linia 403 16.03.07, 01:06
                  Ja pamiętam jaka jeździła więc nie opowiadaj mi głodnych kawałków.
                  • Gość: mika Re: Linia 403 IP: *.pbuk.pl 16.03.07, 08:42
                    Bardzo proszę: 125,138,156,301,303,401,405,406,407 i inne. Oczywiście mam na
                    myśli godziny poranne i dni robocze.
                    • Gość: mika i inni Re: Linia 403 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 21:06
                      Wymieniać dalej nietrafione kursy ?
                      • Gość: milka Re: Linia 403 IP: *.eranet.pl 12.04.07, 21:28
                        To jak jest naprawdę ? Ilu z Was mieszkańcy Targówka korzystało z linii 403 ?
                        Chcielibyście jej powrotu ?
                        • mk968 Re: Linia 403 12.04.07, 22:58
                          jest mi to obojentne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka