Gość: hehe Ksiądz przed sądem i na konferencji z ratuszem IP: *.autocom.pl 08.03.09, 17:13 ten ksiądz jest chory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Małe podsumowanie IP: *.jmdi.pl 04.06.09, 22:18 1. Karan działa i pewnie będzie działał 2. Rosik założył Karan i rozkręcił interes 3. Rosik jest oskarżony w sprawie karnej w sądzie w Warszawie. Oskarża go wiele pracownic. 4. Oskarżające pracownice nie chodziły w pracy w miniówkach(jak to jakiś idiota napisał) 5. Oskarżające pracownice nie czuły się odrzucone przez Rosika bo nie miały potrzeb przytulania przez gbura ani wieśniaka. Miały swoich chłopaków i nie potrzebowały adoracji starego pryka. 6. Byłem w sądzie na rozprawie i słyszałem zeznania kilku świadków. Zbyt dużo ludzi, nie mających żadnego interesu również oskarża Rosika. 7. Trochę się interesowałem tym człowiekiem i jego osobowoscią. Stwierdzam, że jest psychopatą. 8. Oczywiście sąd rozstrzygnie czy jest winny. 9. Rozmawiałem z niektórymi dziewczynami i twierdziły, że je obmacywał. Więc żartowanie nie ma nic wspólnego z molestowaniem. 10. Żaden "ksiądz" nie powinien się zachowywać tak jak on tzn. używać takich wulgarnych słów. Nie tłumaczy to żadna sprawa typu leczenie narkomanów. Do narkomanów trzeba stosować specjalny język i pewnie trzeba być bardzo zasadniczym, ale nie do przesady. Ktoś pisał, że Rosik tak żartuje. Nawet gdyby przyjąć, że żartuje do osób leczących się to nie ma takiej możliwości aby cham tak się zachowywał do pracowników jego firmy. 11. Nawet jeśli wyrok będzie na korzyść oskarżonego to i tak nie wierzę w to, że jest niewinny. 12. Sam na własne oczy widziałem toaletę księdza. Na ścianie była rozebrana panienka. 13. Jest tak dużo czynników świadczących o tym, że ma wypaczoną osobowość i jest nienormalny, że już nie ma co specjalnie o tym gadać. 14. Słyszałem, że wielu ludzi z branży wie o jego poczynaniach. Ale wiadomo, że jest to siatka ludzi. A przy takiej instytucji i dofinansowaniach zawsze jest sporo nieczystych interesów. Dlatego być może nikt nie odważył się wychylić, bo jaki kto ma w tym interes. Ludzie, którym Rosił spaprał życie się wychyliły. Urzędnik, który przyznaje dotacje nie ma interesu w ich odbieraniu dla Karanu, bo przecież wypełnia swoją misję i "przechodzi jakieś kontrole". 15. Czekamy na wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Popieram!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.06.09, 21:59 w całej rozciągłości zgadzam się z Tobą Jarku, ja dorzuciłabym jeszcze parę informacji i spostrzeżeń, ale masz rację poczekajmy na wyrok. Może w końcu w tym kraju ktoś wyda sprawiedliwy wyrok i poniekąd zadośćuczyni wyrządzonym krzywdom. I oby już nigdy więcej tacy psychopaci nie pomagali innym, a lepiej żeby zaczęli leczyć się sami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica urzędu Popieram!!! IP: *.jmdi.pl 22.06.09, 01:40 Drodzy Państwo, jestem żywym świadkiem na to jakim człowiekiem jest pan bo ksiądz to zbyt duży komplement,ten człowiek powinien być odsunięty od pracy z ludźmi, słyszałam jak krzyczał na pracownika urzędu, jeśli pozwolił sobie na tak karygodne zachowanie w stosunku do pracownika urzędu to strach pomyśleć jak zachowywał się w stosunku do podwładnych. Ten człowiek nie toleruje sprzeciwu, jest chory na władzę. Wierzę głęboko w to że dosięgnie go kara.robi się czerwony jak burak ze złości, złość w nim kipie. Może jakiś trening zastępowania agrsji? człowieku walcz z agresją , zacznij od siebie. A osoby, które wynoisły tę spraw na światło dzienne , podziwiam za odwagę i pozdrawim bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.N Popieram!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.09, 12:59 Szukam kontaktu ze "Skrzypkiem" z Bogucina...może ktoś wie jak do niego trafić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Popieram!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.07.09, 17:04 "Skrzypek" jeszcze się leczy i nie wiadomo kiedy wyjdzie. Musisz poczekać aż skończy leczenie żeby się z nim skontaktować. Choć pewnie nie nastąpi to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota ks. Rosik 20 lat temu IP: *.chello.pl 26.07.09, 23:15 Miałam okazję byc z księdzem Rosikiem 20 lat temu na wyjeździe oazowym podczas wakacji. I mogę powiedziec, że już wtedy był po prostu chamem z zadatkami na psychopatę. Dośc powiedziec, że po tym wyjeździe przestałam zupełnie chodzic do kościoła. Mam nadzieję, że go skazali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: ks. Rosik 20 lat temu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.08.09, 17:07 Przeczytałam artykuły o księdzu Rosiku-jestem zdumiona biernością urzędników i superwizorów placówek KARAN.Sięgnęłam po artykuł nie z ciekowosci,ale niedowierzania słów pacjenta ,który zgłosił się do mnie(do poradni).Opowiadał o owym ksiedzu-jego zachowaniach-agresji(słownej,fizycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria -studentka Re: ks. Rosik 20 lat temu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.08.09, 17:16 Byłam tam na studenckich praktykach-NIE RADZE!Pacjenci boja sie KSIEDZA,pracownicy tez(nawet dos -wydawałoby sie-starsza-inteligentna pani psycholog)!Ja byłam zażenowana chamstwem ksiedza i wulgarnoscia Wiele mogłabym jeszcz napisac.Czy ta sprawa w sadzie juz sie zakończyła???Pani doktor prosze zachecic pacjenta do zeznan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp Re: ks. Rosik 20 lat temu 03.02.10, 09:09 Też miałem nieprzyjemność poznać go wiele lat temu. Przeraził mnie swoimi poglądem, że należy maksymalnie zaostrzyć przepisy karne ustawy o zapobieganiu narkomanii, bo wtedy "terapeuci" będą mieć większą władzę nad pacjentami. Niestety ta psychopatyczna opcja wygrała i wprowadzono sankcje za posiadanie każdej ilości narkotyków. Gorzej jednak, że ludzie podobnego pokroju robią wiele szkód pacjentom, a instytucje które powinny sprawować nadzór milczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jyu Re: Popieram!!! IP: *.kalisz.mm.pl 20.09.09, 22:04 poszukaj skrzypka w zduńskiej woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Popieram!!! IP: *.tktelekom.pl 28.06.13, 15:52 sprawiedliwy wyrok wobec księdza? skąd mial kase na zakup takiej ilości ziemi mało wiecie ale będzie jeszcze o nim głośno zapewniam was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ksiądz przed sądem i na konferencji z ratuszem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.09, 14:51 Pracuje w karanie dość długo i już mam dość tego pie...ika bo inaczej o tym nie można powiedzieć a co do samego ksiedza dla mnie to jest cham który ma za nic innych ludzi powinni go zamknąć a ośrodki polikwidowac!!! Ludzie pomóżcie tym którzy się tam leczą!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Ksiądz przed sądem i na konferencji z ratuszem IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 08.10.09, 23:41 Leczyłam się w karanie, obecnie już nie biorę od 5 lat. Niestety należałam do osób najbardziej znienawidzonych przez księdza. Prawda czasem należała się twarda ręka nam - pacjentom, jednak czasami to, co robił ten człowiek wykraczało poza granice jakiejkolwiek kary (dociążenia) to był SADYZM. Nie mogliśmy o tym porozmawiać nawet na terapii, pracownicy bali się mówić o tym z pacjentami, można było mówić o wszystkim o najgorszych przeżyciach, syfach, a o księdzu nie. Nic nie wiem o molestowaniu, ale o przemocy fizycznej i psychicznej sporo byłam jej obiektem. Organizacja, którą on stworzył uratowała mi życie jednak uważam, że powinien stanąć przed sądem, a następnie dostosować się do wyroku. W tej organizacji jest dużo ludzi dobrego serca równie silnych i stanowczych, ale przy tym zrównoważonych - oni powinni dostać szansę. Pozdrawiam wszystkich neofitów. 1 2 3 CHCEMY ŻYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: Ksiądz przed sądem i na konferencji z ratusze IP: *.polimex-mostostal.pl 22.06.16, 10:23 Proszę o kontakt, chciałabym o tym porozmawiać a mam podobne odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.pronczuk Re: Ksiądz przed sądem i na konferencji z ratusze 25.06.18, 19:03 Dzień dobry. Czeski reżyser Filip Remunda przygotowuje film dokumentalny o polskim Kościele. Poszukuje ofiar księdza Rosika, żeby z nimi porozmawiać. Jeśli macie Państwo ochotę podzielić się swoimi doświadczeniami, proszę o kontakt z asystentką reżysera, Anną Stylińską: stylowa@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuku No proszę, już kler stronę kazał zablokować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 22:28 Nie znaleziono strony o podanym adresie. Przepraszamy. Strona, której szukasz nie została odnaleziona. Prawdopodobnie została skasowana, zmieniono jej nazwę albo została czasowo usunięta. Sprawdź poprawność adresu lub zajrzyj na stronę startową naszego serwisu www.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: No proszę, już kler stronę kazał zablokować IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.11.09, 19:23 masz rację, ale kto będzie chciał poczytać o "księdzu" to i tak da sobie radę i odnajdzie tą stronę. szkoda tylko, że nikt nic nie napisze o tym czy sprawa już się zakończyła i jaki był jej wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: No proszę, już kler stronę kazał zablokować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 22:40 ... chyba nic w tej sprawie się nie podziało bo ten Pan dalej chodzi po mieście Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: No proszę, już kler stronę kazał zablokować 03.08.11, 14:55 Znam bardzo dobrych i uczciwych księży, którzy oprócz walizki własnych rzeczy nic więcej nie mają, niestety to na wschodzie. Zachód jednak bardziej sobie dogadza :) Ale i tak, każdy ksiądz to po prostu człowiek, a jak to ludzie, każdy jest inny z własnym bagażem sumienia. Tam nie zaglądam, staram się pilnować swojego :) Jest dużo kościołów, jeśli mi nie odpowiada jeden, idę do innego. Jeśli chcę kogoś dla mnie ważnego odwiedzić, to nie rezygnuję z odwiedzin, tylko dlatego, że nie lubię jego majordomusa :) To dla tych, którzy nie chodzą do kościoła, ponieważ nie lubią księdza. Obecnie jest powszechna tendencja oceniania, tyle że szybciej poprawilibyśmy świat, zaczynając od oceny siebie i okazując szacunek innym. I nie ma różnicy, czy jesteśmy wierzący czy nie, każdy chce żyć w bezpiecznym i dobrym świecie do którego prowadzi wspólna droga pt. "nie rób innemu to, co tobie niemiłe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: No proszę, już kler stronę kazał zablokować IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.07.12, 22:55 Dla "zainteresowanych" podobno dwa lata w zawiasach na cztery i pięć lat zakazu pełnienia funkcji kierowniczych. Chcemy żyć... Odpowiedz Link Zgłoś