Dodaj do ulubionych

Lokale gastr. na Bródnie i Targówku

31.10.03, 12:35
Jakie znacie, ale z autopsji lokale, puby, kawiarnie, puby, bary
i restauracje na Bródnie i Targówku?
Nie pytam tych co widzieli przez okno, tylko tych to byli i jedli oraz pili.
Nie oczekuję głupawych tekstów na temat "mordowni" - czekam na chociażby
mimirelację gdzie iść, a co omijać dużym łukiem.
Obserwuj wątek
    • chaladia Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 31.10.03, 12:38
      Np. Lokal oferujący "Uczty Konsolacyjne" przy Cmentarzy Bródnowskim...
      Atmosfera odpowiednia i wogóle.
      • sloggi Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 31.10.03, 12:50
        Jeśli mówisz o Jagiellonce przy cmentarzu (św.Wincentego 83) to bigos mają
        rewelacyjny - byłeś tam?
        • chaladia Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 31.10.03, 13:17
          Exactly!

Choć ja na codzień korzystam z "Obiadów u Waldka" w Nieporęcie na Głogach. 6 km
          rowerkiem zaostrza apetyt, a pierogi Waldek robi najlepsze w Warszawie. Do tego
          z indyczego mięsa, więc nie ma powodów do obaw...
          • sloggi Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 31.10.03, 13:36
            Ale Waldek nie mieści się w granicach ogólnodostępnych "z buta" na co dzień
            mieszkańcom dzielnicy Targówek.
            • chaladia i vice versa... 31.10.03, 16:35
              ... mieszkańcy Grabiny pieszo to mogą tylko do sklepiku przy Płochocińskiej.
              • sloggi Re: i vice versa... 04.11.03, 15:33
                Poczekaj, poczekaj - jeszcze i Grabina dorobi się restauracji.
              • Gość: mlopaci Re: i vice versa... IP: *.gazeta.pl 04.11.03, 16:53
                Pieszo to jeszcze mozesz isc do lokalu "Wesele Boryny"
                www.wesele.waw.pl/
                • chaladia Re: i vice versa... 04.11.03, 20:03
                  Poszło tam dwóch takich, co mi układali galazurę. Robotę skończył po nich kto
                  inny, bo jeden miał potem złamaną rękę, a drugi nos i wybite zęby...
                  • Gość: mlopaci Re: i vice versa... IP: *.energis.pl 04.11.03, 21:43
                    No to zostaje Ci troche dluzszy spacerek do pizzerii Capri lub NewPort.
                    Ewentualnie obiady domowe w Nieporecie kolo poczty. Jesli nie lubisz
                    spacerowac to wszystkie te lokale oferuja dostawe na telefon (nie tylko pizzy).
                    • chaladia Re: i vice versa... 04.11.03, 22:33
                      Spacer 6 km to nie jest dobry pomysł, ba zająłby ponad godzinę. Ja tę trasę
                      rowerem nad Kanałkiem pokonuję w 15-18 minut. Celem z reguły są "Obiady u
                      Waldka" lub pizzeria Newport, wszystko w Głogach. Biorę córcię na fotelik
                      rowerowy i jedziemy - a w przyszłym roku to mam nadzieję, że już dojedzie sama
                      na swoim rowerku.

Problemem jest brak lokalu na samej Grabinie. Dorf wielkości Grabiny w Hesji
                      czy Nadrenii-Westfalii miałby co najmniej dwie knajpy i miałyby one dość
                      klientów, by się utrzymać.
                      • sloggi Re: i vice versa... 05.11.03, 08:50
                        A może Chaladi zmienisz profesję?
                        • chaladia Re: i vice versa... 05.11.03, 10:22
                          Ja potrafię przypalić nawet wodę...
                          Kucharzem nie zostanę napewno. Na koniec - kiepski to biznes. Jeden pieróg,
                          zrobiony, podany, skwareczki na nim, potem po pozmywane, utrzymanie lokalu itd
                          itp to 1 zł z VATem, czyli 80 gr.
      • Gość: kaj.ka Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 13:44
        Kiedyś, kiedyś... i jeszcze trochę był tam lokal zwany "bar pod trupkiem".
        • sloggi Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 31.10.03, 13:49
          A oficjalnie Restauracja Krańcowa - vis a vis bramy, w dużym, drewnianym domu.
    • Gość: PIJAK Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku IP: *.chello.pl 01.11.03, 13:08
      ...witam .KACPEREK na Wincentego 85 . żarcie o.k(jeszcze żyje)no i
      piwko...wiecznie jest pusto. polecam CAFE GT...w/w ratusza gminy ( nowy blok
      przy postoju taxi) chyba Kondratowicza 18
    • Gość: joanna Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 17:42
      Dla mnie jest najlepszy KEFIREK. Typowy bar mleczny z dobrym jedzeniem i
      cenami na kazda kieszen. No i polecam kupic tam ciasto drozdzowe. Pychota!

Pozdrawiam!
      • f.l.y Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 03.11.03, 14:05
        a ja ilekroć jestem na Bródnie zawsze jem w stołówce gminy na Kondratowicza -
        smacznie i niedrogo - i zawsze jest z czego wybrać... naprawdę polecam!!!

miłego,
        Fly
      • Gość: MMM Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku IP: *.europarl.eu.int 03.11.03, 16:13
        ja też polecam KEFIREK, choć może nie jest tam najpiękniej......
        • Gość: Biedron Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku IP: 217.96.11.* 04.11.03, 15:17
          a ja z przykrością stwierdzam, ze na Targowku nie bardzo jest gdzie coś zjeść.
          Żadnej pizzy, makaronu, "chińczyka" nic:((((( I po raz pierwszy zazdroszczę
          ludziom z Bródna;)
    • chaladia Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 04.11.03, 16:14
      Całkiem dobrze można zjeść w CH Targówek. Oczywiście nie w Mc. Donaldzie, ale w
      pizzerii w "starej" części - jak najbardziej. Przy ruchomych schodach jest
      świetna lodziarnia (jedyne sorbetowe lody w Warszawie, od których moja Córcia
      nie dostaje uczulenia, no i ten wybór!), na koniec jest steak-house w "nowej"
      częście, serwujący także kebaby i inne podobne specjały. Lepsze są niż
      w "Hammurabim", gdzie kebab jest wieprzowy - Allachu, miej litość nad tymi
      grzesznymi w Ramadanie...
      • Gość: mlopaci Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku IP: *.gazeta.pl 05.11.03, 10:45
        W Ramadanie post trwa od switu do zachodu słońca. Na szczescie obowiazuje juz
        czas zimowy i mozna obżerac sie wczesniej.
        • f.l.y Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 06.11.03, 11:50
          w Hammurabi mile zaskoczyla mnie ilosc potrawy na talerzu, a z drugiej strony
          nie da sie tego przejesc...no i niezbyt wygorowane ceny...i
          takie "zaciemnienie" sali jak lubie, ale to wszystko zalezy od tego co kto
          lubi...
          milego dzionka!
          Fly
    • lelu Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 06.11.03, 15:14
      Dla mnnie najlepsza jest mała knajpka zlokalizowana w kuchni mojej żony. Mówię
      Wam, jakie flaczki miałem w ostanie swięto, a nóżki, schabik, a rosołek
      ogrodniczki, a uśmiech mojej żony, a cócia obok, a żebrząca jamniczka.....
      • sloggi Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 06.11.03, 15:18
        lelu napisał:

> a żebrząca jamniczka.....

Czasami to myślę, że jamniczka mogłaby sama zjeść tyle co pozostali domownicy
        razem wzięci.
        • lelu Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 06.11.03, 15:21
          .... a na koniec siebie.
    • Gość: sztompel Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 22:49
      Polecam gorąco restaurację Milano w blokach przy Wyszogrodzkiej - Super
      klimacik, miła obsługa, ale najwazniejsza jest muza na żywo w każdy czwartek.
      Naprawde warto się tam wybrać, chociażby dla bukiecika suszonych kwiatków,
      który stoi w kibelku :)
      • sloggi Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 07.11.03, 09:05
        Gość portalu: sztompel napisał(a):

> Naprawde warto się tam wybrać, chociażby dla bukiecika suszonych kwiatków,
        > który stoi w kibelku :)

Ale tego w menu chyba nie ma?
    • chaladia Pizzeria "Gringo". 15.11.03, 21:38
      Jest jeszcze na Bazyliańskiej pizzeria "Gringo". Dla Sloggiego spacer przez
      Park Bródnowski...
      • glory Re: Pizzeria "Gringo". 16.11.03, 12:22
        Z tego co czytam to na Brodnie zycie wieczorowo- restauracyjne to po prostu
        zdechlo.Jakas pizzeria, stolowka ,"Kefirek" i cos tam jeszcze i poza tym co
        jeszcze ?. Nic!.Wielki glod! I chyba na Brodnie, z tego co wiem nie ma zadnego
        porzadnego pubu.
        • Gość: Pitt Re: Pizzeria "Gringo". IP: *.spray.net.pl 16.11.03, 13:15
          Smutna,kulinarna pustynia. Przecież gminna stołówa, Hammurabi czy inna knajpka
          w C.H., Kefirek itp. to miejsca gdzie po prostu zapełnisz żołądek, ale nie
          spędzisz kilku miłych godzin z przyjaciółmi przy kolacji lub piwku. Trzeba
          uciekać niestety na drugą stronę W-wy lub siedzieć w domu
          • sloggi Re: Pizzeria "Gringo". 16.11.03, 17:55
            Jest GT Cafe, chlubny wyjątek, w tym nowym "Miami" na Wyszogrodzkiej 7 jeszcze
            nie byłem.
          • Gość: bbbbbb Re: Pizzeria "Gringo". IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.06.13, 17:44
            Przy kolacji, piwku i do tego transmisji w tv mozesz posiedzieć w "Stokrotce" naprzeciwko "kefirka".
    • Gość: Andrzej S Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 12:48
      Ja mogę z całego serce polecić kameralną kawiarnię JAGIELLONKA, na Warszawskim Bródnia. W ofercie posiadają szeroki wachlarz usług, jak również konsolacje, stypy i inne imprezy okolicznościowe. Szczegóły macie na ich stronce: Kawiarnia Jagiellonka Bródno
    • Gość: targowianin Pizza & Pasta IP: *.ip.netia.com.pl 17.10.13, 11:48
      Jest jeszcze Osteria Italiana na Borzymowskiej w tym niebieskim bloku, mają naprawde dobrą pizze i włoskie jedzenie.
    • bzzytt Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 17.10.13, 13:18
      Całkiem fajnie burgery jadłem na Konradowicza przy parku Bródnowskim burgerfactory.pl/
      Obok jest kebab i jakaś włoska knajpa (ale tam nie byłem i nie wiem czy warto)

I Gofry w samym parku :)
    • Gość: Michał Ciekawie na Ostródzkiej 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.14, 14:42
      Polecam restaurację przy Ostródzkiej.
      Klimatyczne miejsce z ogródkiem i obsługą kelnerską.
      Lunch za 19 zł (Bomba).
      Polecam kaczuszkę z kluseczkami - 32 zł
      www.willaostrodzka.pl
      • Gość: Paweł Re: Ciekawie na Ostródzkiej 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.14, 15:07
        Kawiarnia Jagiellonka Ul.św.wincentego 83 Budynek zarządu cmentarza.
        Rewelacyjne jedzenie miła obsługa i bliżej już cmentarza się nie da.
        Robiłem ostatnio tam konsolację i jestem bardzo zadowolony.
        Polecam
    • anna.kalin Re: Lokale gastr. na Bródnie i Targówku 25.10.16, 11:30
      Ja polecam Alpejską Dolinę na Bródnie na Ogińskiego w prawdzie to nie restauracja ale raczej sala na przyjęcia . Maja pyszne jedzenie z dobrej jakości produktów i miła atmosferę www.alpejskadolina.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka