Dodaj do ulubionych

"WARSZAWIACY "na cudzoziemskiej rejestracji

IP: *.chello.pl 29.12.03, 21:16
....dlaczego w/w są bardziej warszawscy od warszawiaków??? mieszkają pare dni
a swoim zachowaniem i postępowaniem ......PSUJĄ OPINIĘ WARSZAWIE.to przez
nich warszawiacy w kraju postrzegani są jako cwaniaki.PRZECIEŻ W WARSZAWIE
JEST TYLKO !!!!!! 15-20%RODOWITYCH WARSZAWIAKÓW ( A ZA TAKICH UWAŻAM
PRZYNAJMNIEJ 3-4 POKOLENIA).......idzćie do supermarketów, popatrzcie na
agencje ochrony ......tam pracuje warszawa.....ha.ha.ha,ha
Obserwuj wątek
    • Gość: LS Re: "WARSZAWIACY "na cudzoziemskiej rejestracji IP: 195.85.249.* 30.12.03, 16:43
      Taaaak, wypowiedź idealnie pasuje do tematu forum. Może coś jeszcze o żydach?
    • Gość: LORD VADER Re: "WARSZAWIACY "na cudzoziemskiej rejestracji IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.12.03, 21:38
      Panie Buraku czyzby mial Pan jakies kompleksy?
    • Gość: UBU Re: "WARSZAWIACY "-DO VADERA IP: *.chello.pl 31.12.03, 05:11
      ...uderz w stół.....a nożyce się odezwą !!!!TO EKSPERYMENT .to badanie ludzkich
      zachowań.ciekawiło mnie kto pierwszy odpowie ( jaka grupa ludzi)........a ty
      kolego chyba jesteś niedowartościowany ( stąd nick LORD)......I CHYBA?????
      łapiesz???? się do tej grupy...radze więcej uśmiechu na codzień i więcej
      tolerancji.......dla poglądów innych........MASZ ZADATKI NA DOBREGO SADYSTĘ( TO
      ZNOWU ŻART)
      • Gość: LS Re: "WARSZAWIACY "-DO VADERA IP: 195.85.249.* 31.12.03, 09:13
        1. Pierwszy to akurat ja odpowiedziałem.
        2. Jakoś nie mogę się doszukać w poscie czegoś śmiesznego.
        3. Przenieś się ze swoimi eksperymentami na inne forum.

Szczęśliwego Nowego Roku.

LS
        • Gość: BOXER Re: "WARSZAWIACY "-DO VADERA IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 31.12.03, 13:56
          Święta racja, sam jestem takim przeszczepionym warszawiakiem i z początku
          dziwił mnie zupełny brak kultury u młodych osób przy równoczesnym jej
          instnieniu u osób starszych. Później zorientowałem się, iż te starsze osoby to
          rodowici warszawiacy, ludzie kulturalni, podczas gdy część z tych chamków to
          przyjezdne towarystwo, z reguły z terenów wiejskich, znaczy się kasztany.
          • Gość: df Re: "WARSZAWIACY "-DO VADERA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.01.04, 23:58
            Piszac kasztany w zasadzie dowiodles ze nie tyle jestes przeszczepionym co
            raczej nieudanym przeszczepem...Coz...twoi starzy mieli po prostu
            pecha....albo cie robili w zle przewietrzonej sieni....
            • Gość: mądry Re: "WARSZAWIACY "-DO VADERA IP: *.chello.pl 09.01.04, 10:54
              .......brawo !!!! TAK TRZEBA !!! Z IDIOTAMI SIE NIE DYSKUTUJE ,IM TRZEBA POMÓC-
              POLECIĆ DOBREGO LEKARZA..........na to nie ma recepty.CZŁOWIEKIEM SIĘ JEST
              NIEZALEŻNIE OD MIEJSCA URODZENIA(wieś ,miasto)A IDIOTĄ SIĘ ZOSTAJE I TEŻ NIE
              ZALEŻNIE OD MIEJSCA URODZENIA......... I TAKA JEST WŁAŚNIE RÓŻNICA.NAJBARDZIEJ
              NA FORUM OBRAŻA SIĘ TA .....druga grupa ludzi.NIESTETY TAKA JEST PRAWDA.PODOBNO
              ANALFABETYZM U NAS ZLIKWIDOWANO...ALE WIDZĘ ŻE JESTEŚMY 100!!!! LAT ZA TYMI
              WYŚMIEWANYMI MURZYNAMI( oni chociaż potrafią walczyć o swoje).......
              • kasienka80 i ja sie wypowiem 13.01.04, 10:30
                Sluchajcie, patrze na ten post i tak sobie mysle, ze UBU ma racje: tylko
                niewielki procent to sa rodowici Warszawiacy. Ja jestem z wawy od 6 albo i
                wiecej pokolen...moja rodzina przezyla wszystko razem z Warszawa, wiec moge sie
                nazywac NAJPRAWDZIWSZA Warszawianka.
                Ja nie mam nic przeciwko "przyjezdnym" oby tylko byli kulturalni i nie
                poglebiali zlej opinii o naszym miescie!!!
                A wiadomo, wszyscy ciagna do Wawy, nawet gdy jej nie lubia i krytykuja, bo...tu
                jest praca a wiec i placa tez!!!
                pozdrawiam
                • Gość: LS życzliwie powiem IP: 195.85.249.* 20.01.04, 14:19
                  Kasieńko,

Z grubsza masz rację. Jeżeli jednak mogę coś z życzliwości powiedzieć to nie
                  licytuj się pokoleniami, bo niektórym przypomina to trochę jak ZChN kiedyś
                  machał szabelką coby do n-tego pokolenia sprawdzać czy aby nie Żyd. To nie
                  związek kynologiczny i nie pokolenia znaczą tu o najprawdziwości a w dodatku
                  ostatecznie też niczego to nie dowodzi.
                • pieskuba do Kasienki80 20.01.04, 15:18
                  kasienka80 napisała:

> Sluchajcie, patrze na ten post i tak sobie mysle, ze UBU ma racje: tylko
                  > niewielki procent to sa rodowici Warszawiacy. Ja jestem z wawy od 6 albo i
                  > wiecej pokolen...moja rodzina przezyla wszystko razem z Warszawa, wiec moge
                  sie
                  >
                  > nazywac NAJPRAWDZIWSZA Warszawianka.

Czy wobec tego, Najprawdziwsza Warszawianko, ze spokojnym sumieniem nazwiesz
                  burakami Twoich przodków, tych sprzed 6 albo więcej pokoleń, którzy też kiedyś
                  byli tu nowi? Taka jesteś warszawska i kulturalna a przyłaczasz się do opinii
                  tego gbura? Może poucz się dobrego wychowania od przyjezdnych. Zresztą, jak
                  mawia Sloggi, wszyscy jesteśmy ze wsi.

pieskuba
                  • Gość: UBU Re: do pieskuba IP: *.chello.pl 22.01.04, 23:40
                    zanim zabierzesz głos ,to sprawdż znaczenie słów których używasz . forum jest
                    właśnie po to żeby każdy mógł wyrazić swoje zdanie...a ja powtórzę jeszcze
                    raz " UDERZ W STÓŁ A NOŻYCE SIE ODEZWĄ"""".....oj
                    nieładnie ,nieładnie.kompleksy z ciebie wychodzą . niby to pouczasz
                    kasieńkę ......ale tak naprawdę to .....ZAZDROŚCISZ JEJ.jeśli nie potrafisz
                    uszanować zdania innych ,to wejdz sobie na inne forum( najlepiej takich którzy
                    mają wiecznie pretensje .....do każdego .....a jak go nie ma , TO GO ZAŁÓŻ)
                    • pieskuba Re: do Ubu 23.01.04, 09:46
                      Gość portalu: UBU napisał(a):

> zanim zabierzesz głos ,to sprawdż znaczenie słów których używasz

Po pierwsze - którego to słowa nie rozumiem?

Po drugie - mam własne forum, dziękuję.

Po trzecie - podaj numer faksu, prześlę Ci akty chrztu pradziadków, list, który
                      stryjek Kazimierz wysłał z Powstania Warszawskiego zanim zginął, legitymację
                      szkolną babci. I co tam jeszcze chcesz. Może sam sprawdzisz, że są
                      wystarczająco warszawskie i nie będę musiała ładować całego dobytku na grzbiet
                      i wyprowadzać się stąd, żeby zrobić Ci miejsce.

Po czwarte - czego to niby zazdroszczę Kasieńce?

I wreszcie po piąte - z czego według Ciebie jestem niezadowolona? Bo w
                      przeciwieństwie do Ciebie cieszę się obecnością przyjezdnych, mam wśród nich
                      prawdziwych przyjaciół.

pieskuba
                      • Gość: UBU Re: do pieskuba IP: *.chello.pl 25.01.04, 02:09
                        ...to jeszcze dołącz zaświadczenie że masz internet w domu !!! i nie naciągasz
                        swojego pracodawcy na KOSZTA w godzinach pracy( wielu jest mądrali na forum
                        szczególnie w godzinach pracy).........a teraz poważnie MAM PRETENSJE O TO ,ŻE
                        CI PRZYJEZDNI ( NIE WSZYSCY)ZAMIAST PRZYSTOSOWAĆ SIĘ DO "WARSZAWY" SWOIM
                        POSTĘPOWANIEM PSUJĄ OPINIĘ WSZYSTKIM WARSZAWIAKOM...piszę tak ,bo nie chcę
                        nikogo obrazić ...ale chyba rozumiesz o co mi chodzi.Porozmawiaj z ochroną na
                        ZIELONYM ZACISZU. " warszawiacy" na " cudzoziemskiej rejestracji" kto był ,kto
                        widział i słyszał to wie o co chodzi....AMEN. DALSZEJ DYSKUSJI JUŻ NIE BĘDZIE
                        • Gość: maxi Re: do UBU IP: *.chello.pl 25.01.04, 10:26
                          poczekaj na ripostę do poniedziałku.dziś wszyscy mają wolne.jutro od 8:00- 9:00
                          się zacznie.odreaguja ludzie stres sobotnio-niedzielny.pozdrawiam normalnych !!!
                        • pieskuba Re: do UBU na zgodę 25.01.04, 11:17
                          Gość portalu: UBU napisał(a):

> ...to jeszcze dołącz zaświadczenie że masz internet w domu !!! i nie
                          naciągasz
                          > swojego pracodawcy na KOSZTA w godzinach pracy

No pewnie, że mam internet w domu. Namiary na dostawcę znajdziesz na moim
                          forum "SBM Ziemi Mazowieckiej". Firma "Merita", bardzo zacna zresztą, a do tego
                          niedroga.

UBU, nareszcie przemówiłeś ludzkim głosem. W tym co mówisz jest trochę racji,
                          ale nie wrzucaj wszystkich do jednego worka! I wśród przyjezdnych i wśród tych
                          najbardziej rodowitych tubylców zdarzają się ludzie niewychowani, nieobyci, z
                          potężnym deficytem kultury osobistej. To są rzeczy najczęściej niezależne od
                          miejsca urodzenia.

pieskuba
                        • pieskuba Re: do UBU raz jeszcze 25.01.04, 11:19
                          aha, z całą pewnością nie naciągam pracodawcy, gdyż obecnie wychowuję (w domu)
                          kolejne pokolenie rodowitych Warszawiaków w mojej rodzinie (pomyśl które to już)
                          na kulturalnych i godnych mieszkańców naszego miasta :o)

pieskuba
                • Gość: piast Re: i ja sie wypowiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 00:39
                  > niewielki procent to sa rodowici Warszawiacy. Ja jestem z wawy od 6 albo i
                  > wiecej pokolen...moja rodzina przezyla wszystko razem z Warszawa, wiec moge sie
                  >
                  > nazywac NAJPRAWDZIWSZA Warszawianka.

A widzisz Kasieńko, 7 pokoleń temu Twój przodek (cham i wieśniak) też przybył
                  do Warszawy za chlebem. I tak już od 7 pokoleń Twój buraczy ród psuje opinię
                  NAJPRAWDZIWSZYM Warszawiakom.

Bo NAJPRAWDZIWSZY Warszawiak nie marnuje czasu na wywyższanie się nad innymi
                  na forum internetowym.
                  • Gość: magda prawdziwy warszawiak? IP: *.proxy.lucent.com 12.11.04, 10:23
                    kim jest prawdziwy warszawiak...na pewno nie swiadczy o tym ile pokolen w stecz
                    mieszkalo w warszawie, ale to ktos taki kto zna i kocha swoje miasto, smiesza
                    mnie ludzie ktory sie szczyca ze sa warszawiakami a nie maja pojecia jak
                    wyglada warszawa poza kilkoma ulicami wokol ich miejsca zamieszkania
    • pszemcio Re: "WARSZAWIACY "na cudzoziemskiej rejestracji 12.11.04, 12:43
      Nie masz innych problemow UBU?
    • Gość: zaciszanka Re: "WARSZAWIACY "na cudzoziemskiej rejestracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 23:32
      Warszawiakiem dla mnie jest ten, który w moim mieście mieszka, lubi to miasto i
      z nim się utożsamia. Niestety wielu nowoprzybyłych na co dzień Warszawę chwali,
      a jak taki w rodzinne strony zawita, to o moim mieście tylko w najgorszych
      słowach do znajomych i rodziny się wyraża. I jak takiego lubieć i zaszczytnym
      mianem WARSZAWIAKA obdarzyć. Na to miano trzeba sobie zapracować i zasłużyć.
      Z poważaniem - Warszawianka w IV pokoleniu.
    • Gość: Olaf Przyezdny przyjezdnemu nierówny IP: *.devs.futuro.pl 13.11.04, 07:53
      No bo i jak porównać kogoś kto przyjechał do Warszawy z innego dużego miasta
      np. Kraków, Wrocław itp po skończonych studiach po to by tu podjąć pracę z kimś
      kto przyjechał z zapyziałej wiochy z ledwie skończoną podstawówką po to by na
      czarno pracować na budowie czy w ochronie.
      Wg.mnie najgorsi są ci ktorzy przyjechali z małej wiochy na studia do Warszawy,
      tu zachłysneli sie wielkim miastem i strugają warszawiaków, a słoma z butów na
      kilometr wystaje.

To te dwa ostatnie typy psują obraz tego miasta.
    • Gość: jakaśtam Re: "WARSZAWIACY "na cudzoziemskiej rejestracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 10:47
      To o czym pisze mój poprzednik to ciężka choroba zwana KOMPLEKSEM PROWINCJI.
      Dokłada się jeszcze do niego wybujała ambicja , chorobliwy egoizm i bezpardonawa
      walka o sukces. Wszystko to naraz tworzy niestety portret najnowszego
      Warszawiaka ,przyćmiewającego rzesze wartościowych, przemiłych i solidnych
      nowoprzybyłych.
      • Gość: głos Re: "WARSZAWIACY "na cudzoziemskiej rejestracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 08:02
        To co piszą tu niektórzy "warszawiacy", to krzyk trwogi tubylca-pierdoły,
        którgo rodzice lub dziadkowie przybyli kiedyś do W-wy, a teraz czuje, że jego
        miejsce pracy jest zagrożone przez bardziej dynamicznych, przebojowych i lepiej
        wykształconych "prowincjuszy".
        • Gość: Jakaśtam. Re: "WARSZAWIACY "na cudzoziemskiej rejestracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 11:58
          Nie mam niec przeciwko prowincjuszom, zwłaszcza jak piszesz dynamicznym
          przebojowym i lepiej wykształconym. Oni wzbogacają moje miasto pod warunkiem
          jednak, że to miasto szanują. To rzesze ostatnio nowo przybyłych, tworzą
          najnowszy obraz Warszawy, i ten obraz jest taki jakim oni go malują. Więc nich
          nie narzekają na to co sami stworzyli. Jestem Warszawianką już od bardzo dawna i
          dobrze pamiętam jaką Warszawa była przed laty a jaką jest teraz. To ludzie
          tworzą miasto w którym żyją.
    • mgramat Re: "WARSZAWIACY "na cudzoziemskiej rejestracji 15.11.04, 13:26
      Ja potraktuję temat "dosłownie" . Jest taki gość, który codziennie rano forsuje
      korek na Marywilskiej (do mostu Grota) brudnym BMW M5 z żółtą tablicą z tyłu.
      Zawsze pcha się na 3-go a na ślimaka wspina się po trawie. To obywatel "starej
      Europy" a cham i cwaniak. Nie lubię go.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka