Dodaj do ulubionych

Wiarygodnośc inwestora

11.08.04, 11:23
Witam wszystkich,
jestem b. blisko podpisania umowy. Sprawdzam w miarę swoich możliwości
wiarygodność inwestora (własnośc gruntu, pozwolania na budowę, warunki
zabudowy itd) Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami

pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Jarek
PS.
chętnie kontakt na e-mail jaroslaw.mastalerz@bshg.com
Obserwuj wątek
    • midarek_gazeta Re: Wiarygodnośc inwestora 12.08.04, 15:29
      pytajac sie o to samo na forum, dowiedzialem sie o powiazaniach pana Krzystzofa
      Dobrowolskiego z innymi firmami, co mialo mnie niby uspokoic oraz o tym, ze
      ATTIS powstala dopiero w tym roku, a wczesniejsze inwestycje, o ktorych
      opowiada pan Krzysztof, realizowal pod inna nazwa...
      Stad moje male zaklopotanie, bo jestem jak widze na tym samym etapie co Ty: a
      co sie stanie, jezeli za rok firma Attis przestanie istniec, co jak wynika z
      rozmowy z panem K. jest bardzo prawdopodobne? Do kogo bede mogl pojsc z uwagami
      co do jakosci wykonania budynku? Wiecie jak reguluje to nasze prawo?

pozdrawiam
      mi.darek
      • jarekm2 Re: Wiarygodnośc inwestora 12.08.04, 20:58
        Ewentualne usterki to dopiero drugi etap, również b. interesujący. najpierw
        trzeba odebrać mieszkanie, wykończone i bez długów. Rozumiem, że wymiana opinii
        na forum nie przyniosła nic co mogłoby Cię powstrzymać od podpisania umowy

pozdrawiam

Jarek
        • midarek_gazeta Re: Wiarygodnośc inwestora 13.08.04, 12:11
          > Rozumiem, że wymiana opinii
          > na forum nie przyniosła nic co mogłoby Cię powstrzymać od podpisania umowy

raczej nic nie wniosła, co by mnie naprawde uspokoilo. Nauka polska zna rozne
          przypadki Bardzo_Powaznych_Ludzi, ktorzy na chwile przed oddaniem inwestycji na
          przyklad stawali sie "obłąkani", czy też działo się znimi coś rónie powaznego,
          co pozostawiało im sfinansowaną całą inwestycję i brak możliwości wykupienia
          jej przez biednych (w tym momencie jest to nawet dwuznaczne) niedoszłych
          lokatorów...
          Moje zaufanie do Pana Krzystzofa jest NAPRAWDĘ WIELKIE, dlatego raczej wejde w
          tą inwestycję, chociaż z drugiej strony pozwolilem sobie na zasiegniecie opinii
          o Panu Krzysztofie w roznych zrodlach. Na wyniki "sledztwa" czekam...
          • jarekm2 Re: Wiarygodnośc inwestora 13.08.04, 13:03
            będę zobowiązany za krótkie info na temet wyników tego śledztwa.

pozdrawiam

Jarek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka