Dodaj do ulubionych

Psie ujadanie

IP: 148.81.119.* 12.08.04, 14:58
Mieszkam na osiedlu "Szczęśliwice I", gdzie prawdziwą plagą są ujadające
psy, wyprowadzane przez swoich właścicieli na wewnętrzny dziedzinec. Bliskość
otaczających budynków znacznioe wzmacnia te jazgoty. Jest to szczególnie
uciążliwe w sobotnie i niedzielne poranki(już od godz.6-tej) i codziennie
długo po godzinie 22-giej, gdy już obowiązuje cisza nocna. Zastanawiam się,
dlaczego właściciele szczególnie głośno jazgoczących czworonogów nie szanują
prawa do wypoczynku innych mieszkańców osiedla. Marzenie o tym, żeby
sprzątali po swoich pupilkach jest oczywiście marzeniem ściętej głowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: popo Re: Psie ujadanie IP: 81.210.38.* 13.08.04, 15:35
      Bo mój drogi, zdecydowana większość właścicieli psów mieszkających w blokach,
      to postwsiowe chamstwo, które ma w głebokim poważaniu Twój komfort i prawo do
      spokoju - nawet wtedy, gdy od trzech pokoleń mieszka w stołecznych blokach.
      Wiocha wszak nie w dowodzie osobistym, a w człowieku. Jedyne wyjście -
      odstrzeliwać!
      • Gość: Kacha Re: Psie ujadanie IP: *.chello.pl 14.08.04, 01:41
        Wiocha jest tam, gdzie się o niej mówi.
        Ja jestem rodowitą warszawianką, nie przeszkadza mi to jednak kochać i szanowac
        zwierzęta.
        Przeszkadza Wam szczekanie psów ?
        Co z płaczącymi cała noc małymi dziećmi ?
        Co z wyjącymi całe noce marcujacymi sie kotami?
        Co z całonocna imprezą u sąsiada ?
        Co z pijakami wrzeszczącymi całą noc pod naszymi oknami ?

Pzy przeszkadzają - wybić !
        WYBIĆ !!!! wszystkich........................ i kto tu jak wiocha mysli ? jak
        wiocha sie zachowuje ? A może tak widłami ? Samego siebie! Za co ? za to że
        żyjesz, oddychasz, jesz, jesteś, że w ogóle się odzywasz.
        Zwierzęta ( między innymi też psy ) sa takie na jkie je CZŁOWIEK wychował,
        niestety i za to czasem mi wstyd , że jestem człowiekem - za innych.

• Gość: WAWA Re: Psie ujadanie IP: *.aster.pl 28.01.05, 22:17
          POPO kocham cię -mnie też wk... ujadanie psów . Mieszkam na
          Włodarzewskiej ,sąsiad ma gołębnik i w około kręcą się lisy -tak,tak te z parku
          i z działeczek.A zresztą nawet,gdy otwieram okno balkonowe to te głupie psy
          szczekają.
          Kacha masz chyba nierówno pod sufitem,jak możesz przyrównywać płacz dziecka do
          wycia psa-na pewno nie jesteś matką,przy takim podejściu do dzieci,do godności
          człowieka to może i lepiej.DZIECi z płaczu ,w kótkim czasie wyrastają ,a płaczą
          dlatego ,bo zazwyczaj je coś boli.Ja sama ,gdy słyszę płacz dziecka za
          ścianą ,mam ogromną ochotę ,aby tam pójśc i utulić dziecinę ,albo zaproponować
          pomoc.
          NO cóż koty marcują się tylko w marcu- psy wyją całym rokiem
          Sąsiad miewa imprezy bardzo rzadko.(choć myślę ,że to dziwne ,że Cię na nie nie
          zaprasza.
          w sprawie pijaków zawsze można zadzwonić po policję lub zgłosić problem
          dzielnicowemu.
          Tobie można tylko pozazdrościć i . pogratulować Twojego rodowodu .
          Myślę jednak, że Twoje rozumowanie jest spowodowane modą na :miłość do piesków:
        • Gość: justyna Popieram Kache IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 12:20
          Popieram Kache, to nie psy sa winne, tylko ich wlasciciele. Ja mialam pieska,
          ktory lubil ujadadac, ale go "temperowalam", lubil wybiegac na balkon i
          szczekac, wiec w lato nie otwieralam balkonu. Nic za to nie mozna bylo poradzic
          na wrzeszczace gowniarstwo na podworku, ktorych rodzice sami wrzeszczeli po
          nocach, nocne awantury itd itd.......a dlaczego komus ma nie przeszkadzac
          plakanie dziecka, co za dziwna logika
          • Gość: AMBER psie ujadanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 16:07
            Justzno,czy myslisz,ze jesli zamkniesz okna to psa nie slychac.Mialam kiedzs
            pech byc sasiadka wlascicielki psa,ktory ciagle wyl ÷bo ona byla w
            pracy=,szczekal,gdy ktos jechal winda,lub tylko przechodzil na klatce.Ten glupi
            pies budzil moje male dziecko a mnie doprowadzal do szalu.W ciagu dnia a czesto
            i w nocy slyszelismy wycie ,szczekanie.
            Jaka bedzie przyszlosc naszego pieknego kraju,w ktorym zwierzeta szanuje sie
            bardziej niz dzieci.MAM nadzieje ,ze nie pracujecie z dziecmi bo uchowaj Boze
            przed taka.
          • Gość: SUCZKA Re: Popieram Kache IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.05, 18:18
            Piekna i samotna Justynko ,Ty pewnie nie wrzeszczalas w dziecinstwie ,od razu
            urodzilas sie dorosla.Ciekawe ,jak mozesz wytrzymac latem ,nie otwierajac okna
            bbalkonowego
            • Gość: justynka Re: Popieram Kache IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.05, 10:36
              widze, ze trzeba pisac baardzo szczegolowo, bo sie po prostu czepiacie, oprocz
              balkonu mialam jeszcze pare okien, a pies, jak nie widzial przez balkon
              kolegow, to po prostu nie szczekal, oczywiscie, kiedy ktos dzwonol do drzwi, to
              troszke szczekal, ale to chyba wybaczycie biednemu psu. Potem byly pretensje,
              ze ogolnie za malo szczekal, bo okradli sasiadow, a on nic nie slyszal i
              przespal...
              • Gość: kili zwierzęta są wspaniałe, ale nie w zoo ani w bloku, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 23:31
                to jest z takimi psami, co tylko szczekają, żaden pożytek w bloku, ludzie je
                mają bo nie liczą się z innymi, ja ich nie lubię, jak chcą miec psa to niech go
                wychowają, psy trzyma się jak się ma dom, a nie w bloku by innym przeszkadzać, i
                powtarzać w kółko (najbardziej idiotyczny tekst) jaki to mój piesek jest
                łagodny, co mnie to obchodzi, to nie moja sprawa jaki on jest, zwierzęta są
                wspaniałe, ale nie w zoo ani w bloku,
                • Gość: suczka Re: zwierzęta są wspaniałe, ale nie w zoo ani w b IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.05, 22:47
                  Sama mądrrosc płynie z Twoich słów.popieram ,popieram.Napisz cos jeszcze
      • Gość: roy Re: Psie ujadanie IP: *.stacje.agora.pl 01.02.05, 19:10
        POPO
        Idź skręć sobie postronek ze słomy, która ci ("nie Ci" bo brak mi dla ciebie szacunku) wyłazi z butów i się powieś.
        Pozdro
      • Gość: Kris Re: Psie ujadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:01
        Psie ujadanie, odchody i kocie smrody-jesteśmy już w Polsce sterroryzowani.
        Mają nawet związek kynologiczny i wystawy międzynarodowe, ale o szufelkach
        stosowanych na Zachodzie ciąle nie słyszeli (i kagańcach). Policja wcale nie
        interweniuje, bo pewnie zawsze znajdzie ważniejsze sprawy. Czy zacznie się coś
        dziać? A może przed wyborami zajmie sie tym jakaś partia. Oddam na nią głos.
    • Gość: szaron Re: Psie ujadanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.05, 18:23
      Dzis znowu szlam po psich gownach ,wijacych sie niczym weze,na gorce s
      zczesliwickiej.Zaiste widok to niestworzony do moich pieknych ,rodowitych oczu.
      Psie gowna na snieznym dywanie,dookola wesolo bawiace sie dzieci,dopoki ktores
      nie wpadnie w.....Dlaczego psiarze sa takimi egoistami.
      • Gość: psiarz... Re: Psie ujadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:01
        To nie wychodź z domu albo jak ci sie nie podoba to pozbieraj gówna... Masz
        problem :/
        • p-iotr Re: Psie ujadanie 13.02.05, 20:43
          Jezeli tobie nie przeszkadzaja psie gowna, to po co wyprowadzasz psa na dwor?
          Niech ci robi na dywan, albo do butow - zaraz kolo slomy, cfaniaczku.. :/
          • Gość: SUCZKA Re: Psie ujadanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.05, 18:14
            Niech psa nauczy walic do kibbbbla.Podobbno kot pani Emilii Krakowskiej tak
            potrafi.
            NAJLEPIEJ NIECH PSY ZASRAJA CALY PARK
            • Gość: Nerudo Re: Psie ujadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:13
              A ja widzę że niektórym się w głowie przewraca.. jesli ktoś wybrał świadomie
              mieszkanie w dużym mieście to chyba logoczne że są psy które muszą swoją
              potrzebe załatwić, że czasami jest gdzies w nocy impreza i może być głosno, że
              jakis pijak w nocy śpiewa - LUDZIE jesli wam się to nie podoba to
              wyprowadżcie sie poza Warszawę, będziecie sobie do pracy dojeżdzać, będziecie
              mieli cisze i spokój.. i sprawa załatwiona..
              • Gość: Suczka Re: Psie ujadanie IP: *.aster.pl 01.03.05, 18:00
                W małej miejscowości ,w której ostatnio byłam ,na wyjące psy na posesjach
                krzyczeli właściciele z okien,albo rzucali w nie kartoflami.W Wawie właściciela
                cieszą się ,że ich głupie psy drą się głośniej od nich samych
        • Gość: kili do psiarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 23:34
          jak kochasz psie gówna, to się w nich tarzaj w domu, jedz, liż, ale wychodząc
          poza dom, pamiętaj, że są tam też inni ludzie, chyba, że chcesz by kopali cię w
          dupę, poza tym po co męczysz w bloku te biedne zwierzęta,
          • Gość: radykał Re: do psiarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:14
            wsteczny nie tylko nie pamięta, on tp lubi, zaraz będzie szczekał
            • vtec_z Re: do psiarza 18.07.05, 22:12

Uważaj na białe jamniki! One lubią się mnożyć!

---------------------------------------
              First man then machine (Soichiro Honda)
    • Gość: Kruszynka Re: Psie ujadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 08:43
      Co do sprzania po psach to najpierw niech ludzie nauczą się sprzątać po sobie,
      a dopiero po psach:) Ja mieszkam w 10 piętrowcu gdzie wszystko leci zamiast do
      śmieci to za okno i jak taki ma sprzątać po psie jak sam po sobie tego nie robi?
      A co do szczekania psów, fakt jest że,to wina właścicielia nie zwierzaka.
      Zresztą moi sąsiedzi non stop jakieś impry robią i bardzo często na cisze po
      22 nie mam co liczyć, a wzywanie policji na nic się nie przydaje. Policja
      pojedzie i impreza dalej się rozkręca:{
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka