Dodaj do ulubionych

Ochocka Wspólnota Samorządowa dlaczego NIE:

08.11.14, 17:56
program OWS to koncert życzeń- dla każdego coś miłego ,aby tylko wygrać wybory.
Brak jest przedstawienia zródeł finansowania rozlicznych projektów , czyli brak odpowiedzi skąd
na te ambitne plany wziąć pieniądze?. Ponadto sam program OWS jest kontrowersyjny- chociażby
projekt przebudowy pl.Narutowicza przez przekształcenie Grójeckiej w autostradę czy program walki ze słupkami zapewniającymi bezpieczeństwo pieszym.Cóż widać działacze OWS są zmotoryzowani, chcą swoje fury parkować na chodnikach lekceważąc tę prostą zasadę
że jezdnie są dla samochodów a chodniki dla pieszych .W sumie szkoda bo już myślałem że pójdę na te wybory głosując na OWS a tak pewnie pójdę ... na grzyby.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Ochocka Wspólnota Samorządowa dlaczego NI IP: 31.11.184.* 08.11.14, 20:22
      dziekuje ze dzielisz sie informacja, widac co radni maja w glowach, pustki -nic wiecej.
      Dobrze takei rzeczy wiedziec, zenujace jest to nagabywanie ludzi nabazarach przed kosciolami doslownie wszedzie na kilka dni przed wyborami aby sie przypodobac a potem w doopie maja wszystko, tak bylo jest i bedzie, dobrze ze coraz wiecej ludzi to widzi i wyjezdza z kraju.
      • pawelec47 Re: Ochocka Wspólnota Samorządowa dlaczego NIE 09.11.14, 09:09
        ponadto posługiwanie się przez działaczy OWS wytartymi frazesami typu "naszą partią jest
        Ochota" czy sloganami "Ochota jest piękną dzielnicą " , które znaczą w sumie tyle co nic
        jest wygodniejsze niż deklarowanie konkretnych zobowiązań ,z których prędzej niż pózniej
        trzeba się będzie rozliczyć,co może gwałtownie zakończyć niejedną burzliwie się rozwijającą
        karierę radnego.
        Zastanawia także liczny udział na listach OWS młodzieży w wieku dwudziestu kilku lat kiedy człowiek oprócz
        dobrych chęci niewiele ma jeszcze do zaoferowania i raczej powinien jeszcze własną karierę zawodową budować bazując na posiadanym wykształceniu,a nie pchać się do rządzenia i ustawiać się w kolejce po diety.Taki człowiek to przyszły zawodowy radny ,bo
        nic innego nie potrafi .
    • redigast Re: Ochocka Wspólnota Samorządowa dlaczego NI 10.11.14, 09:53
      OWS to lokalne ramię WWS, co niestety zupełnie mnie zniechęca do głosowania na nich. Czytając wczoraj niektóre punkty ich 'programu' łapałem się wręcz za głowę. Klasyka w stylu wodza z Ursynowa - dużo obiecać, ale skąd na to znaleźć pieniądze ani słowa. W zamian, oferują radosny festyn w piątek pod Hala Banacha (stałe miejsce ich naganiaczy z ulotkami), na którym będzie bigos i burmistrz Ursynowa we własnej osobie. Jako dokładka, koncert Rosiewicza...
      • pawelec47 Re: Ochocka Wspólnota Samorządowa dlaczego NIE 11.11.14, 12:52
        sztandarowy projekt OWS- budowa parku przy Dworcu Zachodnim także jest kontrowersyjny,
        bo przemilcza ile ma to wszystko kosztować , no i skąd wziąć potrzebne na to pieniądze.
        Przede wszystkim ,czy budowa nowego parku w tym miejscu jest naprawdę potrzebna skoro wystarczy 5 min jazdy autobusem by znależć się w parku Szczęśliwickim ,czy na Polu Mokotowskim / do Al.Niepodległości w granicach Ochoty/ .No chyba że ma być to wyszalnia dla dużych psów i ich właścicieli, no bo wożenie psa to kłopot.
        Poza tym teren ten z trzech stron otoczony jest arteriami komunikacyjnymi, co automatycznie pociąga za sobą emisję hałasu i spalin co przecież wypoczynkowi nie sprzyja.No ale przecież biegającym psom to nie szkodzi.Istniejące już w sąsiedztwie parki
        wymagają znacznych inwestycji w poprawę jakości drzewostanu , szczególnie zach.część
        Pola Mokotowskiego gdzie rosną rachityczne drzewa , a marzą się aleje kasztanowców,
        rododendronów czy platanów.Na wszystko pieniędzy na pewno nie starczy.O remoncie ruin
        Skry czy pobliskich basenów szkoda pisać.Czy wobec tego ma sens nowa inwestycja ?
        • Gość: karolina Re: Ochocka Wspólnota Samorządowa dlaczego NI IP: 31.11.184.* 11.11.14, 14:37
          mnie dziwi brud w parkach w fortach korotynskiego itd, nikt nie sprzata, od miesiecy walajace sie puszki, papiery itd, nawet nie wiadomo gdzie to zglosic, lub zaniedbane place zabaw w parku szczesliwickim, co stwarza niebezpieczenstwo bo na porozsypywanym dookola piasku latwo sie poslizgnac, a firma sprzatajaca pieniadze bierze i nawet nikt nie sprwadza tego czy wywiazuje sie z obowizakow, a jak wiemy nei wywiazuje sie, co zglaszane bylo w urzedzie dzielnicy i pani urzedniczka malo uprzejmie zareagowala, bo ktos przerwal jej w piciu 10 kawki i ploteczkach.
      • Gość: karol Re: Ochocka Wspólnota Samorządowa dlaczego NI IP: 31.11.184.* 11.11.14, 14:34
        dokladnie stoja pod bazarami zaczepiaja ludzi, ktorzy chca spokojnie zrobic zakupy, a idzta w ch/kij....
    • Gość: Mieszkanka Ochoty Ochocka Wspólnota Samorządowa NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.14, 15:51
      Nota z Informatora Gazety Lokalnej na temat jednej z kandydatek Ochockiej Wspólnoty Samorządowej !!!
      Znają ją wszyscy mieszkańcy Ochoty korzystający z przychodni przy ulicy Szczęsliwickiej. Od kilkunastu lat jest tam rejestratorką medyczną, czyli osobą pierwszego kontaktu. Otwarta , wrażliwa, z duszą społecznika i pełna empatii osoba na właściwym miejscu. Swoje ogromne doświadczenie chce spożytkować dla dobra wspólnego. Pragnie zająć się profilaktyką ochrony zdrowia, pomóc ubogim, chorym, bezdomnym i bezradnym, czyli wszystkim potrzebującym, w szczególności osobom starszym.

A teraz życie.
      Ta notatka to chyba nie o tej pani ? Niestety zna tę panią wielu mieszkańców Ochoty. Osoba tak nieuprzejma, że trudno sobie wyobrazić nieuprzejmość większą. Empatia ? Ponad wszelką wątpliwość-nie zna tego wyrazu , a tym bardziej nie stosuje tego w życiu. Byłam jakiś czas temu w potrzebie. Pilnie było mi niezbędne skierowanie do szpitala na operację. Termin operacji był już wyznaczony /bardzo bliski/ , a skierowanie z prywatnej przychodni okazało się być niewystarczającym dla szpitala. Było mi obojętne, który lekarz wystawi skierowanie, kartę pacjenta w tej przychodni posiadam. Ta pani w sposób arogancki i bezpardonowy odesłała mnie , nie próbując nawet pomóc, mimo, że wytłumaczyłam moją sytuację. Zaproponowała termin za kilka miesięcy. Na szczęście była tam inna Pani rejestratorka-empatyczna i uprzejma. Skontaktowała mnie natychmiast z lekarzem, który w tamtym czasie pełnił także funkcję kierownika przychodni,
      A ten po rozmowie ze mną wypisał skierowanie niczego nie kwestionując. Podszedł do sprawy ze zrozumieniem. To była ważna dla mnie operacja , ratująca życie, a czas był ogromnie ważny.
      Obserwuję stosunek tej osoby do pacjentów wyczekując w kolejkach po numerki do lekarzy różnych specjalności dla rodziców. Nie chcę takiej osoby na przedstawiciela lokalnej społeczności. Ta kobieta powinna zrewidować swoją postawę wobec ludzi i nabyć umiejętności interpersonalnych. O wiedzy merytorycznej w notatce prasowej nie ma nic.
      To, że taka osoba znajduje się wśród kandydatów Ochockiej Wspólnoty Samorządowej zniechęca mnie do Wspólnoty w ogóle. Tworzy obraz , który daje przekonanie, że wszyscy są tam tacy sami.
      A wyborcy są zmanipulowani, przez serwowanie im lukrowanych informacji, które wielce mijają się z prawdą.
      Nigdzie w Internecie nie mogłam odnaleźć kontaktu mailowego do OWS.
      Nie jestem członkiem portalu Facebook, gdzie OWS ma stronę.
      Najchętniej zamieściłabym tam moje uwagi, ale nie mam takiej możliwości.
      Zniechęciła mnie ta sytuacja do całych wyborów.
      Uświadomiła jak bardzo jesteśmy omamiani.
      • pawelec47 Re: Ochocka Wspólnota Samorządowa NIE 12.11.14, 19:42
        rzeczywiście wśród kandydatów OWS na radnych można znależć dziwne osoby o przedziwnych kwalifikacjach , za to obdarzone dobrymi chęciami.Przykładem może być kandydatka sprzedająca ciastka na bazarze przy Banacha deklarująca walkę o zachowanie tego bazaru i interesy kupców.
        Zresztą OWS gremialnie deklaruje obronę tego bazaru .Problem jest dyskusyjny , bo sam tam często kupuję , ale zastanawiam się czy to koczowisko bud ma pozostać nieuporządkowane na
        dalsze dziesięciolecia?Czy szermowanie argumentem obrony miejsc pracy kupców oznaczać ma
        pogodzenie się ze stanem obecnym? Czy w budowanej obecnie hali nie można wydzielić części
        przemysłowej i przenieść tam kupców ?A może po uruchomieniu hali bazar przemysłowy przenieść na
        aktualne targowisko tymczasowe przy ul.Majewskiego?Przy zastanawianiu się nad przyszłością terenu
        obecnego bazaru trzeba pamiętać, że choć handel w tym miejscu kwitnie jeszcze od czasów przedwojennych , to wtedy było to dalekie przedmieście , a obecnie jest to centrum Ochoty.
        • pawelec47 na koniec , bo wybory tuż, tuż... 14.11.14, 14:20
          żeby nie wyszło , że potępiam OWS - napiszę co w ich programie popieram: Jest to :
          likwidacja Straży Miejskiej jako jednostki zdegenerowanej oraz budowa na Reducie Ordona w historycznym miejscu na ul.Przy Bateryjce skansenu pamięci narodowej.
          To za mało , tym bardziej ,że mnożą się pytania , wątpliwości wokół OWS /WWS.
          Bo jeśli oni twierdzą, że nie są partią polityczną to skąd pochodzą pieniądze na agresywną
          kampanię wyborczą n.p. na te wielkie bilbordy z Guziałem? W rzeczywistości OWS niczym
          się od partii politycznej nie różni: jest to grupa osób połączona wspólnym interesem politycznym o niejasnych zródłach finansowania.
          No ale decyzja należy do ciebie , bo ja już wybrałem... grzybobranie.
          Przy okazji ,choć nie kandyduję chcę zgłosić dwa postulaty dla Ochoty:
          1. przeznaczenie pustostanu po GGKO przy ul.Filtrowej w całości dla policji i
          utworzenie tam komisariatu Warszawa - Stara Ochota .
          2.budowa dużego ogólnodostępnego parkingu naprzeciw Dworca Zachodniego z dobrym
          dojazdem Kopińską od ul. Szczęśliwickiej.
          • Gość: Anka Ochocianka Re: na koniec , bo wybory tuż, tuż... IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.14, 15:45
            Ja się przyglądam Ochocianom.
            Mają trochę fajnych pomysłów, lokalnych, również dla Szczęśliwic i Rakowca, chociaż większość pomysłów i inwestycji dotyczy Starej Ochoty.
            Podoba mi się pomysł przedłużenia Al. Jerozolimskich do Pl. Zawiszy i jego przebudowa = uwolnienie Niemcewicza.
            Nie podoba mi się pomysł zwężenia Grójeckiej do 2 pasów i zrobienia parkingów.

Pawelec47, w miejscu o którym myślisz, naprzeciwko Dworca Zachodniego miałby powstać park. Skłaniam się ku pomysłowi z parkingiem, przynajmniej w części tego placu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka