Dodaj do ulubionych

podziele sie zakwasem na chleb

IP: *.static.chello.pl 20.05.15, 13:52
podziele sie zakwasem na pyszny chleb, wraz z przepisem jesli ktos bedzie potrzebowal. Mysle, ze warto dbac o jakosc jedzenia, a jak wiadomo kupne pieczywo ma w sobie wszystko tylko nie to co trzeba.
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: podziele sie zakwasem na chleb 21.05.15, 11:43
      myślisz, że ktoś się zdecyduje na wzięcie zakwasu od obcej osoby? Ja bym nie ryzykowała, tym bardziej, że zrobienie własnego to 2 tygodnie naprawdę prostej czynności. Lepiej poszukaj wśród znajomych chętnych na zakwas - jeśli masz nadmiar.
      • Gość: gosc Re: podziele sie zakwasem na chleb IP: *.static.chello.pl 21.05.15, 13:15
        znajomi wszyscy i rodzina juz maja od lat i sobie chwala, w sklepie kupujesz gorszy syf, jak nie chcesz nie bierz- twoja sprawa, zarcie z biedronki itd ma wiecej toksyn w ladnych opakowaniach ale tlum tego nie zrozumie :) a to wszystko w niskiej cenie :) jak kupujesz na bazarze to rozumiem tylko od przyjaciela, ?
        Ludzie skad w was tyle zawisci i uwstecznienia?
        A na brak zainteresowania nie narzekam, zwlaszcza ze oddaje za darmo, bo dobrem trzeba sie dzielic, ajest mase osob, dla ktorych najwazniejsze jest wlasne zdrowie, jak chcesz to ci parafke obok tego zakwasu postawie :) i dolacze test jakosci, ktory mam.
        • asiaiwona_1 Re: podziele sie zakwasem na chleb 21.05.15, 15:36
          za zakwas dziękuję, bo mam swój i piekę sama chleb. Piszę po prostu, że od obcej osoby nie wzięłabym czegoś takiego. Jak kupuję w sklepie to mam paragon i zawsze mogę zareklamować jak jest coś nie tak z produktem.
          Swoją drogą po co nadprodukujesz zakwas skoro go nie wykorzystujesz i aż musisz oddawać. Wystarczy robić go tyle by starczyło na chleb i dorabiać w razie potrzeby i oczywiście konieczności by pracował.
          • Gość: tadek niejadek Re: podziele sie zakwasem na chleb IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.05.15, 22:02
            po 20stu latach pojdziesz do sklepu z paragonem i zwroca ci pieniadze ze zarcie zrujnowalo ci zdrwoei tak? gratuluje pomyslunku.
            Az strach kupowac teraz na bazarze bo tam paragnow nei daja i nie wiadomo czy te jablka i ziemniaki i chleb swojski czy twarog mnie nie zabija, ranyjulek...co jesc teraz panie premierze co jesc? chleb se upieke ale jak jajka zrobie i ziemnioki, marchewka? no jak? ma ktos z paragonem marchewke?
      • taki-sobie-nick Re: podziele sie zakwasem na chleb 21.05.15, 17:40
        asiaiwona_1 napisała:

> myślisz, że ktoś się zdecyduje na wzięcie zakwasu od obcej osoby? Ja bym nie ry
        > zykowała, tym bardziej, że zrobienie własnego to 2 tygodnie naprawdę prostej cz
        > ynności.

Ha! Ha! (pomijając już błąd językowy).

Ja bym może wzięła chlebek, jak by był z wysyłką. :-P
        • Gość: ania Re: podziele sie zakwasem na chleb IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.05.15, 19:39
          moge wyslac jak chcesz, nei ma problemu, wysylalam i jest wszystko ok, jak sie dobrze zabezpieczy.
      • Gość: Agnieszka Re: podziele sie zakwasem na chleb IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.05.15, 20:50
        Rany! Ktoś życzliwie chce się z Tobą podzielić i to CHLEBEM, a Ty zamiast podziękować naprawdę musisz się tu doszukiwać podstępu?! Straszne... Współczuję Ci.
      • Gość: krzysiek Re: podziele sie zakwasem na chleb IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.05.15, 19:37
        nie przejmuj sie, jak chce jesc chemie to jej wybor, ja z checia przyjme zakwas i pewnie bede mial jeszcze pare pytan o wskazowki, pracuje na bazarku w kwiaciarni codziennie jesli mozesz podejsc ktoregos dnia bede wdzieczny.Pamietam kiedys moja mama piekla, i chce do tego wrocic bo zalezy mi na zdrowym zywieniu mojej rodziny, a przewrazliwieni niech sobie jedza fast foody, to jest bezpiecznie :D lub chemiczne bulki z mrozonych polproduktow, kuzynka pracuje w branzy spozywczej, nawet nei chcecie wiedziec co jest w kupnym pieczywie.
      • Gość: gosc Re: podziele sie zakwasem na chleb IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.05.15, 21:22
        jajek na bazarze tez nie kupujesz bo nie wiadomo co baba do nich tam wsadzila zamiast jajek nie? pewnie cyjanek i cegły, heh ale ludzie maja fantazje.:D
        Ja z checia wezme taki zakwas tylko jeszcze o przepis bym prosila, bo juz kilka razy probowalam i wszystko poszlo do kosza, wiec wiem, ze dobry zakwas i dobry przepis to podstawa przy tym.
    • Gość: qwe Re: podziele sie zakwasem na chleb IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.15, 17:05
      O co Wy się spieracie.Dziewczyna jest ostrożna i tyle, na ulicy od przypadkowej osoby też byście otwarte jedzenie wzięli?To że na forum ktoś napisał to od razu prawda i uczciwe.Nie oznacza że ta osoba od zakwasu chce coś złego zrobić, może być wszystko super, chlebek smaczniutki i pachnący a darczyńca dobry, miły i prawy.A obrażać się za to że obcej osobie w internecie nie ufa to trochę dziwne.Czego nie zrobiłoby się na ulicy nie powinno się robić w i przez internet.
      • 1-buc Re: podziele sie zakwasem na chleb 25.05.15, 17:46
        Biedactwo, nigdy nie jadło w restauracji.
    • urbanchaos Re: podziele sie zakwasem na chleb 27.05.15, 16:10
      Chętnie przyjęłabym trochę, bo mnie nie wychodzi ;) Czy możemy się spotkać gdzieś na Ochocie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka