skupionyedi 14.03.06, 17:59 Dziś w nocy zaćmienie księżyca. Rozpoczyna sie kilka minut po 22, punkt kulminacyjny parę minut po północy. Wiem, ze nie jest to tak spektakularne jak zaćmienie słońca, ale zawsze. Wybiera się ktoś obserwować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skupionyedi Re: I co, narodził się syn Szatana? 15.03.06, 08:32 Trza by po szpitalach położniczych podzwonić, popytać. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps zaćmienie 15.03.06, 13:25 No i jak zaćmienie? Obserwował ktoś???? Ja niestety miałam małe kłopoty z dzieckiem, a jak księżyc już od biedy było widać z naszego okna (około 0.30), to chyba cała tarcza była widoczna. Szkoda, jak wracałam do domu około 20-ej to księżyc było bardzo dobrze widać - tylko delikatne chmurki na niebie, co wyglądało bardzo dekoracyjnie. Może następnym razem da radę z Ewunią popatrzyć na zaćmienie księżyca - ona księżyc bardzo lubi :) (ma niecałe 2 latka) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: zaćmienie 15.03.06, 14:18 monikaps napisała: > No i jak zaćmienie? Obserwował ktoś???? > Ja niestety miałam małe kłopoty z dzieckiem, a jak księżyc już od biedy było wi > dać z naszego okna (około 0.30), to chyba cała tarcza była widoczna. > Szkoda, jak wracałam do domu około 20-ej to księżyc było bardzo dobrze widać W momencie całkowietego zaćmienia księżyc jest widoczny, tyle, że czerwonej barwy. Zwiastuje, zarazę - czerwoną śmierć. - Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: zaćmienie 15.03.06, 15:08 skupionyedi napisał: > monikaps napisała: > > > No i jak zaćmienie? Obserwował ktoś???? > > Ja niestety miałam małe kłopoty z dzieckiem, a jak księżyc już od biedy b > yło > wi > > dać z naszego okna (około 0.30), to chyba cała tarcza była widoczna. > > Szkoda, jak wracałam do domu około 20-ej to księżyc było bardzo dobrze wi > dać > > W momencie całkowietego zaćmienia księżyc jest widoczny, tyle, że czerwonej > barwy. Zwiastuje, zarazę - czerwoną śmierć. No w zasadzie zarazę to już mamy. Co prawda ogłoszoną przez media..... Ale zawsze, lepsza taka niż żadna... Odpowiedz Link Zgłoś