stolek 08.01.02, 14:33 Stare lokale wymierają lub przechodzą głęboką metomorfozę. Tych, które się nie zmieniły, na Ochocie została tylko garstka. Czy czujesz sentyment do tych nielicznych, które pozostały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Lokale na Ochocie 08.01.02, 15:52 Zawsze przystanek przy Banacha będzie kojarzył mi się ze sklepem Pinokio, który był ( i chyba nadal jest ) pod filarami u zbiegu Grójeckiej z Wery Kostrzewy. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: Lokale na Ochocie 25.01.02, 12:28 Właściwie mam sentyment, ale bardzej do zieleni jaka mnie otacza, otaczała i ówcześnie juz nie otacza. Przykre. P.S. dzisiejsze Wery Kostrzewy to Bitwy Warszawskiej. Ty Sloggi chyba to wiesz i nie chwal się znajomością starych nazw ulic Warszawy. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Lokale na Ochocie 28.01.02, 10:18 Na Grójeckiej przy Banacha pozostałą jeszcze "Biedronka". nie jem tam, ale ciesze się, ze jest. Pozostał równiez po sąsiedzku sklep z upominkami. Bliżej Dickensa w pasażu jest sklep hydrauliczny, A na Bitwy duzy sklep z farbami i koametykami. Koło dawnych Skrzydeł po staremu istnieje księgarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Lokale na Ochocie IP: *.ports.pol.pl 28.01.02, 10:28 eela napisał(a): > Na Grójeckiej przy Banacha pozostałą jeszcze "Biedronka". nie jem tam, ale > ciesze się, ze jest a ja tez sie ciesze!!! Ciesze sie, ze jak za dawnych lat moge w "okienku" kupic gofra!! Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Lokale na Ochocie 28.01.02, 10:45 A ja wolę rurki ze smietaną, hit danych lat :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Lokale na Ochocie IP: *.ports.pol.pl 28.01.02, 10:40 Jest jeszcze niezniszczalna Cafe Fantazja przy Grojeckiej- rzadko tam zagladam, ale sentyment mam.:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Lokale na Ochocie 28.01.02, 10:46 ja też tam dawno nie byłam, lubiłam jej obdrapaność :)) Odpowiedz Link Zgłoś