Dodaj do ulubionych

Droga gazeto.pl

08.08.24, 12:49
Ja wiem, że wam klikalność rośnie wejść na stronę za każdym razem kiedy szybko przeglądam forum i trafię w dolną belkę z odesłaniem na stronę główną.
Ale kończ waść z tym, wstydu oszczędź, no chyba, ze macie kiepskich techników i "nie umiom" naprawić, dajcie znać kogoś podeśle za darmo.
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 13:08
      Oj, wkurzające to jest. Tym bardziej, że jak chcę to wchodzę na główną stronę Gazety. Nie muszę być przenoszona tam specjalnie :P
      • chatgris01 Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 17:29
        Ja przez to wkurzające odsyłanie przestałam chcieć wchodzić na główną stronę Gazety 😈
    • alpepe Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 13:21
      To jest wkurzające, a także to, że widzę np. 5 wpisów, podczas gdy mi, jak wyjdę z wątka, pokazuje, że w środku jest już ze 20.
    • ga-ti Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 13:22
      O, a myślałam, że to u mnie w telefonie coś się ekran nie tak przesuwa. Wkurza mnie też!
    • iwles Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 13:45

O tak.
      Podobnie jak scrolluję wątek i szybko mi przeleci ostatni wpis, to też przerzuca na główną stronę Gazety.
      • alpepe Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 13:52
        A to to wszędzie i na wiadomościach Gazety i na Wyborczej tak jest.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 16:44
      Widocznie gazeta cienko przędzie, że takie niskie techniki stosuje.
      Zamiast jakość polepszyć, żeby klikalność podwyższyć, to podstępem wymusza to niby klikanie.
      Wstyd. Wstyd. I jeszcze raz wstyd.
      Ale to norma teraz, całe dziennikarstwo przecież na psy zeszło, więc czemu akurat gazeta miałaby być mądrzejsza?
    • 1matka-polka Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 17:33
      Tez mnie to wkurza. 🙄
    • autentyczka Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 17:34
      Trzeba klikać po prawej stronie belki🥷🏻
    • taki-sobie-nick Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 20:54
      Popieram.
    • wariant_b Re: Droga gazeto.pl 08.08.24, 23:34
      A nie lepiej, zamiast liczyć na dobrą wolę Administracji, po prostu wyciąć ten fragment kodu strony?
      W przypadku stron Forum wystarczy uruchomić Polskie Filtry Elementów Irytujących.
      • six_a Re: Droga gazeto.pl 09.08.24, 19:23
        ja już pięć razy dodawałam filtry indywidualne dla poszczególnych serwisów i za każdą aktualizacją opery wywala mi je w kosmos, a to upiorne kółko wraca.
        • wariant_b Re: Droga gazeto.pl 09.08.24, 23:25
          six_a napisała:

> ja już pięć razy dodawałam filtry indywidualne dla poszczególnych serwisów i za
          > każdą aktualizacją opery wywala mi je w kosmos, a to upiorne kółko wraca.

A czego używasz do filtrowania śmieci w Operze?
          Powinny wystarczyć własne filtry:
          gazeta.pl##.redirect

oraz dodatkowo dla innych witryn gazety:
          sport.pl##.redirect
          plotek.pl##.redirect
          moto.pl##.redirect
          haps.pl##.redirect
          g.pl##.redirect

i co tam jeszcze się ujawni z tym idiotycznym kółkiem, bo to jest chyba wspólny szablon.

Jak na razie u mnie (Firefox z uBO) działa.
          Przy okazji sugeruję dodać sobie "Polskie Filtry Elementów Irytujących"
          (filtruje jedynie podstrony gazeta.pl w tym forum.gazeta.pl).
          • six_a Re: Droga gazeto.pl 10.08.24, 18:04
            dzięki. dodałam te irytujące. moje te z ##.redirect jak wyżej są, tak że nie wiem do cholery, dlaczego ja to kółko widzę. zobaczymy teraz, bo wszystko zaktualizowałam.
            • wariant_b Re: Droga gazeto.pl 10.08.24, 20:05
              six_a napisała:

> dzięki. dodałam te irytujące. moje te z ##.redirect jak wyżej są, tak że nie wiem do cholery,
              > dlaczego ja to kółko widzę. zobaczymy teraz, bo wszystko zaktualizowałam.

Podaj wersję systemu, przeglądarki i adblockera, to sprawdzę.
              U mnie działa na Foxie z uBO, Brave i na Operze dla PC chyba również
              i na własnym adblocku i na uBO, ale nie doczekałem do aktualizacji.
              Na smartfonie działa na Foxie z uBO, na adblocku Brave także.
    • bagienny Re: Droga gazeto.pl 09.08.24, 08:27
      Jeżeli będziesz przewijać stronę do dołu i pojawi się grafika z logiem Gazeta.pl. Można ją zamknąć klikając w "x", tym samym zostanie wyłączone przekierowanie.
      • six_a Re: Droga gazeto.pl 09.08.24, 19:21
        ale po co to przekierowanie w ogóle jest? czy ktoś umie to wyjaśnić?
      • yoma Re: Droga gazeto.pl 10.08.24, 12:42
        A jak się nie pojawi?
        • wariant_b Re: Droga gazeto.pl 10.08.24, 13:10
          yoma napisała:

> A jak się nie pojawi?

To wrócisz do wątku i będziesz przewijać b a r d z o   p o w o l i.
          • yoma Re: Droga gazeto.pl 10.08.24, 19:26
            Tak jak piszę do niektórych, hm, hm? 😂
            • wariant_b Re: Droga gazeto.pl 10.08.24, 19:57
              yoma napisała:

> Tak jak piszę do niektórych, hm, hm? 😂

I dlatego tylko czasami się to kółko wyświetla.
      • stefan4 Re: Droga gazeto.pl 18.08.25, 18:07
        bagienny:
        > Jeżeli będziesz przewijać stronę do dołu i pojawi się grafika z logiem Gazeta.pl. Można ją zamknąć

Dobra, można ją zamknąć, zresztą są lepsze sposoby niż Twój (np. ad-block i jakieś jego klony — Gazety bez tego nie da się czytać). Ale czy możesz zdradzić, po cholerę w ogóle coś takiego zaprowadziliście? Jak ktoś chce wejść na główną stronę, to może to zrobić normalnie; a jak nie chce, to po co go zmuszać?

Inne takie dotkliwe ,,udogodnienie'', to wychodzenie np. z Forum na zewnętrzny link. Po co ostrzeżenie, że opuszczam Gazetę? Przecież gdybym nie chciał jej opuścić, to bym nie kliknął na taki link.

Nastwarzaliście trochę niepotrzebnych bytów i wszystko tak pokomplikowaliście, że potem nie radzicie sobie z normalną funkcjonalnością Forum; np. z tym, że zamieszczanie zdjęć czasem działa a czasem nie; albo z tym, że różne rzeczy inaczej działają na forum testowym i na użytkowym, co odbiera forum testowemu jego jedyny sens istnienia.

- Stefan
        • six_a Re: Droga gazeto.pl 18.08.25, 22:18
          six_a
          Re: Droga gazeto.pl
          09.08.24, 19:21
          ale po co to przekierowanie w ogóle jest? czy ktoś umie to wyjaśnić?

w zeszłym roku nie wiedzieli, to teraz na pewno już wiedzą.
    • monikabusiness Re: Droga gazeto.pl 18.08.25, 12:05
      PODBIJAM TEMAT.
      Oszaleć można z tym niekontrolowanym zamykaniem czytanej strony i przymusowym powrotem na główną.
      • wariant_b Re: Droga gazeto.pl 18.08.25, 13:58
        monikabusiness napisała:

> Oszaleć można z tym niekontrolowanym zamykaniem czytanej strony
        > i przymusowym powrotem na główną.

Wtyczka do przeglądarki Gazeta Komentarze 1.8.2 dla Chrome i przeglądarek na bazie Chromium
        oraz dla Firefoxa (i jego klonów) powinna usunąć problem przynajmniej na jakiś czas.
        • krwawy.lolo Re: Droga gazeto.pl 20.08.25, 10:50
          Dzięx, działa.
        • jarasnet Re: Droga gazeto.pl 21.08.25, 18:48
          thx, chyba jest ok
      • jarasnet Re: Droga gazeto.pl 21.08.25, 18:43
        to jest chore i wkurwiające

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka