Gość: Romek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 19:18 Wyślijcie ten tekst do Rometa. Może motorowery też się na to załapią. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tiiki Tak się składa, że Romet IP: *.icpnet.pl 22.10.09, 19:37 Tak się składa że składaki o nazwie Wigry wyprodukowane w 2009 można kupić np na allegro. Co prawda producentem jest Arkus a nie Romet ale Wigry to klasa sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiszpan Tak się składa, że Romet IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 19:56 Artykuł to zlepek wypowiedzi, w dodatku źle połączonych i ogólnie wychodzi z tego chaos niekontrolowany.Ocena: 1+ P.S. Masa Krytyczna nie jest miejscem gdzie jakakolwiek firma powinna się reklamować lub budować na niej swoją markę. Pozdrower Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Tak się składa, że Romet IP: 195.2.222.* 22.10.09, 21:10 Ad. P.S. właściwie dlaczego? Gdyby jako firma zaangażowali się i naprawdę pomogli rowerzystom, np. poprzez ufundowanie stojaków albo choćby dobrej jakości odblasków, nie widzę przeszkód. Całe to budowanie image'u antylansu i antymarkowości jest równie żałosne, co sam lans, a może nawet bardziej, bo jest zakażone potworną hipokryzją. Niestety, choć sam jeżdżę na rowerze i bardzo do tego wszystkich namawiam, widzę tę postawę u rowerzystów coraz częściej. Pozdrower Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robot "Mateusz Zmyślony" :-| IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 20:54 skąd się biorą takie nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietas "Partner w Stratosferze" :-$ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 23:17 A Skąd Się Biorą Takie Tytuły? Ci ludzie muszą się z pewnością czuć KIMŚ BARDZO WAŻNYM :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matju Domyslny Moze chodzi o LANS. n/t IP: *.abhsia.telus.net 23.10.09, 04:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jane doe Tak się składa, że Romet IP: *.centertel.pl 22.10.09, 21:42 Wigry mnie nie kręciły, ale z żalem wspominam skradzionego mi Zenita (czerwonego, jak większość rowerów Rometu, błękitne były jeszcze bardziej deficytowe). Czasem je jeszcze widać po wsiach. Pomysł na odnowienie linii składaków i tańszych klasycznych mnie się podoba. ftb-janedoe.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ord Re: Tak się składa, że Romet IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 23.10.09, 02:29 A co napiszesz o zielono - białym "Flamingu" ? to był szpan ! Zwłaszcza dla dziewcząt, rama schodziła bardzo nisko i nóg wcale nie było trzeba podnosić, aby wsiąść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin czekam na IP: *.spray.net.pl 22.10.09, 22:13 polska wersje minibajka... dobra polska i dostepna na kieszen wersje minibajka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepszybc1946 Tak się składa, że Romet IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 22:16 tez by mi się przydał dobry składak. Jeżdżę dużo a zwykłego tandetnego górala przerobiłem na prawie zwykły, wygodny dosyć rower.Mam samochód kombi i mając składaka mógłbym dużo zwiedzić z żoną. Dwa zwykłe rowery dosyć trudno upchnąć w samochodzie, a bagażników dachowych nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu W kombi zmieszczą sie i nie-skladaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 23:41 W kombi przy tylko dwóch osobach (Ty i żona) rowery zmieszczą się i bez ich składania. Po co więc składak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ord Re: W kombi zmieszczą sie i nie-skladaki IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 23.10.09, 02:23 Mam Subaru outback - "combi :-) " i niestety 2 rowery nie wchodza ... a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
patman Po co to komu??? 22.10.09, 22:39 Ja jeżdżę bardzo leciwym góralem do pracy (3,5 km). Kiedy mijam kolegę na składaku, mam wrażenie, że on stoi w miejscu. Po co komu urządzenie, które ledwo się toczy? Równie dobrze można iść na piechotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Po co to komu??? IP: 195.2.222.* 23.10.09, 00:00 To kup sobie starą szosówkę za parę groszy i przerób na single speeda - po odchudzeniu roweru o parę kilo opiero poczujesz różnicę ;) Polecam takie rozwiązanie - rower jest praktycznie bezobsługowy, a śmiga rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Po co to komu??? IP: *.tsi.tychy.pl 23.10.09, 01:07 Rower to takie urządzenie napędzane siłą mięśni. Może kolega po prostu słabiej się przykłada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ord Re: Po co to komu??? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 23.10.09, 02:17 Na składaku, bez obciachu pojedziesz i w ...garniturze, jak potrzeba to i nawet w drewniakach / jak mój nauczyciel z LO w połowie lat 70 - składak "karat" w wersji exportowej z przerzutką w piaście /. Na "górala" potrzebne ci będą kierpce i gunia, bo inaczej będzesz ....sfotografowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Amortyzacja z przodu to obciach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 23:07 W takim razie ja i moje reumatyczne nadgarstki będziemy obciachowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyklista Tak się składa, że Romet IP: *.gdynia.mm.pl 22.10.09, 23:38 Romet rowery produkował, czyli wytwarzał podzespoły , a obecnie rowery się składa z chińskich elementów jakości zaleznej od ceny, importowanych na konetery. Oczywiście znak towarowy i marka zostaje - w świadomosci. I o to chodzi. A propos młodzieży, Meteor był rowerem turystycznym o zacięciu sportowym, z kołami na aluminiowych piastach i z łożyakmi maszynowymi w środku. Jechał prawie sam. Dziś takich prostych (rama stalowa) a jednocześnie dobrych rowerów nie ma. Wymarły, czyli nie opłaca się. Zmieniły się tez gusty klientów, kto dziś kupuje kolarki? Obecni składacze rowerow widać wolą inwestować we własną markę niż podpinać się pod CUDZE tradycje. A składaki z racji małych kólek są z jednej strony wygodnie ( bo krótkie i zwrotne, pozycja pionowa) z drugiej strony nie dla każdego, raczej dla niższych osób. Tak się przejechać przyjemnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Tak się składa, że Romet IP: 195.2.222.* 23.10.09, 00:02 Właściwie powiedziałbym, że szosówki powoli, ale jednak wracają. Co prawda są sporo droższe od górali, ale nawet po ruchu na Allegro i po liczbie ostrokołowców na mieście widać, że szosówki - nawet te stare, stalowe - robią się po prostu modne. Nie wspomnę już o tym, jaki jest na to szał na Zachodzie i ile można kupić świetnie wyposażonych szosówek na stalowych ramach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs A czeski składak za 1459 zł? IP: 195.2.222.* 23.10.09, 00:04 velo.com.pl/www/rower/?id=368 Całkiem zacny rowerek w przystępnej cenie. Co prawda nie polski, lecz czeski, ale mimo to jest to interesująca propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot I to jest dobry pomysł IP: 77.252.18.* 23.10.09, 00:38 z reaktywacją składaków z Rometu. Do śmigania po mieście poręczne to i wygodne, łatwość złożenia, niewielka waga, zajmowanie niewiele miejsca, powinny być jego atutami. Cena w zależności od wyposażenia 500 - 9oo pln. Warto też pomyśleć o tandemach, na mniejszą nieco skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
fufunia81 dostał mi się Romet w spadku 23.10.09, 07:40 miałam Rometa jako spad po starszym bracie - na początku wykpiwany a potem podziwiany jak kolejne komunijne bmx-y i górale kolegów się rozpadały, a mój zdezelowany, pordzewiały gruchot dalje jeździł... ech... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hadzhadz Zmyślamy, zmyślamy IP: *.echostar.pl 23.10.09, 07:49 "Modne jest być na kontrze, liczy się antyszpan - mówi." - czyli modnie jest niemodnym, a prawdziwi lanserzy są zwyczajnie niewylansowany, ponieważ w tym leży naturalność ich lansu Panie Najder? Zmyślony natomiast mógłby popracować nad logotypem Białegostoku. Po wielkim halo ucięli pół dziury w dupie i twierdzą, że jest ok. Otóż nie jest - to totalna wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Tak się składa, że Romet 23.10.09, 08:33 ech. Stare dobre czasy mi się przypomniały. Dostałem Wigrzaka na komunię. Ojciec przepedałował ze sklepu do domu ponad 60 km. Blizej nie szło kupić. Tłukłem się na nim ponad 10 lat. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Tak się składa, że Romet IP: 91.193.160.* 23.10.09, 08:53 Kilka lat temu udało mi się kupić taki rower produkcji krosa za 350 zł. Koła 20 tki,torpedo składana rama. Jako podróż sentymentalna a zarazem uzupełnienie do roweru trekingowego super zabawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zic-zac lżejszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 09:45 ...składak lżejszy od innych rowerów? Hmmm, to się dowiedziałem ciekawej rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś