Dodaj do ulubionych

Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów!

12.11.09, 14:24
cwierc miliona, to rzeczywiscie ostro, ale mi pasuje moj e-getin i nie
zamierzam sie nigdzie przenosic nawet jak wprowadza te uproszcenia niebawem.
mam caly pakiet bezplatnie w sumie, wiec czego jeszcze chciec.
Obserwuj wątek
    • Gość: tytan Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.as.kn.pl 12.11.09, 14:38
      Ja jestem posiadaczem konta internetowego w Getin, powiem szczerze, ze dobrze
      mi u nich i nie zamierzam sie ruszac. Mam prowadzony rachunek za darmo,
      operacje tez sa free, dostep do lokat... a jednak dzis wiele bankow kaze sobie
      placic za takie przywileje...
      • Gość: T No jest to możliwe IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.09, 19:20
        W maju faktycznie zlikwidowałem jedno konto w Pekao SA to płatne
        11,50 zł/mc, a ze względu na fundusze Pioneera założyli mi konto www
        za 0plz/mc. No i jest własciwie fajnie tylko, że fundusze znikną to
        konto też zniknie. Poza tym funkcje konta Pekao przejeło konto
        Aliorze. A na miejscu Pekao jeżeli takich jak ja jest więcej to nie
        widzę powodu do odtrąbienia sukcesu...
        • Gość: s Re: do T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 22:14
          ...a ze względu na fundusze Pioneera założyli mi konto www
          > za 0plz/mc. ...

Możesz coś więcej napisac o tym koncie www do funduszy Pioniera.
          Ja też zrezygnowałam z Eurokonta Plus i mam fundusze Pionier i nie mam żadnego
          konta www. Wpłacam sama przez net z innego banku. Fundusze sobie są, jak się
          skończy umowa to dam zlecenie przelania kasy na moje konto w innym banku.
          Powiedzieli mi w banku że tak można, że nie muszę miec konta do funduszy.
          • atomm Re: do T 13.11.09, 10:29
            Prowdopodobnie chodzi o Eurokonto Net - obecnie prowadzenie i
            obsluga z internetu - bezplatna.
            Jak bys chcial do niego karte bankomatowa to placisz 1 pln/ msc.

Osobiscie rowniez zamknalem swoje Eurokonto i zlikwidowalem karte -
            lacznie placilem niecale 16 pln/ msc (sic!).
            Otworzylem Eurokonto Net (poki jest bezplatne bede trzymal tam
            srodki awaryjnie).
            Konto pelniace funkcje RORa przenioslem do mBanku (prowadzenie za 0
            pln)

Trudno mi uwierzyc ze Pekao cos zyska na takiej zmianie... ;)
            • Gość: tomekjot Re: do T IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.09, 08:51
              Też tak, z żoną zrobiłem
            • Gość: tomekjot prawda jest taka, że IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.09, 22:11
              duża liczba otwieranych rachunków wzięła się stąd, że małżeństwo otwiera dwa
              rachunki zamiast dotychczasowego jednego.
      • Gość: *.* Naganiacze z Getinu IP: *.enterpol.pl 12.11.09, 21:43
        Wszędzie gdzie coś na temat kont i kart płatniczych to zaraz pojawiają się
        naganiacze twierdzący, że w Getinie najlepiej.
        • Gość: karol Re: Naganiacze z Getinu IP: *.bas.roche.com 13.11.09, 10:02
          hiehie, no sa tak wiarygodni, ze az zaraz polece do getin banku zalozyc
          rachunek. beka na maksa, ile wam frajerzy placa za te naganianie? 5gr za posta?
          znajdzcie se uczciwa robote, a nie dawajcie sie ruchac bankierom!
    • Gość: pyra Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.centertel.pl 12.11.09, 15:47
      A ja jestem wśród osób które dopiero poszujują konta darmowego i
      prosze Was o rade które waszym zdaniem będzie najlepsze?
      • billy.the.kid Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO 12.11.09, 17:01
        wszystkie te bałagany to jedna cholera.
      • tw.jacek_i_placek Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO 12.11.09, 21:24
        Popatrz sobie na dbNET.

Ps. Nie jestem żadnym przedstawicielem czy doradcą, ale właśnie mam zamiar tam
        przenieść swój rachunek z mbanku, gdy ci po 10 latach bycia ich klientem
        zażyczyli sobie... ksero mojego dowodu, bo nie mają pewności czy ja to ja :D
      • blawatek33 Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO 13.11.09, 08:46
        Ja też polecam dbNet. Przeniosłem się tam niedawno, po 12-letniej
        obecności w Pekao SA (torchę z żalem bo ten bank miał też swoje
        zalety) i póki co jestem zadowolony ze wspołpracy z Deutsche
        Bankiem :)

Pozdr,
        Bławatek
      • Gość: miet Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: 77.242.239.* 13.11.09, 13:55
        Polecam konto w Toyota Bank Polska. Konto internetowe, rachunki prowadzone za
        darmo, przelewy za darmo, rachunek oszczednosciowy oprocentowany na 3,85, lokaty
        do 6 procent. trzy wyplaty gotowkowe w m-cu darmowe ze wzystkich bankomatow.
        Przejrzysty sposob obslugi w internecie. jedna wada, nie ma placowek czyli
        okienek, gdzie mogłbys wplacic gotowke bez prowizji.
      • Gość: milka Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 21:45
        najlepsze, to raczej ciezko oceniac. konto, to ma byc najtansze, a najlepiej
        bezplatne calkiem, a takie juz sa dostepne. ja mam e-getin i jezeli przelewy
        robie przez neta, to nic nie place. prowadzenie ror i oszczednosciowego jest
        bezplatne, wiec wychodzi calosc za free
    • Gość: Amadeusz Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.satfilm.net.pl 12.11.09, 17:52
      Od kilkunastu lat jestem klientem PeKaO SA i muszę powiedzieć, ze jest to
      najdroższy i najbardziej zacofany bank.
      W y n o s z ę się z PeKaO SA i przenoszę do BOŚ.
      Dlaczego ?
      Otóż:
      Za prowadzenie Eurokonta płacę 11,5 zł miesięcznie,
      Pieniądze na ROR są oprocentowane - wyobraźcie sobie - na 0,01 % !!!!
      W Kurorcie jakim jest Ciechocinek nie ma bankomatu, a wypłata z obcego
      bankomatu choćby paru groszy to koszt 8 zł.
      Długie kolejki niczym w PKO BP
      Jak nie korzystam w sklepach z karty Maestro, Bank ZA KARĘ potrąca mi niemal
      5 zł co miesiąc. Niby drobna kwota, ale to zwykłe kur.stwo ! Nie płacę kartą,
      gdyż za zakupy płacę gotówką pochodzącą z innych źródeł niż przelewany na
      konto dochód.
      Więc akurat taki chwyt za strony Banku to zwykły rozbój.
      A wszystko po to, by Szef Banku - liberał i były premier - Pan Jan Krzysztof
      B. mógł pobierać horrendalną pensję i równie horrendalne nagrody.
      A więc Adieu PeKaO SA, adieu !!!!! Niech dorabiają cię frajerzy, bo ja już mam
      was dość !
      • Gość: adamski Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.skil.swidnik.pl 12.11.09, 18:15
        Coś Ci się pomyliło - za 11,50zł jest Eurokonto Plus, gdzie karta Maestro jest za darmo. Do tego masz ubezpieczenie NNW na 10 000zł i pakiet pomocny (ubezpieczenie w razie różnych wypadków), zlecenia stałe za darmo, dostęp do konta przez net masz też za darmo. Sam nie wiesz co masz w koncie. Mam ten sam typ rachunku. Mnie wiele rzeczy wkurza, ale bądzmy obiektywni - no chyba, że pracujesz dla konkurencji- no to sorry...
        • Gość: zgryźliwy tetryk Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.210.rev.vline.pl 12.11.09, 19:16
          nic się nie pomyliło:
          - opłata za kartę Maestro 2.99, jeśli w m-cu nie wykonasz 4-ech transakcji, 0.99 w przeciwnym przypadku - konto wspólne dwie karty, opłata razy dwa,
          - dostęp do konta przez net za darmo - żeby sobie pooglądać ?
          - zlecenia stałe za darmo, jak zlecisz w placówce, internetowo opłata 0,50/szt.
          - przelewy przez internet 0,50/szt.
          - hasła SMS-owe 0,20/szt.
          Reszta się zgadza: opłata 11,50 za EuroPlus, oprocentowanie 0,01%.
          Rozśmieszyli mnie, jak zmniejszali oprocentowanie z 0,1% na 0,01% - po prostu kabaret.
          Trzymała mnie u nich tylko możliwość wypłaty większej sumy w oddziale w innym mieście - ale wprowadzenie opłaty za kartę mnie rozwścieczyło i szukam innego banku.
          • Gość: s Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 22:07
            Ja z Pekao SA wyniosłam się w czerwcu z powodu opłaty za kartę Maestro.
            Miałam Eurokonto Plus, byłam ich klientem 13 lat.
        • Gość: bebe Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: 80.48.83.* 13.11.09, 08:08
          Kolego Maestro już nie jest za darmo tylko za 2,99zł/miesiąc jeśli nie
          korzystasz lub 0,99/miesiąc jeśli jednak używasz.Przelewy przez Pekao24 kosztują
          0,50zł/szt.
          Pozdrawiam
          Jeszcze klient "rogatego" od 12 lat
      • Gość: dusigrosz Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 20:25
        Racja! Ja wyniosłem się od tej bandy naciągaczy już w sierniu.
      • Gość: gosc Nie win Bieleckiego - to tylko dziadek, metka IP: 188.33.17.* 13.11.09, 01:51
        Bieleckiego nalezaloby powiesic za wiele rzeczy z czasow gdy byl premierem, ale
        w banku nie win go. Stanowisko dostal w ramach odkladanej lapowki za sprzedaz banku.

Bielecki jest tam tylko marionetka, bo prezesem banku wg prawa musi byc Polak -
        niewiele ma do powiedzenia.

Realnie rzadzi tam wloch Lovalio (I wiceprazes i dyrektor generalny) i to jemu
        slij fucki...
        • Gość: ax Re: Nie win Bieleckiego - to tylko dziadek, metka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 11:47
          Czyli Bielecki to prostytutka.
    • Gość: bmx Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: 94.254.214.* 12.11.09, 18:29
      Tylko ciekawe ile z tych rachunków klienci byli zmuszeni zalożyć aby
      dostać kredyt hipoteczny - bo to był warunek.
      • Gość: gosc Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.ver.abpl.pl 12.11.09, 18:43
        Hm... ja mam Eurokonto Srebrne, przeniesione z BPH. Gdy zapytalam o zmiane na
        Eurokonto Net okazalo sie ze czeka mnie procedura zamkniecia starego konta i
        podpisanie umowy na nowe. Porazka jakas. Czekam gdy splace kredyt i uciekam.
        Oplata za konto 10,99. Do placowki banku ide tylko jak musze - zmiana danych,
        etc. Wszystko zalatwiam przez internet... ale nie ma to jak starym klientom
        rzucac klody pod nogi. Mysle ze coraz wiecej ludzi bedzie rezygnowac, bo po co
        nam bank ktory nie jest przyjazny dla klienta?
      • Gość: Spokojny Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.09, 19:01
        Albo: ilu wśród tych 260.000 klientów zaledwie przekształciło swój dotychczasowy
        rachunek w "nowy"? :)
    • Gość: Thor Każdy kto płaci za konto 'duże sumy' IP: *.chello.pl 12.11.09, 18:32
      czyli powiedzmy 5 zł miesięcznie wzwyż po prostu nie szanuje swoich pieniędzy.
      Płać durny kliencie, zrzucaj się na premie bankowców i płacz.
      A ludzi młodych (do 35 lat) nazywanych pokoleniem internetowo-informacyjnym
      zupełnie jest mi ciężko zrozumieć w momencie jak zakładają konta w bankach
      gdzie płaci Ci za usługi.Jest tyle banków z darmowymi kontami\podstawowymi
      usługami bądź minimalnymi opłatami. Wystarczy tylko chcieć się przenieść czy
      też je założyć.
      Polak zawsze daje się dymać. Trzeba to wykorzystać i banki to wykorzystują.
      • Gość: hahaha Re: nałapali baranów, hahaha IP: 94.75.121.* 12.11.09, 18:44
        nałapali baranów na wędkę, żeby skasować premie, a potem?
      • Gość: qwas Re: Każdy kto płaci za konto 'duże sumy' IP: *.dka.pl 12.11.09, 19:41
        Też tego nie rozumiem.
        Mam konta w 4 bankach. mBank jako rozliczenia/konto wydatkowe (karta za free) i
        SFI, Eurobank jako skarbonka ze swoimi rach. oszczędnościowymi, Alior póki co
        nieużywany, ale planuje otworzyć rach. maklerski, BZWBK (konto <30) - też
        nieużywany, zamierzam zamknąć.

Nie przypominam sobie bym kiedykolwiek zapłacił bankowi za cokolwiek, może
        kiedyś 0,5zł za przelewy, jak były jeszcze płatne w mBanku. Ba, to bank płaci mi
        - Alior 100zł za otwarcie jak startowali i oczywiście odsetki od oszczędności -
        w tej chwili to 5,05% netto w Eurobanku. Płacić bankowi za to, że może obracać
        moją kasą? Wolne żarty.
        • Gość: gm Re: Każdy kto płaci za konto 'duże sumy' IP: *.cdma.centertel.pl 12.11.09, 22:30
          Pytam z ciekawosci : czy rachunek maklerski w Aliorze jast lepszy niz w mbanku?
    • Gość: tt Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.bialystok.vectranet.pl 12.11.09, 19:43
      Ja po 10 latach im podziękowałem i konto przeniosłem do innego
      banku.
      Dzwoniła potem miła pani i namawiała żebym powrócił, ale mocnych
      argumentów nie przedstawiła ( pół roku konto bez opłat lub
      zwiększenie oprocentowania do 2,5%), śmiech na sali.
    • Gość: Elf Masakra-korzystać z usług tego banku... IP: *.icpnet.pl 12.11.09, 19:52
      Moja matka stara kobieta z przyzwyczajenia bo w latach 90 tych w jej pracy
      zakładali konta w pekao to rozumiem... ci, co wzięli kredyt na mieszkanie w
      tym banku i są zobowiązani do tego aby wpływały im tam pensje to rozumiem...
      ale tak z własnej woli? straszne...
      • Gość: Nawet nie klient Re: Masakra-korzystać z usług tego banku... IP: *.aster.pl 13.11.09, 00:23
        Potencjalnym klientom radzę się zapoznać z tym:

niusy.onet.pl/niusy.html?t=watek&group=pl.soc.prawo&tid=10902798

Niech wiedzą co ich czeka!
    • Gość: ByłyKlientPeKaOSA Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.11.09, 20:03
      Muszę powiedzieć, że baaaaardzo mnie ta informacja zaskoczyła...
    • Gość: uciekinier Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 20:30
      Mam nadzieję, że żubr raniony jeszcze nieraz zaryczy i padnie!
      • Gość: qubek Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.net.upc.cz 12.11.09, 21:10
        naprawdę nie widzę sensu płacenia za konto skoro takie konta jak dbNet czy
        e-getin są za darmo!
    • Gość: ola Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.09, 21:38
      Po co kampanie, reklamy...
      Wystarczyło nałożyć większe plany na pracowników...
      Pozakładali konta na rodziny, znajomych, psa i kota....
    • Gość: Sebastian Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 22:08
      Bardzo trudno uwierzyć w te rewelacyjne wyniki, wręcz 'pachnie' tu PR-em.
      Jako były klient nie polecam współpracy z żubr-em.
    • Gość: Klientka Pekao Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.toya.net.pl 12.11.09, 23:01
      nie wiem, czy wiecie, ale w pekao sie bardzo zmienia i to na korzyść klienta. Widać udział w tworzeniu nowego image pozyskanych pracowników z BPH. Ten bank ma naprawde coraz lepsze notowania i perspektywy na TAk, ale to zasługa "siłą wcielonych" ludzi z BPH.
      • Gość: werty Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.aster.pl 12.11.09, 23:54
        ha ha śmiechu warta jest kompetencja pracowników pozyskanych z bph, a co do bankomatów to pekao sa chyba obsługuje najwięcej bankomatów, w wawie na każdym rogu.
    • Gość: loop Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.toya.net.pl 12.11.09, 23:09
      10% z tych rachunków to aktywni klienci, reszta tych rachunków to
      tylko wirtualny świat. Teraz bank zastanawia się, co robić, żeby te
      rachunki nie były tylko wirtualne? Co zrobi w tym celu bank?
    • Gość: stary Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.09, 00:13
      należę do tych, którzy pomimo stażu liczonego w dziesiątki lat odeszli. Ze
      smutkiem stwierdzam, że Ci, którzy kiedyś stanowili o znaczeniu i renomie
      banku są z trudem tolerowani. Ci nowi, poszukujący nowych wrażeń i produktów
      zapewne szybciej przekonają się o małej życzliwości banku do swych klientów.
      Podobno miałem swego opiekuna (miałem złotą kartę), ale go nigdy w życiu nie
      widziałem. Nie próbował się on, a jak się okazało przy odejściu ona, w żaden
      sposób przez te wiele lat skontaktować. Nowym życzę więcej szczęścia. Oby jak
      się staną starymi się pozytywnie zdziwili!
      • Gość: itp itd Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: 89.167.76.* 13.11.09, 00:43
        A ja sobie założyłem Eurokonto Intro za 99 gr miesięcznie i jestem zadowolony.
    • Gość: MarynarzSlupsk Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.reverse.newskies.net 13.11.09, 01:13
      Mam dosc tego betonu, dosc stania w kolejkach i czekania az laskawie
      pani przy biureczku mnie przyjmie!!!az mi nerwy hucza jak siedzi i
      scieme wali,ze cos tam robi w papierach! mam dosc zdzierania ze mnie
      oplat za wszystko..nawet za przelew mojej pensjiw euro z zagranicy
      (17zl) miesiecznie. ale juz niedlugo splace ten kredyt mieszkaniowy
      i pocalujcie mnie gleboko. A nowi klienci?dziwne hmm jak
      jazmienialem konto na tansze (EURONET) to obok mnie 4 pary zamykaly
      konto!!!i slychac bylo te ciagle westchnienia....dlatego przenioslem
      juz duza czesc pieniedzy do Alior bank... nigdy wiecej tego kolosa..
    • Gość: MarynarzSlupsk_bis Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.reverse.newskies.net 13.11.09, 02:18
      No wlasnie ja jestem ich 'nowo-starym klientem'. Chcialem przejsc ze starego
      EUROKONTO PLUS za 11.50zl...na eurokonto NET darmowe(o ile sie nie ma stalych
      zlecen) Musialem zamknac konto stare( czyli 'odeszlem' mnijeszy odsetek ludzi)
      a za 5 minut stalem sie 'Nowym'klientem banku z nowym, innym numerem
      rachunku.I tu sie robi statystyki)Niestety ten zalosny bank pociagnal mnie
      50zl za zmiane w umowie kredytowej numeru rachunku z ktorego bedzie schodzila
      rata za mieszaknie. ale to i tak lepiej niz co miesiac 11,50 plus dwie karty(
      bankomatowe (ja i zona)0,99groszy. plus oplata za odbior pieniedzy za moja
      pensjew euro,ktora przelewal armator zagraniczny( 17zl) co daje mi miesieczne
      utrzymanie konta: 30,48 groszy!!!Nie narzekam na brak pieniedzy ale nie bedzie
      mnie bank mial za frajera! juz wole sms wyslac za to na pomoc dzieciakom
      chorym niz dbac o premie dla tego betonowego kolosa! i jak jzu spalce ten
      kredyt za 2 meisiace to mam WAS GDZIES ZUBRZE!!!!A zubry sa dwa: jeden w
      Puszczy..a drugi u mnie w lodowce..wlsnie takze dzieki tym zaoszczedzonym
      30zlotym co miesiac))))he he he
      • mszyma Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO 13.11.09, 09:39
        Witam,
        nie do końca jest tak źle...
        Sam jestem u Żubra już z 15 lat.
        Ostatnio te 11,5 + 2 x 2,99 + parę innych opłat za przelewy
        zewnętrzne i stałe też mnie doprowadziło do odejścia, ale .....
        ....
        ale jak sprawdziłem (rozmowa z całkiem panią w banku w Gdyni na
        Hutniczej) co mogę mieć na Eurokonto-NET - to założyłem i zostałem i
        jest tak:
        - NUMER klienta mam ten sam - i procedura logowania w necie jest
        IDENTYCZNA (więc chyba nie wszedłem w ruch klientów - tylko nowe /
        tracone konta);
        - podobnie cała obsługa interfejsu www - wygodna bo już mi DOBRZE
        znana;
        - wszystkie przelewy zdefiniowane pozostały jak były - nie musiałem
        ponad 20 rachunków z opisami definiować na nowo;
        a że karty kredytowe i płatnicze mam "gdzie indziej" (bez reklamy) -
        to tu nie potrzebowałem i nawet nie wiem ile by u Żubra kosztowały.
        ...
        Ogólnie PeKaO SA zrobiło mi tym kontem całkiem dobrze :)
    • ernibank ING Direct konto 13.11.09, 08:32
      Nikt nie wspomniał o tym koncie które jest za darmo i super się z
      niego korzysta. Nie ma opłat jak korzysta się z netu. Wyplaty z
      euronetu bez opłat.
    • Gość: T Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.09, 09:43
      Konto nazywa się Eurokonto Net i faktycznie koszt jest 0plz z tym,
      że do niego nie mam karty ale moge z niego robić przelewy i NIE JEST
      obowiązkowe do funduszy
    • Gość: ka Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 10:00
      ciekawa jestem jak się ma liczba nowych ROR-ów do liczby udzielonych
      kredytów hipotecznych - bo na przykład ja zalożylam dwa konta w
      pekao przy tej okazji - jedno eurokonto net, które jak się potem
      okazało do niczego mi sie nie przyda, bo nie mogę ustanowić męża
      współwłaścicielem!!! więc musiałam założyć drugie ... za jedyne 9
      zeta mięsiecznie! obsługa kiepska, niskie kompetencje pracowników +
      horrendralne opłaty. jedyne co mogę zaliczyć na plus temu bankowi to
      system transakcyjny w internecie. chyba najwygodniejszy ze
      wszystkich z jakich korzystałam. ale i tak nie zmienia to faktu, że
      nie zostane tam ani jeden dzień dłużej niż spłata kredytu ...
      • Gość: pechowiec Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 10:40
        Napiszcie czy można zmienić konto Eurokonto za 11,5 w tym banku na tańsze
        jeżeli ma się kredyt hipoteczny. Mi powiedzieli że nie mogę bo warunkiem
        przyznania kredytu na preferencyjnych warunkach było założenie takiego konta.
        Czy ktoś wie czy można z tym coś zrobić ?
        • Gość: tomekjot Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.09, 08:50
          To bardzo możliwe, lepiej zostawić te konto a założyć drugie bezpłatne
    • Gość: botos Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.ip.netia.com.pl 13.11.09, 11:53
      juz dawno bym zrezygnował z tego ohydnego banku ale tak jest umowa
      skonstruowana kredytu hipotecznego ze musze miec konto u nich
      • Gość: gość Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 12:53
        Czy w umowie masz zapisane że musisz mieś konto i za jaką kwotę? Może możesz
        zmienić na inne tańsze?
    • Gość: asd Pytanie do zorientowanych w kontach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 12:25
      Gdzie można mieć 2 konta: zwykły ROR i konto pod działalność na jednej stronie i loginie? Mam 2 konta w pekao: na pekao24 i pekaobiznes i chcę się stamtąd wynieść z tego powodu.
      • Gość: reklama Re: Pytanie do zorientowanych w kontach IP: *.chello.pl 15.11.09, 14:51
        w Getin Banku
    • Gość: ta.... Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: 57.66.197.* 13.11.09, 12:36
      Panie w banku proponuja ludizom zalozenie dwoch kont na raz - Euro Intro -
      przelewy internetowe kosztuja tam 50gr , wiec trzeba zalozyc jeszcze Euro Net
      - darmowe przelewy a platne wyplaty z bankomatu czy cos w ten desen. Wiec
      wcale wiecej RORow nie maja
    • Gość: e-konta Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych ROR-ów! IP: *.as.kn.pl 17.11.09, 19:33
      Mam zwykle konto, ale coraz bardziej przekonuje sie do konta internetowego.
      Niedawno zalozylem sobie w Getin, konto e-getin. Jest tam za darmo prowadzony
      ROR, do tego konto lokacyjne no i oczywiscie nie place za wykonywanie
      przelewow. Bardzo mi to odpowiada, bo jednak niby za prowadzenie konta sie
      malo placi ale miesiac w miesiac jakas suma wyplywa, a i po co
      • Gość: kaszmirekk Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.09, 21:27
        ja mam w eurobanmku online + rachunek 5,05% bez belki. Wszystko co mi gorka
        zostaje przerzucam na rachunek oszczednosciowy. Dobra rzecz, wole rachunek niż
        loakte, bo zawsze można kaske pobrac zaraz jak jest potrzebna, a z dzienna
        kapitalizacja nie trace oprocentowania.
    • Gość: odpo Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 17:37
      a w eurobanku nie masz lepszego oprocentowania na rachunku? Z teog co wiem to
      jest wyzsze - prowadzenie tez jest za darmo, zarówno rachunku jak i konta.
      Coz…wazne, ze jest w czym wybierac.
      • joemeanno Re: Bank Pekao: Żubr zaryczał: 260 tys. nowych RO 03.12.09, 16:10
        W EB jest oprocentowanie 5,05% na rachunku, do jednego konta można 15 rachunków
        otworzyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka