Dodaj do ulubionych

"Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczni

21.11.09, 11:58
Mój kolega z Dworca Centralnego w Warszawie też jest zainteresowany zakupem
Stoczni. Na razie zbiera puszki i gazeta ale kiedy urosnie finansowo, to
obiecuje kupic te stocznie i produkować statki.
Obserwuj wątek
    • suunto2002 na Cyprze wszystko należy do mafii rosyjskiej - cz 21.11.09, 12:00
      czyli do "Rozwiedki"
      • Gość: aaaby baaaby a składki partyjne zapłaciłeś? IP: *.chello.pl 21.11.09, 12:50
        gejowemu jarusze dużo trzeba... A dlaczego nie startujesz w tych przetargach?
        • arekklima niezłe 21.11.09, 14:34
          Spółka coś tam coś tam potwierdziłą że spółka krzak ma 280 mln,
          kloszardowi Ziutkowi potwierdza posiadanie 300 000 000$ jego kumpel
          z ławki obok. To bardzo wiarygodne poręczenie
    • Gość: Elf Niedługo Dżibuti IP: *.icpnet.pl 21.11.09, 12:10
      będzie chciało kupić nasze stocznie... polacy tylko będą pracować dla
      innych... taki ambitny naród...
    • miroo Ambitny Naród ci Polacy 21.11.09, 12:26
      jako pracownicy najemni są naprawdę bardzo dobrzy... wszystkie koncerny
      światowe to przyznają... z mniejszych krajów, które później nawet dorobiły się
      lepszych firm i robią ekspansję też tak mówią... zwłaszcza, gdy mają oddziały
      w Polsce i widzą jak polacy pracują... mają powody do dumy ci Polacy...
      • Gość: besserwisser skoro miroo masz takie poglądy to co przeszkadza IP: *.chello.pl 21.11.09, 12:48
        ci stanąć do przetargu kupić stocznie albo jakieś inne firmy i ekspanduj
        chłopie... Zobaczysz jak to dobrze być ciemiężcą i jak inni na twoje wakacje
        pracują. Ja życzę rozumku i powodzenia!
        • miroo Tobie rozumku by się przydało... ale skoro w domu 21.11.09, 13:12
          nie nauczyli, ani w szkole to na forum też nie nauczą... trzeba być kapciem aby
          tak odpowiadać... chociaż jakby tak abstrakcyjnie pomyśleć - wkrótce przecież
          będziemy kupować gazowce do przewozu z Kataru skroplonego gazu, więc może
          wyciągnę drobniaki i jednak zainwestuje... (oczywiście, żart). Czy jest ktoś
          jeszcze kto będzie tak głupio odpowiadał na mojego posta jak to uczynił
          "besserwisser"? Czy może więcej ludzi zrozumiało co miałem na myśli...
          • Gość: besserwisser miroo nie pochebiaj sobie IP: *.chello.pl 21.11.09, 13:29
            ty nie myślisz. Nie wiem jakie szkoły skończyłeś ale z perspektyw moich dwóch
            fakultetów w pełni zasługujesz na moją opinię.
            • Gość: Miroo Nie "pochebiam" sobie za to IP: *.icpnet.pl 21.11.09, 18:05
              można "pochebiać" tym, którzy ciebie przez te dwa fakultety przepuścili hahahaha...
              • Gość: besserwisser twoja reakcja na moją literówkę utwierdza mnie IP: *.chello.pl 21.11.09, 18:24
                w opinii na twój temat.
                Ja zwracam uwagę na brak sensu w twoich wypowiedziach, a ty na literówkę w moich.

Życzę zdrówka, na twój rozumek straciłem nadzieję...

Na tym kończę naszą wymianę postów.

ps brak zwyczajowo używanych w korespondencji wielkich liter jest całkowicie
                zamierzony.
                • Gość: Miroo O jaki foch! Od poczatku nie miałem IP: *.icpnet.pl 21.11.09, 18:32
                  nadziei, że coś zrozumiesz... dlatego nie podejmowałem z tobą sensownej rozmowy,
                  bo swój poziom zdradziłeś w pierwszym poście...no i chyba jesteś zbyt dumny
                  swoimi "podejrzanymi" fakultetami... a szydera z literówki (i wcześniejszy brak
                  wielkich liter z mojej strony) to dlatego, że nie warto z tobą wchodzić w
                  argumentacje... sprzedaj wszystko chłopie w tym kraju świadcz tylko usługi oraz
                  sprzedawaj produkty rolne...no dobry etat też może dostaniesz... nie kumasz, że
                  kraje bogate to producenci i każdy mądry inwestuje w możliwości produkcyjne i to
                  na jak najwyższym poziomie technicznym.. ponieważ tego nie rozumiesz nie ma
                  sensu podejmować z tobą dyskusji...
                • pe11 Re: twoja reakcja na moją literówkę utwierdza mni 21.11.09, 18:58
                  Gość portalu: besserwisser napisał(a):

> w opinii na twój temat.
                  > Ja zwracam uwagę na brak sensu w twoich wypowiedziach, a ty na literówkę w moic
                  > h.

Nie umie się wysłowić, a skończył dwa fakultety. Przyłapany na bredzeniu nazywa
                  to literówką. Boszsz, co za przychlast.
    • miroo Jasne bo za rządów PiSa, LePpeRa 21.11.09, 13:13
      to było udacznie...
    • jwojnar Kolejny przekręt 21.11.09, 13:37
      Przecież Cypr nie istnieje. A nawet gdyby istniał, to nie będziemy pracować
      dla obcych. Zrobimy Tuskowi na złość i cały naród pójdzie na bezrobocie, PiS
      wróci do władzy i znajdzie pieniądze na zasiłki, dla wszystkich ma się
      rozumieć. Ojciec Rydzyk pomoże: część wymodli u Pana Boga, na resztę zrzucą
      się emeryci i Polonia.
      • bratprezydenta Re: Kolejny przekręt 21.11.09, 19:28
        www.krs-online.com.pl/maritim-shipyard-spolka-z-ograniczona-krs-130122.html
        Może to klon potężnej firmy braci Baran założony w raju dla
        armatorów jakim jest Cypr,
        • bratprezydenta Re: Kolejny przekręt 21.11.09, 19:33
          translate.google.pl/translate?
          hl=pl&sl=en&u=http://www.finma.ch/e/sanktionen/unbewilligte-
          institute/Pages/details.aspx%3Forgid%3D29&ei=YzEIS-
          jKHZ6ZjAfUj7D3AQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAwQ7gEwAA
          &prev=/search%3Fq%3DTS-TriStar%2BImperial%
          znamienita firma finansowa znajdujaca sie na czarnej liście
          przekretasów.
    • moritani "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczni 21.11.09, 13:57
      Powtórka z historii, dwa razy do tej samj rzeki? Kapitał arabski i
      budowa statków? Ojciec Dyrektor - imamem, to takie samo
      prwdopdobieństwo.
      • Gość: jeanmor Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 16:47
        Denerwuje mnie bezrozumne używanie stwierdzenia, że "nie wchodzi się drugi raz
        do tej samej rzeki".Otóż chodzi o to, że "nie da się wejść dwa razy do tej samej
        rzeki" bo wszystko przemija /płynie/.Wchodzić możemy tyle razy ile razy chcemy,
        ale za każdym razem nie ta sama rzeka.Rozumiesz durniu!?
        • Gość: wcq; Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 19:30
          z tym samym zamiarem chciałem skomentować tego posta... ale skoro już
          idioci śpiewają w piosenkach dla innych idiotów o niewchodzeniu do tej
          samej rzeki w takim ujęciu, to być może własnie jesteśmy świadkami
          potocznej zmiany znaczenia tego stwierdzenia... choć to doskonały
          papierek lakmusowy poziomu intelektualnego... podobnie jak słowo
          spolegliwy... 98% Polaków nie wie co ono oznacza...
      • Gość: cosmo Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn IP: *.chello.pl 21.11.09, 16:47
        Chłopie a kto inny ma to wziąć. Niech im przesuną do 12, a potem jak nie wpłacą
        to do widzenia. A jak wpłacą i nie kupią znowu to 280 mln do budżetu. Co źle
        pieniądze za darmochę?? Rozsądku trochę, sprzedaż stoczni to nie sprzedaż bułki
        w sklepie i jak się nie znasz to nie krytykuj.
    • Gość: kolo "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczni IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 14:13
      Ofertę złożył teą mój szwagier! Poręczyłem za niego, że ma dwa złote i bilet
      tramwajowy. Czy ma szanse na zakup? Proszę tylko poważne odpowiedzi!
    • Gość: znawczyni Katarczycy znów chcą stoczni ?Czyj to ZNOWU wymysł IP: *.ip.jarsat.pl 21.11.09, 15:48
      łudego czy kumpli,by DALEJ nałodowi mydlić oczy?!Cypr to siedlisko
      ruskich przekrętasów i oszustów wszelkiej maści,nie łudźmy się nawet!
    • podkanclerzy dla ciemnych-spółki z Cypru są z KGB i mają brudną 21.11.09, 16:06
      kasę i to by było na tyle.wyjątkirm jest firma Waligłupa która nie
      jest z KGB ale ma lewą kasę.
    • dzakarta "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczni 21.11.09, 17:10
      Prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, niż solidaruchy-
      styropianowcy wyprodukują jakąś przeciętną łajbą po przeciętnych
      kosztach.
      Na razie to najbardziej prosta łajba z solidaruchowatych stoczni
      kosztuje 3 razy więcej niż podobna z innych stoczni.
      A do tych brakorobów dopłaca całe społeczeństwo.
      • Gość: mam_katar Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn IP: *.chelmnet.pl 21.11.09, 17:18
        chciałeś napisać kosztuje 3 razy więcej niż w stoczniach azjatyckich racja? bo obecnie tam przenosi sie cały rynek stoczniowy i nikt w Europie im nie podskoczy
        • Gość: Pewex Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn IP: *.chello.pl 21.11.09, 17:53
          to bez znaczenie gdzie się przenosi i kto przenosi. Przenosi się przemysł i tyle. Produkją za mniejsze pieniądze i takie jest naturalne prawo rynku. Każdy chce kupić taniej i więcej niż mniej i drożej. A że jakość, a że to wszystko krótkowzroczne...Jeszcze będziemy płacić srogie rachunki za tą produkcję u Azjatów, ale póki co prawa rynku są jakie są i produkcja statków w Europie jest nieopłacalna.
    • serenita123 "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczni 21.11.09, 17:44
      a tego TriStara na Cyprze, to pewnie założyło Trzech cwaniaków znad
      Wisły :))
      • bratprezydenta Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn 22.11.09, 18:42
        TriStar jest na czarnej liście firm finansowych.
        A dla tych którzy mówia ze zakup stoczni to taki złoty interes.
        wtemaciemaci.salon24.pl/125538,dlaczego-nikt-normalny-nie-kupi-
        polskiej-stoczni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka