suunto2002 21.11.09, 11:58 Mój kolega z Dworca Centralnego w Warszawie też jest zainteresowany zakupem Stoczni. Na razie zbiera puszki i gazeta ale kiedy urosnie finansowo, to obiecuje kupic te stocznie i produkować statki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suunto2002 na Cyprze wszystko należy do mafii rosyjskiej - cz 21.11.09, 12:00 czyli do "Rozwiedki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaby baaaby a składki partyjne zapłaciłeś? IP: *.chello.pl 21.11.09, 12:50 gejowemu jarusze dużo trzeba... A dlaczego nie startujesz w tych przetargach? Odpowiedz Link Zgłoś
arekklima niezłe 21.11.09, 14:34 Spółka coś tam coś tam potwierdziłą że spółka krzak ma 280 mln, kloszardowi Ziutkowi potwierdza posiadanie 300 000 000$ jego kumpel z ławki obok. To bardzo wiarygodne poręczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Niedługo Dżibuti IP: *.icpnet.pl 21.11.09, 12:10 będzie chciało kupić nasze stocznie... polacy tylko będą pracować dla innych... taki ambitny naród... Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Ambitny Naród ci Polacy 21.11.09, 12:26 jako pracownicy najemni są naprawdę bardzo dobrzy... wszystkie koncerny światowe to przyznają... z mniejszych krajów, które później nawet dorobiły się lepszych firm i robią ekspansję też tak mówią... zwłaszcza, gdy mają oddziały w Polsce i widzą jak polacy pracują... mają powody do dumy ci Polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: besserwisser skoro miroo masz takie poglądy to co przeszkadza IP: *.chello.pl 21.11.09, 12:48 ci stanąć do przetargu kupić stocznie albo jakieś inne firmy i ekspanduj chłopie... Zobaczysz jak to dobrze być ciemiężcą i jak inni na twoje wakacje pracują. Ja życzę rozumku i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Tobie rozumku by się przydało... ale skoro w domu 21.11.09, 13:12 nie nauczyli, ani w szkole to na forum też nie nauczą... trzeba być kapciem aby tak odpowiadać... chociaż jakby tak abstrakcyjnie pomyśleć - wkrótce przecież będziemy kupować gazowce do przewozu z Kataru skroplonego gazu, więc może wyciągnę drobniaki i jednak zainwestuje... (oczywiście, żart). Czy jest ktoś jeszcze kto będzie tak głupio odpowiadał na mojego posta jak to uczynił "besserwisser"? Czy może więcej ludzi zrozumiało co miałem na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: besserwisser miroo nie pochebiaj sobie IP: *.chello.pl 21.11.09, 13:29 ty nie myślisz. Nie wiem jakie szkoły skończyłeś ale z perspektyw moich dwóch fakultetów w pełni zasługujesz na moją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroo Nie "pochebiam" sobie za to IP: *.icpnet.pl 21.11.09, 18:05 można "pochebiać" tym, którzy ciebie przez te dwa fakultety przepuścili hahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: besserwisser twoja reakcja na moją literówkę utwierdza mnie IP: *.chello.pl 21.11.09, 18:24 w opinii na twój temat. Ja zwracam uwagę na brak sensu w twoich wypowiedziach, a ty na literówkę w moich. Życzę zdrówka, na twój rozumek straciłem nadzieję... Na tym kończę naszą wymianę postów. ps brak zwyczajowo używanych w korespondencji wielkich liter jest całkowicie zamierzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroo O jaki foch! Od poczatku nie miałem IP: *.icpnet.pl 21.11.09, 18:32 nadziei, że coś zrozumiesz... dlatego nie podejmowałem z tobą sensownej rozmowy, bo swój poziom zdradziłeś w pierwszym poście...no i chyba jesteś zbyt dumny swoimi "podejrzanymi" fakultetami... a szydera z literówki (i wcześniejszy brak wielkich liter z mojej strony) to dlatego, że nie warto z tobą wchodzić w argumentacje... sprzedaj wszystko chłopie w tym kraju świadcz tylko usługi oraz sprzedawaj produkty rolne...no dobry etat też może dostaniesz... nie kumasz, że kraje bogate to producenci i każdy mądry inwestuje w możliwości produkcyjne i to na jak najwyższym poziomie technicznym.. ponieważ tego nie rozumiesz nie ma sensu podejmować z tobą dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
pe11 Re: twoja reakcja na moją literówkę utwierdza mni 21.11.09, 18:58 Gość portalu: besserwisser napisał(a): > w opinii na twój temat. > Ja zwracam uwagę na brak sensu w twoich wypowiedziach, a ty na literówkę w moic > h. Nie umie się wysłowić, a skończył dwa fakultety. Przyłapany na bredzeniu nazywa to literówką. Boszsz, co za przychlast. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Kolejny przekręt 21.11.09, 13:37 Przecież Cypr nie istnieje. A nawet gdyby istniał, to nie będziemy pracować dla obcych. Zrobimy Tuskowi na złość i cały naród pójdzie na bezrobocie, PiS wróci do władzy i znajdzie pieniądze na zasiłki, dla wszystkich ma się rozumieć. Ojciec Rydzyk pomoże: część wymodli u Pana Boga, na resztę zrzucą się emeryci i Polonia. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: Kolejny przekręt 21.11.09, 19:28 www.krs-online.com.pl/maritim-shipyard-spolka-z-ograniczona-krs-130122.html Może to klon potężnej firmy braci Baran założony w raju dla armatorów jakim jest Cypr, Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: Kolejny przekręt 21.11.09, 19:33 translate.google.pl/translate? hl=pl&sl=en&u=http://www.finma.ch/e/sanktionen/unbewilligte- institute/Pages/details.aspx%3Forgid%3D29&ei=YzEIS- jKHZ6ZjAfUj7D3AQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAwQ7gEwAA &prev=/search%3Fq%3DTS-TriStar%2BImperial% znamienita firma finansowa znajdujaca sie na czarnej liście przekretasów. Odpowiedz Link Zgłoś
moritani "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczni 21.11.09, 13:57 Powtórka z historii, dwa razy do tej samj rzeki? Kapitał arabski i budowa statków? Ojciec Dyrektor - imamem, to takie samo prwdopdobieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeanmor Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 16:47 Denerwuje mnie bezrozumne używanie stwierdzenia, że "nie wchodzi się drugi raz do tej samej rzeki".Otóż chodzi o to, że "nie da się wejść dwa razy do tej samej rzeki" bo wszystko przemija /płynie/.Wchodzić możemy tyle razy ile razy chcemy, ale za każdym razem nie ta sama rzeka.Rozumiesz durniu!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wcq; Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 19:30 z tym samym zamiarem chciałem skomentować tego posta... ale skoro już idioci śpiewają w piosenkach dla innych idiotów o niewchodzeniu do tej samej rzeki w takim ujęciu, to być może własnie jesteśmy świadkami potocznej zmiany znaczenia tego stwierdzenia... choć to doskonały papierek lakmusowy poziomu intelektualnego... podobnie jak słowo spolegliwy... 98% Polaków nie wie co ono oznacza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmo Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn IP: *.chello.pl 21.11.09, 16:47 Chłopie a kto inny ma to wziąć. Niech im przesuną do 12, a potem jak nie wpłacą to do widzenia. A jak wpłacą i nie kupią znowu to 280 mln do budżetu. Co źle pieniądze za darmochę?? Rozsądku trochę, sprzedaż stoczni to nie sprzedaż bułki w sklepie i jak się nie znasz to nie krytykuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczni IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 14:13 Ofertę złożył teą mój szwagier! Poręczyłem za niego, że ma dwa złote i bilet tramwajowy. Czy ma szanse na zakup? Proszę tylko poważne odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawczyni Katarczycy znów chcą stoczni ?Czyj to ZNOWU wymysł IP: *.ip.jarsat.pl 21.11.09, 15:48 łudego czy kumpli,by DALEJ nałodowi mydlić oczy?!Cypr to siedlisko ruskich przekrętasów i oszustów wszelkiej maści,nie łudźmy się nawet! Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy dla ciemnych-spółki z Cypru są z KGB i mają brudną 21.11.09, 16:06 kasę i to by było na tyle.wyjątkirm jest firma Waligłupa która nie jest z KGB ale ma lewą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczni 21.11.09, 17:10 Prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, niż solidaruchy- styropianowcy wyprodukują jakąś przeciętną łajbą po przeciętnych kosztach. Na razie to najbardziej prosta łajba z solidaruchowatych stoczni kosztuje 3 razy więcej niż podobna z innych stoczni. A do tych brakorobów dopłaca całe społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam_katar Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn IP: *.chelmnet.pl 21.11.09, 17:18 chciałeś napisać kosztuje 3 razy więcej niż w stoczniach azjatyckich racja? bo obecnie tam przenosi sie cały rynek stoczniowy i nikt w Europie im nie podskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn IP: *.chello.pl 21.11.09, 17:53 to bez znaczenie gdzie się przenosi i kto przenosi. Przenosi się przemysł i tyle. Produkją za mniejsze pieniądze i takie jest naturalne prawo rynku. Każdy chce kupić taniej i więcej niż mniej i drożej. A że jakość, a że to wszystko krótkowzroczne...Jeszcze będziemy płacić srogie rachunki za tą produkcję u Azjatów, ale póki co prawa rynku są jakie są i produkcja statków w Europie jest nieopłacalna. Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczni 21.11.09, 17:44 a tego TriStara na Cyprze, to pewnie założyło Trzech cwaniaków znad Wisły :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: "Rzeczpospolita": Katarczycy znów chcą stoczn 22.11.09, 18:42 TriStar jest na czarnej liście firm finansowych. A dla tych którzy mówia ze zakup stoczni to taki złoty interes. wtemaciemaci.salon24.pl/125538,dlaczego-nikt-normalny-nie-kupi- polskiej-stoczni Odpowiedz Link Zgłoś