Gość: chlopski rozum IP: 89.174.215.* 14.12.09, 09:37 Dlaczego atakuja PKO BP? Przeciez wszystkie struktury to bzdet, zysk dla banku i strata dla klienta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: plum PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci s... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.09, 09:38 nie martwcie się. bank zarobił, a żeby było sprawiedliwie to za jakiś czas zapłaci uokik owi jakieś 2% zysków z tego procederu w postaci kary za nielegalne zapisy i wszystko będzie tak jak ma byc. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci 14.12.09, 09:50 Bardzo mi przykro, ale premie noworoczne trzeba z czegoś wypłacić. "Trzeba było śledzić kurs euro" - piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci IP: 212.160.138.* 14.12.09, 09:50 jakiej kary? Za co? Za brak inteligencji u swoich klientów? Jak ktoś nie rozumie, w co wkłada swoje pieniądze to już jego problem. Ludzie- pelikany... Mała rata, wysokie oprocentowanie lokaty - słowa "kluski" - łykane są jak na zamówienie. A potem stają w gardłach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każdy IP: *.acn.waw.pl 14.12.09, 09:59 zna się na produktach inwestycyjnych. Takich osób jak Ty i ja, które wiedzą o co chodzi jest niewiele. 95% ludzi się na tym nie zna... Gdyby to się nazywało "produkt strukturyzowany" to każdy by się dopytał o co chodzi i połowa by nie kupiła. A że się nazywało "LOKATA X" to mnóstwo osób uznało, że to po prostu dobra lokata... Dziwię się, że KNF'owi to nie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 10:49 KNF ściga co najwyżej emerytów za spekulowanie 2 akcjami, swojaków nie ruszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqe Re: OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 10:58 Dlatego najlepsze sa normalne lokaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 11:31 Podobnie jest w funduszach PKO BP . Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każ 14.12.09, 12:05 Ostatnio kupowałem chrzan. Na etykiecie najuczciwszy z producentów podał, że w słoiku jest chrzanu " nie mniej niż 50%". Kupowałem sok malinowy - soku z malin było kilka procent. Ile z oferowanych na rynku "apartamentów" rzeczywiście zasługuje na to miano? Czy oferowana przez ZUS emerytura jest zabezpieczeniem na przyszłość? Czy ubezpieczenie zdrowotne spółki ZUS/NFZ/PZOZ gwarantuje, że chory człowiek będzie leczony (wyleczenie to inna sprawa) Obecnie takie zachowanie jest normą to i zachowanie banku nie powinno nikogo zaskakiwać. Etykiety i umowy trzeba czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każ IP: *.cdma.centertel.pl 14.12.09, 13:37 Umowy trzeba czytać bezwzględnie . W jednym z banków chciałem założyc lokatę bo wydawała sie interesująca. Ale okazało sie ( przeczytałem umowę) , że podawana wielkosć odsetek dotyczyła 14 czy 15 miesiecy a nie w skali roku.Nie zawsze to co wydaje sie logiczne i oczywiste takie jest naprawdę . Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każ 15.12.09, 00:12 az100 napisał: > Ostatnio kupowałem chrzan. Na etykiecie najuczciwszy z producentów podał, że w > słoiku jest chrzanu " nie mniej niż 50%". To miałeś super! Moja żona miała kupić chleb orkiszowy w takiej jednej piekarence. Ale że już go nie było, to kupiła pod Halą Mirowską coś nazwanego też chlebem orkiszowym. To, że dwa razy tańszy od tego w piekarence, jakoś jej nie zaintrygowało. A na etykiecie małymi literkami napisano: - mąka orkiszowa 2%. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Re: OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każ 14.12.09, 11:04 Jak ktoś się nie zna, to po co się w to pakuje. To nie moja wina że 95% ludzi nie ma pojęcia o matematyce. Z drugiej strony trudno posądzać o dużą orientację w finansach kogoś kogo jeszcze bawi oferta pkobp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darq Re: OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każ IP: *.chello.pl 14.12.09, 15:27 Pakuje się, bo nazwali to lokatą. No i dlatego, że banki centralne całego świata fundują obywatelom olbrzymią nadprodukcję pieniędzy, więc trzeba gdzieś te pieniądze trzymać. Najbezpieczniej na lokacie :) Pamiętając, ilu "dyrektorów finansowych" firm dało się nabrać na struktury opcyjne, trudno dziwić się prostym emerytom. Ale fakt - ci, którzy w to weszli, nie powinni oburzać się na "oszustwo", tylko czym prędzej zmienić bank. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każ 14.12.09, 16:57 To kolejny powód aby tzw. nową maturę wywalić na śmietnik - jeżeli do jej zdania wystarcza 30% znajomości minimalnego programu, a jeszcze do niedawna nie trzeba było znać w ogóle matematyki. I nie ma się co potem dziwić, że debilki nie potrafią zrozumieć tekstu, który przeczytali. A przecież mają maturę! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.de Re: OK. Tylko to się nazywało "LOKATA", a nie każ 14.12.09, 17:15 Nie wiem, dlaczego uważasz, że osoby, które dały się nabrać, to osoby z nową maturą? Ile spośród nich było z tą starą (matematyka nie była na niej obowiązkowa w profilu ogólnym, biologiczno-chemicznym i humanistycznym)? A ile nie miało matury? (czy uważasz, że wpłat na lokatę mogą dokonywać tylko osoby z maturą - to kto tu jest debilkiem???) Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Kto normalny daje pieniądze do PKO ??? 14.12.09, 19:41 Kto normalny daje pieniądze do PKO ??? Gość portalu: xxx napisał(a): > zna się na produktach inwestycyjnych. Takich osób jak Ty i ja, które wiedzą o c > o > chodzi jest niewiele. 95% ludzi się na tym nie zna... > > Gdyby to się nazywało "produkt strukturyzowany" to każdy by się dopytał o co > chodzi i połowa by nie kupiła. A że się nazywało "LOKATA X" to mnóstwo osób > uznało, że to po prostu dobra lokata... > > Dziwię się, że KNF'owi to nie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Chcialoby sie napisac: glupis jak but dokladnie 14.12.09, 22:52 zreszta tak jak nasi oszusci uwazajacy sie za bankowcow. Stracili jako klientow wszystkich tych co potracili pieniade wraz z ich najblizszym otoczeniem. To ma bardzo "krotkie nogi". Jesli istnieje to tylko dlatego, ze walka z naszym bankowym monopolem opartym na zmowach cenowych jest nieskutyczna. Kary sa smieszne. Gdyby banki mialy placic wilomiliardowe kary za lamanie przepisow o wolnej konkurencji na rynku cen uslug bankowych te w najblizszym roku spadlyby o polowe. Sa najwyzsze w Europie. Wszyscy "lykamy" te ceny jak na zamowienie. Jako rynek uslug bankowych jestesmy w swiecie przedwojennych pojec bankowych w ktorym bank uchodzil za reprezentanta wspolnych interesow klienta i banku. Dzisiaj banki, nie tylko w naszym kraju, sa zlodziejskimi instytucjami zerujacymi w naszym kraju na bezprawanie uzgadnianych taryfach uslug bankowych z jednej strony i na calkowicie falszywym wizerunku obecnych bankow sprowadzonym do naszego kraju z zachodu przez licznych dumnych ze swojego tam czasowego pobytu wycieczkowiczow. W spoleczenstwach zachodnich bankowiec ma wizerunek zwyklego zlodzieja bez ktorego nie da sie zyc. U nas wraz z powstawaniem rynku uslug bankowych bankowiec utozsamial nasze aspiracje i ambicje europejskie i dlatego mogl nieomal wszystko z bezczelnym wieloletnim okradaniem naszych klientow. W duzej czesci jest to zasluga naszego "geniusza" ekonomicznego Balcerowicza, ktory na naszych stanowiskach panstwowych reprezentowal bardziej interesy sektora bankowego a pozniej swiatowej finansjery niz nasze. Re: PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci 14.12.09, 15:01 Przejrzałem ostatnio oferty kilku banków w któryhc mam rachunki. Wszystkie miały ukryte zapisy niekorzystne dla klientów. Jestem starym bankowcem i łatwo czytam takie pułapki. Ale żal,że etos bankowca tak upada. Teraz rządzą zasady i ludzie z targowiska. Niedouczeni pracowanicy KNF też nie potrafią albo nie chcą temu przeciwdziałać. A przecież bank ma być instytucją zaufania publicznego. Złamanie tego zaufania ujawniło się tragicznie ostatnim kryzysem finansowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo PKO BP? zwykła bandytierka IP: *.kielce.vectranet.pl 14.12.09, 09:42 PKO BP? zwykła bandytierka Odpowiedz Link Zgłoś
vranix Re: PKO BP? zwykła bandytierka 14.12.09, 09:49 No nie mów? Jak widac na powyzszym przykładzie, wiekszosc ludzi to durnie pakujący się w instrumenty finansowe których mechanizmów nei rozumieją. I bardzo dobrze - śmierć frajerom! Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: PKO BP? zwykła bandytierka 14.12.09, 12:47 > I bardzo dobrze - śmierć frajerom! Na pewno?? Raczej - śmierć naciągaczom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piston jakoś mi nie żal tych klientów IP: 85.222.87.* 14.12.09, 09:49 naiwniaków nie sieją Odpowiedz Link Zgłoś
joankb Re: jakoś mi nie żal tych klientów 14.12.09, 10:44 A powinno. Na tę "okazję" naciągano też 80-90 letnich staruszków. Jako na lokatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kashpir_pl Re: jakoś mi nie żal tych klientów IP: *.pse.pl 14.12.09, 15:13 Dokładnie. To jest ta najbardziej poszkodowana grupa, wiem jak teścia pewien bank wmanewrował w lokatę połączoną z funduszem akcji. Tutaj najprawdopodobniej mami się zapewnieniami "z tej lokaty może Pani/Pan otrzymać 10%." I nikt pewnie nie nagłaśnia tego, że odsetek może po prostu nie być. Inna sprawa, że coś takiego nigdy nie powinno się nazywać po prostu lokatą. PKO BP coraz bardziej nadszarpuje swój wizerunek. Klienci seniorzy i tak pewnie banku nie zmienią ale młodzi ludzie wybierać będą konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakośTak Re: jakoś mi nie żal tych klientów IP: 188.33.111.* 14.12.09, 18:53 Zasada jest prosta, jeśli ktoś specjalnie dla ciebie zakłada garnitur i strasznie się uśmiecha cały czas to znaczy że już myśli o tym ile na tobie zarobi i dostanie awans, a twoja decyzja jest oczywiście twoim błędem. Idąc tą logiką jedyny dobry biznes to taki który najbardziej złupi klienta. W tych okolicznościach powstaje potrzeba obiektywnej oceny rynku i wiarygodności banków poprzez poziom zadowolenia klientów w długim okresie czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci s... 14.12.09, 09:50 Frajerzy hehehe. Na byle spółce WIG20 zarobiliby conajmniej 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiji PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci s... IP: 90.156.118.* 14.12.09, 09:51 To ciekawe, ze wlasnie PKO, ktory budzi iluzoryczne zaufanie tradycja i literkami BP robi takie numery. I nie tylko w tym przypadku. W moim osobistym rankingu jest to najbardziej "niebezpieczny " bank. Trzeba uwazac doslownie na kazdy punkt umowy. Wszystkie ichreklmy maja kruczki. Z obserwacji ludzi przy bankomatach wynika, ze jrst to bank emerytow i kobiet, nawet calkiem mlodych. Jest to grupa najbardziej w tych sprawach "zagubiona" i chyba z tego ten parszywy bank korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet a ten, kto włożył do jeszcze bardziej promowanych IP: 188.33.90.* 14.12.09, 09:54 agresywnych funduszy inwestycyjnych, stracił pewnie z połowę kasy. Więc bezpiecznie, owszem, było, choć oczywiście nie było bezpieczniej od zwykłej lokaty. Bo za możliwość zarobienia czegoś ekstra płaci się ryzykiem, a w czasie rozkręcania Olimpijskiej oprocentowanie lokat było, zdaje się, żałosne. Klienci rozjuszeni przez Macieja Samcika na pewno czują się oszukani i w ogóle, ale gdyby zamiast lokaty kupili fundusze, straciliby nawet nominalnie, i to sporo. Więc o co ten cały szum? Dorośli ludzie powinni rozumieć, co podpisują. Ja tam się cieszę, że bank, którego jestem (wbrew własnej woli - jako podatnik i uczestnik OFE) współwłaścicielem, pozyskał tanie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość86 PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci s... IP: 77.223.209.* 14.12.09, 10:02 To nie klapa banku, a typowy przykład nieświadomych ludzi! Klienci banków mają wielkie oczekiwania jedynie do oferty, a powinni zacząć od siebie! Czytanie umów i regulaminów to podstawa rozpoczęcia inwestycji. Jako pracownik jednego z banków mogę zapewnić, że całe zamieszanie jest spowodowane niewiedzą, która wynika jedynie z próżności ludzi. Całkowicie nie zgadzam się z opinią, że to wina bankierów. Żyjemy w kraju, w którym ludzie noszą pin przyklejony do karty, a spłata kredytów po terminie jest codziennością. Drodzy Państwo polecam lekturę umowy, regulaminu oraz tabeli opłat i prowizji zanim złożycie na nich swój podpis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan Re: PKO BP: Lokata Olimpijska ... (gość86) IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.12.09, 11:28 "Całkowicie nie zgadzam się z opinią, że to wina bankierów." Niestety, w dużej mierze pracowników banku. Kiedy jeszcze byłem klientem PKO BP, niemal przy każdej wypłacie gotówki kasjerka namawiała mnie na takie dziwne lokaty, podając tylko te jaśniejsze strony. Dopiero jak przeczytałem, zobaczyłem w co chciała mnie wpakować. Nie wierzę, że kasjerka to robiła z własnej inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: PKO BP: Lokata Olimpijska ... (gość86) IP: *.chello.pl 14.12.09, 11:37 Oczywiście że to nie jej oddolna inicjatywa. Odgórnie namawia/nakazuje się pracownikom proponować klientom przy każdej okazji inne produkty. To tak jak w sklepach - przy kasach kiedy już wyciągasz portfel masz jeszcze półki z gumą do żucią, gumą do seksu, batonami, jakimiś pierdołami. Tanie to, kolorowe, nieduże, łatwo kupić. Tak samo nagabują cię w banku. A jeszcze do tego system wynagrodzenia jest pewnie tak skonstruowany, że im więcej sprzedadzą "zgrzewek" to lepsze wynagrodzenie dostaną. I pani kasjerka wciska każde g... klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci IP: 79.97.110.* 14.12.09, 13:00 pracowałem w tej instytucji, i wiem że są specjalne szkolenia jak wcisnąć te ich badziewne produkty, oraz czego lepiej nie mówić. Ponadto prawda jest taka, że jeżeli pracownik nie sprzeda produktu za określona kwotę to ma po premii (pracowałem tam około 4 lat, z wyzszym wykształceniem, dostawałem brutto 2000 pln). Nie mówiąc o ciągłym straszeniu o zwolnieniach. Zatrudnionych tam jest wiele osób w starszym wieku albo ze średnim wykształceniem, dla których groźba utraty pracy (szczególnie w małych miejscowosciach) jest tragedią . Więc dlatego zrobią wszystko aby wcisnąć emerytom badziewny produkt. Ponadto na stanowiskach kierowniczych bardzo jest dużo osób robiących "karierę" za komuny, i też trzęsą o swój stołek; a więc zastraszają swoich podwładnym jak mogą. Niby państwowa spółka a traktują i płacą szeregowym pracowników, gorzej niz zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnago Re: PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci IP: 77.255.150.* 14.12.09, 19:29 Ja pin wpisałem sobie na wszystkich kartach. Fałszywy i celowo wpisany małymi cyframi max nieczytelnymi. No i na kartach widnieje moja urocza podobizna. A bandyta czy złodziej na tą jedną dwie szanse mniej na pobranie mojej skromnej forsy- limit dosyć niski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Taka odzywka pani na zachodzie = do widzenia! IP: *.ericsson.net 14.12.09, 10:08 U nas, niestety, na porzadku dziennym, nie tylko w PKO BP. Poza tym, to z tym bankiem mam tylko negatywne doswiadczenia. Pisze to jako wieloletni (teraz juz byly) klient. Odpowiedz Link Zgłoś
krasusek PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci s... 14.12.09, 10:14 Wina jest tu dwustronna. Bank ponosi winę za skandaliczne ulotki, na których biją procenty, a mała czcionka jest naprawdę malutka. Klient ponosi winę, bo nie przeczytał tego co podpisuje. Przecież lokatę zakłada się podpisując jej warunki. Nie mógł nie widzieć, że nie ma tam stałego oprocentowania. Umowa to nie ulotka, tam nie ma wielkich czcionek i kolorów, jest konkretnie napisane co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx zawsze was oskubia pajace, hahaha IP: 84.38.22.* 14.12.09, 10:14 od razu mowilem ze wszystkie struktury to walek inaczej banki by w to nie wchodzily, wszystko miaja swietnie skalkulowane Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Lepiej trzymać kasę w skarpecie? 14.12.09, 10:25 Zysk byłby taki sam jak na tej "lokacie", ale masz pewność, że nikt Cię nie oskubał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr A ja wolę PKO BP IP: *.171.32.2.static.crowley.pl 14.12.09, 10:23 Wpadłem w tarapaty finansowe (na szczęście na krótko). I w PKO BP było z kim gadać o zawieszeniu rat, prolongatach i sensownych rozwiązaniach. A w BZWBK? Od razu sobie sznur szykować... Po czym poznaje się porządny bank? Że w biedzie, w ramach tego co są w stanie zrobić - doradzą i pomogą. A co zrobi BZ WBK? Udusi z figą z makiem na paluszkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopek Re: A ja wolę PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 10:31 ooo... ująłeś mnie tym wyznaniem, od razu przenosze całe finanse do tego banku, nie ma to jak móc liczyć na bank, na ciągłe wciskanie kitu, kiepskie produkty, wieczne kolejki przy 2 czynnych kasach na 6 okienek, ciągle nieczynne bankomaty, drogi ROR, opryskliwe i brzydkie kasjerki i mentalnośc z minionej epoki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: A ja wolę PKO BP IP: *.171.32.2.static.crowley.pl 14.12.09, 11:18 Produkty mają dobre. To zależy czego chcesz. Wg mnie nigdzie nie znajdziesz tak nisko oprocentowanego kredytu gotówkowego (oczywiście nie mam na myśli tych tzw. szybkich, gdzie oprocentowanie jest gdzieś 20-procentowe, tylko np. kredyty aurum z 7,5%; znalazłeś gdzieś taki kredyt taniej w PLN?). Do okienek w kasach też się nie stoi, tylko siedzi - w większości oddziałów są wydawane numerki; bankomaty są nieczynne tak samo często, jak bankomaty konkurencji a co do obsługi - jakoś nie spotkałem się z chamstwem. Co do urody kasjerek - jest to najmniej ważne. PS Te lokaty im nie wyszły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Klimek Re: A ja wolę PKO BP IP: 193.111.41.* 14.12.09, 12:30 Tzn. im lokaty wyszły, to klientom nie wyszły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: A ja wolę PKO BP 14.12.09, 13:22 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Produkty mają dobre. To zależy czego chcesz. Buhahahahahahaaaahahahahahahahaaha :) - ale koles masz dobry humorek! A jak nie, to juz Twoj klopot. pko ma tylko jedna zalete - nie upadnie. Innych zalet i plusow nie ma, no chyba ze dla kogos zaleta jest fakt "ze da mi kredyt". Odpowiedz Link Zgłoś
pi3141592 Re: A ja wolę PKO BP 14.12.09, 14:05 > Do okienek w kasach też się nie stoi, tylko siedzi - > w większości oddziałów są wydawane numerki; > Nooo to suuuper.... Jakoś w banku, w którym obecnie mam konto ani nie stoję, ani nie siedzę w kolejce. Tylko wcześniej mailem, albo telefonicznie mówię o co mi chodzi i umawiam się na godzinę, która mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: A ja wolę PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 14:45 Ja też nie narzekam. Wszystko załatwiam przez internet, a jak muszę iść do banku do dzwonię i przychodzę na gotowe podpisać tylko papiery. I fakt, pożyczki gotówkowej na 7,5% chyba nie znajdziesz nigdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mikuma Re: A ja wolę PKO BP 14.12.09, 12:54 Bank Zachodni? Racja, tam dopiero wciskali produkty strukturyzowane, na których zarabiał tylko bank. A jaka była nagonka ze strony szefostwa, żeby klientom to proponować. Jeden bank wart drugiego, klient jest po to, żeby go wydoić i wcisnąć niepotrzebne mu drogie produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw_dyrman_zasadniczo_1 [...] 14.12.09, 10:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARIUSZ PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci s... IP: 188.33.103.* 14.12.09, 10:30 Szanowni Państwo, najwyższy czas, by warunki umów były drukowane normalną czcionką, a klient otrzymał czas niezbędny, by się z nimi zapoznać. Przemądrzałych internautów zapraszam na lekcję dobrego wychowania. Z uszanowaniem Wielki Polski Racjonalista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytst Re: PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 10:58 Masz rację. Jeśli coś jest bankiem (nie każda instytucja może używać tej nazwy - państwo tego pilnuje), a do tego sprzedaje produkt o nazwie "lokata" to klient, dzięki państwowym instrumentom nadzoru takim jak KNF ma być pewien, że to co kupuje to jest lokata w banku a nie kupon w totalizatorze. Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
paseo A co maja powiedziec klienci funduszy tego za**** 14.12.09, 10:37 banku??? Fundusze PKO ?Credit Suisse na szarym koncu wszystkich innych i tak samo naganiano klientow. Fundusz malych spolek japonskich JPY po ponad 3-ch latach wciaz ma - 51,52 % starty.A ile w tym czasie mozna bylo miec chocby z lokat czy obligacji???? Ale w okienkach w calej Polsce zachwalano ten fundusz jako super- hyper.A pozostale ,stabilny czy zrownowazony polskich akcji tak samo denne wyniki . Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Pko to relikt prl-u. tak jak zus i pkp... 14.12.09, 10:50 Powinni to zlikwidować podobnie jak inne symbole komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ernibank Bo najlepsze lotaty to... 14.12.09, 10:55 Nie ma lepszej lokaty jak lokata 1 dniowa z dzienną kapitalizacją odsetek. Wypłacać możesz kiedy chcesz a przy okazji masz odsetki od odsetek takie lokaty już są dostępne w prawie wszystkich bankach. A najlepsze że przy pewnych wysokościach takich lokat nie płaci się haraczu belki. Co do struktur to jedno wielkie oszustwo i jak masz info że lokata jest na 10% to już powinno Ci się zapalać czerwone światełko że coś jest nie tak... A co do warunków drobnym druczkiem to wiadomo wszystko trzeba czytać na umowie bo cfaniaków w bankach nie brakuje ale owieczek w Polsce nie brakuje i robi się takich w balona przez bank. Na fajkach jest napisane dużym drukiem PALENIE ZABIJA a i tak ludzie czytają i dalej palą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 juz od roku fundusze inwestycyjne daja zarobic - a IP: 195.187.99.* 14.12.09, 11:06 a ludzie jak cmy daja sie nabrac na zabojcze odsetki z lokat - jak fundusze beda na gorkach to wtedy je kupia i wtedy straca - tylko ciemniaki trzymaja kase na lokatach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan Ale to już było! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.12.09, 11:08 "Jeśli podczas kolejnych comiesięcznych odczytów mieściłby się on w wyznaczonych widełkach, klient otrzymywałby odsetki." Tego typu lokaty były w PKO BP już wcześniej. Drobny szczegół - chodziło o kurs ustalany przez PKO BP. Więc raczej z góry wiadomo, że klient wielkich szans nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Ludzie to idioci IP: *.chello.pl 14.12.09, 11:08 Jak słuchają sprzedawców w bankach i biorą ich opinie za prawdy objawione to co się potem dziwią? Pamiętam jak rok temu, w okolicach października i listopada, gdy zaczął się kryzys w kredytach hipotecznych, ludzie uciekali z banków ja Getin, DomBank, Polban właśnie do PKO BP i Pekao SA argumentując, że to solidne banki, dobre bo polskie, bezpieczne. A Polbank dawał wtedy lokaty na 3 miesiące na 10% w skali roku, getin chyba 9% rocznie na 4 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Klientów mi nie żal..... 14.12.09, 11:09 jak się chce inwestować to trzeba trochę pomyśleć, przeczytać warunki umowy . Ale po raz kolejny na tę "okazję' rzuciła się gromada pazerniaków, która nie myśli. Ile razy można powtarzać,że trzeba MYŚLEĆ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Klientów mi nie żal..... IP: *.cdma.centertel.pl 14.12.09, 15:33 To zależy na kogo popadło. Widziałek jak w jednym z banków namawiano emerytów na likwidacje normalnej lokaty i kupienie agresywnych funduszy (jak sie okazało tuz przed obsuwką) Trudno oczekiwać od starszych , przesadnie ufnych w uczciwosc banków ludzi znajomosci instrumentów finansowych.Psim obowiazkiem sprzedawcy jest poinformowanie klienta o ryzyku a nie tylko roztaczanie świetlanych widoków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 11:13 HE HE HE Niech się cieszą, że nie stracili większości kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor PKO BP: Lokata Olimpijska niewypałem. Klienci s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 11:21 Panie Samcik, jestem pod wrażeniem Pańskiego obiektywizmu. Chciałbym Panu oraz forumowiczom przypomnieć jak w październiku 2007 naganiał Pan klientów funduszom akcji. W artykule (link poniżej) wyraźnie widać Pańskie zauroczenie funduszami akcji zagranicznych. Dlaczego nie ostrzegał Pan przed spadkami? Dlaczego nie cytował Pan wypowiedzi tych analityków, którzy mówili, że należy wywalać wszystkie akcje z portfela? Nie było takich wypowiedzi? A może nie pasowały one Panu do tezy w artykule? Jak to mówią: "zapomniał wół jak cielęciem był". Nie jest Pan święty Panie Samcik. Miłej lektury. gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,52983,4611917.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ PKO: Po co K***a Oszczędzałem? IP: 77.236.0.* 14.12.09, 11:33 ot i tyle. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Deutsche Bank - Magiczna Trójka - to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 11:51 Klient nie zarabia (czytaj traci), a bank owszem, ale nie dzieli się zyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś