Gość: wonneschauder IP: *.crowley.pl 02.02.04, 14:33 już we wrześniu karta klienta!!!! wow! chyba się zesram ze szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Byśko Monopol psuje IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.04, 14:38 Co to znaczy brak konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam.26 Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: 195.205.4.* 02.02.04, 14:45 No i po co te plany. Chcieli pozyskac 270 tys. klientów. Ciekawie w jaki sposób ? Ja już 2 lata staram się o Neostradę i nic. A wiecie co mi ostatnio powiedziała Pani w Telepunkcie ? Że mam sobie poczekać aż wejdziemy do UE i wtedy jakaś firma z zachodu zamontuje mi dostęp do Internetu. Smiesze co nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 14:51 Biedactwa - nie przewidzieli, nie przypuszczali, do glowy im nie przyszlo. Ze maja tylu to a tylu abonentow? Tlumaczenie godne Jasia specjalnej troski. Neostrada z ktorej korzystam - ale juz niedlugo - nieustannie sie wali a szybkosc 512 kb to senne marzenie. Dlatego wypowiadam im umowe i "wchodze" do kablowki chello. Jest i lepsza i o 40% tansza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.chello.pl 02.02.04, 15:46 Ja mam inne doświadczenia. Neostrada rok temu była mocno awaryjna, ale odkąd w Wawie w styczniu musieli ludziom obniżyć abonament o 70%, wzięli się w karby i nie miałem ANI JEDNEJ awarii od stycznia, a komp chodzi non-stop. Średnio na emule notuję prędkości 30-35 kB/s w porywach do 50-60 kB/s. Jeśli jest wolniej niż szybciej, to nie jest to ograniczenie neo, tylko samego emule'a. Natomiast www, poczta, ftp czy http zawsze chodzą superszybko. DLa mnie neostrada to JEDYNY udany produkt TP S.A. Zresztą od niedawna kosztuje 150 zł, tyle co Chello (nie liczę kablówki, bo telewizji nie oglądam), ale nie ma limitu na ściąganie, który jest w Chello, a o którym dyskretnie milczą (cokolwiek bezczelne) chellowskie plakaty: "Filmy ściągam w kilka sekund". Poza tym Chello mam u rodziców na próbę (2 m-ce), ale oni chyba nie będą przedłużać. Średnio co dwa dni się coś psuje (podobno mamy "złe kable", ale monter instalujący net jakoś o tym nie wspomniał), a na serwisanta trzeba czekać 2-3 dni - w TP S.A. przychodzili następnego dnia (zresztą najczęściej problem dotyczył ich serwerów i interwencja nie była potrzebna). Reasumując, TP SA NIE, Neostrada TAK! olczyki(na)hot(kropka)pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 09:18 Jak widze mamy nieco inne doswiadczenia z neostrada. Serwer w Warszawie wali sie przynajmniej raz w miesiacu. Wspominajac o cenie abonamentu w wysokosci 150 zl zapomniales dodac,ze dotyczy umow na czas okreslony (rok) wyjscie z ktorego jest bardzo kosztowne (zerknij w cenniki). Abonament przy umowie na czas nieokreslony - kiedy bez jakichkolwiek kar mozna wypowiedziec neostrade w miesiac - wynosi 200 zl. TEPSA zdajac sobie sprawe z wysokiego abonamentu wprowadzila odmiane neostrady o nizszym abonamencie lecz takze znacznie nizszej szybkosci i na dodatek z limitem 5GB! Chello, szanowny kolego, kosztuje nie 150 zl, a w praktyce 120 zl jesli kupujesz pakiet - abonament telewizyjny plus chello. Jest jednak, o czym piszesz, maly skandalik zwiazany z chello - limit o ktorym nie informuja w materialach promocyjnych. Nie podajesz jednak bardzo waznej informacji - ow limit w miesiacu wynosci 15 GB! Dla tzw. normalnego uzytkownika to bardzo duzo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-żabojad Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.sanarb01.mi.comcast.net 02.02.04, 14:52 to nie tylko wina monopolu. jak do tego dołączyli francuzi i zaaplikowali swoje koncepcje, to wszystko się rozpieprzyło. sam pracowałem kiedyś w firmie francuskiej i wiem jak to wygląda - promocja nieudaczników i kretynów o wielkim mniemaniu w swoje umiejętności na wysokie stołki. do tego ten jest wysłany przez firmę państwową, a to już kompletna tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: 80.50.5.* 03.02.04, 07:05 wielkie boom tylko to usprawni ta firme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaga Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.wssk.wroc.pl 03.02.04, 14:39 Skoro osoba w zarzadzie tp , odpowiadajaca za technikę ma wykształcenie w zakresie aeronautyki a nowoczesnej techniki telekomunikacyjnej uczyła się na kursie ( !!! ) to efekty nie mogą być inne niż te jakie widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OB Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.acn.waw.pl 02.02.04, 15:08 Od 12.01.2004 walczę z "Błekitna linią i końca nie widać"Gdybym w swojej firmie tak długo załatwiała NIEZAWINIONĄ przez petenta sprawę to za dwa dni trzymalabym wypowiedzenie w ręku. Wywalić z TP SA cała kadrę kierowniczą, to oni ponoszą winę za organizację pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 19:10 TP SA to najgorsza instytucja na świecie. BOS a teraz Błękitna linia, to lekceważący Klienta nieudacznicy a szefostwo powinno być wyrzucone na zbity pysk Przykłady:zgłoszona preselekcja do Netii nie załatwiona, potem potwierdzona pisemnie, a faktycznie i tak nie wprowadzona ! Drugi numer na ISDN, zgłoszony, niby zainstalowany i potwierdzony, a faktycznie nie istniejący. W ciągu roku 10 interwencji z zasady pisemnych, poważnie przyjmowanych i nie załatwianych. I co ? I nic ! To jest TP SA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.tychy.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 21:49 Hehe, ja tam sie ciesze :) od 5 miesiecy nie place rachunku - maja taki burdel, ze moim rachunkiem obciazyli jakas firme, do ktorej pewnie moj numer wczesniej nalezal :) Zglaszalem to do blekitnej linii, ale od ponad miesiaca zadnego odzewu.. A jak bede musial zaplacic za kilka miesiecy, to zaplace, bo nie chce nikogo naciagac na moje rachunki, ale na razie jest git :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciu Mini Neostrada od osób które mają mini mózg. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 15:21 Tradycyjnie nasz narodowy złodziej robi nas w konia oferując pseudo usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjt Re: TP SA: neostrada to masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 15:27 sluchajcie, mam od pol roku neostrade i jest to najgorsza usluga z jaka w zyciu mialam do czynienia, od grudnia tepsa przydziela mi przy logowaniu ip z puli 83, jak i zapewne tysiacom innych uzytkownikow. sek w tym, ze to jest stare IP kupione przez tpsa, ip spod ktorego kiedys byly wlamania hakerskie i wielu operatorow na swiecie blokuje to ip, dzieki czemu nie mozna ogladac wielu stron zagranicznych. i oni twierdza, ze nie ponosza zandje odpowiedzialnosci za to , ze przydzielaja to IP swoim klinetom. i mamy sytuacje w ktorej, 2 osoby, ktore placa taki sam niemaly abonament maja rozne uslugi, bo jedna osoba moze otwierac wszystkie strony, a druga tylko polowe. ja np. nie moge korzystac z serwera poxy, bo korzystam z takich aplikacji, ktore mi to unimozliwiaja. poza tym przeciez przez proxy strony chodza wolniej. co za zlodzejska firma. a ci niedorozwinieci konsultanci z infolini, za kazdym razem oklamywali mnie i mowili cos innego. ze zaraz zrobia tak, ze bede miala inne IP , albo ze mam spadac, bo to nie ich problem. ludzie, strzezcie sie tego molocha, to jest najgorsza usuluga we wrzechswiecie i najgorsze podejscie do klineta. konsultanci potrafia np, rzucic sluchawka w trakcie rozmowy i odmawiaja przedstawienia sie. poza tym maja mala wiedze merytoryczna. jak tylkob ede mogla tzn pojawi sie u mnie inny operator oferujacy podobna usluge, zrezygnuje natychmiast. naprawde, nienawidze tej tepsy i nie znam osoby, ktora by ja lubila. ja mozna tak ludzi robic w konia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LowMan Re: TP SA: neostrada to masakra IP: *.media4.pl / *.media4.pl 02.02.04, 15:53 Przez proxy wolniej? Chyba nie wiesz co piszesz. Większość proxy jest cacheująca, co powoduje znaczne przyśpieszenie ładowania się stron !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizard Re: TP SA: neostrada to masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 11:41 Kobieto rozumiem rozgoryczenie ale nie przesadzaj, od pół roku wędruję po całyn necie w te i z powrotem i nic takiego mi się nie zdazyło BO NIE MOZE. Owszem IP tepsy zostało dodane do siewców spamu ale to dotyczy blokowania przez niektóre serwery pocztowe (to samo zresztą dotyczyło m.in Interii a nawet przez kilka dni Onetu ale ci natychmiast zmienili IP). Więc jeżeli nie możesz czegoś odpalić to pokuś się o spingowanie adresu bo najpewniej to serwer po drugiej stronie daje ciała a nie twoja neo. Co do proxy to już ktoś inny napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: TP SA: neostrada to masakra IP: *.tychy.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 21:58 ktos ci glupot naopowiadal z tymi hakerami. Problem z 83 chyba do 87 polega na tym, ze dawno temu to byly numery o statusie "jeszcze nie wiemy co dalej" ale przydzielone jako numery sieci prywatnej (tak jak 10.x.x.x lub 192.168.x.x) W zwiazku z tym systemy, ktore bazuja na starej nomenklaturze, bez uzywania maski (tzw classless) traktuja te numery, jako numery z sieci lokalnej, a co za tym idzie, odrzucaja.. Dawno temu sie o tym uczylem, ale niedawno TPSA nam o tym przypomniala :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 "Obecnie nie ma już trudności z dodzwonieniem się IP: 194.181.190.* 02.02.04, 15:31 do błękitnej linii". To niech Le Guern zadzwoni na 9393, to zobaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: "Obecnie nie ma już trudności z dodzwonieniem IP: *.udn.pl 02.02.04, 18:24 rzeczywiscie..biorac pod uwage ze o 10 wieczorem trzeba czekac około poł godziny to nie ma żadnych trudności.. Jestem po prostu zbulwersowana TPSA, wyobrazcie sobie, że zgłoszenia nowego abonamentu "darmowe weekendy i wieczory" dokonałam w Telepunkcie pod koniec listopada a pani w " błekitnej linii " poinformowała mnie , że zostało to wprowadzone w dniu 5 STYCZNIA. Co za tym idzie, jeśli nie uwzglednia mojej reklamacji, za rozmowy styczniowe zapłacę majątek bo dzwoniłam strasznie duzo ( naiwnie wierzac ze juz obowiazuje mnie nowy abonament) A okazało sie ze obowiazuje od lutego...po prostu SKANDAL i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: "Obecnie nie ma już trudności z dodzwonieniem IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 19:18 Otrzymałem list od Piotra Muszyńskiego, mówiący jak to jest dobrze w TP SA. Panie Piotrze, powinien się Pan wstydzić pisać takie listy ! Pana list świadczy, że Pan się nie orientuje jak Pana Firma działa, albo poprostu kpi Pan z Klientów. TP SA to same brakoroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefracko Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: 213.241.49.* 02.02.04, 15:51 TP SA jest firmą niereformowalną. Moloch i nic wiecej. Dodzwonić sie do Błękitnej Linni mozna, natomiast w żaden sposób nie mozna wyegzekwować zrealizoawnie tego z czym sie dzwni. W moim przypadku 3 miesiace trwa rozpatrywanie reklamacji, i mimo pisania bezpośrednio do Dyrektora Pionu Kontaktów z Klientami nic to nie dało. Maja mnie w nosie. Przy takim postępowaniu nie ma sie co dziwić, że notują odpływ klientów. Jak dłużej tak będą pracować ,w takim tempie i z takim podejściem do klientów, to któregoś dnia obudzą się z ręką w nocniku i stwerdzą że prócz Zarządu i Krystyny Czubówny nie ma już nikogo. A abonenci przenieśli się do konkurencji. Tego im z całego serca życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc. Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 16:01 tak źle to jeszcze nie było. mam nie uwzględione reklamacje, kasuja za sdi zamiast za neostrade, nie policzyli promocji za 1 pln, nie potrafią prawidłowo wycenic zawieszenienia usługi, brak kontaktu z firmą, kolejki w punktach, niekompetencja, kilka razy czekałem po 40 min na zgłoszenie tel. bezskutecznie. do zaorania. fajnie ze skarb panstwa zarobił na prywatyzacji. w ogóle jest fajnie, że jest Tylko TP SA. 14 lat transformacji ustrojowej a rynek okupuje wciaz ta sama firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fal Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.nsk-rhp.com 02.02.04, 16:02 Blekitna linia jest to pomysl TPSA na zatarcie jakiejkolwiek odpowiedzialnosci. Od trzech miesiecy bezskutecznie probuje przeniesc telefon z jednej ulicy na druga (ok 100 metrow). Najpierw przez ponad miesiac "Blekitna Linia" sprawdzala czy jest tam mozliwosc polaczenia. (wczesniej byl tam zainstalowany inny numer, wiec chyba mozliwosci byly). Przez trzy miesiace ok. 20 razy dzwonilem na Blekitna Linie z pytaniami kiedy, albo czy w ogole TPSA zamierza przeniesc ten telefon. Co ciekawsze od trzech miesiecy nie korzystam z telefonu i jest to zpisane w BLEKITNEJ LINII, a TPSA przysyla mi faktury do zaplaty!!!. Oczywiscie jedynym mozliwym kontaktem z TPSA jest Blekitna Linia. Nie mozna zlozyc reklamacji etc (sprobujcie znalezc jakis telefon, adres czy jakikolwiek kontakt z odpowiedzialna osobe, PELNA TAJNOSC). Zadzwonilo 2.2 miliona osob, jezeli tak dziala Blekitna Linia to czego sie spodziewaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: 172.16.1.* 02.02.04, 16:15 my w pracy prześcigamy się w opowieściach o przygodach z TP SA, trudno wyłonić zwycięzce, bo wszystkie opowiesci są niewiarygodne i oczywiście purnonsensowe: koleżanka od 3 miesięcy stara się o Nesotrade, która nie działa z powodu "błędu w sekcji zarządzania", mało tego, mimo ze neostrada nie działa to zakłóca korzystanie i z tel. stacjonarnego i z komputera. Druga koleżanka walczy tez z błekitną, bo mimo zrewania umowy z Tepsą, mimoze juz ma nowy numer gdzie indziej, tepsa wystawia jej faktury, ale to nic takiego, jak wynika z tego co tu czytam. ja miałam problem z fantastycznym pomysłem na 4 cyfrowy numer faksu: 93 95 i z reklamacją z 2002 roku- w momencie kupna mieszkania TEpSA jako jedyna od razu nie dała nam umowy -okazało sie ze Stoen od razu nam dał nasze konto itd a TEPSA NIE, więc to co wydzwoniliśmy zapłacilismy na konto dawnego właściciela. na dodatek TEPSA to wyjasnia ale co pare miesięcy wyłacza nam połączenia wychodzące bo zapomina , ze juz wyjaśniła... tragos,masakra, brak kompetencji, masa kasy na reklaMĘ W błoto!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi39 Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.02.04, 17:52 Zgadzam się. pomijam już neostradę, ale ja na firmę od prawie 3 miesi`ecy nie mogę dostać numeru. A w tej zakichanej błękitnej linii - to nic nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreeMan Telepunkty to kpina!!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.02.04, 18:36 Mi zgubili idioci telefon komórkowy który 3 tygodnie trzymali u siebie a serwis ja sie dowiedziałem naprawiło go w 4 dni. Kpina. Jkabym nie zrobił zadymy w telepunkcje to nie wiem czy bym go miał. Nie wspomne o tym że nie idzie sie do takiego telepunktu dodzwonić. Nieodbierają telefonów!!! Jak mi pani oznajmiła. Pytam czy czuje niedorzeczność swojej wypowiedzi? Przeciez jesteście firma świadczącą usługi telekomunikacyjne. Zaśmaiłem sie jej w twarz i wyszedłem i na pewno tam nie kupię NIC! Omijajcie telpunkty szerokim łukiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (s)nail trudne początki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 18:22 Próbowałem sam zamontować Neostradę - nie działała. Zamówiłem więc w TPSA montera - 3 tygodnie czekałem, a miał przyjść w ciągu 3 dni. Nie przyszedł. W końcu udało mi się zaistalować przy pomocy znajomego informatyka. Po konsultacji z obsługą TPSA przez telefon okazało się, że to TPSA u siebie czegoś nie aktywowała. W obecnej chwili jestem umiarkowanie zadowolony z usługi, ale kilka razy zdażyły się przerwy w połączeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.02.04, 18:46 No to już wiemy skąd te kłopoty. Po prostu Pan Bertrand ma kłopoty z językiem polskim. Ja też wielokrotnie kontaktowałem się z "błękitną linią" na zasadzie gadał dziad do obrazu. Myślę, że ilość spraw zgłaszanych na błekitną linię jest podobna jak w BOK, tyle, że nowy system jest o wiele mniej wydolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hawk NO COMMENT PO PROSTU !!! IP: 195.136.247.* 02.02.04, 18:56 To o czym była mowa w wyżej wymienionmym artykule to po prostu CHAMSTWO I BEZCZELNOŚĆ ze strony Telekompromitacji. Nie dośc, że odkąd TPSA została sprzedana francuzom, to panuje tam taki burdel, jak chyba nigdzie indziej, to w dodatku ceny na jakiekolwiek usługi telekomunikacyjne mamy kosmiczne, a oni jeszcze mają czelność się reklamować, że robią wielkie obniżki (czytaj: wielką łachę) dla klientów. Ale cóż sie dziwić skoro większościowy właściciel TPSY, czyli France Telecom, ponosi same straty u siebie na rynku, to w koncu gdzieś to sobie muszą odbić. Ta cała błękitna linia to jedna wielka farsa i nic więcej, to samo te niby super TelePunkty, gdzie człowiekowi nawciskają siana do głowy i zamotają tak, że geniusz by sie pogubił. Na dodatek jeszcze ten popaprany (żeby nie kląć) operator, ma czelność oznajmiać, że robi przysługę klientowi wprowadzając wolniejszą neostradę, bo niby taniej. No tak, ale wielka mi rewelacja, jak za 49 zł mniej mamy net 4 razy wolniejszy i w dodatku obłożony jakis popieprzonym limitem (bo niby 70% klientów go nie przekracza). Mało tego, jeszcze wmawia sie klientom, że to normalne postępowanie operatorów z innych krajów. Hahaha !!!!! PO PROSTU PARANOJA I TYLE !!!!! Szkoda sobie nerwy psuć, ale niestety bezczelnośc tej firmy po prostu przekracza wszelkie granice, a do tego jeszcze jakiś "Ślimor" z francuskiego zadupia, będzie nam wciskał, że to niby poprawa jakości i bardziej przyjazne podejście do klienta. SIC !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: NO COMMENT PO PROSTU !!! IP: *.w81-50.abo.wanadoo.fr 02.02.04, 19:00 To chyba prawna , ze Francuzi jako ekspatow wysylaja najgorsze niedolegi . Niechby France Telecom sprobowal tak pracowac we Francji!!! A tak przyjecham "Pan" i sie rzaadzi jak kiedys w Algierii lub Maroku. Rob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: NO COMMENT PO PROSTU !!! IP: *.netshare.krosno.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 19:22 Ludzie!!! pyszczycie i pyszczycie i nic z tego nie wynika! Poznajcie lepiej siłę SWOICH pieniędzy. To wy utrzymujecie tych nieudaczników. Ja już podziękowałam tej firmie (byłam użytkownikiem ISDN). Policzyłam dobrze i wyszło ,że mi się nie opłaca. Moloch ma teraz tylko o 100 zł na miesiąc mniej... ale takich jak ja jest dziesiatki tysięcy. Mnożyć (nie tylko się) większośc potrafi. Teraż dostęp do internetu mam drogą radiową za około połowę tej kwoty którą płaciłam tepsie (jeśli nie szalałam za bardzo po internecie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <b>wizard</b> Re: NO COMMENT PO PROSTU !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 11:56 Gość portalu: Hawk napisał(a): to samo te niby super TelePunkty, gdzie człowiekowi nawciskają siana do > > głowy i zamotają tak, że geniusz by sie pogubił. Gdzie ty masz taką obsługę w telepunkcie, od razu lece sobie pogadać bo jak do tej pory przy każdej wizycie w trakcie każdej rozmowy kilka razy słyszałem następującą odpowiedź : "przykro mi ale nie mogę na to pytanie teraz odpowiedzieć ale będę sie kontaktował z działem technicznym i po tym z przyjemnością odpowiem na nurtujące pana pytanie" dobre nie i tak w kółko jak nagranie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Llama Thumper Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: 152.71.66.* 02.02.04, 19:11 ja tez... ale na nich. mam nadzieje ze ktos ich SZYBKO wykonczy, modle sie by tak sie stalo. kto ma 'uwagi' na temat tepsy niech daje cc na: biuro.prasowe@telekomunikacja.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arecheck Szeroko... pasmowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 19:11 >(...) że od lutego spółka rozszerzyła ofertę szerokopasmowego dostępu do >internetu Neostrada. Obok obecnej prędkości transmisji danych 512 kb/s, >wprowadziła wariant wolniejszy - 128 kb/s. A jaki to szerokopasmowy internet 128kbps?! Toż to nawet do słuchania radyjka średniej jakości może zabraknąć przepustowości - nie mówiąc o tym jak szybko wszystko będzie śmigało gdy się przepcha 5GB - 32kbps (wolniej niż modem :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lESZEK Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 19:31 TO SĄ TYLKO I WYŁĄCZNIE POBOŻNE ŻYCZENIA TPSA NAPEWNO PO JAKIMŚ CZASIE TO WSZYSTKO SIĘ POPRAWI. POKI CO NA 9393 ZGLASZALEM SWOJ PROBLEM; Z UPOREM MANIAKA TPSA CIĄGLE NALICZA MI ZA POŁĄCZENIE Z INTERNETEM WG.NORMALNEJ STAWKI A NIE WG WYKUPIONEGO PAKIETU TO PRAWIE TRZYKROTNE PRZEBICIE. TRWA TO JUŻ TRZECI MIESIĄC. ZGŁASZAŁEM TO 9 RAZY.I CO -I NIC.tERAZ PYTAM SZANOWNĄ TPSA - CZY MOŻNA O TYM PISAĆ BEZ INWEKTYW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizard Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 12:03 Kochany wszystko OK ale nie krzycz na forum zasady netykiety to nie regulamin telekomuny jej sie nie łamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Zapytajcie tego pana od ślimaków, dlaczego IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 19:50 u nas wprowadza coś, co nie sprawdziło się we Francji. I to za grubą kasę. Czyżby nauczyli się czegoś od Michelina? Odpowiedz Link Zgłoś
westmike Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz 02.02.04, 20:42 mam gdzieś wszystkie udogodnienia telekomuny... zdziercy, oprawcy, kanibale... ? kanibale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 20:54 A kiedy TP SA wytłumaczy przyczynę "degradacji ruchu". Oto co na ten temat piszą na jednej ze stron WWW: Główna przyczyna problemów to konflikt Telekomunikacji Polskiej z POZMAN-em (dostawca internetu, z którego łączy korzysta m.in. Kurnik), a konkretnie degradacja ruchu, jakiej dokonała TPSA na styku z tym dostawcą. Jej skutki są szczególnie odczuwalne w godzinach wieczornych i dotykają głównie użytkowników usług dostępowych TPSA, czyli Neostrada; SDI; DSL; internet wdzwaniany; internet przez kablówki, które korzystają z łączy TP itp. Te same problemy dotknęły też inne serwisy i portale korzystające z usług POZMAN-a (m.in. Allegro, o2.pl, tlen, sciaga.pl), a pisano o nich m.in. w Internet Standard (TPSA blokuje dostęp?) i na Allegro (zob. odpowiedź pracownika Allegro na pytanie "Nowe serwery?" w zapisie dyskusji z środy, 21-01-2004) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uOSIu Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 21:02 no niech dotrzymają słowa. ja czekam już cztery miesiące na ponowne włączenie telefonu w samym centrum Gdyni. wcześniej było w tepsie bardzo słabo, ale nie aż tak tragicznie jak teraz. i jest kryzys kontaktów z klientami. objawia się tym, że ja już nigdy nie skorzystam z usłyg tepsy, jesli tylko bedę miał alternatywę. netia i dialog - do dzieła! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.energis.pl 02.02.04, 21:03 hhahaha! Ta INSTYTUCJA POWIINNA ZOSTAĆ KONSTYTUCYJNIE ZABRONIONA! założyłam w końcu telefon miała być zastrzeżony numer. Nie jest. Dzwonię do boku: panienka - aaa wyświetla się numer? AAA to dobrze, tak ma być , bo zastrzeżenie to tylko... konsultacja z koleżanką - dobrze coś zrobimy oddzwonimy. Cisza. Kiedy będzie neostrada? - JAK MODEMY BĘDĄ bo złożyliśmy zamówienie ale nie wiadomo kiedy będą. TO PO CO TE PROMOCJE? JAK JA ICH NIECIERPIĘ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.energis.pl 02.02.04, 21:20 Może zamiast tu narzekać nalezy zorganizować jakąś zbiorowa petycje do UOKIKu, żeby się wreszcie SKUTECZNIE zajęli tym parszywym monopolistą. Bo nie ma konkurencji dla TPsa nawet w Warszawie. To jest dopiero skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smętek Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 22:25 ".....Nie chciał (Le Guern) jednak jasno wskazać winnych problemów fatalnego działania "Błękitnej linii". Wcześniej przedstawiciele TP SA mówili m.in. o "czynniku ludzkim", czyli niezbyt wydajnie pracujących telefonicznych konsultantach, teraz wskazują na "zbyt małą przepustowość interfejsów między poszczególnymi systemami informatycznymi". Ależ dlaczego zarząd wycofał sie z tzw czynnika ludzkiego? Może dlatego, że okazałoby się, że to czynnik ludzki w kadrze zarządzającej TP jest niemnożko winny? Dalej niech sobie pionizują cała strukturę, ale w Warszawie jest pewnie "inne przełożenie". Tabelki, srelki to tylko sie liczy, ciekawe dlaczego ten sukces się medialnie wyrypał, no z wyjątkiem tego szmatławca ITEPE ( gazetuchna branżowa na kredowym papierku), tam to sie dopiero perły literatury propagandowej poniewieraja, o autorach nie wspomne, jak sie starają, wazelina, tfuu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: TP SA: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 22:19 A może ktoś potrafi mi doradzić jak zainstalować na Linuksie Mandrake 9.2 z modemem alcatel speed touch neostradę ? procedura podana na adresie neostrada.info tyczy się Sagema i przeprowadzona analogicznie dla Alcatela powoduje wywalenie komunikatu brak pliku alcaudsl.sys skąd to skutecznie ściągńąć ....towarzystwo z infolinii wyłącza telefon na takie pytania Odpowiedz Link Zgłoś