Gość: inżynier mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 12:20 Powinni popracować nad jakością. Czas już, aby dali 5-letnią gwarancję na swoje samochody. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: waldi Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: *.static.xcore.pl 08.01.10, 12:31 Po co jakość ważne żeby "zalać" rynek nowym szajsem, który po 5 latach nadaje się na złom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaloguj się Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: 62.29.163.* 08.01.10, 12:34 505 - najlepszy Peugeot jakim jeździłem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosuaf Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: *.adb.pl 08.01.10, 12:43 Ja mam ponad 6-letnie 307 SW i wierz mi, jest daleko od nadawania się na złom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: *.static.xcore.pl 08.01.10, 13:00 Wyjątki się zdarzają ;) :D ale napewno trochę już zainwestowałeś w częsci :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 15:05 ja też mam 307 6lat i nigdy wiecej nie kupię Peugeota-totany szajs,zabrakłoby tutaj miejsca aby wyminić wszystkie usterki Odpowiedz Link Zgłoś
dornjuan Nigdy więcej tego syfu ! 08.01.10, 15:30 Miałem 307. Przez trzy lata nie wychodziłem z warsztatu. Trudno nawet powiedzieć czego nie wymienili. Kupiłem nowy z salonu a za dwa dni już był na lawecie. Nigdy więcej francuza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tad też miałem 307 HDI IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.10, 21:02 syf kiła i mogiła, po 2 latach sprzedałem bo za biedny jestem żeby szastać pieniędzmi, teraz mam audi a4 (salonowe) bo nie stać mnie sponsorowanie mechaników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 12:48 Gdyby francuzy popracowały nad jakością przede wszystkim lepszymi podzespołami i elektroniką to faktycznie mogłyby konkurować z Niemcami bo design jest o niebo lepszy niż u sąsiadów zza wschodniej granicy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosuaf Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: *.adb.pl 08.01.10, 12:51 A jaką elektronikę ma Peugeot? Czyżby od Boscha?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Tofel Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: *.multimo.pl 08.01.10, 13:46 każdy wie, że francuzi preferują francuzów. Tak więc elektronika w peugotach renówkach i citroenach najczęściej pochodzi od francuskiej firmy Sagem. A że jest ona tak samo dobra jak telefony komórkowe tej marki to i awarie tejże elektroniki są we francuzach na porządku dziennym. Kooperacja w której najważniejszym kryterium jest pochodzenie jak widać nie wychodzi na zdrowie nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 12:53 Przecież elektronika jest taka sama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: 90.156.118.* 08.01.10, 13:13 Sterowanie silnika owszem, ale juz multipleksy, sterowanie drzwiami, swiatlami itp duperele, to juz francuska mysl techniczna. Mialem 307 2,0 HDI i w rakcie gwarancji wymienili chyba pol auta. Od stacyjki, przez sterowanie kierunkowskazami do softu. Choc ten ostatni do konca nie pokazywal prawidlowych informacji. Padly tez oczywiscie tarcze, ale na gwarancji wymienic ich nie chcieli. Okazuje sie, ze tym autem nie wolno wjezdzac do kaluzy!!!! Te tarcze wyginaly sie wszystkim, byl to ewidentny bubel. Firmie podziekowalem. Nigdty juz nic od nich nie kupie. Zrobili fantastyczny interes. Zaoszczedzili na mnie 200zl, stracili setki tysiecy (tak, od tamtej pory kupilem juz 4 inne nowe auta-nie tylko dla siebie)! Gratuluje specom od marketingu, zmiana znaczka na pewno pomoze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Grunt to trafna diagnoza problemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 13:03 Peugeot od lat nie sprzedawał się najlepiej.Ciekawe czemu? Czyżby słaby design? Niska jakość? Kiepawy serwis? Mały prestiż? Nie, to był zleżały znaczek. Ciekawe, którą nóżkę nowy lew będzie miał bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Grunt to trafna diagnoza problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 13:13 "Koncern Peugeot Société Anonyme (PSA), drugi po Volkswagenie producent samochodów w Europie i ósmy na świecie" - swoją drogą chyba wielu producentów chciałoby tak "kiepsko" sprzedawać swoje samochody. Gratuluję czytania ze zrozumieniem i polecam trochę mniej jadu w komentarzach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Dowodzisz, że zmiana znaczka jest niepotrzebna... IP: *.polskieradio.pl 08.01.10, 13:47 ...bo auta koncernu świetnie się sprzedają. Ja uważam, że to PR'y robią ferment, żeby zarobić i uzasadnić swoje istnienie. Zmiana logo, czyli za design ktoś weźmie krocie. Potem wymiana wszystkich druków, dokumentów firmowych, nowe strony internetowe, materiały promocyjne... wszystko nowe - ktoś zarobi. Wszystkie salony dealerskie i serwisy - nowe szyldy, nowe dokumenty, nowy wystrój - ktoś zarobi. A sprzedaż i tak będzie zależeć od jakości auta a nie kształtu znaczka. Całe te pieniądze pójdą w błoto, podnosząc niepotrzebnie koszt auta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Grunt to trafna diagnoza problemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 14:00 A SAM Peugeot, to który jest i jaką ma tendencję - to tak a'propos czytania ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe sprzedaja sie bo sa tanie w por do vw czy audi IP: 80.40.231.* 08.01.10, 14:19 a nie dlatego, ze dobre. szynka z 9,99 w tesco tez 'sie sprzedaje'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wald. Ludzie się wkurzają, bo one się psują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 23:14 Sam miałem taką francuską kosiarkę i z ulgą się jej pozbyłem. Mam teraz I30 i choć miałem wątpliwości co do Korei to ten samochód okazał się naprawdę klasa w porównaniu z Francuzem. Ba w dodatku był o niebo tańszy. Ja Peugeotowi już dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal.pl Re: Grunt to trafna diagnoza problemu IP: *.dka.pl 08.01.10, 13:45 Hmm, 308 i Golf to 2 najlepiej sprzedające się kompakty w Europie. No, ale Peugeot przecież się nie sprzedaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Logotyp na przestrzeni lat IP: *.chello.pl 08.01.10, 13:35 Niezłą ilustracją do artykułu byłoby przedstawienie dotychczasowych zmian w logotypie. Aktualne 'nowe logo' nie będzie rewolucją, raczej ewolucją - spodziewajmy się drobnych zmian. Różne marki, Peugeot w 2/3 strony mniej więcej. qualityjunkyard.com/2009/07/17/evolution-of-car-logos/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na rynku IP: *.provimi.com 08.01.10, 13:39 Dobrze, że nie wymyślili zmiany nazwy firmy ;-) tak zrobił Arthur Andersen - wydał kilkadziesiąt milionów dolarów na zmiane brandu na 'Andersen". Nowe logo, akcja reklamowo-informacyjna, nowe wizytówki, papiery itp. A po niecałych dwóch latach - firma sie zwinęła (Enron itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: *.chello.pl 08.01.10, 13:42 Andersen aktualnie nazywa się Accenture, choć z wiadomych przyczyn nie znajdziemy tej informacji na stronie www firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na 08.01.10, 13:49 > tak zrobił Arthur Andersen - wydał kilkadziesiąt milionów dolarów > na zmiane brandu na 'Andersen". to akurat była dość celna zmiana mająca przygotować rynek na to że raporty i oceny tej firmy ewoluują w stronę baśni i bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Mercedes czy BMW nie muszą zmieniać znaczka, IP: *.polskieradio.pl 08.01.10, 13:42 ...wystarczy robić dobre samochody. A taki Fiat ma nowy znaczek co kilka lat, bo stary źle się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
patinito Re: Mercedes czy BMW nie muszą zmieniać znaczka, 08.01.10, 14:52 Audi także w ubiegłym roku odświeżyła swoje logo www.underconsideration.com/brandnew/archives/audis_typographic_stylings.php Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny zawsze wyznawałem zasadę 08.01.10, 15:48 że francuz i solidność to dwa wykluczające się pojęcia:) żaden lew w logo tu nic nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: zawsze wyznawałem zasadę IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.10, 16:50 na pewno wygląda lepiej niż zielona kura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: zawsze wyznawałem zasadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 17:57 P504 i P505 słynęły z niezaodności, trwałości i wytrzymałości. ZDo dziś tysiące tych aut dzielnie służą w Afryce. Dzięki tym modelom na Peugeota mówiono kiedyś "Francuski Mercedes". Kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na rynku 08.01.10, 16:51 Nic im nie pomoze. Ograniczeni do europejskiego rynku, fajnie bylo by jak inne firmy sprzedawac w USA - ale tam im juz podziekowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaskader Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: *.host.songnetworks.se 08.01.10, 17:35 ja tam śmigałem 106, 206, 307 i teraz 407. nie wyobrażam sobie innego samochodu. jedyne co pamiętam, to jakaś część do gaźnika w 106, której nie mogłem dostać. reszta to tylko paliwo i materiały eksploatacyjne. PS. na jakimś formu czytałem doświadczenia gościa od golfa - też miał jazde bez trzymanki z tym samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na rynku 08.01.10, 17:37 Ładne jest logo z 1960. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter Fracuz to jest dobry ale tylko do miłości IP: *.centertel.pl 08.01.10, 18:18 Kolega ma 206 SW studnia bez dna, wujek miał świeżą Lagune łożył na nią jak na ekskluzywną dziwkę, ja mam nowego Boxera z 100 tys i dramat, wszystko trzszczy jak w rosyjskim czołgu. Fakt francuskie auta są ładne, ale to wszystko!! Obecnie jeżdże również Octavią, może nie jest tak ładna jak 407 czy Laguna, ale wsiadam i jadę i się o nic nie martwię i o to w tym wszyskim chyba chodzi? To jaka jakość francuzów widać po tym jak te auta trzymają cene, kupujesz za 80 tys a za 2 lata sprzedajesz za 30... Nigdy więcej żabojada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbynek to facet przebrany za niedźwiedzia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 18:43 Ostatnio używane było o wiele lepsze. To obecne wygląda jak facet przebrany - nawet za niedźwiedzia - nie za lwa. I powłóczy tylną łapą. Załosne w sumie. Sam bym zrobił zgrabniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Z lwa zrobili niedźwiedzia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 18:54 A może to lew-zombi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweetek Re: Z lwa zrobili niedźwiedzia... IP: 87.246.235.* 08.01.10, 20:40 raczej francuska godzilla... Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Re: Z lwa zrobili niedźwiedzia... 08.01.10, 23:26 Rzeczywiście niedźwiedź; przypomina herb Berlina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihaha najlepiej by się po roku rozleciał IP: *.jjs-isp.pl 08.01.10, 20:28 To by zapewniło odpowiedni poziom sprzedaży, najlepiej jeszcze ze wsparciem rządowym. Jakie nędzne samochody dziś są. Mam toyotę carinę IID z 1988 roku i ciągle jeździ perfekcyjnie. Nie ma żadnej elektroniki, durnych wyświetlaczy, procesorów i czujników. Ponoć toyota ma się odbudować - skoro samochody są coraz lepsze to dlaczego nie wytrzymują 20 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wahacz Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na rynku IP: *.toya.net.pl 08.01.10, 21:17 Nie rozumiem tej nowej mody na zmienianie logo (nie tylko samochodów). To kolejne pieniądze wywalone głupio na promocję nowej marki lub znaku. Znakiem firmowym się nie jeździ. Każdy wie, że więcej jest warta dobra opinia użytkowników niż prostacka reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz wieśniaki z reno pewnie też zmienią se znaczek IP: *.spray.net.pl 08.01.10, 21:43 lepszy znaczek to lepsze auto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: federer Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: 94.75.121.* 08.01.10, 23:20 mam 306 i powiem jedno nie mam żadnych problemów o samochód trzeba dbac vw - są nudne toyoty - teraz to porazka i tyle w temacie ps ciekawostka akurat elektornika w PUGach to bosch ps2 śmiem twierdzic że wsród samochódw uzywanych wieksz prawdopodbienstwo ze znajdzie sie zadbanego francuza niz wypierdzianego przez niemieckiego dziadka volksdeutshca dziadek tylko do koscioła jexdził trza to zaznaczyc inaczej Polus nie kupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Peugeot zmienia logo i zapowiada ofensywę na IP: *.toya.net.pl 09.01.10, 00:14 Po co, żebyś przez ten czas płacił za wszystko dwa razy drożej. Takie triki z gwarancjami stosuje Kia. Wielu się nabiera i buli 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francuz 505 kombi 8 miejsc, 806 i 807 IP: *.cust.tele2.se 09.01.10, 01:00 Mam trzeciego Peugeota, pierwszego (505) mialem przez 9 lat i sprzedalem jako 12-latka, prawie bez rdzy. 806 byl bez zastrzezen, a 807 ma pare usterek, ale i tak da sie lubic! Silnik 2,2 HDi rznie jak sie patrzy, po lekkim tuningu u Goduli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnaar Farncuskie samochoidy to fenomen.... IP: 217.153.148.* 09.01.10, 09:57 Kazdy wie ze sa g.... warte, psuja sie co chwila a i tak sie sprzedaja. W zyciu nie kupie francuskiego auta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francuskie_pl Re: Farncuskie samochoidy to fenomen.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 12:36 A miałeś już chociaż jedno? Jeśli nie, to nie powtarzaj legend głoszonych ppzez domorosłych mechaników, co tylko młotkiem i przecinakiem potrafią operować. Odpowiedz Link Zgłoś