krk01 29.01.10, 11:29 Bajki o tej porze????? WIECZORYNKA TO O 19 PANIE PŁEMIERZE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertdebelem Jak naprawić finanse? Premier ujawnia plan 29.01.10, 11:31 człowieku skończ pieprz... !!! słucham tych twoich okrągłych zdań od 3 lat i nie zrobiliście niczego - żadnych reform !! nie da się tego słuchać - najpierw 3 lata oszołomów, teraz ciamcia ramcia - niestety - jakie społeczeństwo tacy politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Dokladnie :) IP: *.chello.pl 29.01.10, 11:44 najlepsze zdanie "..zielona mapka to nie propaganda Polska staje sie najcudowniejszym miejscem.." jesuuu Urban by sie tego nie wstydzil!!!!! czy te typy nie maja wstydu???? tak pier...?? 2 lata nie robienia nic i po tym czasie plan 1roczny haha dawniej byly plany 5letnie toz to Bareja na zywo!!! Plan ktorym sie chwala ze beda centra pomocy dla biednych no jaja to sie robi a nie chwali sie tym darmozjady a tak nawiasem to wstyd sie przyznawac ze ludzie stali sie biedakami przy was Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Tusk MÓWIĆ potrafi o wszystkim.... ale robić? 29.01.10, 11:50 Inaczej cuda i bajki opowiadać Panie PRemierze, to pan lepiej robi niż Miś z Okienka, podobnie jak o aferze hazardowej, która była, a jej nie było i o przecieku którego nie było a był.... Bla, Bla, Bla..... podobnie jak niejaki Obama... Bla, Bla, Bla.... Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Słucham Tuska - gada jak komunistyczny aparatczyk! 29.01.10, 12:11 Słucham Tuska - gada jak komunistyczny aparatczyk! von_seydlitz napisała: > Inaczej cuda i bajki opowiadać Panie PRemierze, to pan lepiej robi niż Miś z > Okienka, podobnie jak o aferze hazardowej, która była, a jej nie było i o > przecieku którego nie było a był.... > > Bla, Bla, Bla..... podobnie jak niejaki Obama... Bla, Bla, Bla.... Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Wytyczne macie PiSiory od Carzastego czy Millera? 29.01.10, 12:18 wyborcza.pl/1,86116,7478927,Ziobro_w_ukladzie_z_Rywinem.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek napis znad bramy obozu wiecznie zywy w swietle PO IP: 76.73.18.* 29.01.10, 13:22 myslow ostatnich Tuska. W ogole PO co emerytura, no i co ze 80-latek i co pracowac sie nie chce ? GW juz szykuje przedpole do II etapu oglupiania PO-ciemnoty. "Zeby godnie bylo" szczyt hipokryzji. gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90439,7491322,Prawo_do_emerytury_to_nie_przymus.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POtluczony No, idiota... IP: *.iwv.kfa-juelich.de 29.01.10, 13:39 Rząd stara się rzeczywiście, żeby jego plany były ambitne. Pod koniec 2012 r. Polska ma spełniać główne kryterium przyjęcia do strefy euro - deficyt finansów publicznych ma zostać ograniczony do 3 proc. PKB. "The lesson of history - repeated again and again - is that uncertainty about the end-game only brings it closer. The more doubt there is about the Greek safety net, the higher the risk premium on Greek debt will go - the more likely it is that Greece will fall." www.bbc.co.uk/blogs/thereporters/stephanieflanders/2010/01/greeks_denying_gifts.html Pchamy sie z tym euro miedzy drzwi... Odpowiedz Link Zgłoś
krolmrowek Re: No, idiota... 29.01.10, 13:58 "Ma ograniczyć wydatki...". "[..]" "Rząd chce uszczelnić system VAT - wprowadzając całkowity zakaz odliczania VAT od paliwa..." Normalnie nagroda Nobla dla Tuska za pomysł rewolucjonizujący światową ekonomie. Organiczanie wydatków za pomocą podwyższenia podatków :). Ręce opadają do samej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmj €uro w 2012?! To NIEmozliwie, Tusk drwi z wyborcow IP: *.fbx.proxad.net 29.01.10, 14:13 Wprowadzenie €uro w 2012?! To NIEmozliwie! Tusk drwi z wyborcow! Zaklada ze glupi narod to kupi? Juz od roku zlotowka musialby byc spieta z kursem euro! Jak mozna tak oklamywac ludzi?!!!! Przy polskim deficycie wejscie do strefy euro jest malo prawdopodobne nawet w 2017 r! Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: €uro w 2012?! To NIEmozliwie, Tusk drwi 29.01.10, 14:45 Przebywanie w ERM2 musi trwać minimum 18 miesięcy. Nie wiem jak to policzyłeś że 2012 - 1,5 jest 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: €uro w 2012?! To NIEmozliwie, Tusk drwi IP: 85.14.109.* 29.01.10, 14:48 Jestem podniecony tymi obietnicami. Np reforma emerytur mundurowych dla tych co wstąpia do tych służb po 2011 roku. Ależ to obietnica wspaniała. Albo ograniczenie finansów publicznych po 2011 roku. Wspaniałe. Obietnice. Bedę głosował na Tuska i PO by umożliwic im zrealizowanie tych obietnic. Albo pozostawienie KRUS. Cieszę się, że będe mógł dalej dopłacać do biednych rolników. Wspaniełe obietnice. wspaniałe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: €uro w 2012?! To NIEmozliwie, Tusk drwi IP: 76.73.18.* 29.01.10, 15:04 Wzrosnie przestepczosc to pewne. Wiezienia bedzie chyba zapelniac przy pomocy zawodowej armii a potem latwo przewidziec obietnica amnestii przed wyborami i II kadencja zagwarantowana. Zal oczywiscie ofiar bo prawa do posiadania broni na pewno nie wprowadzi wiec ludzie nawet nie beda mieli mozliwosci sie obronic Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow .....erupcja kretynizmu na Forum..... 29.01.10, 15:26 Przeczytalem kilka pierwszych wpisow na Forum i co widze. Agresja, glupota, wulgarnosc. A moze czujnosc mlodziezowki PiS realizujacej wytyczne z centrali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek ale o co chodzi ? Jaki jest napis nad brama obozu IP: 76.73.18.* 29.01.10, 15:57 dziecko nawet wie. I co mamy ? W zeszlym tygodniu mamy potwierdzenie wzrostu berobocia (i bedzie roslo) No a dzisiaj ? Tusk oglasza podniesienie wieku emerytalnego. Gdzie sens gdzie logika ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikipiesdingo Re: .....erupcja kretynizmu na Forum..... 29.01.10, 16:59 Komentuj artykuł, a nie komentarze. Jak już odnosisz się do komentarzy, to do konkretnych treści. W moim odczuciu wziąłeś za ten wpis pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teze Re: .....erupcja kretynizmu na Forum..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 23:48 Cóż - w twoim wpisie raczej nie widać oceny - pozytywnej bądź negatywnej - propozycji tzw. konsolidacji. Tobie wystarczy, że ktoś ma inne zdanie... Cóż, może to ty bierzesz pieniądze ? W końcu "życie to hazard" - a jak hazard to... No kto ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikipiesdingo Re: .....erupcja kretynizmu na Forum..... 04.02.10, 21:03 nazywanie komentarzy agresywnymi, głupimi i wulgarnymi ma dla mnie wydźwięk pejoratywny, ale to tylko moje zdanie :]. Imputowanie komuś ślepego wykonywania poleceń 'centrali' też czyni chwały. Tak więc dalej obstaje przy swoim Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: €uro w 2012?! To NIEmozliwie, Tusk drwi 29.01.10, 20:10 > Jestem podniecony tymi obietnicami. Np reforma emerytur mundurowych > dla tych co wstąpia do tych służb po 2011 roku. CZYLI O TYM, CO BĘDZIE ZA 16 LAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: €uro w 2012?! To NIEmozliwie, Tusk drwi IP: *.aster.pl 29.01.10, 16:00 > Wprowadzenie €uro w 2012?! To NIEmozliwie! Tusk drwi z wyborcow! > Zaklada ze glupi narod to kupi? Czytaj ze zrozumieniem, durniu, albo nie czytaj wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Akrat mówić Tusk POtrafi... ale robić - gorzej... 29.01.10, 11:54 Bajki i miraże o Cudach, lepiej jak Miś z Okienka... Bla bla bla bla bla... ja już wolę ludzi brzydkich, sepleniących i mniej wymownych... bardziej im można ufać niż takim gadu-populistom.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Akrat mówić Tusk POtrafi... ale robić - gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:20 Panie Tusk - jest pan coraz bliżej Kaczyńskich . Czekam tylko kiedy usłyszę - przegrał czyli wygrał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falareck kto z was chce do EURO??? IP: *.chello.pl 29.01.10, 12:22 Bo TUSK coś tu mnie mówi o: Spełnieniu kryteriów przyjęcia do strefy euro. zas Prezydent Lech Kaczyński oświadczył, że w sprawie wprowadzenia w Polsce waluty euro musi być referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quento Re: kto z was chce do EURO??? IP: 147.185.160.* 29.01.10, 12:45 Ja chece EURO! W roku 2012 Kaczynski moze sobie robic referendum w swojej partii. Lub zbierac podpisy pod projektem spolecznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: kto z was chce do EURO??? IP: *.kielce.vectranet.pl 29.01.10, 13:39 A ja nie chcę euro! I zdecydowana większość Polaków, którzy nie zarabiają powyżej średniej krajowej, też NIE CHCE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Tofel nareszcie !! IP: *.multimo.pl 29.01.10, 13:44 Mam nadzieję, że zrealizuje chociaż połowę z tego planu. Wiem, że łatwo nie będzie bo raz pisiory, a dwa koktajl rolniczo-górniczo-lekarsko-prawniczy czyli banda wiecznych maruderów i krwiopijców. Prawda jest jednak taka, że te pomysły trzeba zrealizować za wszelką cenę! Im szybciej tym lepiej. Bez patrzenia na słupki w sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieźle !!!! Re: nareszcie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 23:52 "Nareszcie"... Po dwóch latach większości w Sejmie... Kolejny "genialny" plan, który zawiera więcej bzdur niż słynne parogodzinne ekspose Tuska... Czy ty jesteś zdrowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Kiedy cięcia w urzędach państwowych i samorządow.? IP: *.chello.pl 29.01.10, 12:09 jest ciężko firma która cięzko przędzie zwalnia część załogi dlaczego przedsiębiorstwo pn. "państwo" nie zredukuje etatów, skoro nie ma w kasie szmalu ? kiedy Pan, Panie Tusk zacznie zwalniać urzędasów, ograniczać ich kompetencje i upraszczać przepisy ? PRZYJAZNE PAŃSTWO TYLKO DLA MIRA, GRZESIA I ZBYSIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Kiedy cięcia w urzędach państwowych i samorzą 29.01.10, 12:15 Gość portalu: podatnik napisał(a): > kiedy Pan, Panie Tusk zacznie zwalniać urzędasów, ****************** Nie kandyduje na prezydenta, zgoda, ale są jeszcze wybory samorządowe i do sejmu, chcesz aby był samobójcą ... Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Kiedy cięcia w urzędach państwowych i samorzą 29.01.10, 12:28 a widzisz, co ciekawe u mojego brata w urzędzie skarbowym 10% ludzi poleciało. Niemożliwe co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recieszmecie Re: Kiedy cięcia w urzędach państwowych i samorzą IP: *.chello.pl 29.01.10, 13:17 Wszystkie sprzątaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Kiedy cięcia w urzędach państwowych i samorzą 29.01.10, 14:06 oo a to skąd wiesz? Wiesz chociaż o którym urzędzie skarbowym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Kiedy cięcia w urzędach państwowych i samorzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:20 hehe... strzał w dziesiątkę! sprzątaczki poleciały, na ich miejsce przyszła firma zewnętrzna... oszczędności zawsze dobre, ale jeden zwolniony urzędas mniej ze średnią krajową dałby ich więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Kiedy cięcia w urzędach państwowych i samorzą 29.01.10, 14:36 > hehe... strzał w dziesiątkę! sprzątaczki poleciały, na ich miejsce przyszła > firma zewnętrzna... oszczędności zawsze dobre, ale jeden zwolniony urzędas mnie > j > ze średnią krajową dałby ich więcej... no fajnie, ale zadałem pytanie: "o którym urzędzie skarbowym piszesz?" wystarczy adres i miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Kiedy cięcia w urzędach państwowych i samorzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 15:33 odwracasz kota ogonem po bo aby zakończyć dyskusję, zadajesz pytanie, na które nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć aby 'wygrać' dyskusję.. zdecydowałeś się na ten krok, zamiast samemu jako argument podać adres urzędu, który zwolnił urzędników a nie sprzątaczki jak jest wyżej sugerowane... Twoja wypowiedź, że są urzędy skarbowe ze zwalnianymi urzędnikami bez podawania konkretów jest tyle samo warta co nasze żartobliwe sugerowanie, że tymi urzędnikami faktycznie były sprzątaczki - bo tak zwykle jest... ale podam przykład, na UMCS w Lublinie (co prawda to nie skarbówka, ale budżetówka) zrobiono oszczędności, zwolnić chciano 400 sprzątaczek, ale ostatecznie zwolniono 150... oczywiście żaden pracownik administracji nie stracił pracy, żaden pracownik tzw. naukowy, który de facto jest edukacyjnym, bo tylko wykłada, też pracy nie stracił... oczywiście zwolnionych pracowników miała zastąpić firma zewnętrzna, ale związki i protesty robią swoje i nie wiadomo jak się do zakończy, ci co nie zostali zwolnienie przejęli pracę od tych zwolnionych, nagle się okazało, że 250 sprzątaczek daje radę robić to co 400 wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass Re: Kiedy cięcia w urzędach państwowych i samorzą 29.01.10, 14:43 W dużym urzędzie państwowym w którym pracuję ostro zaciśnięto pasa. Sam pół etatu straciłem. Ja odwrócę pytanie: wszyscy narzekają na jakość urzędników, a jednocześnie twierdzą, że za dużo zarabiają i jest ich za dużo (implikacja: skoro jest 5 osób dla czynności, które powinny wykonywać 4, to znaczy że się obijają i mają za mało do roboty). To powiedzcie mi, ile osób o zdrowych zmysłach pójdzie pracować do urzędu za pensję mniejszą, niż gdyby pracowały w sektorze prywatnym, przy większym obciążeniu? Jeszcze na studiach dorabiałem sobie pracując w sądzie w Warszawie. Pracowników brakowało tam na każdym stanowisku. Za mało sędziów, za mało asystentów, za mało sekretarek, referendarzy, protokolantów. Wszyscy zapieprzali za śmieszne pieniądze (bo nie wiem jak inaczej określić pensję w wysokości 1/2 średniej krajowej dla osoby po studiach). Prawda jest taka, że urzędasów nikt nie lubi i są idealnym workiem do nawalania. Za dużo zarabiają, więc obcina im się pensje i odchudza kadry. Ale to nie ma znaczenia, bo społeczeństwo za parę tygodni zapomni o tym i znwou zacznie twierdzić, że za dużo zarabiają, więc znowu się obcina pensje i odchudza kadry. Jak mają dostać podwyżkę to zaraz przybiega FAKT i mówi "za nasze pieniąze fundują sobie darmozjady podwyżki!", więc kiedy całe społeczeństwo zarabia co raz więcej, w urzędasów nadal można nawalać. I tak w kółko. Chociażby im obciąć pensje do minimum krajowego, dorzucić obowiązków i zwolnić połowę i tak większość ludzi nie będzie o tym wiedziała i nadal będą krzyczeć, że lekiem na wszelkie bolączki tego kraju jest wywalenie połowy urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Kiedy cięcia w urzędach państwowych i samorzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 15:35 ze średniej, którą sami w tych urzędach wyliczacie, wynika, że sektor budżetowy zarabia więcej niż prywatny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik piszesz w godzinach pracy ? IP: *.chello.pl 29.01.10, 18:31 nie klikaj na usun post kapusiu tylko pracuj w pracy skoro place na ciebie podatki pazozycie Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Nie będzie likwidacji KRUS. 29.01.10, 12:11 Nie będzie likwidacji KRUS. *************** To mnie premier uspokoił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: Nie będzie likwidacji KRUS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:16 Tu nie chodzi o likwidacje KRUS , niech sobie będzie . TYLKO BEZ NASZYCH DOPŁAT . Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Re: Budżet kancelarii prezydenta: 29.01.10, 12:15 10 mln na małpki, 100 tys na prezerwatyw Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Emerytury - od 90 roku życia... 29.01.10, 12:16 Emerytury - od 90 roku życia... Gość portalu: krk napisał(a): > najlepsze zdanie "..zielona mapka to nie propaganda Polska staje sie najcudowni > ejszym miejscem.." jesuuu Urban by sie tego nie wstydzil!!!!! czy te typy nie m > aja wstydu???? tak pier...?? 2 lata nie robienia nic i po tym czasie plan 1rocz > ny haha dawniej byly plany 5letnie toz to Bareja na zywo!!! Plan ktorym sie chw > ala ze beda centra pomocy dla biednych no jaja to sie robi a nie chwali sie tym > darmozjady a tak nawiasem to wstyd sie przyznawac ze ludzie stali sie biedakam > i przy was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalizator Re: Emerytury - od 90 roku życia... IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.10, 14:14 Emerytury od 90 roku życia? Ale pod warunkiem, że zgodzą się na to rodzice 90-latka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsdandyss Re: Emerytury - od 90 roku życia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 17:57 i tylko dla 1go małżonka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Dokladnie :) IP: *.chello.pl 29.01.10, 21:34 O jaką dokładność chodzi ? Wyjaśnij, proszę, gdyż nie zrozumiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Wow! Ale cuda znowu będą !!! 29.01.10, 12:16 Wow! Ale cuda znowu będą !!! robertdebelem napisał: > człowieku skończ pieprz... !!! słucham tych twoich okrągłych zdań od 3 lat i > nie zrobiliście niczego - żadnych reform !! > nie da się tego słuchać - najpierw 3 lata oszołomów, teraz ciamcia ramcia - > niestety - jakie społeczeństwo tacy politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek jak chcesz zrobić reformy z vetującą kaczką ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:36 przecież cokolwiek sejm uchwali na wniosek rządu, jest to od razu z miejsca, z zasady, vetowane przez prezia, fana wPiSdu... poczekaj aż kaczka zostanie wykopana z koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
prendere Re: jak chcesz zrobić reformy z vetującą kaczką ? 29.01.10, 13:33 palancie nie pisz głupot tylko sprawdź - ile prezydent zawetował ustaw za PO - nie pieprz głupot - polityka to nie wiara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: jak chcesz zrobić reformy z vetującą kaczką ? IP: 195.2.222.* 29.01.10, 13:59 Nie pytaj "ile?", pytaj "które?". Znacznie więcej w ten sposób zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: jak chcesz zrobić reformy z vetującą kaczką ? IP: *.devs.futuro.pl 29.01.10, 15:16 Które? Te najbardziej szkodliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teze Re: jak chcesz zrobić reformy z vetującą kaczką ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 00:00 "Oświeć nas"... Ile i które zawetowane - a następnie podaj ile i które bez weta... I tak sobie myślę, że raczej tego nie zrobisz - zrobiłbyś z siebie aparatczyka "od Grzesia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziołoo O czym ten człowiek opowiada?? IP: *.acn.waw.pl 29.01.10, 11:38 Do kogo ta gadka i po co. I tak wiadomo czym jest PO... Paradą Oszustów. (w łagodniejszym wydaniu Paradą Oszołomów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rororo wczoraj TUSK w TVN 24 jękliwie i lękliwie IP: *.chello.pl 29.01.10, 11:55 bez przygotowanych przemówień przy twardym i bystrym dziennikarzu autoprezentacja p. Tuska dość jękliwie i lękliwie wypada. Tak było wczoraj w „Faktach po Faktach” na TVN24. Mówił potem sobie zaprzeczał, zaczynał watki nie kończył... Nie mamy premiera na jakiego nas stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riraro Re: wczoraj TUSK w TVN 24 jękliwie i lękliwie IP: *.chello.pl 29.01.10, 12:01 Oceńcie sami Fakty po Faktach całość wywiadu na dole artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Rostowski - gada jak komunistyczny aparatczyk! 29.01.10, 12:13 Rostowski - gada jak komunistyczny aparatczyk! Gość portalu: rororo napisał(a): > bez przygotowanych przemówień przy twardym i bystrym dziennikarzu > autoprezentacja p. Tuska dość jękliwie i lękliwie wypada. Tak było wczoraj w > „Faktach po Faktach” na TVN24. Mówił potem sobie zaprzeczał, zaczyn > ał watki nie > kończył... > > Nie mamy premiera na jakiego nas stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: wczoraj TUSK w TVN 24 jękliwie i lękliwie IP: *.icpnet.pl 29.01.10, 13:14 Odniosłem dokładnie odwrotne wrażenie. Oto dziennikarz usiłuje "wrobić" premiera w jakieś pisiowe bzdety o "przykrywaniu" a premier odpowiada twardo i mądrze: "afera" nie jest pępkiem świata i żadnym newsem. Tak naprawdę jest to sprawa nawet nie o trzeciorzędnym znaczeniu dla życia Polaków. Tylko na tyle stać PIS i tabloidalne media. Dziennikarz dostał mocnego pstryka w nos ale udawał, że nie rozumie. TVN i inne tabloidy usiłują kreować rzeczywistość. Pasjonują się jakimiś wydumanymi aferami i rozdymają je do niebotycznych rozmiarów. A Polacy mają to wszystko w "głębokim poważaniu" i tak mimo wszystko chcą głosować na PO i Tuska. Wiem, że pani Kempa nie jest w stanie zrozumieć najprostszych rzeczy, nie słucha ani zeznań świadków i pytań pozostałych członków komisji a następnie wraca uparcie do swoich niczym nie uprawnionych tez. Ale "obiektywizm" niektórych dziennikarzy jest też "porażający". Są po prostu wściekli, jeśli sprawa nie rozwija się po ich myśli i nie będą mogli cały dzień trąbić naokrągło o swoich "podejrzeniach". Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Słucham Boniego-gada jak komunistyczny aparatczyk! 29.01.10, 12:12 Słucham Boniego-gada jak komunistyczny aparatczyk! Gość portalu: Ziołoo napisał(a): > Do kogo ta gadka i po co. I tak wiadomo czym jest PO... > Paradą Oszustów. (w łagodniejszym wydaniu Paradą Oszołomów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek czytam business3 i widze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:38 ...chorego psychicznie albo kupionego przez PiS PRowca Odpowiedz Link Zgłoś
robertdebelem cimacia ramcia 29.01.10, 11:39 od 3 lat te same okrągłe zdania, za którymi nie idą żadne ustawy - jednym słowem: zero reform. tego się już nie da słuchać. przykre fakty są takie, że oszołomy z pis`u zrobiły więcej dobrego dla polskiej gospodarki niż PO zielona Polska na mapie czerwonej Europy to zasługa, dużego rynku wewnętrznego i swoistego "zacofania" polskiego systemu bankowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek ustawy z kaczką na "tronie" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:39 w jaki sposób, kiedy kaczka wszystko vetuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: ustawy z kaczką na "tronie" ? IP: *.devs.futuro.pl 29.01.10, 13:35 Wetuje kretynskie ustawy tak jak np. tą pozbawiającą niezależności NBP. Warto zerknac w statystyki: -zawetowanych - 18 -wyslanych do TK - 16 -zgłoszonych przez Prezydenta - 41 -podpisanych - 827 (za czasów PO 459) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzykacz pierdu pierdu IP: *.home.aster.pl 29.01.10, 15:32 wiekszosc w sejmie spolegliwy sojusznik i co jak PIS rzadil mieli koalicjantow do luftu i jeszcze Niesiol z banda PO ujadal maja wolne rece gdyby chcieli cos zrobic olali by prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan IP: 83.2.24.* 29.01.10, 11:42 jak to wszystko ladnie wyglada w teorii.. --- rozmowakwalifikacyjna.com Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 12:04 kasy fiskalne dla prawników i lekarzy. ******************* O to słupek poparcia mocno spadnie, gdyby kandydował to by się na to nie zdobył ... Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Kasy fiskalne dla babci klozetowych! nie lekarzy!! 29.01.10, 12:18 Kasy fiskalne dla babci klozetowych! nie lekarzy!! sympatyklewicy napisał: > kasy fiskalne dla prawników i lekarzy. > ******************* > O to słupek poparcia mocno spadnie, gdyby kandydował to by się na to > nie zdobył ... Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Co tam panie premierze w hazardzie ??? 29.01.10, 12:17 Co tam panie premierze w hazardzie ??? Gość portalu: rodak napisał(a): > jak to wszystko ladnie wyglada w teorii.. > > --- > rozmowakwalifikacyjna.com Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Co tam panie premierze w hazardzie ??? 29.01.10, 12:27 business3 napisał: > Co tam panie premierze w hazardzie ??? a kto pyta? Zyta czy Gosiewski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Co tam panie premierze w hazardzie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 00:04 Obywatel - zwykły obywatel czeka na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciol Jak naprawić finanse? Premier ujawnia plan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 11:43 PR-owwcy Donalda robią z niego polityczną 'Brzydulę' która nagle znikła w najciekawszym momencie i myślą, że ludek będzie za nim płakał i błagał, żeby wrócił do wyścigu o Pałac...i co? I wróci, i dostanie ekstra punkty niejako w nagrodę że ucieszył wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Kasy fiskalne dla prawników??? Nigdy!!! 29.01.10, 12:20 Kasy fiskalne dla prawników??? Nigdy!!! Gość portalu: kiciol napisał(a): > PR-owwcy Donalda robią z niego polityczną 'Brzydulę' która nagle > znikła w najciekawszym momencie i myślą, że ludek będzie za nim > płakał i błagał, żeby wrócił do wyścigu o Pałac...i co? I wróci, i > dostanie ekstra punkty niejako w nagrodę że ucieszył wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Tak naprawdę większości to nie interesuje 29.01.10, 11:46 Jeśli byłaby mowa o aborcji, na forum byłoby już z 50 wpisów. Jest mowa o gospodarce - wpisów jest 3 (słownie: trzy). Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Plan Tuska - aborcja narodu polskiego... 29.01.10, 12:21 Plan Tuska - aborcja narodu polskiego... kropka9991 napisała: > Jeśli byłaby mowa o aborcji, na forum byłoby już z 50 wpisów. Jest > mowa o gospodarce - wpisów jest 3 (słownie: trzy). Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Plan Tuska - aborcja narodu polskiego... 29.01.10, 12:24 business3 napisał: > Plan Tuska - aborcja narodu polskiego... a Ty panie skończ palić to świństwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Plan Tuska - aborcja narodu polskiego... IP: 195.2.222.* 29.01.10, 14:08 szkoda, że ciebie nie wyskrobali, kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
gsmolarz Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 11:47 Słucham i uszom nie wierzę - oto co Pan Premier ujawnia w swoim planie uzdrowienia finansów: Ogródek jordanowski w każdej szkole. Ani słowa o 30-letnich bykach policjantach-emerytach, zatem będę musiał zasuwać do 80-tki co najmniej na ich "marzenia", których jak obiecuje Premier "nikt ich nie pozbawi". Brawo "Rząd"! Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 12:12 to chyba źle słuchasz, bo ja słyszałem że policjanci wstępujący do służby po 2012 roku maja podlegać pod zus i płacić składki/podatki tak jak cała reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
gsmolarz Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 12:23 A jużci, po 2012 to już śladu po Tusku nie będzie, więc obiecuje. Zresztą ci co zaczną pracować w 2012 będą mieli 30 lat w 2022, stary naprawdę myślisz, że to coś zmieni OBECNIE? Naliczono już blisko 150 obietnic tego "rządu". A co jest na dziś? Opowiadanie bajek o ogródkach jordanowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 14:42 primo: nie jestem "stary". secundo: poczytaj trochę dokumentów rządowych, popatrz na ważne reformy, na kierunek zmian (vide kierunki zamawiane) i na warunki społeczno koalicyjno prezydenckie. Ja ostatnio czytałem raport instytutu sobieskiego ( czy jak to się nazywa).. fajnie że podsumowali, tylko nie zrobili nic, żeby chociaż się nad nimi zastanowić. Można sobie pisać o tym, że nic się nie dzieje na zasadzie: "on nic, nigdy nie napisał! Ale jak to, zobacz tu jest kilka jego książek! No może i są ale ja ich nie czytałem więc o nich nie wiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyczny Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.10, 14:18 Poprawiam: bykach 25-latkach. a czemu nie pójdziesz do policji. W wieku 25 lat będziesz emerytem. To szybciej niż Głódź, on został prawie pełnym emerytem po 13-letnie orce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Skok na kasę biednych padających firm. IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.10, 11:51 Rząd chce uszczelnić system VAT - wprowadzając całkowity zakaz odliczania VAT od paliwa. A wykonując usługi serwisu komputerów to mam tirem jeździć czy co. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 11:52 Nie jestem zdziwiony ujadaniem utrzymanków PiS, to samo szczekanie, te same argumenty :D ale do rzeczy: zastanawia mnie dlaczego nie zacznie oszczędzać na urzędnikach/urzędach! Może czas zamiatać przepisy, aby było ich mniej, i były k...a jasne dla najgłupszego urzędnika, który nie potrzebuję 1000 kartek A4, aby wiedzieć o co chodzi i jaką decyzję ma podjąć?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 11:57 Nie jestem zdziwiony ujadaniem utrzymanków PiS, to samo szczekanie, te same argumenty :D Moze dlatego ze bojowki PO do tej pory zadnego z nich nie sa w stanie zbic. Poprostu gola dupa na wierz wychodzi. PS : nie jestem z PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 11:58 wierz/wierzch Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 12:03 > PS : nie jestem z PIS. to powinieneś sam stwierdzić co jest konkret a co nie ;) Np: "człowieku skończ pieprz... !!! słucham tych twoich okrągłych zdań od 3 lat i nie zrobiliście niczego - żadnych reform !!" Ja takie coś "zbić z piedestału"??? Nie zrobiliście niczego, a jednak dróg powstało więcej niż przez ostatnie 20 lat, ale wiem, mało! Jednak to coś robią, może teraz dostaną kopa do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:34 Ma trochę racji Steady... Ja choćby liczyłem na jednomandatowe okręgi wyborcze do sejmu, bądź wielomandatowe, ale wybór bezpośredni, a nie głosowanie na listy. Niestety Premier rozumie te oczekiwania opacznie i wymyślił, że może w takim razie zrobić jednomandatowe okręgi do senatu... I takich przykładów jest dużo niestety. Ma być lepiej, a jest tak sobie, albo czasem gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 12:38 Ja dalej na to liczę :))) na JOW itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:44 Dla mnie obojętne, czy bedą jednomandatowe, czy dwu mandatowe, istotniejsze jest, by wybory były bezposrednie, bym głosował na osobę, nie na listę. Żeby nie ciągnął za sobą miernot do sejmu oraz żeby bał się wyborców, a nie kacyków z partii, którzy będą decydować czy będzie na liście i na której pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 12:51 no właśnie opisałeś JOW :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 13:02 JOW pod to też podpada i może być, tylko chcialem pokazać pewną różnicę. Że jeśli z jakiś powodów JOW byłoby niewygodne, może być DOW, ale wybory bezpośrednie. Żeby panu premierowi się znów nie pomyliło i nie wymyślał, że w sejmie może nie wprowadzi, ale do senatu jak najbardziej - w senacie są wybory bezpośrednie, więc nie ma potrzeby sposobu głosowania zmieniać. JOW - może być, ale nie najważniejszym jest to, by mandatów bylo przyznanych jeden na okręg, ale, żeby nie było list partyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 13:13 > Ja takie coś "zbić z piedestału"??? Nie zrobiliście niczego, a jednak dróg > powstało więcej niż przez ostatnie 20 lat, ale wiem, mało! Jednak to coś robią, > może teraz dostaną kopa do roboty Wybacz ale skoncz te gadki "ze drog wiecej powstalo". Ile wiecej ? Ile z tych drog wybudowanych przez PO to efekt prac zaczetych juz w poprzednich latach ? Jesli zliczymy to moze sie okazac ze "drogowy sukces" PO gwaltownie sie kurczy. Tlumaczenie na zasadzie "jestesmy mierni ale tamci sa mierniejsi". To mnie nie interesuje. Spojrzmy na hasla wyborcze PO i rozliczajmy ich z tego. Gdzie realizac?a najbardziej oczekiwanych punktow. Rozliczmy ich z tego. Z TEGO a nie z faktu, ze inni zrobili mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 13:22 wybacz, to wszystko co teraz się dfzieje to zasługo komuny, bo wtedy najwięcej projektów powstało! :) Więc generalnie od 20 lat jedziemy na komunistycznym planowaniu :D to chcesz powiedzieć? > To mnie nie interesuje. nikogo, ale tak jest! Ale zaczyna się coś zmieniać, np ten protest internautów, odniósł skutek, zobaczymy czy sukces :) > Z TEGO a nie z faktu, ze inni zrobili mniej. jestem za, ale dopiero po końcu kadencji, ale oczywiście krytykować należy i tyla :) a potem ukarać, ale czy karą będzie dla PO jak wróci PiS, czy bardziej dla nas (no dobra, może dla mnie) Ja ich już na oczy nie chcę widzieć! Wszystko zrobiliby lepiej, tylko że za 8 lat, jak to napisała anwad (3 mln mieszkań były zaplanowane na 8 lat, nie na dwa) itp Odpowiedz Link Zgłoś
nowo.mowa Re: Jak naprawić finanse? Rząd ujawnia plan 29.01.10, 12:43 Widzę, że Schetyna nadal nieźle płaci za wpisy. Wykazuj się ! Może będzie premia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skos Pan premier od dwóch lat wygłasza expose IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.10, 11:53 szkoda że nic jeszcze nie zrealizował i nie zrealizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Pan premier od dwóch lat wygłasza expose 29.01.10, 12:26 Gość portalu: skos napisał(a): > szkoda że nic jeszcze nie zrealizował i nie zrealizuje. no na przykład wprowadzenie kierunków zamawianych, utrzymanie dziury budrzetowej na w miare rozsądnym poziomie, reforma własności szpitali, reforma emerytur pomostowych, wprowadzenie armii zawodowej, podpisanie umów na 1000 km autostrad... rzeczywiście nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Pan premier od dwóch lat wygłasza expose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:36 > reforma emerytur pomostowych, No umówmy się, jest ciut lepiej, ale mogło byc znacznie lepiej, tym bardziej, że premier miał wszystkie atuty w ręku... Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Pan premier od dwóch lat wygłasza expose 29.01.10, 14:08 > No umówmy się, jest ciut lepiej, ale mogło byc znacznie lepiej, tym bardziej, ż e > premier miał wszystkie atuty w ręku... Poza jednym. Hamulec dzierży w ręku kto inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Pan premier od dwóch lat wygłasza expose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:11 W tym wypadku hamulca nie było właśnie... Dlatego napisałem, że w tym wypadku miał wszystkie atuty, a nauczyciele i tak dostali co chcieli... Odpowiedz Link Zgłoś
b_e_l_f_e_r Re: Pan premier od dwóch lat wygłasza expose 29.01.10, 18:38 a cóż takiego dostali? W ubiegłym roku 5% od stycznia, i drugie 5% od września (w skali rocznej nie daje to mitycznych 10%), w tym roku ma być PODOBNO 7% ale dopiero od września (o darmowej godzinie pracy obecnie i następnej w kolejnym roku szkolnym nie wspomnę). Jestem z pokolenia, które miało matmę na maturze i potrafi liczyć. Obiecanki podniesienia zarobków o 50% w latach 2007-2012 to naprawdę powód do zazdrości. W międzyczasie inflacja pełznie do przodu, a premier obiecuje to (posłuchaj go uważnie)nauczycielom po studiach. Zamiast niecałych 1000 zł otrzymają kiedyś 1500 zł. Niemalże tyle, ile ma nauczyciel już mianowany. Ponieważ reszta takiej podwyżki nie dostanie, planuje się nowy system awansu, aby w przyszłości zróżnicować pensje młodych i starych belfrów. I tak w kółko. A ty ciągle będziesz belfrom zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Pan premier od dwóch lat wygłasza expose IP: 78.8.192.* 29.01.10, 19:04 Nie rozmawiamy o podwyżkach, bo te sa słuszne, ale powinny iść wraz z ograniczaniem uprawnien związanych z karta nauczyciela. A jakby Pan uważnie czytał, to rozmawiamy o emeryturach pomostowych. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Pan premier od dwóch lat wygłasza expose 29.01.10, 19:12 no patrz, rzeczywiście mają źle, po podwyżka była od września. Ja dla przykładu mam lepiej bo od sierpnia dostałem obniżkę 10%. Może umiesz liczyć (ale na mój gust to nie za bardzo), ale z czytaniem ze zrozumieniem już gorzej. Podniesienie zarobków o 50% to nie to samo co podniesienie zarobków realnie o 50%. Nauczycielom po studiach oferuje 1500 zł? to moim zdaniem grubo za mało, bo to i tak śmiech na sali, ale lepszy rydz niż nic. i 50% podwyżki to mimo wszystko dużo. Swoją drogą, podniesienie o 5% w styczniu i kolejne 5 % (od podniesionego wynagrodzenia) to ogólnym rozliczeniu 10.25% :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teze Re: Pan premier od dwóch lat wygłasza expose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 00:12 Cud... Prawdziwy, rzeczywisty, cudowny cud. Oby tak dalej Panie Premierze - wszystkim grupom zawodowym, wszystkim Polakom po minimum 10 procent podwyżki. Nie ma to jak kiełbasa dla głodującego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EkoNom Re: Pan premier od dwóch lat wygłasza expose IP: 193.201.167.* 29.01.10, 13:51 utrzymanie dziury budrzetowe > j > na w miare rozsądnym poziomie, To wcale nie jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 Ludzie! po raz drugi bede budował II Irlandię 29.01.10, 11:54 słuchajta słuchajta .... i cieszta się Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Czyli świętych krów emerytalnych nie ruszą . 29.01.10, 12:04 Ubeków i mundurowych nie ruszą "Nowe zasady zaczną obowiązywać funkcjonariuszy zatrudnionych od 2012 r." zgodnie z zasadą równości to rolnicy , górnicy itd. pasożyty też powinni być nietykalni tylko zatrudnieni od 2012r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: Czyli świętych krów emerytalnych nie ruszą . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 13:51 Gimnazjalisto, UB rozwiązano w 1957. roku, najmłodsi UB-ecy mają teraz po 75 lat i sama biologia ich załatwi. A co do obecnych mundurowych - okazać się może, że zapowiadany przez premiera ruch wygeneruje jeszcze większe koszty, trzeba będzie płacić 2 - 3 razy więcej lub np. do straży pożarnej nabierać na drodze łapanki. Pamiętam lata, kiedy studiowałem - gdy wywieszano wyniki egzaminów wstępnych, pod tablicami czekali już wysłannicy różnych służb, gorąco namawiając do zasilenia szeregów jednej ze szkół oficerskich. Udawało się wtedy co nieco nałapać, bo alternatywą było pójście do zasadniczej służby wojskowej. Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 A gdzie tacy znajdą robotę? kto ich przyjmie? 29.01.10, 14:23 jako oficer rezerwy WP (nie mylic z zawodowymi prykami) wyrobiłem sobie opinię o asach pracujących w tzw. mundurówce. Niestety, żaden przytomny pracodawca w tzw. realu, sferze dystrybucji nie przyjałby żadnego z tych delikwentów do roboty - to działa tez w druga stronę - towarzystwo prawdopodobnie zdaje sobie sprawę ze swych ułomności, stąd m.in. masa kompleksów. wiedzą, że w normalnym świecie, tzn. z dala budżetowego cyca sa równie samodzielne jak kociaki w zawiązanej na supeł reklamówce na środku stawu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: A gdzie tacy znajdą robotę? kto ich przyjmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 16:35 Gdybyś był oficerem rezerwy, to byś tego nie pisał. Chyba że jesteś po SORze czyli tzw "bażanciarni". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista milcz zachlany trepie IP: *.chello.pl 29.01.10, 17:49 nie wk*rwiaj ludzi ktorzy płacą twoj żołd pasożycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: milcz zachlany trepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 20:24 Bez nerwów gimnazjalisto, nie jestem żadnym trepem a do rezerwy przeniesiono mnie w 1970. roku. Na miejscu Twojego tatusia wziąłbym Cię na kolano i porządnie wylał pasem. To pozytywnie wpływa na układ krążenia a niekiedy sprawia, że rozum z tyłka wraca na właściwe miejsce. Niestety, od czasu upadku komuny takie zabiegi wychowawcze stają się nielegalne no i skutki są widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achilles Re: milcz zachlany trepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 00:16 Toś już niemłody... I fikasz ? Opanuj emocje, gdyż krew możesz komuś niepotrzebnie wzburzyć - a młodzi bywają popędliwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: milcz zachlany trepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.10, 07:16 Służyłem w DPD (jeśli wiesz co to takiego) i gimnazjalistów się nie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acilles Re: milcz zachlany trepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 13:35 A ja przedszkolaków. I nie fikaj - bo ktoś może fikać lepiej, panie Bruce Lee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: milcz zachlany trepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.10, 14:11 Nie jestem Bruce Lee, to nie była ta epoka, to już raczej moich dzieci, a co do DPD to nie była formacja od przeprowadzania staruszek przez jezdnię. Starzy ludzie są w odróżnieniu od gimnazjalistów nastawieni do świata pokojowo i zaczepki nie szukają, trudno natomiast wymagać, by pozwalali się nazywać zachlanymi trepami. Gimnazjaliści, którzy takimi wyzwiskami innych obrzucają, powinni się liczyć z tym, że w razie potrzeby ta wykpiwana przez nich policja lub inne służby znajdą ich w ciągu paru godzin, a wtedy cała odwaga znika. Z miesiąc temu miałem wątpliwą przyjemność być świadkiem zatrzymania takiego może 18-letniego odważniaka, który uderzył pięścią w twarz starszą kobietę i wyrwał jej torebkę. Wleczony do radiowozu jak prosię na rzeź skowyczał ze strachu, cała jego wcześniejsza "odwaga" gdzieś znikła. Aż żal było patrzeć - za rozbój czeka go parę ładnych lat w kryminale, cóż - sam sobie biedy napytał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczony Jak naprawić finanse? Premier ujawnia plan IP: 217.153.157.* 29.01.10, 11:58 Nic nowego.Wg odwiecznej zasady polskich polityków: biedni obywatele to bogate państwo, wszystkie tzw. reformy sprowadzają się do jednego: obniżać dochody pracowników najemnych. Scenariusz zawsze jest taki sam: zamrozić, nie dawać, zabrać, ograniczyć, zwalniać (restrukturyzować). "Kryzys" to ulubiony okres działania dla każdego polskiego rządu. Daje nieograniczone możliwości, żeby raz na zawsze przykręcić śrubę najemnikom i usprawiedliwia każdy taki pomysł w imię bezkryzysowej, świetlanej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lin35 KRUS IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.01.10, 12:00 a czy przy takiej reformie KRUS nie wystarczy podzielic gospodartwa na dzialki ponizej 15 HA pomiedzy najblizsza rodzine i nadal korzystac z KRUS? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: KRUS 29.01.10, 12:11 i pewnie tak zrobią :))))) Więc może twardsze reformy wprowadzą, ale jak znam życie, będzie tylko więcej papierków do wypełniania, co wygeneruje potrzebę zatrudnienie nowego urzędnika! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akrus Re: KRUS IP: *.telesim.com.pl 29.01.10, 12:47 Poki krusu calkowicie nie zlikwiduja i nie sprywatyzuja sluzby zdrowia w polsce dalej bedzie zasciankowosc i biedota. Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: KRUS 29.01.10, 15:14 Prywatyzacja służby zdrowia nie jest konieczna, raczej pełniejsze urynkowienie usług medycznych i wpuszczenie konkurencji dla NFZ, jednak pod warunkiem ścisłej kontroli. Natomiast w kontekście decyzji premiera o niestartowaniu w wyborach prezydenckich liczę, że pierwsze podpisy pod ustawami nowy prezydent złoży pod pakietem reformy służby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: KRUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 16:05 Twoim zdaniem 5 decyzji urzędniczych jest w stanie zlikwidować biedotę i zaściankowość? :) heheh... ja chętnie podpiszę się pod dokumentem, który będzie robił z każdego człowieka mądrego i bogatego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promir Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansów IP: *.161.246.94.artcom.pl 29.01.10, 12:00 Uszczelnienie VAT za pomocą kas fiskalnych dla lekarzy i porawników - co za idiotyczny pomysł - przecież wiadomo, że te usługi w wiekszości są zwolnione z VAT - więc rejestracja usług ze stawką ZW na kasie fiskalnej raczej nie przyniesie wiele do budżetu - ponadto jeżeli przepis się nie zmieni, to lekarze i prawnicy zyskają prawo do ulgi za zakup kasy - obecnie 90% i nie więcej niż 700 zł. za urządzenie, czyli budżet zapłacie za tę operację dużo więcej niż zyska - fajnie jest się popisywać znajomością ceny chleba w debacie publicznej - ale taka nieznajomość realiów to po prostu populizm. W rezultacie nawet jak wprowadzimy opodatkowanie usług prawniczych i związanych z ochroną zdrowia, to zmiany te i tak dotkną najbardziej odbiorcę końcowego - czyli zwykłego człowieka, a dla ww. grup będą łatwym usprawiedliwieniem podwyżek za ww. usługi (które i tak ma Państwo zapewnić swoim obywatelom - Panie Premierze). Fajnie jest stanowić zawikłane prawo i ograniczony dostęp do usług medycznych, a potem każe się każdemu za to płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merek Nie prawda. Problemem jest nie VAT IP: 193.179.215.* 29.01.10, 13:34 Nie prawda. Problemem jest nie VAT, ale nie uwzględnienie przychodu przez prawnika czy doktora. Oni po prostu nie płacą podatków od swoich dochodów. I potem masz lekarza z trzema autami, który w US płaci 200zł podatku. Śmiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Nie prawda. Problemem jest nie VAT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:28 to po jaką cho***ę jest urząd skarbowy! jeżeli ktoś ma 3 auta i płaci 200zł podatku to takiego trzeba wziąć pod lupę, na to są paragrafy, na to już teraz są urzędy, na to są wywalane miliony złotych! aby takich szukać i karać! jeżeli teraz żaden urzędas dysponując swoimi możliwościami nie jest w stanie nic zrobić takiemu lekarzowi czy prawnikowi to nic nie zrobi jak będzie kasa fiskalna! co to zmieni?! nic! nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadus Re: Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansó IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.01.10, 13:48 usługi te są zwolnione z VAT ale ich rejestracja spowoduje zapłacenie podatku dochodowego, dzisiaj pieniądze idą z rączki do rączki całkowicie omijając budżet. Zmniejszy się pole do nadużyć. Prawnik czy lekarz wreszcie zapłaci podatek od swych dochodów, oczywiście jeśli każdy z nas zarząda od niego paragonu z kasy fiskalnej.Ale trzeba mieć taki nawyk, a nie kłaniać się w pas jaśnie oświeconemu panu adwokatowi czy lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:32 wystarczy już teraz zobaczyć PIT lekarza i stan jego posiadania, jeżeli się nie zgadza to są na to paragrafy... państwo i urzędasy chcą zwalić swoje obowiązki na obywateli, aby to oni zmuszali lekarzy czy prawników do przestrzegania prawa, to nie jest rola klienta! on przychodzi po usługę, płaci, i to nie jego sprawa co lekarz zrobi z kasą! od tego są urzędy i urzędnicy! jeżeli chcą aby klienci kontrolowali lekarzy to niech dadzą za to kasę (odliczenie podatku, inna korzyść finansowa) oraz wywalą bandę urzędasów co teraz mają to w swoich obowiązkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hellas Re: Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansó IP: 83.212.250.* 29.01.10, 14:59 ty sam jestes paragraf...zal cie czytac. Czy w domu nie nauczyli ze trzeba eliminowac przyczyne a nie skutek?? zastanow sie a potem pisz... powodzenia w dedukcji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 15:22 oczywiście, że nauczyli, dlatego urzędnicy którym płacimy pensje powinni wziąć się do pracy i zrobić kilka prowokacji, udać się do lekarza prywatnego z wizytą, jeżeli ten nie wystawi rachunku czy faktury to wyciągnąć konsekwencje... kilak takich akcji a każdy z lekarzy zacznie wystawiać rachunki i płacić podatki... teraz tylko siedzą i dumają co robić aby nic nie robić, wymyślili faktury, więc co to ma zmienić? jak teraz wystawiają 5 rachunków na miesiąc to jak będą kasy fiskalne to będzie 5 paragonów na miesiąc! co się zmieni, wytłumacz, bo ja tego nie pojmuję, żyję w tym kraju, prowadzę własną firmę, znam trochę furtek podatkowych, ale na prawdę nie wiem co zmienią kasy fiskalne jeżeli nie będzie kontroli nad tym? jeżeli teraz urzędnikom nie chce się kontrolować dochodów lekarzy czy prawników vs. ich stan posiadania, to nie wiem co się ma zmienić przy kasach? pamiętaj, że poza lekarzami i prawnikami jest cały świat biznesu, który kasy fiskalne posiada, rozumiem, że tam to już sami uczciwi są, każdy wszystko na kasę nabija i wszyscy płacą podatki! gratuluję samopoczucia i dziecięcego postrzegania świata, też tęsknię za tą błogą dziecięcą nieświadomością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansó IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.10, 18:54 oczywiście, że nauczyli, dlatego urzędnicy którym płacimy pensje powinni wziąć się do pracy i zrobić kilka prowokacji, udać się do lekarza prywatnego z wizytą, jeżeli ten nie wystawi rachunku czy faktury to wyciągnąć konsekwencje... kilak takich akcji a każdy z lekarzy zacznie wystawiać rachunki i płacić podatki... teraz tylko siedzą i dumają co robić aby nic nie robić, wymyślili faktury, więc co to ma zmienić? jak teraz wystawiają 5 rachunków na miesiąc to jak będą kasy fiskalne to będzie 5 paragonów na miesiąc! co się zmieni, wytłumacz, bo ja tego nie pojmuję, żyję w tym kraju, prowadzę własną firmę, znam trochę furtek podatkowych, ale na prawdę nie wiem co zmienią kasy fiskalne jeżeli nie będzie kontroli nad tym? jeżeli teraz urzędnikom nie chce się kontrolować dochodów lekarzy czy prawników vs. ich stan posiadania, to nie wiem co się ma zmienić przy kasach? ; Fakt, skarbówka zwyczajnie boi się kontrolować adwokatów i lekarzy, prościej przywalić się do jakiejś kioskarki pamiętaj, że poza lekarzami i prawnikami jest cały świat biznesu, który kasy fiskalne posiada, rozumiem, że tam to już sami uczciwi są, każdy wszystko na kasę nabija i wszyscy płacą podatki! gratuluję samopoczucia i dziecięcego postrzegania świata, też tęsknię za tą błogą dziecięcą nieświadomością... Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Plan jest taki że będą nowe wybory do sejmu 29.01.10, 12:10 Nastąpi rozpad koalicji PO - PSL, czego konsekwencją będą nowe wybory. Tusk zdaje sobie sprawę w jak trudnej sytuacji są finanse publiczne i stan gospodarki po jego dwu letnich rządach, gdzie jego ludzie zamiast się zajmować rządzeniem byli chłopcami na posyłki różnych Sobiesiaków.Przecież afera hazardowa, Misiaka to szczyt góry lodowej. Dlatego też aby nie zmarnować jeszcze tej resztki popularności która mu została, zdecyduje się na kroki które doprowadzą do rozpadu koalicji. Może reforma KRUSu. Z drugiej strony Pawlak też sobie zdaje sprawę że pozostawanie w cieniu słabnącego partnera niczego dobrze nie wróży jego partii, szczególnie że ten partner ma w genach politykę anty wiejską ( Polska A i B naczelnym hasłem tej bandy miastowych liberałów) Kto wie, może to się nawet stanie przed końcem prac komisji hazardowej. Pisałem o tym już wczorajforum.gazeta.pl/forum/w,904,106389118,106396013,Szybciej_beda_wybory_do_sejmu_niz_na_prezydenta.html Odpowiedz Link Zgłoś
krk01 haha do konca roku... 29.01.10, 12:12 powinnismy miec projekty ustaw!!!!!! buahashaha 3lata z 4 i oni "powinnismy miec projekty ustaw.." buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: haha do konca roku... 29.01.10, 12:22 tak dla pożątku, dwa lata z hakiem, nie 3. krk01 napisał: > powinnismy miec projekty ustaw!!!!!! buahashaha 3lata z 4 i oni "powinnismy mie > c projekty ustaw.." buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: haha do konca roku... 29.01.10, 12:23 błąd celowy, jakby ktoś ironii się nie domyślił. szabo napisał: > tak dla pożątku, dwa lata z hakiem, nie 3. > Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Jak naprawić finanse? Premier ujawnia plan 29.01.10, 12:12 powaliła mnie siła Twoich argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Za co Tusk brał pieniądze i co robił przez 3 lata? IP: *.chello.pl 29.01.10, 12:14 Po trzech latach rządów pEŁo ma dopiero wizje gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
nekia0000 Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansów 29.01.10, 12:18 Panie premierze czy pan ma nas za głupców? nie z nami takie numery p.Thusk Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansó 29.01.10, 12:39 specjalnie dla pisiaków: :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansó IP: *.xdsl.centertel.pl 29.01.10, 12:44 Lobbysta dał wykład jak z firmy AMWAY, plebs się cieszy a Sobiesiakowi emerytura nie jest potrzebna.Największe fortuny rosną na biedzie, dogoniliśmy Meksyk. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansó 29.01.10, 12:53 na biedzie to sobie możesz wiesz co hodować, głupoty które plecie Jarek i Leszek! Na biednym nawet pchła się nie pożywi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 00:20 Ojojoj... Nic do powiedzenia tylko warczy... Grzesiu tak naucza ? Ta miernota po historii ? Chcesz być wilkiem ? Bądź - wilcy do nieba nie idą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merek A świstak siedzi i zawija... IP: 193.179.215.* 29.01.10, 12:24 A gdzie inne święte krowy naszego społeczeństwa? Górnicy, PKP, nauczyciele, wojsko, prokuratorzy, sędziowie? Gdzie kasy fiskalne dla adwokatów i lekarzy? Dobrej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 argumentacja dla idiotów - śmiech na sali 29.01.10, 12:24 Dłużej maja pracować mundurowcy, którzy zaczną pracowac po 2012? Tak więc efekty tego posunięcia będa odczuwalne circa A.D. 2040! Bo wcześniej nic się nie zmieni. Zdrowe, jurne i wypasione buhaje korzystając z tzw. praw nabytych przejdą na przyspieszone emeryturki i do końca swych dni bedą na utrzymaniu frajerów, tzn. wszystkich pracujących w sferze produkcyjnej. Kto jeszcze wierzy rudemu muflonowi? on sam w to nie wierzy - napisali mu na kartce, bo na pamięć się chyba nie dał rady nauczyć. Może puścili z płyty, albo pendriva, tylko ruszął gębą do mikrofonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andem tych idiotów jest wystarczająca ilość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 15:44 ... aby wygrywać wybory wystarczy mieć ministerstwo propagandy w postaci jednej stacji TV, kilku radiowych i jednego-dwu dzienników ogólnopolskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. No Czy bedzie VAT na uslugi medyczne? IP: *.tpnet.pl 29.01.10, 12:28 Skoro premier mowi o uszczelnieniu VAT w odniesieniu do lekarzy ktorzy go do tej pory nie placili i zapowiada wprowadzenie kas fiskalnych, to rozumiem ze wreszcie zostanie wprowadzony VAT na uslugi medyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: Czy bedzie VAT na uslugi medyczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 13:57 W ubiegłym roku płaciłem za wizytę u kardiologa 60 zł, minął kwartał - cena skoczyła na 80 zł. Po wprowadzeniu kas fiskalnych będzie 100 zł, w końcu ktoś musi zapłacić za podatki lekarzy. A klientów w gabinetach prywatnych przybędzie, już NFZ poprzez wprowadzenie odpowiednich limitów się o to postara. Odpowiedz Link Zgłoś
jatyona6 Re: Czy bedzie VAT na uslugi medyczne? 29.01.10, 14:34 prywatna służba zdrowia jest tyle samo warta co i publiczna. Najlepsi urolodzy w Warszawie prywatnie biorą 200 zł. za trwającą 8 minut wizytę, a diagnoza brzmiała w przypadku jednego z nich: "no tak już musi być", a drugiemu myliły się nazwy leków przeciwzapalnych!!! Informacji o chorobie i sposobach leczenia człowiek zmuszony jest szukać w internecie, bo od lekarzy nawet z tytułami profesora nie dowie się absolutnie niczego. Ciekawe ile obydwaj panowie profesorowie odprowadzili podatku, bo mam dziwne przeświadczenie, że budżet państwa nie zyskał ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: Czy bedzie VAT na uslugi medyczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 16:38 Przecież nie ma przymusu chodzenia do jakichkolwiek lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuriTuri Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansów IP: *.ap.siedlce.pl 29.01.10, 12:31 Bardzo się cieszę. Tylko boję się, że ofiarą "zaciskania pasa" będzie jak zwykle system edukacji, ochrona zdrowia i emeryci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werdon Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:31 plan na tym etapie trudno oceniać, ale to "Uszczelnienie VAT-u" to po prostu skok na kasę tych którzy do tej pory korzystali z odliczeń czyli zwiększenie obciążeń podatkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Donald Tusk ogłasza plan konsolidacji finansó IP: *.chello.pl 29.01.10, 12:57 Akurat ochrona zdrowia żle nie ma - prywatna wizyta kosztowała mnie u lekarza drobne 150 zl. 20 minutowa wizyta. Zero paragonu, żadnego kwitu. Codziennie z 20 pacjentow. Zgłasza to gdzieś? Podatki od przychodów płaci? A podobno lekarze tak źle mają. Tyle że na wycieczki, których jestem pilotem, kosztujące ok. 15 tys od łebka głownie jeżdżą właśnie lekarze, ci biedni (i prawnicy)... Odpowiedz Link Zgłoś