solardragon 29.01.10, 16:43 ha ha ha ... ależ to novum absolutne ;) Począwszy od Sparknet w Finlandii, poprzez projekty w Hiszpanii a teraz Google Voice. A już niedługo MoveNET - rozmowy telefoniczne przez WiFi powinny być darmowe! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blasphemy "na rynku komórek i mobilnego interentu" 29.01.10, 17:13 Co to jest "interent"? Coś do płacenia rent? Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Skypephone to był przebój sieci kom w Irlandii 30.01.10, 10:38 tyle że 2 lata temu. Szkoda że aż tyle musieliśmy czekać na dwusystemowe (GSM-Wifi) telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Multimedia i Dialog wchodzą do komórek 29.01.10, 17:32 ...." Cena połączenia lokalnego to 10 gr za minutę, a na sieci komórkowe - 29 gr - tłumaczy Sypniewski. " I to ma byc tanio? juz teraz sa tansze i lepsze oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAweł Multimedia i Dialog wchodzą do komórek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 18:37 nosz k... Multimedia przedstawia swoją ofertę VoIP skierowaną do właścicieli telefonów Nokia a Wtborcza ogłasza że wchodzi na rynek komórkowy... żenada.. pewnie i tak komentarz zaraz skasują :( Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: Multimedia i Dialog wchodzą do komórek 30.01.10, 03:56 :) novum maximum xD ja polecam aplikacje Nimbuzz i freeconet - uzywam tego na symbianie w zasiegu sieci wi-fi - czyli w domu - totalne grosze (okolo 1-2 zł/m-c) a tefon stacjonarny jest, dodatkowo polecam tym ktorzy chca miec kontakt z zagranica, np: w sipgate.co.uk za 0,00PLN zakladasz i za 0,00PLN/m-c abonamentu masz brytyjski numer stacjonarny z ktorego mozesz dzwonic do wielkiej brytani za grosze i odbierac telefony z wielkiej brytani tak jakbys tam byl i mial stacjonarny :) a polskie duże firmy TELEKOMUNIKACYJNE radze szerokim łukiem - wiadomo - omijać : ) Odpowiedz Link Zgłoś
zapytanko-pl Multimedia i Dialog wchodzą do komórek 29.01.10, 18:45 Na pewno swoją ofertą rynku nie zawojują, ale czemu nie dorobić, skoro jest okazja. Część osób na pewno będzie chciała to przetestować, mniejsza część nieświadoma okazji w "normalnych" sieciach komórkowych może z tego skorzystać. Chociaż, jeśli chodzi o aplikacje i inne bajery potrzebne do nawiązania połączenia, to mogą liczyć moim zdaniem na co najwyżej kilka tysięcy użytkowników lub mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 29 gr a na sieci komórkowe - 29 gr IP: 81.219.183.* 29.01.10, 19:01 a na sieci komórkowe - 29 gr - tłumaczy Sypniewski. A po grzyba mam biegać i szukać wifi, skoro za 29 gr mam normalne połączenie komórkowe?! Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: a na sieci komórkowe - 29 gr 29.01.10, 22:07 Bo sie polaczysz nowoczesnie przez wifi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emkej Multimedia i Dialog wchodzą do komórek IP: *.toya.net.pl 29.01.10, 19:10 Aż ponad 2 lata zabrało Multimedii wejście na rynek telefonii komórkowej. I do tego nie została wirtualny operatorem, ale właściwie operatorem VoIP: 2007-08-31 Multimedia Polska chce być wirtualnym operatorem komórkowym Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Multimedia i Dialog wchodzą do komórek 29.01.10, 22:09 To mi sie kojarzy z obecna reklama Telegrosika 19 gr za minute w tp mam 12 groszy za min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Multimedia i Dialog wchodzą do komórek IP: 77.236.13.* 29.01.10, 22:31 Czy limity danych to nie jest ten wynalazek tepsy od dawna juz zlikwidowany u kazdego normalnego operatora internetu? Zenada. A propos telefonow, to na smartfony od dawna jest np. skype. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Necro We Freeconet jest już dawno taka możliwość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 22:52 Poza tym to nie rynek telefonów komórkowych, tylko aparatów z wifi. Z telefonią komórkową ma tyle wspólnego co fotografia. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrns A skąd biorą się sieci WiFi 29.01.10, 22:55 w domach, urzędach itp.? Wystarczy podejść i używać? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: A skąd biorą się sieci WiFi 29.01.10, 23:44 mielismy miec ogólnodostępne WiFi w Warszawie ale miało to kosztować około 30mln i Hiena zdecydowała, że nie ma na to kasy bo na stadion ITI jej zabraknie... I w ten sposób banda meneli z legii będzie miała swój stadion a reszta Warszawiaków będzie miała za to rachunek do zapłacenia.. Hiena... wyrównamy z toba ten rachunek szybciej niz myslisz... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Multimedia i Dialog wchodzą do komórek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.10, 09:16 FRING.COM program na wszystkie modele komorek i wlasny numer telefonu VOIP.Operatorów duża ja używawam IPFON Rozmawiam 0,09zł kraj i 0,11zł zagranica. Nic nowego mam juz 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
hens Multimedia i Dialog wchodzą do komórek 30.01.10, 10:35 Dla mnie ofertę tych firm mogę porównać do położenia wycieraczki przed wejście do dworca PKP i pobierania opłaty za przejście przez nią.Proch już dawno wymyślono,a ci wywalają otwarte drzwi, mając nadzieję na wyrwanie paru złotych od naiwnych. Używam od lat aplikacji SKYPE na PC i teraz na komórce za pośrednictwem SKYPE/FRING rozmowy są o ile nie gratis, to groszowe. W firmie lub w domu, rozmowy i fax na mail,korzystam z bramki PAB-102 do rozmów z przyjaciółmi za granicą, np Niemcy,Australia,Anglia,USA, skonfigurowanej pod usługi firmy EASYCALL 8 gr .......Kanada natomiast tylko 6 gr/min. Zaznaczam że ceny są zaokrąglone w górę ;-)) Przy zastosowaniu opcji bonusa operatora "1 nr gratis",łącząc się z numerem dostępowym,wszystkie połączenia na stacjonarki mogą być,........jeszcze tańsze, lub darmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Multimedia i Dialog wchodzą do komórek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 13:42 Jeszcze rok, dwa a takie firmy jak Era czy Plus przestana istniec. Oni sie nie rozwijaja a jedynie podnosza oplaty. Upadek bedzie bardzo bolesny. Odpowiedz Link Zgłoś