Dodaj do ulubionych

Mamy najmniej rencistów od 20 lat

• ereta Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... 06.03.10, 14:26
      ### Ciekawe, że na "zasłużone renty szli ludzie ze zlikwidowanych
      dyrektorskich stanowisk lub z nich wyrzuceni. Przy
      kilkudziesięciotysięcznych zarobkach mieli wyliczone bardzo wysokie
      renty (np byli dyrektorzy kopalń). To za sprawą tych wysokich rent
      ZUS cienko przędzie a nie jak się mówi za sprawą minimalnych rent
      szaraków. Ale kasa robi kasę. Kto miał forsę aby dać w łapę?
      Bezrobotny biedak, czy pijaczek spod przysłowiowej budki z piwem???
      Wysokie renty będące kulą u nogi ZUS kupowali ludzie majętni na
      wysokoplatnych posadach i mających dojścia.
    • Gość: wintertale Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... IP: *.chello.pl 06.03.10, 14:50
      Brawo!!! To olbrzymie oszczędności dla budżetu państwa. Wszystko zmierza we
      właściwym kierunku. Ja bym dodatkowo zweryfikował przyznane kiedyś renty, czy
      przypadkiem "ktoś nie ozdrowiał" ;) Jeszcze należy zlikwidować KRUS i podnieść
      wiek emerytalny. Jesteśmy zbyt biednym krajem i nie stać nas na takie luksusy.

LENIE I OSZUŚCI DO ROBOTY!!!!!

Niższe koszty = Niższe podatki
    • zkod Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... 06.03.10, 15:04
      "Ci, którzy nie zgadzają się z decyzją Zakładu, mogą iść do sądu. Zrobiło tak w ubiegłym roku 30 tys. osób. W 19 tys. przypadków sądy (I instancji) przyznały rację ZUS."

Czyli w 11-u tysiącach przypadków chcieli chorych zmusić do pracy, która mogłaby w finale pogorszyć ich stan zdrowia lub doprowadzić do śmierci. Byłbym wdzięczny gdyby Gazeta Wyborcza zechciała powrócić do standardów, które kiedyś sama ustanowiła, dotyczących rzetelności i obiektywności publikowanych informacji.
      • Gość: wintertale Re: Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyś IP: *.chello.pl 06.03.10, 15:12
        Natomiast z drugiej strony 19 000 osób chciało okraść budżet państwa, czyli
        wszystkich innych obywateli, którzy uczciwie płacą podatki...

Zakładając, że każdy z tych oszustów dostawałby 1000 zł renty co miesiąc, przez
        okres dwóch lat - w sumie wyłudzonoby 456 mln zł!!! Brawo, za zapobiegnięcie
        temu procederowi. Nasz kraj zaczyna pomału zdrowieć :)
        • ereta Re: Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyś 06.03.10, 21:28
          Gość portalu: wintertale napisał(a):

> Natomiast z drugiej strony 19 000 osób chciało okraść budżet
          państwa, czyli
          > wszystkich innych obywateli, którzy uczciwie płacą podatki...
          >
          > Zakładając, że każdy z tych oszustów dostawałby 1000 zł renty co
          miesiąc, przez
          > okres dwóch lat - w sumie wyłudzonoby 456 mln zł!!! Brawo, za
          zapobiegnięcie
          > temu procederowi. Nasz kraj zaczyna pomału zdrowieć :) ####### A
          co zostało po II instancji? Tego już nie podali.
      • aelithe Re: Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyś 07.03.10, 11:02
        orzecznictwo nie jest łatwe i zawsze będzie pewien odsetek pomyłek na niekorzyść ubezpieczonych ( powinno być 3-6%)
        dlaczego jest więcej
        1. duża wrażliwość społeczna szeregu biegłych
        piszą opinie w stylu - właściwie mu nic nie dolega; ale dajcie mu rentę
        2. biegły nie musi znać zasad orzecznictwa medycznego obowiązujących w Polsce
        3. na ubezpieczonym ciąży obowiązek dostarczenia dowodów na swoją niezdolność do pracy - zwykle mu się należy, więc tego nie robi
        czasem dostarczy dodatkowy materiał dowodowy do sądu ; czasem odpowiednią diagnostykę przeprowadzi biegły
        4. między orzeczeń a wyrokiem sądowym mija zwykle kilka miesięcy czasem nawet 2 lata
        osoba zdolna do pracy w 2006 , może być niezdolna do pracy w 2008
        to stwierdza większość wyroków na korzyść ubezpieczonych ( z tych 11 tysięcy )

5. 70% dotyczy daty ustalenia początku niezdolności do pracy
        tj. ubezpieczony musi mieć okres składkowy 5 lat wciągu 10 lat przed postaniem niezdolności do pracy
        wielu niewykształconych polaków kombinuje z zasiłkami i chorobowymi ; więc kiedy rzeczywiście stają się ciężko chorzy , nie spełniają kryteriów przyznania renty
        sąd ma prawo ustalenia dowolnej daty niezdolności do pracy, nawet jeśli ona nie wynika z dokumentacji medycznej ; orzecznik nie
        sędzie nie ponosi odpowiedzialności za swoje wyroki, orzecznik za decyzje tak.
        • tuonetar Re: Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyś 08.03.10, 02:50
          > 1. duża wrażliwość społeczna szeregu biegłych

Powalające poczucie humoru aelithe ;) Piszesz z własnego doświadczenia? ;) I
          rozumiem, że biegli nie zapytali Cię o to, jaki masz zawód, ergo nie widzieli,
          że jesteś lekarzem? ;) No popatrz, ja byłam u sześciu i każdy o to pytał LOL

> piszą opinie w stylu - właściwie mu nic nie dolega; ale dajcie mu rentę

Serio? To weź no zeskanuj taką opinię biegłego i zapodaj nam tu (oczywiście bez
          danych osobowych pacjenta), cobyśmy mogli uwierzyć w te cuda :D

> 4. między orzeczeń a wyrokiem sądowym mija zwykle kilka miesięcy czasem nawet 2
          > lata
          > osoba zdolna do pracy w 2006 , może być niezdolna do pracy w 2008
          > to stwierdza większość wyroków na korzyść ubezpieczonych ( z tych 11 tysięcy )

Osoba niezdolna do pracy w 2006r. może być zdolna do pracy w 2008r.
          to stwierdza większość wyroków na korzyść ZUSu ( z tych 19 tysięcy )

> sąd ma prawo ustalenia dowolnej daty niezdolności do pracy, nawet jeśli ona nie
          > wynika z dokumentacji medycznej ; orzecznik nie

Sąd nie zna się na medycynie, więc opiera się na opiniach biegłych, a biegli to
          dokładnie takie same konowały jak orzecznicy.

> sędzie nie ponosi odpowiedzialności za swoje wyroki, orzecznik za decyzje tak.

Jaaacha ;) Konsekwencje wyroków i decyzji ponosi wyłącznie niedoszły rencista.
          Lekarze w tym pięknym kraju jakąkolwiek odpowiedzialność ponoszą co najwyżej
          wtedy, gdy komu amputują zdrową nogę zamiast chorej, albo gdy zostaną przyłapani
          na łapówkarstwie.
    • paulhandyman dlatego wlasnie Rydzyk popada w tarapaty finansowe 06.03.10, 15:17
      w latach 90-tych każda babkje na wsi i we mieście miała rynte to z
      niej ojcu świętemu Rydzowi belzebubowi wysyłała co miesiąc stówke
      albo dwie. Teraz babkie powymierali, te co zostali rynty nie majo i
      rydzykowi sie doopa pali. Kombinuje z Królem co by "kasiore trzepać"
      gdzie indziej: a to "geometria" i kilkadziesiat milionów dotacji co
      mu je cofnęli (he he) albo z Krotosikiem kombinuje z tymi telefonami
      co to przyciski mają większe od 5-cio złotówek.

alleluja i do ZUS-u
    • Gość: rencista EDSS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 15:20
      Niedużo mi zostało do 10,ze szpitala wyszedłem we wrześniu z oceną
      specjalisty 8,5 ale - "Spośród osób, którym w ostatnich dwóch latach
      przyznano rentę, tylko co dziesiąta dostawała ją bezterminowo" ja jestem wśród
      tych dziewięciu, mimo, że to była kolejna decyzja - dostałem na 4 lata. Tyle
      nie zamierzam.
    • Gość: mm Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... IP: 81.219.229.* 06.03.10, 15:33
      I bardzo dobrze, bo większość tych pseudo rencistów to zwykli
      oszuści i wyłudzacze. Ja z moich podatków tych oszustów finansować
      nie mam zamiaru i cieszę się, że ZUS zabrał im się do dupy!!!!!
    • Gość: dziadek Re: Mamy najmniej rencistów od 20 lat IP: *.xdsl.centertel.pl 06.03.10, 15:47
      Ale za to mamy najwięcej złodzieji w bałych kołnierzykach, najwięcej glodnych
      dzieci, najwięcej bezrobotnych, i najwięcej osob przebywających na emigracji
      zarobkowej, i największe zarobki prezesow, doradców, menadżerów, dyrektorów.
      • paulhandyman Re: Mamy najmniej rencistów od 20 lat 06.03.10, 16:06
        Gość portalu: dziadek napisał(a):

> Ale za to mamy najwięcej złodzieji w bałych kołnierzykach,
        najwięcej glodnych
        > dzieci, najwięcej bezrobotnych, i najwięcej osob przebywających na
        emigracji
        > zarobkowej, i największe zarobki prezesow, doradców, menadżerów,
        dyrektorów.

dziadek, zapomniałeś dodać, że macie najwięcej głupców takich jak ty
        sam !!!
        • Gość: dziadek Re: Mamy najmniej rencistów od 20 lat IP: *.xdsl.centertel.pl 07.03.10, 07:52
          Jest tak,jest tak ,jestem głupcem .Jakoś nie mogę skumać gdzie pochowali się
          mędrcy?Po latach spotykam solidarnościowców i pytam się jak im ułozyło się życie
          to machają ręką i mówią iż to nie tak miało być.Mędrcy mają dużo rad jak rabin
          dla Jośka na zdychające kury.Tylko czy Jośiek ma tak dużo kur.
      • ereta Re: Mamy najmniej rencistów od 20 lat 06.03.10, 21:31
        Gość portalu: dziadek napisał(a):

> Ale za to mamy najwięcej złodzieji w bałych kołnierzykach,
        najwięcej glodnych
        > dzieci, najwięcej bezrobotnych, i najwięcej osob przebywających na
        emigracji
        > zarobkowej, i największe zarobki prezesow, doradców, menadżerów,
        dyrektorów.
    • Gość: prof Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... IP: *.chello.pl 06.03.10, 15:58
      no i dobrze - w końcu zdecydowana postawa - byle tak wytrzymali to i ZUS
      zacznie normalnieć
      • zsmarek3 Re: Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyś 04.06.14, 08:49
        Gość portalu: prof napisał(a):

> no i dobrze - w końcu zdecydowana postawa - byle tak wytrzymali to i ZUS
        > zacznie normalnieć

Nie chciałbym, abyś Ty znormalniał tak jak naprawdę ktoś chory borykający się ze swoim stanem zdrowia praktycznie od szkoły podstawowej. Inaczej byś piszczał, gdybyś zaczął chorować. ZUS normalnym? A jakim był gdy wyciągał łapy po składki emerytalno rentowe jak pracowałem?
        Mogłem przejść wówczas na rentę stałą i do dzisiaj miałbym spokój. Dzisiaj staję co dwa lata i zastanawiam się na kogo trafię na oszołoma, który stwierdzi, że mi nic nie dolega, czy na innego twierdzącego, że powinienem przejść na rentę socjalną. Kpina SOCJALNA skoro przez 21 lat pobierali składki ubezpieczeniowe a teraz wypinają się i każą płacić gminie?
    • mfmarylka Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... 06.03.10, 15:59

>Mamy najmniej rencistów od 20 lat,

I najwięcej samobójców od 20 lat...

>Dziś na rentę nie wystarczy chory kręgosłup, dwa zawały czy nawet brak ręki i
      nogi.

Choroba nowotworowa też nie jest podstawą do renty.
    • paulhandyman a czy śmierć jest wystarczającym powodem by dostać 06.03.10, 16:08
      a czy śmierć jest wystarczającym powodem by dostać rentę ?
      • ereta Re: a czy śmierć jest wystarczającym powodem by d 06.03.10, 21:33
        paulhandyman napisał:

> a czy śmierć jest wystarczającym powodem by dostać rentę ?
        NIEEEEEEEEE, BO NAWET PO ŚMIERCI RENTY NIE DOSTANIESZ!!!!
    • Gość: kst666 Czy ZUS płaci ZUS za swoich pracowników ? IP: *.chello.pl 06.03.10, 16:19
      I z czyich pieniędzy wypłacane są te ich płace, składki i emerytury ?
      • Gość: witwe Re: Czy ZUS płaci ZUS za swoich pracowników ? IP: *.chello.pl 06.03.10, 16:27
        ZUS złodziejska instytucja.Co dzieje się ze składkami osób
        zmarłych ,dlaczego nie jest tak jak w Niemczech ,że po współmałżonku
        otrzymuje się 70% emerytury oprócz własnej??
    • tornson Polska to faszystowski kraj, gdzie najsłabsze 06.03.10, 16:37
      jednostki skazuje się na powolną eksterminację. Hańba że w XXI wieku takie
      zdziczałe państwo funkcjonuje w Europie.
      • Gość: witwe Re: Polska to faszystowski kraj, gdzie najsłabsze IP: *.chello.pl 06.03.10, 18:23
        tornson napisał:

> jednostki skazuje się na powolną eksterminację. Hańba że w XXI
        wieku takie
        > zdziczałe państwo funkcjonuje w Europie.

Zgadzam się z tą wypowiedzią!!!
    • Gość: ZP ale zakłady pogrzebowe IP: *.punkt.pl 06.03.10, 16:39
      się cieszą.
    • pimpus18 No to rentki poszły się jeb...ć! 06.03.10, 17:03
      Jak się okazuje, wszyscy zdrowi. Wystarczy dobrze się im przjrzeć.

Teraz będą wszyscy gazety sprzedawać.

średnia rentka 1200 zetów to też duża przesada.
      Będą więcej pracować, nie będzie ich kusić do zbędnych wydatków.
    • Gość: bravo Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.10, 17:13
      Według argumentacji rzecznik ZUS ten kto jest chory na altzheimera
      jest równiez zdolny do pracy. Może naprzykład w cukierni posypywać
      pudrem pączki. Brawo ZUS.

Jak wchodzimy do ZUS-u to czujemy co? - obłęd czujemy...
      Jak wychodzimy z ZUS-u to czujemy co? - świeże powietrze...
    • Gość: ja Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... IP: *.uznam.net.pl 06.03.10, 17:16
      Ciekawe ile ZUS w Szczecinie wydał na detektywa Rutkowskiego, który rzekomo
      mial pomagac w ściąganiu składek, bo nie były to chyba drobne sumki ? Jesli od
      pana Olewnika Rutkowski wydębił za nic milion to od takiego ZUS-u chyba sporo
      więcej. Czy ktos wie ?
    • marszal78 Chory system rent. 06.03.10, 17:27
      Tworzenie systemu rent z powodu utraty zdrowia to kopalnia nadużyć. PiS i Nasz
      Prezydent w związku, że największą ich grupę wyborców stanowią właśnie ludzie
      na rencie albo emeryturze, nigdy nie zgodzi się na grzebanie w ustawie o
      rentach. W mediach swego czasu był przypadek sparaliżowanego po wypadku na
      motocyklu mężczyzny, który wystąpił o zgodę na eutanazje. Przekonano go jednak
      i zrezygnował z tej dramatycznej decyzji. Sparaliżowany otrzymał komputer na
      którym zamierza napisać książkę o motocyklach, mimo że jest sparaliżowany od
      szyi w dół. Może tą książkę wydać i prawdopodobnie uzyskać ze sprzedaży jej
      jakieś pieniądze.
      Także nie ma ludzi niezdolnych do pracy! - są tylko ludzie którzy nie są w
      stanie wykonywać danej pracy. Ja np. nie mogę pracować na wysokościach i
      innych pracach wymagających bardzo dobrego wzroku. Też mógłbym wyłożyć
      ekspertyzy, że mam poważne problemy ze wzrokiem i twierdzić że należy mi się
      renta z powodu niezdolności do pracy.
      System rent powinien być całkowicie zlikwidowany. Powinno się takich ludzi
      traktować jak innych bezrobotnych i jeżeli nie mogą znaleźć innej pracy dawać
      zasiłki socjalne (na żywność, czynsz i leki). Moim zdaniem drugim ważnym
      czynnikiem jest zapewnienie tym ludziom możliwości bezpłatnego
      przekwalifikowania do możliwości wykonywania innej pracy.

Precz z piramidami finansowymi - precz z ZUS i KRUS!
      Ja chcę sam odkładać na emeryturę! Nikt nie udowodni mi, że ja gorzej
      zarządzam swoimi pieniędzmi, niż oni cudzymi!
    • marszal78 Załóżmy stowarzyszenie... 06.03.10, 17:33
      ... walczące z przymusowym haraczem w postaci składek emerytalno-rentowych.
      Chcę mieć wolność decydowania co zrobię ze swoimi pieniędzmi! W Chinach
      państwo nie wypłaca emerytur i jakoś ludzie tam żyją.

Państwo jest dla mnie, a nie ja dla Państwa!

Wolność! Równość! Braterstwo!
      Wzniećmy rewolucję aby rozwalić te chore piramidy finansowe!
      • pimpus18 Re: Załóżmy stowarzyszenie... 06.03.10, 17:56
        Jeśli pieniądz oparty jest na długu, to po co się jeszcze głupio zastanawiać co zrobić, żeby czerpać korzyści ze swojej pracy.

Chiny nie są wcale takim przykładem do naśladowania, bo ich gospodarka w znacznej mierze oparta jest na eksporcie. A to powoduje z kolei kłopoty i zadłużenie u innych.

Poza tym ci, którzy tam tyrają w fabrykach wcale takiego radosnego i dostatniego życia nie mają.

• shroeder1970 A ZUS dalej ma 60 mld PLN manka... 06.03.10, 17:52
      Co z tego, że jest najmniej rencistów od 20 lat skoro ZUSowi dalej brakuje 60 MLD złotych na bieżące wypłaty?
      Oznacza to, że ZUS powinien zostać zlikwidowany, ponieważ rzeczywistośc pokazuje, że ten system NIE MA SZANS przetrwać.
      Pomijam, że ZUS jest nawiększym hamulcem gospodarczym.

Uważam, że obowiązek płacenia składek na ZUS jest niezgodny z Konstytucją RP. Wpłaconme do ZUS pieniądze sa bowiem po prostu tracone.
      Każda spółka za takie straty została by wzięta pod nóż prokuratury, a ZUS traktowany jest jak święta krowa.
      Polacy będą biedni dopóki ZUS dalej będzie nas okradał i marnował pieniądze.
      A dlaczego uważam że ZUS jest niezgodny z Konstytucją?
      Tu: www.antyzus.wordpress.com są argumenty prawne.
      • aelithe Re: A ZUS dalej ma 60 mld PLN manka... 07.03.10, 11:23
        zus możesz zlikwidować nie jest niezbędny
        nie zlikwiduje to jednak składek ponieważ płacisz je na fus
        zus jest instytucją obsługującą ten fundusz celowy ; a nie instytucją, która wypłaca świadczenia
        obecnie koszt funkcjonowania zus to 2,8% składki
        jakakolwiek komercyjna instytucja finansowa pobrałaby 5% za samą obsługę funduszy nie mówią o kosztach archiwizacji danych; orzecznictwa medycznego etc.
        • shroeder1970 Re: A ZUS dalej ma 60 mld PLN manka... 07.03.10, 20:22
          Tak, tak, wiem, oczywiście masz rację, posługuję się tu pewnym skrótem myślowym.
          W drugiej części komentarza przecież doprecyzowałem, że obowiązkowe ubezpieczenia społeczne uważam za niekonstytucyjne. W linku, który załączyłem, dokładnie wyjaśniam, dlaczego niekonstytucyjne są one w połaczeniu z ZUS-em, ponieważ ustawa wiąże FUS z ZUS-em bez możliwości ich rozerwania czy rezygnacji z FUS.

Piszesz: "Jakakolwiek komercyjna instytucja finansowa pobrałaby 5% za samą obsługę funduszy"

ale: Jakakolwiek komercyjna instytucja finansowa pozwoiliłaby mi zarobić kasę, inwestując w inne fundusze, obligacje itp.
          ZUS/FUS zabiera mi pieniądze nominalnie, natomiast komercyjna instytucja pobierałaby procent od zysku. I na taki komercyjny układ, gdzie każdy z nas zarobi, to ja się godzę.
          • aelithe Re: A ZUS dalej ma 60 mld PLN manka... 07.03.10, 23:39
            procent od zysku pobiera bank aer od kredytu 50% , aer od depozytu 3%
            3/50 - prowizja 94 procent zysku
            każdy fundusz zbiorowy pobiera procent od kapitału bez względu czy zarabia czy nie

każdy bank za obsługę powierzonych pieniędzy pobiera pieniądze jest od 5 do 10 procent

zobowiązania zaciągnięte przez państwo musisz spłacić bez względu na to czy będziesz w przyszłości chciał skorzystać z emerytury państwowej czy nie
            • shroeder1970 Re: A ZUS dalej ma 60 mld PLN manka... 09.03.10, 00:03
              Kwestia zysku banku przy lokatach emerytalnych byłaby przedmiotem działań konkurencyjnych dokładnie tak, jak to można zaobserwować u ubezpieczycieli, przy obowiązkowych ubezpieczeniach OC posiadaczy pojazdów.
              Poza tym w tej chwili oprocentowanie lokat wynosi ok 5-7 procent. Więc jeśli nawet od tego zysku bank pobierze wynagrodzenie, to ja i tak jestem do przodu. A biorąc pod uwagę, ile w tym samym czasie zżera mi ZUS, to do przodu byłbym po wielokroć.

Co do zobowiązań zaciągniętych przez państwo - nie zrozumiałeś artykułów na blogu: Państwo ma spłacać zobowiązania ale nie z kasy na moje ubezpieczenie emerytalne. Państwo w ogóle tych pieniędzy nie powinno ruszać, bo fundusz emerytalny to MOJE pieniądze na MOIM koncie w funduszu. Od regulowania/zaciągania zobowiązań przez Państwo, to Państwo ma podatki.
              Poczytaj jeszcze raz: www.antyzus.wordpress.com
    • Gość: lula Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.10, 18:13
      A dlaczego nie napiszecie ile osob po przegranej w I instancji wygralo z ZUS-em w II ??? Troche takich osob jest !
    • three-gun-max Brawo ZUS! 06.03.10, 18:43
      Jednak nie powinno się poprzestawać na odbieraniu rent oszustom. Powinni oni oddać to co wzięli co do grosza plus odsetki.
      • Gość: agrazyna Re: Brawo ZUS! IP: 82.212.179.* 07.03.10, 22:22
        STALE RENTY POWINNY BYC WERYFIKOWANE.SA OSOBY CO PO 12 LAT NIE BYLY
        U LEKARZA-BO NIE MAA ICH W POLSCE-PRACUJA JEZDZA DROGIMI
        SAMOCHODAMI.ZUS POWINIEN SPRAWDZAC KARTY LECZENIA ""W POLSCE""NIE ZA
        GRANICA,GDZIE moga dostac LEWE LECZENIE
    • Gość: gosc Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... IP: *.icpnet.pl 06.03.10, 18:51
      A co jest z komuchami którym zmniejszono emerytury i wrócili na renty.Podobno
      emeryt nie może wrócić na rentę.Czy w dalszym ciągu oni mają przywileje?
    • ryzyoszust Ryży Oszust wraz z dr.Mengele polskiej służby 06.03.10, 19:04
      zdrowia likwidują fizycznie emerytów i rencistów.Drastyczne obniżenie poziomu
      życia,katastrofalny stan służby zdrowia oraz polityka typu zapieprzaj do
      śmierci za michę zupy doprowadzi do eksterminacji narodu polskiego.Dla
      rządzących złodzieji i oszustów państwo jest dla kolesi.złodzieji i oszustów,a
      ludzie starzy,chorzy i biedni niech zdychają pod płotem.Od wojny,pożaru i
      rządów ryżego oszusta uchroń nas panie.
    • Gość: zz Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... IP: 213.134.187.* 06.03.10, 19:13
      do roboty je*ne nieroby! to ze ktos nie moze juz byc kierowca F1, to nie
      znaczy ze np gazet sprzedawac nie moze.
    • j.an Mamy najmniej rencistów od 20 lat, bo ZUS wyśru... 06.03.10, 19:58
      Najwięcej lewych rent jest na tak zwanych żółtych papierach,po co takiemu renta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka