Dodaj do ulubionych

Hyundai na Słowacji

• Gość: Zbyszek Czy ktoś myślał że koreańczycy to durnie? IP: *.telkab.pl 02.03.04, 11:41
      Czy ktoś myślał że koreańczycy to durnie? Zbyt duże ryzyko inwestycji w Polsce -
      państwie bezprawia, gdzie nie ma jednolitych przepisów a rządzi "interpretacja
      prawa", kliki na każdym szczeblu i wszechobecna korupcja. Upadek gospodarki
      spowodowany ustawami tworzonymi na potrzeby poszczególnych klik i rozkradanie
      majątku narodowego prowadzi bezpośrednio do upadku. Próbuje się wmawiać
      konieczność następnego zaciskania pasa. Wystarczyło by rozliczenie aferzystów i
      łapówkarzy, zawieszenie obecnego pseudo prawa na jakiś czas i wprowadzenie
      prawdziwego, jednoznacznego prawa.
      • Gość: dyro Re: Czy ktoś myślał że koreańczycy to durnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 11:44
        to o czym piszesz nie ma nic do rzeczy, bo Slowacja i Polska nie roznia sie tu
        zasadaniczo. A ze Koreanczycy nie durnie i ze wszystkich zaanagazowanych stron
        to oni wlasnie zrobili najlepszy interes - to prawda. ,
    • Gość: Feliks Re: Hyundai na Słowacji IP: *.ceti.pl / *.ceti.pl 02.03.04, 11:47
      Czemu tu się dziwić?
      W Polsce nawet Polacy nie widzą dla siebie przyszłości. Korupcja, biurokracja,
      centralne sterowanie rodem z prl-u, układy i układziki. W dodatku
      nieprzewidywalny rząd "specjalistów" kształconych w Leningradzie czy Moskwie i
      nieudaczników typu Marek Pol.
      Parędziesiąt kilometrów autostrad, wspaniałe zakłady typu HTS czy kopalnie
      węgla, ot, cała polska gospodarka.
      Mocarstwo, prawda?
      • Gość: dyro Re: Hyundai na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 11:53
        Czemu tu się dziwić?
        > W Polsce nawet Polacy nie widzą dla siebie przyszłości.

Jestem Polakiem i widze dla siebie w Polsce przyszlosc. Twoje zalozenie okazuje
        sie wiec falszywe.
    • Gość: alicja :)) To po co sie glosowalo na Kwacha i s-ke? IP: *.speed.planet.nl 02.03.04, 11:47
      Tym co sie teraz tak oburzja przypominam, ze nie jeden popieral Kwacha i jego
      hasla- mieszkania i praca dla mlodych. A Miller to i gruszki na wierzbie a
      teraz wala i co? Pewnie sie pojdzie teraz zaglosowac na Leppera szmaciarze?
      • Gość: dyro Re: :)) To po co sie glosowalo na Kwacha i s-ke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 11:56
        Droga Alicjo, ano jakos sobie damy rade, juz sobie, my szmaciarze jakie tysiac
        lat rade dajemy. Serdeczne dzieki Ci za Twe uprzejme i madre wskazowki z
        Holandii, madame.
        • Gość: alicja Re: :DYRO IP: *.speed.planet.nl 02.03.04, 12:48
          To ze obecnie mieszkam w Holandii to nie zmienia faktu, ze jestem Polka z
          polskim paszportem i poczuwam sie do obowiazku by nak KAZDE wybory wracac do
          kraju (jesli to mozliwe to na miejscu) by glosowac.
          Ale nie ze szkoda dla kraju,
          ktory wciaz mnie obchodzi bo mam tam bliskich i przyjaciol. To zaszczepili we
          mnie rodzice, ktorzy pomimo zycia w komunie NIGDY sie nie zhanbili i nie
          oddali glosow na SZMACIARZY. Przykro mi polemizowac z kims kto to poperal(
          popiera?) ten uklad. Prezydent pseudo mgr itp. Czyzby tesknota za czasami
          swietnosci w komunie sie w Tobie obudzila? Jesli tak to moze na Bialorus ?
          Pozdrawiam
          • Gość: ten samco przedtem Re: :Dzielna Polka Alicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 13:01
            A, skoro tak - to zwracam honor. Jesli na kazde wybory "wracasz" a
            nie "przyjezdzasz" po prostu, taki szmat drogi!!, to bardzo chwalebnie. No i
            podziwiam twa wiare w moc twej dedukcji co do mych preferencji politycznych. Na
            koniec, racz uswiadomic mnie, czemuz to az czemu nazywasz swych
            rodakow 'szmaciarzami'?? Albo nie, mnie nie uswiadamiaj, sama to sobie
            przemysl, Alicjo, cheri.
    • Gość: Amsterdam Re: Hyundai na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 11:48
      Jaki Pan taki kram! Jeśli Ci co rządzą nie są dobrymi menagerami to i firma
      (kraj)jest do niczego. Wybierajcie dalej na wyborach wciąż tych samych nieuków
      to bedziemy ciagle słyszeć że trzeba zciągać pasa... Tylko czemu im brzuchy
      rosną? Głosujecie znowu na SLD to bedzie dobrobyt jak w komunie, na PiS - to
      wszystkich zamkną, na PO - nikt z wami nie pogada jeśli nie bedzie minimum
      magistra, na Samoobrone - bedzie druga Kamobodża, PSL- co jest nasze to jest
      nasze a co Twoje to też nasze, na LPR - bedziemy na kolanach - zawsze nie tylko
      w kościele. Zobaczcie sami przecierz cały ten sejm senat to stado które jak
      trzeba bronic swojego (dotacje do parii) to tworzy całość a tak - moze sami sie
      pozabijają... Każdy to widzi nawet KOREAŃCZYCY.
    • Gość: rr Re: Hyundai na Słowacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 11:50
      czerwoni na Marsa
      • Gość: dyro Re: Hyundai na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 11:59
        milo wreszcie sie z kims zgodzic
    • Gość: KuFF Kolejny dramat - Hyundai na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:01
      Czy ktoś się w końcu zastanowi nad tym czy bedzie nas mijać wszystko jak
      popanie?! Za co ja płacę podatek drogowy? Aby dać kasę na PKP i górników? Te
      debile, banda niedouczonych kolesi nie potrafi wykorzystać geograficznego
      położenia Polski, które daje tyle możliwości. Poczejamy dłużej, a bogate
      koncerny bedą w Polsce zrzucać paczki z żywnością, a nie inwestować grube
      pieniądze.
      • Gość: dyro Re: Kolejny dramat - Hyundai na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:05
        Rozumiem twoja irytacje, ale naprawde mozesz sie odprezyc :-)
        www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_040302/ekonomia_a_11-2.F.jpg
    • Gość: Andrzej Re: Hyundai na Słowacji IP: 195.136.247.* 02.03.04, 12:12
      WIWAT ZILINA, WIWAT PAN SLOTA !
      Gratulacje dla miasta i Pana Prezydenta SLOTA, kto poznał miasto ten wie jak
      gigantycznie się rozwinęło w czasie wieloletniej kadencji tego Pana - skrajnie
      narodowa partia. Słynne były m.in. jego wypowiedzi np. o wysłaniu czołgów na
      Budapeszt!-efekt madziaryzacji Słowaków za CK.
      Cieszmy się, że powstaje wielka inwestycja u naszych granic (30 km)- w
      warunkach UE ja mam tam bliżej z Kielc niż pod Wrocław. A jakie drogi i
      slivovica!!!
      • Gość: w. Re: Hyundai na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:23
        oprocz tego pan Slota sprzedal inwestorom teren z pomnikiem Stura - ichniego
        bohatera narodowego... Teraz bidny Stur bedzie stal na srodku supermarketu
    • Gość: Mike Jeśli Lepper mówi, że pogoni IP: 217.153.25.* 02.03.04, 12:14
      wszystkich, znacjonalizuje gospodarkę a potem ma 20% poparcia to się chłopakom
      z Koreii nie dziwuję - też bym wybrał Słowację
    • Gość: Tomek Re: Hyundai na Słowacji IP: *.itma.pwr.wroc.pl 02.03.04, 12:16
      Wiedzialem Wiedzialem, Ze tak bedzie. To im trzebabylo tylki lizac a nie
      wyciagac lape po lapowke.
    • Gość: babajaga każdy ma takich Koreańczyków... IP: 62.233.163.* 02.03.04, 12:20
      każdy ma takich Koreańczyków... na jakich zasługuje. Do nich jeżdzą ci
      południa, do nas - ci z północy...
    • astrit Hyundai pokazał nam.... 02.03.04, 12:28
      ...środkowy palec. Nasze urzędasy nie widzą w tym niczego niezwykłego. Jak
      stwierdzili - " To były na prawdę drobne różnice". Nie oglądali Pulp Fiction,
      jak powiedział Vincent Vega - najważniejsze są drobne różnice... :-(
    • Gość: Romek Re: Hyundai na Słowacji IP: *.fnet.pl 02.03.04, 12:43
      HARCMISTRZ PRL'U TO CO NAJWYZEJ ZALATWI INWESTORA DO PRODUKCJI
      NAMIOTOW I TO TYLKO W JEZ. ROSYJSKIM, BO TO TAKI SPECJALISTA OD GOSPODARKI
      CO NIE PRACOWAŁ ANI MINUTY.
    • Gość: Kugel Przeczytajcie info z Naszego Dziennika!! IP: 62.181.161.* 02.03.04, 12:46
      Ku zdziwieniu wielu poznańskich przedsiębiorców, którzy uczestniczyli w
      spotkaniu z premierem, Hausner nie dostrzega, że podstawowym problemem dla
      inwestorów są: wysokie podatki, złe prawo, skorumpowani urzędnicy i nieudolna
      administracja państwowa.
      - Jestem zbulwersowany. Z czymś takim jeszcze się nie spotkałem. Ten człowiek
      po prostu nie dostrzega nic poza czubkiem własnego nosa. Jest gotów obwiniać
      wszystkich i wszystko, tylko nie siebie i swoich urzędników. Problem uciekania
      inwestorów zagranicznych z Polski i polskich, którzy zamiast w kraju wolą
      inwestować na Białorusi czy Ukrainie, to nie zła infrastruktura, bo ją można
      stworzyć, ale złe prawo, kiepscy urzędnicy nadużywający uprawnień i bardzo
      wysokie podatki - powiedział nam chwilę po wyjściu ze spotkania z wicepremierem
      Jerzym Hasusnerem jeden z poznańskich przedsiębiorców. Wicepremier, który w
      poniedziałek gościł w Poznaniu, podczas spotkania z wielkopolskimi
      przedsiębiorcami, jak zauważyli niektórzy, bardzo zachowawczo zapewniał, iż
      jeśli w Polsce nie powstanie fabryka samochodów Hyundai mająca dać zatrudnienie
      setkom osób, a Koreańczycy wybiorą Słowację, to winy za to nie będzie ponosił
      rząd i podlegli Hausnerowi urzędnicy, a... brak odpowiedniej infrastruktury.
      Zaskoczenia słowami wicepremiera nie kryło wielu poznańskich przedsiębiorców,
      na co dzień borykających się z problemami inwestycji. Biznesmeni mówili o
      szykanowaniu polskich inwestorów w rywalizacji z zachodnim kapitałem, o
      ustawianych przetargach, wreszcie o słynnej już sprawie zniszczenia firmy
      Romana Kluski - jako o dowodzie na podejrzaną wszechmoc urzędników.
      • Gość: ALICJA Re: TRYBUNAL STANU DLA SLD I KWACHA!!!!! IP: *.speed.planet.nl 02.03.04, 12:54
    • Gość: Hausnora Re: Pol i Piechota do Słowików bez wazeliny IP: *.fnet.pl 02.03.04, 12:53
      Piechota i Pol obowiązkowo do Poznańskich Słowików. I nie
      sprzedawać im wazeliny i mydła.
      • Gość: wolfgang Tishman IP: *.net.autocom.pl 02.03.04, 13:05
        a jeszcze dodajmy ze wycofal sie z polski i krakowa tishman ktory obiecywal
        inwestycje rzedu 800mln $
        po paru latach zmagan z urzednikami,PKP,PKS i w koncu panem Markiem Polem,ktory
        przyblokowal to na kilka miesiecy ot tak,z zachcianki.
        no i w koncu klapa,oddaja udzialy dla niemieckiego ECE.
        kasa bedzie zainwestowana(mniejsza) ale sam fakt sie liczy....
        taki gigant finansowy uciekl z polski
    • Gość: ks Rydzyk Nie będzie on pluł nam... i dzieci germanił! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.03.04, 13:31
    • Gość: Nienasz Re: Hyundai na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 14:09
      Nie kupię Kia!
      • Gość: db Nie chcesz samochdu, kup sobie kia. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.03.04, 14:12
        Tak się mówi.
    • desperato Re: Hyundai na Słowacji 02.03.04, 14:14
      PIECHOTO ty moja ;) dalej zatrudniaj w ekipie lecha żyrafę POL-ową, a będziesz
      ty miał coraz bardziej h...we drogi i bezdrogi.
      K...wa mam dośc tego kraju i tych nieudaczników w rządzie.
      Kiedy się to nieudacznictwo wreszcie skończy?. Czy nie ma na nich żadnej siły?
      W ch..rę z nimi wszystkimi, przecież ten piękny kraj stacza się przez NICH. Mam
      dość wszystkiego. Volle Nase!!! Out !!!
      • Gość: db Ty D nie kupuj kija. Kup sobie sznur. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.03.04, 14:22
    • Gość: ketiv pier...... ne zwiazki zawodowe IP: *.um.net / 81.210.74.* 02.03.04, 14:23
      jeszcze wiecej zwiazkow zwiazkowcow pietnastek dwudziesteksiodemek barborek
      zjazdow procesji i innych pierdół. nie dosc ze polowa roboli nawet zawodowek
      nie pokonczyla to jeszcze stawia zadania i dostaje odprawy. mlodzi wyksztalceni
      musza wyjezdzac na zachod zmywac w hinduskich knajpach albo robic lody w
      hiszpanii bo gdyby chcieli zarabiac w polsce to niestety nie dostana wsparcia
      na rozpoczecie biznesu ani pracy bo nie maja doswiadczenia. to jest qrwa chore
    • Gość: zaskoczony Re: Hyundai na Słowacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 14:25
      Jestem strasznie zaskoczony!! Przecież nasz kraj, w którym "chcemy uczyć się
      koreańskiego" i mamy ładną przyrodę, a taryfikator łapówek dla polityków jest
      powszewchnie znany i konkurencyjny w skali międzynarodowej..., ci skośnoocy
      myślą, że Słowacja leży bliżej Europy, a na mapie Wrocław jest bliżej np.
      Bautzen niż Nitra, czy jakiś tam Żylin...
      • Gość: Bohemian Rhapsody Re: Hyundai na Słowacji IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.04, 14:34
        Bautzen liegt in Ostdeutschland, also nicht im "Europa". Klar!!!!
    • Gość: Sonata good move of hundai management & investors.... IP: *.madsnh01.mi.comcast.net 02.03.04, 14:26
      well... you just saved a lots of trobule...
      • Gość: preczz kretynizmem Re: good move of hundai management & investor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 14:30
        oł, rili? Hał du ju noł, ju inglisz-spiking dżinius?
    • Gość: autostradowicz trzeba bylo wiecej dac rolnikom, gornikom .. IP: 195.157.48.* 02.03.04, 14:31
      ... stoczniowcom, hutnikom, pielegniarkom i innym nierobom, zamist inwestowac w
      autostrady, uniwerki, telekomunikacje itd i rownoczesnie spodziewac sie
      inwestycji bialoruskich przedsiebiorstw produkujacych sznurek do snopowiazalek,
      kosy, rowery pabieda i plugi... co za cyrk - 15 lat gadania i 600 km autostrad,
      z czego ani jednej pomiedzy wschodem i zachodem...
    • Gość: efendi Re: Hyundai na Słowacji IP: 212.244.246.* 02.03.04, 14:34
      Panie Pol a mieliśmy wybudować 2 km autostrad w tym roku.Nie ma aut nie trzeba
      budować dróg.
    • Gość: . Już mieliśmy jednego "inwestora" z Korei IP: 80.50.5.* 02.03.04, 14:37
      jak się to skończyło?
      W Polsce już znają Koreańczyków- na Słowacji jeszcze nie.
    • Gość: Villo Re: Hyundai na Słowacji IP: *.slovalco.sk / *.slovalco.sk 02.03.04, 14:38
      ZIlina je blizko do Polska. Musite zapracovat a bude dobre aj vam z tejto
      investicie.
      • Gość: sused Re: Hyundai na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 14:42
        Villo, a czy jest gdzies miejsce na Slowacji, z ktorego NIE JEST blisko do
        Polski? :-)
    • Gość: StanislawMackowiak Re: Hyundai na Słowacji IP: 195.94.213.* 02.03.04, 14:46
      i com ty na to myller, ty debilu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka