Dodaj do ulubionych

Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty

25.05.10, 18:37
Wspoltworzone???

Przeciez taka gre zrobi jeden programista w ciagu paru godzin..
Obserwuj wątek
    • ulanzalasem Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 25.05.10, 18:43
      Zgodnie z wyliczeniami analityków Rescue Time ludzie na całym świecie w
      czasie pracy spędzili nad grą prawie 5 mln godzin, czyli w sumie niemal 550
      lat. Szacowane straty dla światowej gospodarki mogły przekroczyć nawet 100 mln
      dolarów.

Ludzi po urodzeniu powinno się znaczyć jak bydło, oznaczać która partia do
      czego. A jak tylko ściągną odpowiedni wiek podłączyć do maszyny na 24/24 bo
      inaczej zaczną przynosić straty...
      • Gość: 123 Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 21:51
        Pacman to pikuś. Mam zbyt słabe nerwy na tę grę.
        Ale za cztery lata, w rocznicę Tertisa będzie się działo. Sam spędzę grając weń
        z pół dnia.
        • navaira Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 26.05.10, 08:37
          "Współtworzony w Polsce" i "współtworzony przez Polaka" to nie jest dokładnie to
          samo, drogi autorze (lub autorko).

Cześć Marcinie, jeśli przypadkiem czytasz, to pozdrawiam :)
      • erroid Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 25.05.10, 22:23
        dokładnie takie wrażenie odnosi się po tych super statystykach... ach strach iść
        do toalety bo jakie to straty... swoją drogą 550lat i 100 mln $ to grubo
        naciągane jest... wychodzi że jeden człowiek w ciągu 55 lat jest wart dla
        gospodarki 10 mln $... a teraz zastanówmy się ile sam dostaje w ciągu 55 lat? (:
        • Gość: tlc Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.bcm.tmc.edu 25.05.10, 22:35
          55 lat to 482 tys godzin. Jezeli przepracujesz tyle za stawke 21 USD za godzine to wypracujesez 10 mln USD. 21 USD/h to w Stanach dosc przecietne wynagrodzenie dla kogos kto siedzi caly dzien przed komputerem (i.e. pracuje umyslowo).
          • erroid Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 26.05.10, 04:37
            no w sumie racja, tylko teraz strach do toalety iść na dłużej niż statystyczne
            ... (tutaj czekam na wyliczenia amerykańskich naukowców) : )))
          • sunday Czyżby!? 26.05.10, 09:44
            > 55 lat to 482 tys godzin.

Czyżby? A zatem jeden rok to 482tys/55 czyli 8764 godzin, a jeden miesiąc pracy
            to 730 godziny. 24 godziny na dobę na okrągło, światek piątek.

No chyba że pomyliły Ci się godziny (7 x 24 w tygodniu) z godzinami pracy (8 x 5
            w tygodniu). W sumie taka pomyłka byłaby zgodna z duchem artykułu...
            • Gość: tlc Re: Czyżby!? IP: *.bcm.tmc.edu 26.05.10, 16:13
              To o to tutaj chodzi, zadna pomylka ;)
              • sunday Racja! :) /ntxt 27.05.10, 09:32
    • Gość: fofo Zapewne wyliczenia (100 mln $) IP: *.chello.pl 25.05.10, 19:07
      Zapewne wyliczenia (100 mln $) zrobił ten sam lewacki pajac, który zlicza
      straty muzyków mnożąc ściągnięcia płyt x cenę płyty twierdząc, że każdy ze
      ściągających poszedłby do sklepu po oryginał.
      • Gość: gosc Re: Zapewne wyliczenia (100 mln $) IP: *.ptr.magnet.ie 25.05.10, 19:24
        i co to ma wspólnego z lewicą?
        • patman Tyle ma wspólnego z lewicą... 25.05.10, 19:43
          że fofo jest prawiczkowcem, więc musi dać dzienny upust nienawiści. Co do pac-mana gógla - gra się zaskakująco przyjemnie.
        • Gość: Fofo Tyle to ma wspólnego z lewicą... IP: *.chello.pl 26.05.10, 07:19
          Tyle to ma wspólnego z lewicą (czyli np. z PiSem), że wkrótce wszędzie zostanie
          wprowadzony monitoring a państwo ustawowo określi ile można zajmować się
          rozrywką przy komputerze; osobna ustawa określi co kwalifikujemy do rozrywki a
          co nie. A głosuję na Olechowskiego i się odczepcie.
          • tornson Żałosny prowokator, olać trolla. 26.05.10, 09:44
      • tornson Re: Zapewne wyliczenia (100 mln $) 26.05.10, 09:43
        Gość portalu: fofo napisał(a):

> Zapewne wyliczenia (100 mln $) zrobił ten sam lewacki pajac, który zlicza
        > straty muzyków mnożąc ściągnięcia płyt x cenę płyty twierdząc, że każdy ze
        > ściągających poszedłby do sklepu po oryginał.
        Co w tym lewackiego???
        • Gość: Fofo Re: Zapewne wyliczenia (100 mln $) IP: *.chello.pl 26.05.10, 10:22
          Tak ci ojciec dyrektor namieszał w mózgownicy, że nie wiesz nawet o czym piszę.
    • Gość: popbart Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.10, 20:23
      Cóż za nieprzemyślane stwierdzenia analityków. Czy ktoś w ogóle wziął pod
      uwagę fakt, że nawet krótka przerwa w pracy na mini grę może przynieść większe
      zyski niż monotonna praca non stop? Przynajmniej redaktor mógł coś od siebie
      napisać. Z tego co pamiętam to właśnie firma Google zapewnia swoim pracownikom
      różne formy odreagowania w pracy, które można po części uznać za tak
      dynamiczny rozwój tej firmy.
      • Gość: ANia Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.icpnet.pl 25.05.10, 23:20
        Dokładnie. Może jak pracownicy się trochę rozerwali, to byli wydajniejsi?
    • dobredowcipy Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 25.05.10, 20:52
      Gdyby nie grali w pac-mana to siedzieliby np. na NK
      • Gość: Wolne Żarty Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 00:14
        > Gdyby nie grali w pac-mana to siedzieliby np. na NK

No to sam widzisz, że NK jest na tym stratna. Pewnie to też ujęli w podsumowaniu strat.

• jedrol73 Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 25.05.10, 21:24
      To skandal! Niewolnicy maja zapierd...c w pocie czola, a nie grac w pacmana!
    • Gość: max_heiliger statystyki pierdolniki IP: *.range86-149.btcentralplus.com 25.05.10, 22:52
      a statystycznie ja z moim kotem mamy po trzy nogi. Jaką stratę mogę przynieść firmie, skoro i tak się wyrabiam z pracą na godzinę przed czasem i siedzę i biję konia z nudów ? Jak te pedały to kurwa wyliczyli ?!?!
    • Gość: max_heiliger statystyki pierdolniki IP: *.range86-149.btcentralplus.com 25.05.10, 22:52
      a statystycznie ja z moim kotem mamy po trzy nogi. Jaką stratę mogę przynieść firmie, skoro i tak się wyrabiam z pracą na godzinę przed czasem i siedzę i biję konia z nudów ? Jak te pedały to kurwa wyliczyli ?!?!
    • 4v straszne...100mln dolarów dla światowej gospodarki 25.05.10, 22:59
      straszne, straszne. ile by dzieci głodujących można było wykarmić!!!!

tylko, kurcze, w przeliczeniu na PŚB (jest takie coś?) to to jest nic. jakiś
      milion dolarów dla Polski. więcej firmy tracą już nie mówię na
      pracownikach-palaczach (to jest dopiero plaga...) ale na pracownikach, co się
      odrywają od pracy by sobie nieusłyszanym pierdnąć.

• maczor Re: straszne...100mln dolarów dla światowej gospo 26.05.10, 08:43
        a propos pierdnąć - to może naukowcy obliczą jakie straty przynosi taki
        niezużyty piard, to w końcu energia cieplna i mechaniczna!

pierdźmy w wiatraczki!
    • Gość: [...] Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 00:00
      > Przeciez taka gre zrobi jeden programista w ciagu paru godzin..

Ale wtedy, gdy siedzi na rzyci i pracuje. A nie klika w jakieś durne loga wyszukiwarek.

• Gość: fhfch Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.ghnet.pl 26.05.10, 01:13
      watch?v=pIrvpn3k9A4
    • hankrearden --Ciekawsze to niż robota 26.05.10, 07:22
      Skoro skretyniali MBA-je każą nam siedzieć na idiotycznych zebranich,
      to nic dziwnego, że musimy coś robić w pracy, żeby nam mózg nie umarł.
      • ascocenda Goolge i Pac-Man bug 26.05.10, 07:49
        Ja nie gram. Natomiast tamtego dnia przez kilka godzin walczyłam z czymś, co
        wydawało mi się infekcją komputera - przeglądarka Firefox po otwarciu, mimo że
        była ustawiona na otwarcie pustej strony, wydawała z siebie dziwne nieprzyjemne
        dźwięki jakby pozytywki i wycia syren. Po przeskanowaniu komputera Nortonem i PC
        Cillin bez skutku, poszukałam na zagranicznych forach internetowych i okazało
        się, że to wtyczka do Firefoxa o nazwie Cool Iris Preview (pozawala podejrzeć
        strony www bez wchodzenia na nie) w jakiś diabelski sposób zintegrowała się z
        Pac-Manem na Google. Pomogłoby odinstalowanie wtyczki, ale nie chciałam jej
        tracić więc zainstalowałam blokadę Flasha (kolejna wtyczka..)
        Niedługo potem Cool Iris wypuścił poprawkę do wtyczki, nazywając to co się
        działo 'Pac-Man bug'.
        A ja się zastanawiam, jak głęboko Goolge ingeruje w naszą obecność online, jeśli
        samo otwarcie przeglądarki w jakiś sposób nas z Googlem łączy, bez naszej
        wiedzy. Nie za bardzo mi się to podoba.
        • Gość: teoria spiskowa Re: Goolge i Pac-Man bug IP: *.ec.europa.eu 26.05.10, 08:38
          > A ja się zastanawiam, jak głęboko Goolge ingeruje w naszą obecność
          online, jeśl
          > i
          > samo otwarcie przeglądarki w jakiś sposób nas z Googlem łączy, bez
          naszej
          > wiedzy. Nie za bardzo mi się to podoba.

To raczej firme cool iris trzeba zapytac, czemu ich wtyczka sie z
          googlem laczy nieproszona, a nie google'a.
    • Gość: Niput Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.pg.gda.pl 26.05.10, 08:46
      z tym ze polak współtworzący ten "ewent" Marcin Wichary nie mieszka w Polsce
      tylko w stanach wiec był współtworzony PRZEZ polaka a nie W Polsce
    • Gość: Kosma, Ty Dziwne założenie że wszyscy grali z pracy. IP: *.net-199.dhcp.soton.ac.uk 26.05.10, 11:48
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka