senseiek 25.05.10, 18:37 Wspoltworzone??? Przeciez taka gre zrobi jeden programista w ciagu paru godzin.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulanzalasem Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 25.05.10, 18:43 Zgodnie z wyliczeniami analityków Rescue Time ludzie na całym świecie w czasie pracy spędzili nad grą prawie 5 mln godzin, czyli w sumie niemal 550 lat. Szacowane straty dla światowej gospodarki mogły przekroczyć nawet 100 mln dolarów. Ludzi po urodzeniu powinno się znaczyć jak bydło, oznaczać która partia do czego. A jak tylko ściągną odpowiedni wiek podłączyć do maszyny na 24/24 bo inaczej zaczną przynosić straty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 21:51 Pacman to pikuś. Mam zbyt słabe nerwy na tę grę. Ale za cztery lata, w rocznicę Tertisa będzie się działo. Sam spędzę grając weń z pół dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 26.05.10, 08:37 "Współtworzony w Polsce" i "współtworzony przez Polaka" to nie jest dokładnie to samo, drogi autorze (lub autorko). Cześć Marcinie, jeśli przypadkiem czytasz, to pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 25.05.10, 22:23 dokładnie takie wrażenie odnosi się po tych super statystykach... ach strach iść do toalety bo jakie to straty... swoją drogą 550lat i 100 mln $ to grubo naciągane jest... wychodzi że jeden człowiek w ciągu 55 lat jest wart dla gospodarki 10 mln $... a teraz zastanówmy się ile sam dostaje w ciągu 55 lat? (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlc Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.bcm.tmc.edu 25.05.10, 22:35 55 lat to 482 tys godzin. Jezeli przepracujesz tyle za stawke 21 USD za godzine to wypracujesez 10 mln USD. 21 USD/h to w Stanach dosc przecietne wynagrodzenie dla kogos kto siedzi caly dzien przed komputerem (i.e. pracuje umyslowo). Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 26.05.10, 04:37 no w sumie racja, tylko teraz strach do toalety iść na dłużej niż statystyczne ... (tutaj czekam na wyliczenia amerykańskich naukowców) : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
sunday Czyżby!? 26.05.10, 09:44 > 55 lat to 482 tys godzin. Czyżby? A zatem jeden rok to 482tys/55 czyli 8764 godzin, a jeden miesiąc pracy to 730 godziny. 24 godziny na dobę na okrągło, światek piątek. No chyba że pomyliły Ci się godziny (7 x 24 w tygodniu) z godzinami pracy (8 x 5 w tygodniu). W sumie taka pomyłka byłaby zgodna z duchem artykułu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlc Re: Czyżby!? IP: *.bcm.tmc.edu 26.05.10, 16:13 To o to tutaj chodzi, zadna pomylka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fofo Zapewne wyliczenia (100 mln $) IP: *.chello.pl 25.05.10, 19:07 Zapewne wyliczenia (100 mln $) zrobił ten sam lewacki pajac, który zlicza straty muzyków mnożąc ściągnięcia płyt x cenę płyty twierdząc, że każdy ze ściągających poszedłby do sklepu po oryginał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zapewne wyliczenia (100 mln $) IP: *.ptr.magnet.ie 25.05.10, 19:24 i co to ma wspólnego z lewicą? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Tyle ma wspólnego z lewicą... 25.05.10, 19:43 że fofo jest prawiczkowcem, więc musi dać dzienny upust nienawiści. Co do pac-mana gógla - gra się zaskakująco przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fofo Tyle to ma wspólnego z lewicą... IP: *.chello.pl 26.05.10, 07:19 Tyle to ma wspólnego z lewicą (czyli np. z PiSem), że wkrótce wszędzie zostanie wprowadzony monitoring a państwo ustawowo określi ile można zajmować się rozrywką przy komputerze; osobna ustawa określi co kwalifikujemy do rozrywki a co nie. A głosuję na Olechowskiego i się odczepcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Zapewne wyliczenia (100 mln $) 26.05.10, 09:43 Gość portalu: fofo napisał(a): > Zapewne wyliczenia (100 mln $) zrobił ten sam lewacki pajac, który zlicza > straty muzyków mnożąc ściągnięcia płyt x cenę płyty twierdząc, że każdy ze > ściągających poszedłby do sklepu po oryginał. Co w tym lewackiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fofo Re: Zapewne wyliczenia (100 mln $) IP: *.chello.pl 26.05.10, 10:22 Tak ci ojciec dyrektor namieszał w mózgownicy, że nie wiesz nawet o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popbart Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.10, 20:23 Cóż za nieprzemyślane stwierdzenia analityków. Czy ktoś w ogóle wziął pod uwagę fakt, że nawet krótka przerwa w pracy na mini grę może przynieść większe zyski niż monotonna praca non stop? Przynajmniej redaktor mógł coś od siebie napisać. Z tego co pamiętam to właśnie firma Google zapewnia swoim pracownikom różne formy odreagowania w pracy, które można po części uznać za tak dynamiczny rozwój tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANia Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.icpnet.pl 25.05.10, 23:20 Dokładnie. Może jak pracownicy się trochę rozerwali, to byli wydajniejsi? Odpowiedz Link Zgłoś
dobredowcipy Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 25.05.10, 20:52 Gdyby nie grali w pac-mana to siedzieliby np. na NK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolne Żarty Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 00:14 > Gdyby nie grali w pac-mana to siedzieliby np. na NK No to sam widzisz, że NK jest na tym stratna. Pewnie to też ujęli w podsumowaniu strat. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrol73 Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty 25.05.10, 21:24 To skandal! Niewolnicy maja zapierd...c w pocie czola, a nie grac w pacmana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max_heiliger statystyki pierdolniki IP: *.range86-149.btcentralplus.com 25.05.10, 22:52 a statystycznie ja z moim kotem mamy po trzy nogi. Jaką stratę mogę przynieść firmie, skoro i tak się wyrabiam z pracą na godzinę przed czasem i siedzę i biję konia z nudów ? Jak te pedały to kurwa wyliczyli ?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max_heiliger statystyki pierdolniki IP: *.range86-149.btcentralplus.com 25.05.10, 22:52 a statystycznie ja z moim kotem mamy po trzy nogi. Jaką stratę mogę przynieść firmie, skoro i tak się wyrabiam z pracą na godzinę przed czasem i siedzę i biję konia z nudów ? Jak te pedały to kurwa wyliczyli ?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
4v straszne...100mln dolarów dla światowej gospodarki 25.05.10, 22:59 straszne, straszne. ile by dzieci głodujących można było wykarmić!!!! tylko, kurcze, w przeliczeniu na PŚB (jest takie coś?) to to jest nic. jakiś milion dolarów dla Polski. więcej firmy tracą już nie mówię na pracownikach-palaczach (to jest dopiero plaga...) ale na pracownikach, co się odrywają od pracy by sobie nieusłyszanym pierdnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
maczor Re: straszne...100mln dolarów dla światowej gospo 26.05.10, 08:43 a propos pierdnąć - to może naukowcy obliczą jakie straty przynosi taki niezużyty piard, to w końcu energia cieplna i mechaniczna! pierdźmy w wiatraczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] Re: Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 00:00 > Przeciez taka gre zrobi jeden programista w ciagu paru godzin.. Ale wtedy, gdy siedzi na rzyci i pracuje. A nie klika w jakieś durne loga wyszukiwarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhfch Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.ghnet.pl 26.05.10, 01:13 watch?v=pIrvpn3k9A4 Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden --Ciekawsze to niż robota 26.05.10, 07:22 Skoro skretyniali MBA-je każą nam siedzieć na idiotycznych zebranich, to nic dziwnego, że musimy coś robić w pracy, żeby nam mózg nie umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
ascocenda Goolge i Pac-Man bug 26.05.10, 07:49 Ja nie gram. Natomiast tamtego dnia przez kilka godzin walczyłam z czymś, co wydawało mi się infekcją komputera - przeglądarka Firefox po otwarciu, mimo że była ustawiona na otwarcie pustej strony, wydawała z siebie dziwne nieprzyjemne dźwięki jakby pozytywki i wycia syren. Po przeskanowaniu komputera Nortonem i PC Cillin bez skutku, poszukałam na zagranicznych forach internetowych i okazało się, że to wtyczka do Firefoxa o nazwie Cool Iris Preview (pozawala podejrzeć strony www bez wchodzenia na nie) w jakiś diabelski sposób zintegrowała się z Pac-Manem na Google. Pomogłoby odinstalowanie wtyczki, ale nie chciałam jej tracić więc zainstalowałam blokadę Flasha (kolejna wtyczka..) Niedługo potem Cool Iris wypuścił poprawkę do wtyczki, nazywając to co się działo 'Pac-Man bug'. A ja się zastanawiam, jak głęboko Goolge ingeruje w naszą obecność online, jeśli samo otwarcie przeglądarki w jakiś sposób nas z Googlem łączy, bez naszej wiedzy. Nie za bardzo mi się to podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teoria spiskowa Re: Goolge i Pac-Man bug IP: *.ec.europa.eu 26.05.10, 08:38 > A ja się zastanawiam, jak głęboko Goolge ingeruje w naszą obecność online, jeśl > i > samo otwarcie przeglądarki w jakiś sposób nas z Googlem łączy, bez naszej > wiedzy. Nie za bardzo mi się to podoba. To raczej firme cool iris trzeba zapytac, czemu ich wtyczka sie z googlem laczy nieproszona, a nie google'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niput Google'owy "Pac-Man" przyniósł poważne straty IP: *.pg.gda.pl 26.05.10, 08:46 z tym ze polak współtworzący ten "ewent" Marcin Wichary nie mieszka w Polsce tylko w stanach wiec był współtworzony PRZEZ polaka a nie W Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosma, Ty Dziwne założenie że wszyscy grali z pracy. IP: *.net-199.dhcp.soton.ac.uk 26.05.10, 11:48 Odpowiedz Link Zgłoś