IP: *.bb.netbynet.ru 13.10.10, 14:29
Powoli dojrzewam do czytnika e-booków. Przeanalizowałam dyskusję w sąsiednich wątkach, ofertę księgarń, i, chyba się przekonałam.
Chciałabym poczytać o Waszych wrażeniach z przejścia z papieru na e-papier, potrzebuję takiej migawki z inicjacji, napiszcie coś, proszę!
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Inicjacja 13.10.10, 15:31
      długo dojrzewałem i w końcu zdecydowałem się na kindla z Amazona
      moje wrażenia:
      -jest leciutki i cieniutki - znacznie wygodniejszy niż książka
      -ekran z e-ink - daje lepszą jakość czytania niż papier
      -6 cali wystarcza do literatury pięknej
      -zacząłem o wiele więcej czytać po angielsku - z powodu łatwości zakupów w Amazonie

Kapitalne urządzenie bez którego nie wyobrażam sobie funkcjonowania. Znacznie bardziej cieszy niż najlepszy nawet notebook, telefon itp...
      Zdecydowanie zwiększa dostęp do zasobów literackich..
      Przyznajcie się bez bicia kiedy ostatni raz czytaliście Tołstoja, Nietzchego czy Kafkę? Setki tytułów z najwyższej półki jest za darmo. A za 10$ kupujesz najnowsze bestsellery...
      Kocham książki papierowe, wydaje na nie majątek, mam kilkutysięczną bibliotekę, ale ebook readery to rewolucja.. Pozytywna - bo to nie zabija tradycyjnej książki. Naprawdę. Uzupełnia ją..
      W kazdym razie od tygodni nie zaglądam do telewizora, w kinie byłem tylko na Wall Street, i tylko czytam, czytam czytam....
      ciał
      jeep

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka