Dodaj do ulubionych

Carrefour chce sprzedać swój biznes w Azji za m...

IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.10, 22:29
A dlaczego francuziki u siebie nie mają swoich sklepów?kto mi odpowie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Iry Re: Carrefour chce sprzedać swój biznes w Azji za IP: *.centertel.pl 06.07.10, 00:03
      A jaki Francuz by chciał pracować w takim szambie? Musieli by więcej płacić i
      być kulturalniejsi, a tego nie potrafią. Efekt łatwy do przewidzenia - plajta.
      • Gość: smakosz Obserwuję w Polsce że coraz mniej osób korzysta z IP: *.ip.jarsat.pl 06.07.10, 11:08
        hipermarketów, może to zresztą złudne nieco - może te pustki w hiper sa wynikiem ich ogromnej ilości (hipów przybywa ludzi nie) w kazdym razie mam nadzieję że Polacy beda kupowac w lokalnych sklepach i na ryneczkach gdzie można dostać towar nieporównanie lepszej jakości (zwłaszcza mięso, wedliny, ryby, warzywa, owoce) a w zblizonej cenie. Kto chce żreć "szynkę" czy "baleron" za 9,99zł niech je. Ja jednak wolę obłozyć sobie nawet co druga kanapke ale prawdziwą szynka za 25-30zł (w hipermarketach tez są takie ale poza ceną to tylko udają prawdziwą szynkę)
    • Gość: zawod Carrefour chce sprzedać swój biznes w Azji za m... IP: *.chello.pl 06.07.10, 08:40
      szkoda, czesto i na dluzej podrozuje i ich sklepy to byla oaza
      Zachodu w wielu "egzotycznych" miejscach i szansa na bezpieczna
      zywnosc (tak! tak! moze w Europie kreci sie na nich nosem, ale poza
      Europa poziom higieny zywnosci wynosi ich na piedestal)
    • Gość: Paletta Carrefour chce sprzedać swój biznes w Azji za m... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 08:58
      U nas też się coś szykuje.... są już pewne symptomy podejmowanych działań.
      Ale musicie uważnie się przyglądać.
      • czlowiek.epoki Re: Carrefour chce sprzedać swój biznes w Azji za 06.07.10, 10:55
        ale co? z tego co slysze, to raczej unifikacja marki, jak to sie stalo we
        Wloszech - carrefour mial dwie mniejsze sieci sklepow, GS i di'perdi', teraz
        nazywaja sie carrefour"-iper", "-market" i "-express".
        swoja droga faktycznie bywaja w egzotycznych miejscach - ja widzialem w Kuwejcie
        i Arabii Saudyjskiej na przyklad. za to w Bahrajnie byl "znikniety" z Polski Geant.
    • Gość: jaxa "Zarobić"? IP: 62.89.77.* 06.07.10, 09:22
      Czy autor rozumie słowa, których używa? Carrefour chce dostać za swoje
      sklepy miliard, a nie zarobić miliard. Zarobek byłby równy obrotowi,
      gdyby te sklepy były warte zero - a chyba nie są, jedna hala to średnio
      40-100 mln USD (obiekt, działka, wyposażenie, towar).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka