Dodaj do ulubionych

Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl

• nadstulejnik_etatowy Re: Empik połączy swoją spółkę internetową z Merl 09.07.10, 12:48
      W głównym magazynie pod Warszawą, pracownicy nadzorujący pakowaczy
      oficjalnie określani byli jako "funkcyjni" (jak w Majdanku).
    • Gość: emd wu wu wu allegro pe el IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.10, 12:51
      Jest wszystko, jest taniej.. czego chcieć więcej.
    • Gość: Była fanka Merlina Empik - poszukujesz książki - u nas jej nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 13:17
      Ja wszystko rozumiem - prawa rynku, monopol itp. ale kto przy zdrowych
      zmysłach zarzyna złotą kurę i rezygnuje z jednej z najlepiej rozpoznawanych
      marek na rynku?
      Pomijam fakt, że Empik powinien przestać używać słowa księgarnia - a przyznać
      się, że jest supermarketem z książkami - owszem, kupi się w nim coś, co wydano
      pół roku temu - ze świecą szukać czegokolwiek sprzed 2, 3 lat. Nie mówiąc o
      grach czy muzyce
      PORAŻKA
      W tym momencie cały ciężar handlu książkami starszymi niż sprzed roku spada na
      Allegro i te quasi-księgarenki internetowe, gdzie za każdym razem gra się w
      ruską ruletkę czy i w jakim stanie książka do nas trafi (a dostępność to z
      pewnością nie słowo, która się z nimi wiąże).
      Nie mówię już o grach i muzyce - chyba że kogoś bawi zamawianie z Allegro
      używek w cenie oryginałów.
      Mam nadzieję, że jeśli do tego dojdzie Empik zbankrutuje jak najszybciej, a na
      jego miejsce powstanie coś, co rozumie słowo konkurencja.
      • czwarty.wymiar Re: Empik - poszukujesz książki - u nas jej nie m 09.07.10, 13:46
        Dokładnie, w Empiku jest coraz mniejszy wybór książek - wypierają je stosy pierdołowatych bibelotów.
      • Gość: bookfan Re: Empik - poszukujesz książki - u nas jej nie m IP: *.chello.pl 09.07.10, 20:58
        owszem, kupi się w nim coś, co wydano
        > pół roku temu - ze świecą szukać czegokolwiek sprzed 2, 3 lat.

Ja w ogóle dałem sobie spokój z księgarniami internetowymi - tymi, które
        prowadzą sprzedaż "nowych" książek. O wiele lepiej korzystać z allegro czy
        świstaka lub antykwariatów - często praktycznie nowe książki można dostać za
        połowę czy ćwierć ceny. Nie mówiąc o tym, że są po prostu dostępne, mimo, że
        wydane 5-10-15-50 lat temu. Dobre doświadczenia mam z
        antykwariatem MIT,
        e-antykwariatem,
        antykwariatem nepo i
        antykwariatem SŁÓWKO
    • Gość: ppp <a href="http://www.bookdepository.com/" target="_blank" rel="nofo IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.10, 13:45
      www.bookdepository.com/
      • Gość: ppp bookdepository IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.10, 13:47
        jak się ma dość empikowej chały w zakresie książek anglojęzycznych
        www.bookdepository.com/
        www.bookdepository.co.uk/
        przesyłka za darmo, sprawdzone ...
        • Gość: Była fanka Merlina Re: bookdepository - ale co z polskimi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 14:11
          Empik od dawna był kpiną, jeśli chodzi o zamawianie książek angielskojęzycznych
          - i tu już chyba nawet nie ma o czym dyskutować.
          Zresztą ani Empik ani Merlin nie specjalizowali się w książkach obcych - to
          liderzy wydawnictw polskich.

I w tym momencie to właśnie polskie tytuły ucierpią.

W Merlinie kupuję od samego początku - na książki przeznaczam kilkaset zł
          miesięcznie. Na myśl, że tę kwotę miałabym przeznaczyć na jakiekolwiek zakupy w
          Empiku - słabo mi.
          Pozostaje znów podczepiać się pod zamówienia znajomych księgarni i kupować po
          cenie hurtowej.

Ale łezka się kręci na myśl o Merlinie - nie tylko dobra księgarnia, z
          konkurencyjnymi zniżkami, ale także świetna baza książek - jedno z lepszych
          miejsc do poszukiwań "książek na temat" - Empik z radością nie wyświetla połowy
          tytułów w wynikach wyszukiwania, nawet przy zaznaczeniu, że poszukujemy towarów
          niedostępnych.
    • nowaczynska_76 Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl 09.07.10, 14:39
      Przywiązałam się do zakupów w Merlinie - tym bardziej, że tuż obok otworzyli
      punkt do odbioru książek:)
    • wsiowy_gupek Re: Empik połączy swoją spółkę internetową z Merl 09.07.10, 14:46
      Mógłbyś już się od nas (czytelników) odpier(d)olić z tą swoją kryptoreklamą? To
      już któryś twój post zachwalający tę samą firmę. NA razie udało ci się osiągnąć
      tyle, że ja tam gdzie sugerujesz na pewno nie będę kupował.Nie lubię kiedy
      traktuje się mnie jak idiotę.
    • smoke.on.the.water Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl 09.07.10, 14:52
      ale skąd to darcie szat, że merlina już nie będzie? relaks, nie wpadać w
      paranoję, nikt by sobie tak w stopę nie strzelał. merlin nie został kupiony
      przez empik, tylko przez fundusz, który m.in. posiada empik. to nie oznacza
      likwidacji sklepu, tylko zmiany i nie ma co krakać, że na gorsze.
    • jhbsk Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl 09.07.10, 18:49
      Będzie jak po połączeniu Cyfry i Wizji – gorzej i drożej.
    • Gość: warszawianka Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl IP: *.aster.pl 09.07.10, 19:24
      Jaka szkoda!
      W "Merlinie" od ładnych paru lat robię świąteczne zakupy. Mimo wszystko jest
      większy wybór niż gdzie indziej, realizacja zamówienia - znacznie szybsza, a
      ze względu na brak kosztów dostawy - jest także taniej. Nie mówiąc już o tym,
      że wybierając sortowanie po "cenie" można się nurzać w kilkudziesięciu stronach
      książki i muzyki po kilka-kilkanaście zł. I zawsze się znajdzie jakaś perełka.
      W internetowym "Empiku" 80 % szukanych pozycji nie ma albo są - ale
      niedostępne albo są - ale o wiele droższe!

A o "Empiku" realnym nawet nie ma już co mówić: książki i muzyka stanowią tam
      już tylko margines.Poza tym - jeśli odjąć wszystkie "bestsellery" i książki
      kucharsko-polityczne to zostają puste półki.

• oberhanka Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl 09.07.10, 20:33
      Zlikwidowali w Empiku barki kawowe i wszystko zepsuli. Nie ma juz
      tam "atmosfery" i chociaz obsluga b.mila (w Katowicach np.) to chyba
      juz tam nie pojde. Zreszta stracili chyba klientow, ktorzy lubili
      buszowac miedzy polkami a potem mogli odpoczac przy kawie. Szkoda....
    • kp6-66 Rozwiązaniem jest ograniczenie korzystania z Empik 16.10.10, 22:23
      Przyznam szczerze, że dość często korzystam z usług sieci Empik. Zdałem sobie sprawę, że nie wspieram w ten sposób starszych księgarni "z klimatem", ani małych wydawców, którzy nie mają szansy na przebicie się w Empiku. Rozwiązanie jest proste- korzystajmy z uslug małych księgarni! Jeżeli już musimy coś zamówić w sieci, to korzystajmy z tanich księgarni internetowych. Wokół Merlina kręci się Empik? Są też inne. Ostatnio złożyłem duże, kilkuset złotowe zamówienie w Księgarni Mentis i jestem całkiem zadowolony. Mogliby dodać darmową przesyłkę przy wysokich zamówieniach, ale ceny i tak są malutkie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka