nadstulejnik_etatowy Re: Empik połączy swoją spółkę internetową z Merl 09.07.10, 12:48 W głównym magazynie pod Warszawą, pracownicy nadzorujący pakowaczy oficjalnie określani byli jako "funkcyjni" (jak w Majdanku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emd wu wu wu allegro pe el IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.10, 12:51 Jest wszystko, jest taniej.. czego chcieć więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była fanka Merlina Empik - poszukujesz książki - u nas jej nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 13:17 Ja wszystko rozumiem - prawa rynku, monopol itp. ale kto przy zdrowych zmysłach zarzyna złotą kurę i rezygnuje z jednej z najlepiej rozpoznawanych marek na rynku? Pomijam fakt, że Empik powinien przestać używać słowa księgarnia - a przyznać się, że jest supermarketem z książkami - owszem, kupi się w nim coś, co wydano pół roku temu - ze świecą szukać czegokolwiek sprzed 2, 3 lat. Nie mówiąc o grach czy muzyce PORAŻKA W tym momencie cały ciężar handlu książkami starszymi niż sprzed roku spada na Allegro i te quasi-księgarenki internetowe, gdzie za każdym razem gra się w ruską ruletkę czy i w jakim stanie książka do nas trafi (a dostępność to z pewnością nie słowo, która się z nimi wiąże). Nie mówię już o grach i muzyce - chyba że kogoś bawi zamawianie z Allegro używek w cenie oryginałów. Mam nadzieję, że jeśli do tego dojdzie Empik zbankrutuje jak najszybciej, a na jego miejsce powstanie coś, co rozumie słowo konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Empik - poszukujesz książki - u nas jej nie m 09.07.10, 13:46 Dokładnie, w Empiku jest coraz mniejszy wybór książek - wypierają je stosy pierdołowatych bibelotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bookfan Re: Empik - poszukujesz książki - u nas jej nie m IP: *.chello.pl 09.07.10, 20:58 owszem, kupi się w nim coś, co wydano > pół roku temu - ze świecą szukać czegokolwiek sprzed 2, 3 lat. Ja w ogóle dałem sobie spokój z księgarniami internetowymi - tymi, które prowadzą sprzedaż "nowych" książek. O wiele lepiej korzystać z allegro czy świstaka lub antykwariatów - często praktycznie nowe książki można dostać za połowę czy ćwierć ceny. Nie mówiąc o tym, że są po prostu dostępne, mimo, że wydane 5-10-15-50 lat temu. Dobre doświadczenia mam z antykwariatem MIT, e-antykwariatem, antykwariatem nepo i antykwariatem SŁÓWKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp <a href="http://www.bookdepository.com/" target="_blank" rel="nofo IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.10, 13:45 www.bookdepository.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp bookdepository IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.10, 13:47 jak się ma dość empikowej chały w zakresie książek anglojęzycznych www.bookdepository.com/ www.bookdepository.co.uk/ przesyłka za darmo, sprawdzone ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była fanka Merlina Re: bookdepository - ale co z polskimi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 14:11 Empik od dawna był kpiną, jeśli chodzi o zamawianie książek angielskojęzycznych - i tu już chyba nawet nie ma o czym dyskutować. Zresztą ani Empik ani Merlin nie specjalizowali się w książkach obcych - to liderzy wydawnictw polskich. I w tym momencie to właśnie polskie tytuły ucierpią. W Merlinie kupuję od samego początku - na książki przeznaczam kilkaset zł miesięcznie. Na myśl, że tę kwotę miałabym przeznaczyć na jakiekolwiek zakupy w Empiku - słabo mi. Pozostaje znów podczepiać się pod zamówienia znajomych księgarni i kupować po cenie hurtowej. Ale łezka się kręci na myśl o Merlinie - nie tylko dobra księgarnia, z konkurencyjnymi zniżkami, ale także świetna baza książek - jedno z lepszych miejsc do poszukiwań "książek na temat" - Empik z radością nie wyświetla połowy tytułów w wynikach wyszukiwania, nawet przy zaznaczeniu, że poszukujemy towarów niedostępnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczynska_76 Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl 09.07.10, 14:39 Przywiązałam się do zakupów w Merlinie - tym bardziej, że tuż obok otworzyli punkt do odbioru książek:) Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowy_gupek Re: Empik połączy swoją spółkę internetową z Merl 09.07.10, 14:46 Mógłbyś już się od nas (czytelników) odpier(d)olić z tą swoją kryptoreklamą? To już któryś twój post zachwalający tę samą firmę. NA razie udało ci się osiągnąć tyle, że ja tam gdzie sugerujesz na pewno nie będę kupował.Nie lubię kiedy traktuje się mnie jak idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
smoke.on.the.water Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl 09.07.10, 14:52 ale skąd to darcie szat, że merlina już nie będzie? relaks, nie wpadać w paranoję, nikt by sobie tak w stopę nie strzelał. merlin nie został kupiony przez empik, tylko przez fundusz, który m.in. posiada empik. to nie oznacza likwidacji sklepu, tylko zmiany i nie ma co krakać, że na gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl 09.07.10, 18:49 Będzie jak po połączeniu Cyfry i Wizji – gorzej i drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl IP: *.aster.pl 09.07.10, 19:24 Jaka szkoda! W "Merlinie" od ładnych paru lat robię świąteczne zakupy. Mimo wszystko jest większy wybór niż gdzie indziej, realizacja zamówienia - znacznie szybsza, a ze względu na brak kosztów dostawy - jest także taniej. Nie mówiąc już o tym, że wybierając sortowanie po "cenie" można się nurzać w kilkudziesięciu stronach książki i muzyki po kilka-kilkanaście zł. I zawsze się znajdzie jakaś perełka. W internetowym "Empiku" 80 % szukanych pozycji nie ma albo są - ale niedostępne albo są - ale o wiele droższe! A o "Empiku" realnym nawet nie ma już co mówić: książki i muzyka stanowią tam już tylko margines.Poza tym - jeśli odjąć wszystkie "bestsellery" i książki kucharsko-polityczne to zostają puste półki. Odpowiedz Link Zgłoś
oberhanka Empik połączy swoją spółkę internetową z Merlin.pl 09.07.10, 20:33 Zlikwidowali w Empiku barki kawowe i wszystko zepsuli. Nie ma juz tam "atmosfery" i chociaz obsluga b.mila (w Katowicach np.) to chyba juz tam nie pojde. Zreszta stracili chyba klientow, ktorzy lubili buszowac miedzy polkami a potem mogli odpoczac przy kawie. Szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
kp6-66 Rozwiązaniem jest ograniczenie korzystania z Empik 16.10.10, 22:23 Przyznam szczerze, że dość często korzystam z usług sieci Empik. Zdałem sobie sprawę, że nie wspieram w ten sposób starszych księgarni "z klimatem", ani małych wydawców, którzy nie mają szansy na przebicie się w Empiku. Rozwiązanie jest proste- korzystajmy z uslug małych księgarni! Jeżeli już musimy coś zamówić w sieci, to korzystajmy z tanich księgarni internetowych. Wokół Merlina kręci się Empik? Są też inne. Ostatnio złożyłem duże, kilkuset złotowe zamówienie w Księgarni Mentis i jestem całkiem zadowolony. Mogliby dodać darmową przesyłkę przy wysokich zamówieniach, ale ceny i tak są malutkie! Odpowiedz Link Zgłoś