inaww Znów ma być jedyna słuszna opinia? 18.03.04, 19:03 A ja się zastanawiam dlaczego jak coś jest dobre to zaraz ktoś to chce "poprawić". Ja chcę mieć TVN z Polsatem którzy nam pokazują sytuację z jednej strony, a TVP - żeby mi pokazywała tę sama sytuację z drugiej strony. Wtedy mogę sobie wyrobić własne zdanie. A jak TVP będzie mówiła to samo co tamci, to będzie znowu, jak za PRL-u - jedna "jedynie słuszna" opinia. I tak, choć wszyscy tu krzyczycie, że "Wiadomości" są podobno "czerwone" to dziennikarze z "Wiadomości" (ze strachu, żeby ich czerwonymi nie nazywano!) często ostrzej przepytują swoich gości, niż TVN-owskie "Fakty". A red. Pieńkowskiej prowincjonalne panie z TVN, nie znające żadnego języka (poza polskim jako-tako) do pięt nie dorastają! Tak jak ona jest zawsze rzetelnie przygotowana na temat rozmowy z kimkolwiek i jak kulturalnie i rzeczowo ją prowadzi - tamte panie nie będą umiały nigdy! Kto tego nie widzi - wykazuje brak krytycyzmu i wyrażnie złą wolę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Znów ma być jedyna słuszna opinia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 21:20 Pińkowska trawiłam, Turskiego gbura jednak nie potrafię oglądać. Faktów nie oglądam bo nie ma Lisa, Panoramy też nie bo jest Turski. Pozostał mi tylko internet. Odpowiedz Link Zgłoś
poprostuon Durczokowi zaszkodziły kontakty z Porowskim 18.03.04, 21:19 NAjwidoczniej Durczokowi zaszkodziły kontakty z Krzysztofem Porowskim, swego czasu głosnym biznesmenem z Sosnowca, który siedzi za wielomilionowe przekrety. Durczok jako ówczesny Szef RAdia TOP przyjał m.in. samochód terenowy od Porowskiego, utrzymywał także zazyłe kontakty z byłym posłem Dyrdą bliskim współpracownikiem głosnej z afer firmy Italmarca. Swego czasu glosno było o tych "ciemnych stronach" z zycia gwiazdy. Teraz, najwidoczniej znalazł się ktoś zyczliwy kto nowemu zarzadowi TVP przypomniał o tych niechlubnych kartach z życiorysu Kamila. STugebna plotka niesie, ze "oponię Durczokowi" robi jeden z jego byłych radiowych kolegów, były szef Radia TOP i dziennikarz TV katowickiej "trójki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLO Re: Durczokowi zaszkodziły kontakty z Porowskim IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 18.03.04, 21:22 CZyzby Jerzy Zawartka utopił Durczoka. Prawdopodobnie tak. Jest blisko zwiazany z umierajacym PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Ja chcę Sławka Zielińskiego! IP: *.crowley.pl 18.03.04, 21:24 Jako wielbiciel młodych inglesjasów ((c) by z życia koalicji) z pewnością sprawdziłby się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panek Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:02 Tomek nie moze startowac gdyz kontrakt z TVN mu na to nie pozwalal. A z tego co mowil w TokFm bardziej go interesuje prowadzenie audycji publicystycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lx Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:57 A dlaczego nie pani Jolanta Peńkowska?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.acn.waw.pl 19.03.04, 09:35 To powinni sie takze zabrac za Andrzeja K. i Piotra G. (SLD) szefow w TVP3 w Warszawie. Co prawda K. od kilkunastu dni pije, a G. probuje "podlizac" sie swojemu bylemu szefowi, a obecnie v-ce prezesowi czyli Pacławskiemu. Choc tak niedawno pisal na niego donosy. A wracajac do spolki K. i G. to nimi powinna zajac sie Porkuratura - za prywatne produkcje na sprzecie TVP. Gdyby do Warszawskiego TVP3 wszedl NIK to znalazl by m.in. produkcje wykonywane przez prywatna firme i sprzedawane TVP za duzo zawyzona kwote, filmow, reportazy etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg czarny koń IP: *.b.dial.de.ignite.net 19.03.04, 14:06 Cynicznemu karierowiczowi Durczokowi i jego podwykonawcom - Pieńkowskiej, Jeneralskiemu, Warakomskiej, Milewiczowi, Holeckiej i innym, których teraz nie pomnę - życzę zniknięcia z ekranu w tempie ekspresowym. Że całe to towarzycho jest spowinowacone z Jakubowską i GTW, widać na pierwszy rzut oka. Nie mówiąc juz o tym, że wszyscy jak jeden mąż kompromitują zawód dziennikarza. W dyskusji na temat nowego szefa "Wiadomości" pojawiał się także Grzegorz Kozak, od niedawna korespondent TVP w Moskwie. Może odegrać rolę czarnego konia. Jako dziennikarz zrobił na mnie jak najlepsze wrażenie. Mimo że nic o nim nie wiem i widziałem go zaledwie kilka razy. Ale zdaje się, że to facet z kręgosłupem, z takich, co swoje wiedzą. Na miejscu Dworaka postawiłbym na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.compower.pl 19.03.04, 18:47 Mam tylko nadzieje ze ktokolwiek to bedzie wywali na zbity pysk stara ekipe sldowskich sliniaczkow (Pienkowska na pierwszy ogien). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.b.dial.de.ignite.net 19.03.04, 21:14 Gość portalu: krakus napisał(a): > Mam tylko nadzieje ze ktokolwiek to bedzie wywali na zbity pysk stara ekipe > sldowskich sliniaczkow (Pienkowska na pierwszy ogien). To jest warunek sine qua non. Jak te twarzyczki myślą nieskażone widzę, to nóż mi się otwiera w kieszeni. Od nich trzeba zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.ny325.east.verizon.net 21.03.04, 05:57 Dlaczego nikt nic nie mowi o prywatyzacji TVP ? Jak dlugo to moze byc panstwowe? Odpowiedz Link Zgłoś