Dodaj do ulubionych

Kto do "Wiadomości"

• inaww Znów ma być jedyna słuszna opinia? 18.03.04, 19:03
      A ja się zastanawiam dlaczego jak coś jest dobre to zaraz ktoś to
      chce "poprawić". Ja chcę mieć TVN z Polsatem którzy nam pokazują sytuację z
      jednej strony, a TVP - żeby mi pokazywała tę sama sytuację z drugiej strony.
      Wtedy mogę sobie wyrobić własne zdanie. A jak TVP będzie mówiła to samo co
      tamci, to będzie znowu, jak za PRL-u - jedna "jedynie słuszna" opinia. I tak,
      choć wszyscy tu krzyczycie, że "Wiadomości" są podobno "czerwone" to
      dziennikarze z "Wiadomości" (ze strachu, żeby ich czerwonymi nie nazywano!)
      często ostrzej przepytują swoich gości, niż TVN-owskie "Fakty". A red.
      Pieńkowskiej prowincjonalne panie z TVN, nie znające żadnego języka (poza
      polskim jako-tako) do pięt nie dorastają! Tak jak ona jest zawsze rzetelnie
      przygotowana na temat rozmowy z kimkolwiek i jak kulturalnie i rzeczowo ją
      prowadzi - tamte panie nie będą umiały nigdy! Kto tego nie widzi - wykazuje
      brak krytycyzmu i wyrażnie złą wolę!
      • Gość: m Re: Znów ma być jedyna słuszna opinia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 21:20
        Pińkowska trawiłam, Turskiego gbura jednak nie potrafię oglądać.
        Faktów nie oglądam bo nie ma Lisa, Panoramy też nie bo jest Turski. Pozostał mi
        tylko internet.
    • poprostuon Durczokowi zaszkodziły kontakty z Porowskim 18.03.04, 21:19
      NAjwidoczniej Durczokowi zaszkodziły kontakty z Krzysztofem Porowskim, swego
      czasu głosnym biznesmenem z Sosnowca, który siedzi za wielomilionowe przekrety.
      Durczok jako ówczesny Szef RAdia TOP przyjał m.in. samochód terenowy od
      Porowskiego, utrzymywał także zazyłe kontakty z byłym posłem Dyrdą bliskim
      współpracownikiem głosnej z afer firmy Italmarca. Swego czasu glosno było o
      tych "ciemnych stronach" z zycia gwiazdy. Teraz, najwidoczniej znalazł się ktoś
      zyczliwy kto nowemu zarzadowi TVP przypomniał o tych niechlubnych kartach z
      życiorysu Kamila. STugebna plotka niesie, ze "oponię Durczokowi" robi jeden z
      jego byłych radiowych kolegów, były szef Radia TOP i dziennikarz TV
      katowickiej "trójki".
      • Gość: LOLO Re: Durczokowi zaszkodziły kontakty z Porowskim IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 18.03.04, 21:22
        CZyzby Jerzy Zawartka utopił Durczoka. Prawdopodobnie tak. Jest blisko zwiazany
        z umierajacym PSL.
    • Gość: karolina Ja chcę Sławka Zielińskiego! IP: *.crowley.pl 18.03.04, 21:24
      Jako wielbiciel młodych inglesjasów ((c) by z życia koalicji)
      z pewnością sprawdziłby się :-)
    • Gość: panek Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:02
      Tomek nie moze startowac gdyz kontrakt z TVN mu na to nie pozwalal. A z tego co mowil w TokFm bardziej go interesuje prowadzenie audycji publicystycznej
    • Gość: lx Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:57
      A dlaczego nie pani Jolanta Peńkowska?!
    • Gość: Baba Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.acn.waw.pl 19.03.04, 09:35
      To powinni sie takze zabrac za Andrzeja K. i Piotra G. (SLD) szefow w TVP3 w
      Warszawie.
      Co prawda K. od kilkunastu dni pije, a G. probuje "podlizac" sie swojemu bylemu
      szefowi, a obecnie v-ce prezesowi czyli Pacławskiemu. Choc tak niedawno pisal
      na niego donosy. A wracajac do spolki K. i G. to nimi powinna zajac sie
      Porkuratura - za prywatne produkcje na sprzecie TVP. Gdyby do Warszawskiego
      TVP3 wszedl NIK to znalazl by m.in. produkcje wykonywane przez prywatna firme i
      sprzedawane TVP za duzo zawyzona kwote, filmow, reportazy etc.
      • Gość: wartburg czarny koń IP: *.b.dial.de.ignite.net 19.03.04, 14:06

Cynicznemu karierowiczowi Durczokowi i jego podwykonawcom - Pieńkowskiej,
        Jeneralskiemu, Warakomskiej, Milewiczowi, Holeckiej i innym, których teraz nie
        pomnę - życzę zniknięcia z ekranu w tempie ekspresowym. Że całe to towarzycho
        jest spowinowacone z Jakubowską i GTW, widać na pierwszy rzut oka. Nie mówiąc
        juz o tym, że wszyscy jak jeden mąż kompromitują zawód dziennikarza.

W dyskusji na temat nowego szefa "Wiadomości" pojawiał się także Grzegorz
        Kozak, od niedawna korespondent TVP w Moskwie. Może odegrać rolę czarnego
        konia. Jako dziennikarz zrobił na mnie jak najlepsze wrażenie. Mimo że nic o
        nim nie wiem i widziałem go zaledwie kilka razy. Ale zdaje się, że to facet z
        kręgosłupem, z takich, co swoje wiedzą.

Na miejscu Dworaka postawiłbym na niego.
    • Gość: krakus Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.compower.pl 19.03.04, 18:47
      Mam tylko nadzieje ze ktokolwiek to bedzie wywali na zbity pysk stara ekipe
      sldowskich sliniaczkow (Pienkowska na pierwszy ogien).
      • Gość: wartburg Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.b.dial.de.ignite.net 19.03.04, 21:14
        Gość portalu: krakus napisał(a):

> Mam tylko nadzieje ze ktokolwiek to bedzie wywali na zbity pysk stara ekipe
        > sldowskich sliniaczkow (Pienkowska na pierwszy ogien).

To jest warunek sine qua non. Jak te twarzyczki myślą nieskażone widzę, to nóż
        mi się otwiera w kieszeni. Od nich trzeba zacząć.
        • Gość: MACIEJ Re: Kto do "Wiadomości" IP: *.ny325.east.verizon.net 21.03.04, 05:57
          Dlaczego nikt nic nie mowi o prywatyzacji TVP ?
          Jak dlugo to moze byc panstwowe?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka