Gość: Jonek Pamiętacie filmy Barei? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:43 Teraz gdy oglądam filmy Barei "Miś", "Rozmowy kontrolowane", "Zmiennicy", "Alternatywy 4" to już nie uważam aby były one wyssane z palca, wydumane. Takie rzeczy się zdarzają i to o dziwo teraz a nie w czasach komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Winny jest projektant! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:50 Nie chciało mu się pojechać na miejsce i sprawdzić. GDDKiA jest tylko o rozdawania kasy więc odszkodowanie powinno udać się im uzyskać bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Winny jest projektant! 11.08.10, 10:06 Kurwa, wolelibyście, żeby całą budowę wstrzymać do czasu przeniesienia słupa? A tak, kiedy problem słupa zostanie rozwiązany (a z artykułu wyraźnie wynika, że rozwiązanie jest i słup niedługo zniknie) droga będzie już prawie gotowa i niedługo później będzie mogła być oddana do użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Winny jest projektant! 11.08.10, 10:47 Mnie też się wydaje, że dziennikarze szukają sensacji tam, gdzie jej nie ma. Projekt przeniesienia słupa musi istnieć i musi być skorelowany z projektem głównym budowy drogi. ---------- Zwycięzca bierze wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Winny jest projektant! 11.08.10, 10:09 Projektant to raczej nie, bo projekt jest zawsze później zatwierdzany w urzędzie. Nawet, jeśli projektant nie był w terenie (teraz idą na łatwiznę i posiłkują się zdjęciami z googla i geomapy), to dysponuje ZUDem i mapami. Zatem nawet jeśli do urzędu trafił bubel, to urząd powinien to wyłapać i nie dawać pozwolenia. Moim zdaniem w ogóle bez projektu robili, zerkając tylko od czasu do czasu na horyzont. ---------- Zwycięzca bierze wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Winny jest projektant! IP: *.as.kn.pl 11.08.10, 12:50 Kawałek na południe na odcinku S5 Poznań - Wrocław ten sam oddział GDDKiA nie zauważył czynnej linii kolejowej. Ach ten pośpiech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 11.08.10, 10:01 To nie jest słup. Ja widzę, że to jest krzyż i ma tam stać bo PiS tak chce żeby w całej Polsce stały krzyże i stoją co widać na załączonym zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... 11.08.10, 10:02 Nie chce się wierzyć. Przecież drogi - jak wszystkie większe inwestycje - buduje się na podstawie projektu budowlanego, którego integralną częścią jest opinia ZUDP wraz z załącznikiem mapowym oraz prawomocnego pozwolenia na budowę. Jakiś organ architektoniczno-budowlany przecież to pozwolenie wydał. A zarządca terenu, który wydaje wcześniej decyzję lokalizacyjną, też powinien wiedzieć, co na jego własnej działce się znajduje. Wniosek z tego, że kierownik budowy do projektu w ogóle nie zajrzał, a słup musiał tam być, jeśli budowany był legalnie. Ponadto wszystkie naniesienia się inwentaryzuje. ---------- Zwycięzca bierze wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: 192.100.112.* 11.08.10, 10:04 Co to za dziennikarski bubel? Czy autor tego artukułu chciałby nam powiedzieć, że GDDKiA nie powinna rozpoczynać budowy bez wcześniejszego przebudowania wszystkich kolizji? Uciąglenia drogi pod budowanymi wiaduktami, też są wykonywane dopiero po ich wybudowaniu. Można ten słup potraktować w ten sam sposób. Przesuną słup, wykonają uciąglenie drogi. Idąc tym tropem, cała inwestycja byłaby nadal tylko na papierze. Pusty śmiech... byłem gdzieś, z kimś rozmawiałem, ale nie do końca wiem o co chodzi. Więcej rzetelności w temacie. A może tak Szanowny Pan Dziennikarz dokładnie zainteresowałby się tematem i opisał rzetelnie wszystkie inwestycje drogowe w Poznaniu i w jego okolicach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyz GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: 213.135.35.* 11.08.10, 10:04 Kiedyś kończono na hasło 22 lipca, albo 1 maja, teraz na Euro 2012... Komuś mogłoby się wydawać, że 20 lat wolnych wyborów coś zmieni, że polska przestanie być polską, a polak polakiem... Ale, jak widać, możemy dumnie obwieścić, że jeszcze polska nie zginęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYGDAKA GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: *.wignet.pl 11.08.10, 10:05 MĄDROŚĆ URZĘDNIKÓW Z GDDKiA W LICZBIE 16 ODDZIAŁÓW JEST POWSZECHNIE ZNANA,A TO DROGA BUDOWANA Z DWÓCH KOŃCÓW MINEŁA SIĘ O 100 M, A TO ZAPOMNIELI O BUODIWE MOSTU BO NAGLE POJAWIŁA SIĘ RZEKA A NIE BYŁO JEJ W PLANIE, A TERAZ KWIATEK Z MASZTEM WYSOKIEGO NAPIĘCIA,CHA,CHA,...PYTANIE TYLKO CZEMU LUDZIE W TEJ MAFIJNEJ INSTYTUCJI PONOĆ OD BUDOWY DRÓG, NIE PONOSZĄ KONSEKWENCJI DYSCYPLINARNYCH ZA TAKIE KOMPROMITUJĄCE BŁĘDY!!!TEN WICEK I DYREK ODDZIAŁU W POZNANIU POWNNI WYLECIEĆ Z DNIA NA DZIEŃ Z ROBOTY!! Odpowiedz Link Zgłoś
grba GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... 11.08.10, 10:08 Życie lubi niespodzianki i nie ma co naigrawać się mądrale. Kiedyś miałem taki kłopot, że mam cycuś malinka projekt, a onże ni cholery nie pasował do tego co mamy w realu. Udaję się do faceta wyznaczonego przez inwestora do likwidacji takich baboli, z którym mam uzgodnić jak to załatwimy... Ile razy zaczynałem rozwijać papier, wtedy to był papier, tyle razy wymawiał się zawodnik nieciepiącymi zwłoki sprawami i dawał dyla. Po trzeciej próbie wracam do biura i opisałem kolegom dziwne zachowanie rzeczonego, a oni "a ten... co kupił dyplom na targu, przecież on boi się widoku rysunku". Mój syn, kiedy miał 3 lata, na pytanie "kim jest wujek Kaziu?" z szacunkiem odpowiadał "jest fachowcą". Czcij narodzie fachowców! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Dopóki... 11.08.10, 10:09 Dopóki droga jest nieprzekazana do użytkowania to nie ma powodu do krytykowania. Tak się zawsze może zdarzyć przy podziale na etapy i jakiś etap po prostu nie wypalił w terminie. No przecież trzeba było coś robić, a nie przerywać budowę drogi np na rok czasu aż ktoś przesunie słup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieł w oku Re: Dopóki... IP: *.tvk.torun.pl 14.08.10, 00:16 Czy w przypadku kiedy droga szybkiego ruchu przebiegała by przez salę sejmową to też nie było by powodu do krytykowania ? aż do momentu kiedy droga nie zostanie oddana do użytkowania? Gratuluję powszechnie rozplenionej poprawności. I znowu doczekamy się nic nie znaczącej podwyżki akcyzy na paliwo bo majstry mają fanatazję a naród ma zdecydowanie za dużo pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.bujnarowski GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... 11.08.10, 10:11 Trochę się nad tym zastanawiałem i może chodzi o to a żeby jechać z prądem, albo pod prąd :) W każdym razie Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
nadiakrol GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... 11.08.10, 10:13 Czytanie wiadomosci z Polski to ostatnio najlepsza forma forma rozrywki dla mnie. Ha, ha.. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... 11.08.10, 10:16 Tu pod tym... słupem, tu pod tym znakiem polska będzie polską, a polak polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 10:16 nie rozumiem takiego problemu, czy to tak ciężko przesunąć słup ? tyle jest z tym zamieszania ? paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: 213.25.102.* 11.08.10, 10:20 taki zapier..l że niema czasu słupa zlikwidować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol gazeta.pl schodzi na psy IP: 91.208.150.* 11.08.10, 10:27 Trudno, zeby nie budowali, tylko czekali az slup przestawia w inne miejsce i dopiero wtedy zaczeli budowac. Przynajmniej nie traca czasu. A po drugie GDDkia nie jest wlascicielem linii i slupa, wiec nie ma prawa samowolnego usuniecia slupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: gazeta.pl schodzi na psy IP: *.ibd.gtsenergis.pl 11.08.10, 11:11 problem jest taki ze jak juz jest droga to mozna powiedziec przestawimy slup ale za milion zl, albo sobie przesuncie droge :) wczesniej mozna sie bylo targowac teras jest mus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANKES GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.10, 10:29 Moim zdaniem to nic wiecej jak tylko brak kompetencji,wyobrażni.Można to nadzwyczajnie debilizmem w najwiekszym wydaniu.Niech ten kto ten projekt tejże drogi w tym miejscu pokryje teraz koszty zmian.Ps.CZYSTA GŁ....... TAK WŁAŚNIE TRWONIONE SĄ NASZE PIENIADZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANKES GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.10, 10:33 Moim zdaniem to nic wiecej jak tylko brak kompetencji,wyobrażni.Można to nadzwyczajnie nazwać debilizmem w najwiekszym wydaniu.Niech ten kto ten projekt tejże drogi w tym miejscu zpaprał pokryje teraz koszty zmian.Ps.CZYSTA GŁ....... TAK WŁAŚNIE TRWONIONE SĄ NASZE PIENIADZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dowcipny GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 10:40 rozwiązaniem może być rondo w tym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.cekin Re: GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem ener 11.08.10, 11:18 YESSS! Rondo im. Szymona Słupnika! I kler, i ateiści powinni być usatysfakcjonowani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: 213.17.131.* 11.08.10, 11:16 Proponuję aby zastosować szykanę. GDDKiA wyrobi się wtedy w terminie a i zredukuje to w jakimś stopniu zapeędy rajdowe niektórych kierowców. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: *.132.rev.vline.pl 11.08.10, 11:19 ale jajcarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333D CO TAM SŁUP jak tylko słup to go łup... IP: *.146.242.195.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.08.10, 11:20 Cyrk z powodu słupa ? wielki mi problem. Problemy to się dopiero zaczną jak bedą ruszać z budowami dróg które nie zostały uzgodnione w 1999r (zobacz www.andrzej-bak.net >>> autostrady) a są wymysłem skorumpowanych przez firmy budowlane urzędników lub nawiedzonych matołów ale z dość dużą siłą przbicia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Panie, my tu tak zap...my, IP: 212.114.200.* 11.08.10, 11:21 że nie ma nawet czasu załadować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-0 GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.10, 11:24 miasta nie buduja ulic wiec sa wiochami powyzej 50tys ludzi, czemu na autostradzie ma byc inaczej? kto powiedział ze maja byc mosty i nie byc słupów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Poznaniacy to ludzie praktyczni !!!! IP: *.189.220.2.skyware.pl 11.08.10, 11:37 Gdyby tak wszędzie budowano jak w wielkopolskim to Polska dawno by miała autostrady , tam żaden tzw.ekolog nie ma miejsca do popisu i protestowania. Chwała poznaniakom. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni GDDKiA wybudowała drogę z czynnym słupem energe... 11.08.10, 11:41 A to pech! Złośliwy słup widząc, gdzie ma przebiegać droga, w nocy, po cichutku stanął na miejscu planowanej inwestycji. Tuskowi zawsze wiatr w oczy i pod górkę. Słup pewnie jest z PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś