Dodaj do ulubionych

Polkomtel chce przejmować swoich konkurentów. N...

IP: 212.160.172.* 11.08.10, 14:11
Z tego co pamiętam wg najnowszych rankingów to Plus nie jest największym
operatorem w Polsce. Najwięcej klientów ma Orange.
Obserwuj wątek
    • Gość: Titus Fox Polkomtel chce przejmować swoich konkurentów. N... IP: 78.133.245.* 11.08.10, 14:12
      Nie po to uciekałem do Play, by mnie ponownie dopadł ten cholerny
      triumwirat. Łapy precz od Play, albo postawię krzyż ;)
      • Gość: heretic Re: Łapy precz od Play, albo postawię krzyż IP: *.icpnet.pl 12.08.10, 12:59
        ;-))
    • qin . Odważysz się poznać prawdę ?? 11.08.10, 14:12
      www.youtube.com/watch?v=xDqyOXQ2nxw
      • Gość: bloodline A ja mam nadzieję, że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 14:40
        UKE nie zgodzi się na to, aby ktokolwiek z wielkiej trójki przeją Play. Dzięki
        temu operatorowi zostały znacząco obniżone ceny za połączenia jak i są trochę
        lepsze oferty niż kiedyś. Jeżeli przejmie Play inny operator to pierwsze co
        zrobi to podniesie ceny rozmów, zmniejszy liczbę minut w abonamencie itp. a Plus
        to w szczególności. W końcu rządzi nim nie kto inny jak nie jaki Jarosław Bauc
        (największe osiągnięcie tego człowieka to tzw. Dziura Bauca i pewnie kreatywna
        księgowość jako ministra finansów w rządzie obecnego przewodniczącego PE - pana
        Buzka). Liczymy na to, że Play przejmie, któryś z Koreańskich operatorów.
        • Gość: Obserwtor Re: A ja mam nadzieję, że IP: 194.181.108.* 11.08.10, 14:47
          A ja mam telefon w domu z dialogu i internet i jestem super zadowolony tak jak z
          Playa w którym jest cała moja rodzinka, mam nadzieję, że ten syfiasty Plus nas
          nie wykupi bo warunki pewnie będą potem 2 razy gorsze. KGHM kasę ma aczkolwiek
          chciał sprzedać dialog więc będzie trochę gorzej jak kupi Polkomtel ale mam
          nadzieję, że Play się nie podda.
    • Gość: zumbi Ręce precze od PLAY'a! IP: *.net.stream.pl 11.08.10, 15:24
      Nabijani przez triumwirat przez kilkanaście lat mamy wreszcie sieć która jest
      krok do przodu z obniżkami o zdzierców. Pamiętacie czasu jak minutta
      kosztowała 2.5zł??? Tak nas ssali. W Play'u lepszą ofertę dostałem z ulicy niż
      w plusie po kilku latach dzwonienia...
      • Gość: tucco Re: Ręce precze od PLAY'a! IP: 83.228.56.* 11.08.10, 16:08
        nie zapominaj, ze jest to sieć która jest również kilka kroków w tył
        jeśli brać pod uwagę jakość usług. Infrastruktura play to dramat -
        niestety. jak myslisz, po co jest roaming do Polkomtela właśnie? Nie
        mają swoich stacji i to jedyny sposób zeby klienci mogli korzystać z
        telefonów. oczywiście wszytko się zmienia i play buduje, ale mimo
        wielkich checi nie odrobią tylu lat.
        Play to sieć dla innego rodzaju klienta.
        • radi242 Re: Ręce precze od PLAY'a! 11.08.10, 16:17
          > nie zapominaj, ze jest to sieć która jest również kilka kroków w tył
          > jeśli brać pod uwagę jakość usług. Infrastruktura play to dramat -
          > niestety. jak myslisz, po co jest roaming do Polkomtela właśnie? Nie
          > mają swoich stacji i to jedyny sposób zeby klienci mogli korzystać z
          > telefonów. oczywiście wszytko się zmienia i play buduje, ale mimo
          > wielkich checi nie odrobią tylu lat.
          > Play to sieć dla innego rodzaju klienta.

Ale jak UKE pare miesiecy temu robilo pomiary jakosci uslug (jak najbardziej techniczne) to nie Play wypadl najgorzej, tylko Era.
          • Gość: Pafcik Re: Ręce precze od PLAY'a! IP: 94.254.201.* 11.08.10, 16:33
            Hahaha, rozumiem że chełpisz się tym że jesteś wśród tych lepszych
            klientów? Nie rozśmieszaj mnie, płacę za usługi telekomunikacyjne a nie
            za klimę i miękkie pufy w salonie. Tak jest w orange, mi osobiście wali
            co znajduje się w salonie bo tam nie zaglądam. Poza tym orange
            skreśliłem jak:
            1) w polskich górach nie miałem zasięgu ani razu
            2) za granicą nie włączał mi się roaming z automatu ponieważ firmę
            orange należało zawiadomić co najmniej 24h przed opuszczeniem Polski
            3) po 8 latach i zostawieniu dziesiątek tysięcy złotych pani
            konsultantka zaproponowała mi łaskawie rabat na telefon za 700 złotych
            w wysokości 50 złotych i bez ogródek poprosiła mnie o rezygnację z
            "darmowych wieczorów i weekendów" ponieważ firma orange jest na tej
            usłudze do tyłu.
            Ładnie opakowany shit.
        • greges58 Re: Ręce precze od PLAY'a! 11.08.10, 17:13
          Gość portalu: tucco napisał(a):

> Play to sieć dla innego rodzaju klienta.

Oczywiście ! ! !
          Masz rację...
          Play jest dla Małolatów w dużych miastach ;)
          Wcale nie służy do dzwonienia !
          Spróbuj znaleźć sygnał w zapadłej wiosce. Dlatego mają umowę z Plusem ;)
          • Gość: Pafcik Re: Ręce precze od PLAY'a! IP: 94.254.201.* 11.08.10, 17:40
            Ty lepiej grzegorz na forach nie przesiaduj, bo dziennej normy
            podpisanych umów z klientami nie wyrobisz. Wyrobniku.
          • Gość: g Re: Ręce precze od PLAY'a! IP: *.pl 11.08.10, 20:22
            [o Playu]
            > Wcale nie służy do dzwonienia !
            > Spróbuj znaleźć sygnał w zapadłej wiosce. Dlatego mają umowę z Plusem ;)

Wiesz.... W Playu każdy* ma do Playa połączenia głosowe za darmo... niezależnie
            od tego czy jest w zasięgu własnym Playa, czy w roamingu - nie masz wrażenia, że
            znaczy to, że jednak większość użytkowników jest w zasięgu własnym? Bo przecież
            za tych podpiętych do Plusa płaci Polkomtelowi...

*oczywiście po spełnieniu niektórych warunków
        • Gość: Max Re: Ręce precze od PLAY'a! IP: 109.243.127.* 11.08.10, 17:50
          nie przesadzj.Dzwonie rozmawiam i to mi wystarczy.o zadnych problemach nie wiem.
        • Gość: g Re: Ręce precze od PLAY'a! IP: *.pl 11.08.10, 20:19
          > Infrastruktura play to dramat -
          > niestety. jak myslisz, po co jest roaming do Polkomtela właśnie?

Erm... a wypowiadaj się tylko na te tematy, na których się znasz, co?

Roaming wewnętrzny do Plusa Play ma dlatego, żeby po wejściu na rynek (po
          wygraniu przetargu) móc konkurować z oligopolem, który miał już i klientów i
          infrastrukturę...
        • Gość: ping Śmieszne jojczenie na PLAY'a - mam gdzieś to... IP: *.icpnet.pl 11.08.10, 22:37
          ...czy PLAY ma zasięg taki czy sraki, jakie ma telefony, ceny czy obsługę klienta; PLAY wprowadził do komórek REALNĄ konkurencję - dlatego tepsiarze, plusowcy i reszta hołoty ŁAPY PRECZ! Capisci?
    • zygzak-dwa Polkomtel rozważa przejęcie swoich konkurentów.... 11.08.10, 15:31
      Plus najprawdopodobniej przejmie Dialog bądź Exatel, by wejść na dobre w
      usługi stacjonarnego internetu. Na razie ten kawałek rynku mają dla z w3 Era
      (z dobrą ostatnio ofertą) i naturalnie Orange/TP, a z dalszych operatorów
      Aster,UPC itd. Na tym widocznie jeszcze nie zarabia, a bardzo chciałby. Dla
      klientów nie będą to dobre wieści, ponieważ oferty Plusa należą do najdroższych.
    • Gość: ss Polkomtel rozważa przejęcie swoich konkurentów.... IP: 212.160.98.* 11.08.10, 15:49
      Łapy precz od PLAY. Gdyby nie on to do dziś minuta z komórki kosztowała
      by 1 zł.
    • Gość: charlie Cała nadzieja w Tobie UKE!!!! IP: *.acn.waw.pl 11.08.10, 16:01
      Prośba do UKE - nie pozwól na przejęcie PLAY przez PLUSa, Erę ani Orange. Szkoda tych 4 milionów zadowolonych z Play klientów!!!
      • jurek7 Re: Cała nadzieja w Tobie UKE!!!! 11.08.10, 16:05
        Gość portalu: charlie napisał(a):

> Prośba do UKE - nie pozwól na przejęcie PLAY przez PLUSa, Erę ani Orange. Szkod
        > a tych 4 milionów zadowolonych z Play klientów!!!

Tutaj to nie UKE a UOKiK może coś zdziałać...
    • Gość: Bomberto Polkomtel rozważa przejęcie swoich konkurentów.... IP: 194.116.198.* 11.08.10, 16:24
      Co do Playa to zostanie sprzedany wczesniej czy pozniej, a raczej wczesniej.
      Wlascicielem spolki sa dwa fundusze inwestycyjne islandzki oraz grecki, ktore
      zalozyly go by sprzedac z odpowiednim zyskiem. Oczywiscie moze sie nim
      zainteresowac Telefonica (MobiStar), bo z duzych europejskich graczy tylko jej
      nie ma na Polskim rynku (Czechy i Slowacja jest) Ale to bedzie ciezka walka bo
      TPSA tez ostrzy sobie zeby na Playa. Co do dialogu i exatela tez musza isc na
      sprzedaz KGHM i PGE skupia sie na swoim glownym biznesie, a te mile dodatki
      nie pasujace do struktur tych firm przyniosa mily zysk. A co do UKE nie
      matrwilbym sie za bardzo Strezynska ma glowe na karku i nie dam nam abonentom
      zginac

Pozdrawiam
    • pepeteer Polkomtel rozważa przejęcie swoich konkurentów.... 11.08.10, 16:49
      łapy precz od PLAY!!!
      bo krzyż postawimy!!!
      albo i ze trzy...
      UKE i UOKiK ratujcie!!!
    • Gość: beno wątpię aby dostali zgodę na przejecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 16:58
      znowu byłby monopol 3 firm ustalających wspólnie ceny
    • Gość: CymR jeśli polkomtel przejmie play IP: *.promax.media.pl 11.08.10, 19:03
      to ja rezygnuje. play ma najlepsze oferty i kupienie przez wlascicieli plus
      gsm spowoduje monopolizacje rynku i podwyzki cen
    • Gość: Znawca Polkomtel rozważa przejęcie swoich konkurentów.... IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 19:11
      Polecałbym przejęcie Dialogu. Mają ciekawą sieć, inwestują w pasywną, optyczną jej wersję. Próbują triple-play'a. Próbują, ponieważ jak na razie mają bardzo syfiastą telewizję o jakości zbliżonej do Youtube'a lub Ipli, ale za to rozwijającą się infrastrukturę (coraz szerzej dochodzą do klienta Ethernet'em), w miarę dobry Internet. Także taka fuzja mogłaby przysporzyć sporo dobrego obu firmom. Nie zapominajmy też, że są to firmy czysto polskie (tzn. w przypadku Plusa jest najbardziej polski ze wszystkich sieci, patrz: skład akcjonariatu), a to też, przynajmniej w moim mniemaniu, duży atut. Ja jestem w takim wypadku za!
    • Gość: MARCYŚ SIEĆ PLUS IP: 85.222.87.* 11.08.10, 21:43
      Drogi redaktorze,

nie ma takiej sieci jak PLUS GSM.
      Taka nazwa już nie obowiązuje od wielu lat.

Sieć nazywa sie PLUS.
      • Gość: rozczarowany Re: Sieć nazywa sie PLUS IP: *.icpnet.pl 13.08.10, 18:28
        A powinna - MINUS
    • Gość: ino Mam nadzieję, że to żart. IP: *.toya.net.pl 11.08.10, 22:31
      W życiu nie zgodzę się na żadnego Plusa. Sorki, ale to Play ma
      najlepszą ofertę obecnie jeśli chodzi o cenę abonamentu i co oferuje w
      zamian ;).

Play zaoferował mi wymienne minuty na SMS/MMS i uwaga... Internet! Nie
      do pomyślenia w innych sieciach. :P
      • darwaw Re: Mam nadzieję, że to żart. 11.08.10, 22:42
        W plusie są minuty wymienne na SMS/MMS (1 min = 5 SMS lub 5 MMS) lub na ileś tam
        KB przesyłu przez net.

Sprawdź aktualną ofertę Plusa...
      • Gość: bul bul bul Re: Mam nadzieję, że to żart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 22:47
        I co z tego że Play korzysta z infrastruktury plusa, w jaki sposób jest to wadą skoro nie ma różnicy czy jesteśmy w zasięgu własnym Play czy w roamingu krajowym? Zasięg jest i tyle, co mnie obchodzi w jaki sposób Play to załatwia?
    • ulanzalasem Polkomtel rozważa przejęcie swoich konkurentów.... 11.08.10, 23:20
      Jarosław Baouc....-Od 10 stycznia 1998 do 8 czerwca 2000 zajmował stanowisko sekretarza stanu w ministerstwie finansów. W okresie od 8 czerwca 2000 do 28 sierpnia 2001 pełnił urząd ministra finansów.
      ...W 1996 pracował jako doradca ministra finansów Mongolii, współtworząc reformę mongolskiego systemu podatkowego.

Kolejny, który dorabia się na frajerach(wyborcach) którzy uwierzyli w zmiany po 89 roku i głosują co kilka lat na AWS, UD, a dzisiaj POPiS ;)
    • Gość: krm Re: Polkomtel chce przejmować swoich konkurentów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 00:36
      "W drugim kwartale operująca pod handlową nazwą Plus GSM spółka wypracowała 347
      mln zł zysku netto."

jeśli tak, to znaczy, że każdy z 700000 klientów mógł zapłacić 165zł miesięcznie
      mniej a firma nadal by istaniała

zysk netto czyli dochód po odliczeniu podatków, kosztów działalności, pensji i
      inwestycji. To co zostało na koncie firmy.
      Proszę zobaczyć jak was kantują, ile jeszcze jest miejsca na obniżanie kosztów
      połączeń.
      • Gość: krm Re: Polkomtel chce przejmować swoich konkurentów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 00:43
        wycofuję wyliczenia, tez mi nie pasowały, 700tys klientów ma dialog, a na ile
        rąbie plus proszę sobie samemu przeliczyć
    • Gość: paweł Polkomtel rozważa przejęcie swoich konkurentów.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.10, 00:39
      Proszę, błagam, kupcie Dialog, to będzie dla niego najlepsza opcja!
    • takisobiejac "Diallo" - ukradli nazwę, idioci! 12.08.10, 08:11
      Tak perfidnej zagrywki jaką zrobił Dialog nie widziałem od lat.
      Od 2002r. używałem w Internecie nicka/pseudonimu Diallo (na pamiątkę po
      bestialsko zamordowanym przez białych gliniarzy Amadou Diallo). Miałem i mam
      nadal 3 adresy mailowe na największych portalach z "diallo" w nazwie.
      A teraz te małpy, te chamki nieskrobane, nie pytając się o zdanie,
      wystartowali z siecią Diallo!
      Ciekawe czy chociaż wiedzą, że Diallo to afrykańskie nazwisko występujące w
      Senegalu, Mali i Gwinei.
      Nie sądzę.

djamaladdin.blog.pl
      • Gość: ktosiek Re: "Diallo" - ukradli nazwę, idioci! IP: *.zim.wroc.pl 12.08.10, 09:15
        > Od 2002r. używałem w Internecie nicka/pseudonimu Diallo

A opatentowałeś go w urzędzie patentowym ? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka