Dodaj do ulubionych

Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe

• nufatek Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe 11.10.10, 22:20
      A co bedzie jak narodek zaskoczy ze tym pasem moga lac nieudolnie rzadzacych ?
    • Gość: ble Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: *.globalconnect.pl 11.10.10, 22:20
      A ja głupi przez całe życie myślałem, że aby zaoszczędzić, należy ograniczać wydatki...
      Cóż, wybory się zbliżają, a my robiąc na złość krzykaczom z opozycji musimy koniecznie wyrazić swoje poparcie partii tuska. Krzyczmy więc: TAKIM ZMIANOM TAK!!!

P.S. Budżet zyska tu, zyska tam, a co zyska naród, czyli my?
      • Gość: koparka Re: Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunk IP: *.cable.smsnet.pl 11.10.10, 23:14
        kopa
    • Gość: su a tymczasem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:21
      tutaj ulga out, tam VAT w górę, gdzieś koszty uzyskania ciach ciach, a tymczasem:
      finanse.wp.pl/kat,104118,title,W-przyszlorocznym-budzecie-13-mld-zl-na-mieszkalnictwo,wid,12747153,wiadomosc.html?ticaid=1b0b6
      • Gość: trep Re: a tymczasem... IP: *.cable.smsnet.pl 11.10.10, 23:16
        dobre, widać ku..a jak na dłoni POjeb..ny kraj
    • kelob3 krótko mówiąc-juz nie złodzieje ale Tuskowi bandyc 11.10.10, 22:23
      i
    • Gość: Karolina Nie ma większej radości IP: *.apus-net.pl 11.10.10, 22:38
      ...jak skowyt zmanipulowanego PIS-owca.

Tylko tu możecie się wyżyć w swoich frustracjach.
      Ale wyborów już nigdy nie wygracie, nawet wtedy gdy będzie naprawdę bardzo drogo.
      Bo lepiej żyć trochę drożej, niż z szaleńcem.
      • Gość: retro Re: Nie ma większej radości IP: *.cable.smsnet.pl 12.10.10, 10:07
        leczyć się powinnaś boś szalona
    • Gość: Yoda Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 11.10.10, 22:38
      A gdzie reforma KRUS !!! Darmozjady reformujcie a nie biadolcie, ten rząd zachowuje się jakby mu jaja urwało, VAT równy na wszystko bez zwolnien i ulg to samo podatek dochodowy jedna stawka 18% dla wszystkich
      MP
    • Gość: aqq Pet shop boys IP: 77.236.26.* 11.10.10, 22:43
      GO WEST!
    • pisdode Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe 11.10.10, 22:45
      Gdzie ta druga Irlandia? mam nadzieję, że zacznie się też zaciskanie pasa wyborców na gardziołku PO. Na to, żebym na nich głosował, to Donek może sobie pogwizdać sobie pogwizdać
    • Gość: witold Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:47
      ha,ha,ha!!!!!!!!!!! Dalej idioci głosujcie na P/artie/ O /szustów/ !!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Piotrek Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: *.chello.pl 11.10.10, 22:48
      Te ulgi NIC nie są warte. Ulga tzw. prorodzinna nie ma żadnego wpływu na dzietność Polaków. Te 1,1 tys. zł. to kropla w morzu potrzeb. Jej likwidacja nie ma żadnego znaczenia.
      • drmuras Re: Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunk 12.10.10, 13:34
        P--dolisz waść, powiedz moim dzieciom że 2 tysiące które dostają nie ma znaczenia. Strzel sobie baranka
    • Gość: ???? Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 22:52
      to jest WIELKIE oszustwo. Dlaczego się pisze, że po podniesieniu podatku o kolejny procent, a następnie znów o kolejny itd. budżet by zaoszczędził, to nie jest oszczędzanie ale okradanie uczciwie pracujących ludzi z ich własnych pieniędzy. Tyle w temacie!!!
    • Gość: astral Wyplaty zlikwidowac IP: 94.254.195.* 11.10.10, 22:58
      i laurki wrzucac do urn o podniesienie vat
    • Gość: lort.Stefano Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 23:07
      Wreszcie ktoś zlikwidował fikcję jaką są tzw. 50% koszty uzyskania przychodu. Teraz jeszcze tylko likwidacja KRUS,
      • kissmygrass Re: Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunk 11.10.10, 23:17
        Gość portalu: lort.Stefano napisał(a):

> Wreszcie ktoś zlikwidował fikcję jaką są tzw. 50% koszty uzyskania przychodu.

Już ktoś napisał - ryczałt nie może tak po prostu być wycofany i rząd będzie zmuszony go zastąpić możliwością uwzględnienia faktycznych kosztów. Ciekaw jestem co będzie dla budżetu korzystniejsze...
        • Gość: lort.Stefano Re: Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 23:30
          Przeszedłem ze zleceń na działalność czyli z ryczałtu do realu. Chętnie wróciłbym do 50% ;) Po prostu nie jestem w stanie wygenerować takich kosztów.
    • Gość: lolek Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: 95.108.1.* 11.10.10, 23:12
      ostatnio trafiłem na takiego newsa Artykuł o kodach rabatowych
      To też jakaś metoda zaciskania pasa :P
    • debilofil No cóż, ja i moje dzieci kończą z płaceniem ZUS 11.10.10, 23:28
      Jak Kuba Bogu ....
    • tepicpo banda złodziei 11.10.10, 23:39
      Oby jan wincent odszedł jak najszybciej ... wszystko jedno jak ...
    • Gość: wnerwionywyborca a co z grupami uprzywilejowanymi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 23:49
      Co z tymi grupami uprzywilejowanymi które żerują na reszcie społeczeństwa? Rolnicy, górnicy, mundurówka, energetyka, nauczyciele... wszyscy którzy traktowani są nadzwyczajnie, inaczej niż cała reszta społeczeństwa. Przecież to kosztuje. A co z kasą która płynie ma Kościół Katolicki, w podobno neutralnym światopoglądowo państwie funkcjonariusze jednego wyznania są na garnuszku państwa, nauka religii jednego wyznania, szkoły uczące teologii, bezpłatne emerytury dla funkcjonariuszy jednej religii, posady w państwowych urzędach, szkołach, szpitalach... ? Jak tniemy i oszczędzamy, to na wszystkich.
    • Gość: Ktoś z Polski Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 00:05
      - zlikwidować przywileje mundurowe,
      - ograniczyć zatrudnienie w budżetówce, nawet o 70% w instytucjach typu ministerstwa, komisje itp. wytwory,
      - zlikwidować 13-ki,
      - zmniejszyć liczbę posłów i senatorów o 50%,
      - zrobić reformę ZUS,
      i wiele wiele innych ...

Wiem jak Urząd Skarbowy, ZUS potrafią męczyć kontrolami drobnego przedsiębiorcę, tymczasem wynajmując mieszkanie w okolicach Warszawy nie widziałem tak dużego zbiorowego łamania prawa, a raczej niepłacenia podatków. Wystarczy spojrzeć na miejscowości typu: Raszyn, Michałowice, Janki itp., a skończywszy na Warszawie. Sam wynajmuje mieszkanie w takim miejscu, ale nikt nie chce słyszeć o umowie najmu, o meldunku czasowym itp., a o płaceniu podatków od wynajmu to tu zupełnie zapomniano. Zmowa milczenia. Mało gdzie widać tylu darmozjadów co tu, zwłaszcza właściciele domów pod W-wą ... sami mieszkają w jednym pokoju, a 2-piętrowy dom wynajmują na pokoje. Niektórzy mają wpływy po blisko 10 tys. miesięcznie i zero podatków. I tak w niektórych miejscach dom w dom. Bardziej "pazerni" chodzą do pracy i kupują kolejne mieszkania pod wynajem. Zaczeły nawet sie pojawiać ogłoszenia "wynajmę pokój z kuchnio-łazienką". Wstydziłby się ktoś nawet dawać takie ogłoszenia, gdzie ogrzewanie jest włączane góra na dwa, trzy miesiace w zimę. Tutaj wystarczy aby urzednik kontroli skarbowej chodził od domu do domu i legitymował mieszkańców (nie muszą mieć nawet nakazów w przeciwieństwie do policji), aby się okazało, że osób wynajmujacych jest czesto dwukrotnie więcej od osób faktycznie zameldowanych. A ja z Żoną i małym dzieckiem muszę zwolnić się z niezłej pracy i wrócić do miejsca stałego zamieszkania, bo Żona nie odda dziecka do państwowego żłobka (brak miejsc i brak meldunku w danym miejscu) i konczy się macierzyński. Nie stać mnie na nędzną, zawilgoconą, nieocieploną i niedogrzaną "norę" zwaną mieszkaniem pod Warszawą za 1,4 tys./m-c. Zostaniemy z Żona bezrobotnymi z jakimś tam zasiłkiem rodzinnym, bo my nie możemy sobie odliczyć od podatku faktycznych kosztów utrzymania np. najmu itp. Małe dziecko to ogromna radość dla rodziców, ale jak wtedy pracować, jeśli praca jest 150 km od miejsca zamieszkania. Nawet emigracja "za chlebem" na zachód europy jest wtedy utrudniona. Ale tam chociaż są inne warunki do życia.

Mam "gdzieś" likwidację ulg prorodzinnych itp. skoro nie będę miał ich od czego odliczyć ...

Oby tylko uciec w porę jakoś z tego "parszywego" kraju ...
    • Gość: qqqq Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: 88.220.142.* 12.10.10, 00:07
      GNoje chcą żeby dzieci robić a ulge likwidują...chamy wredne
      • Gość: ihaha Re: Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunk IP: 91.84.71.* 12.10.10, 13:27
        Te dzieci "robisz" po to, by pracowaly na Twoja emeryture. To Twoj interes, Twoja inwestycja.
    • rossonero9 kto sie smieje z tuska niech się wpisuje 12.10.10, 00:18
      jw
    • Gość: K Re: Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunk IP: 83.13.200.* 12.10.10, 00:29
      Niech ta hołota w MF zacznie od siebie.
      Pan Rostowski ostatnio w wywiadzie powiedział, że on jest jedynym prawdziwym ekonomistą w tym kraju, reszta to idioci.
      Czekam kiedy ci debile u władzy ogłoszą Tuska Bogiem a Rostowskiego Królem.
    • nikodem_73 Jak w kawale 12.10.10, 00:48
      "No tak... Rozumiecie - mamy wydatki, więc musicie zacisnąć pasa".

Tak się zastanawiam - czy redaktorzy z GW naprawdę uważają czytelników za idiotów, są idiotami, czy może to jednak czytelnicy są "specjalnej troski".

Te propozycje to żadne "zaciskanie pasa", czy "drastyczne cięcia". Rząd w ogóle nie zajmuje się cięciem kosztów. No tak. "Reguła wydatkowa" to jedynie ograniczenie wzrostu wydatków - nie zaś samych wydatków. Te wszystkie propozycje to pójście po linii najmniejszego oporu (intelektualnego). Po kiego grzyba kombinować, zastanawiać się gdzie można zaoszczędzić, a sięgnie się głębiej do kieszeni tych, którzy nie wyjdą na ulicę.

A co z 10% zwolnionych biurokratów? Już się okazało, że wszyscy są niezbędni? Ktoś się jeszcze łudzi, że prawo zostanie uproszczone, a urzędnicy powędrują poszukać jakiejś pożytecznej pracy?

Mam propozycję dla tych z Warszawiaków, którzy mają małe dzieci - bierzcie pełne pampersy swoich pociech i pozostawiajcie je pod URMem. Może to uświadomi "najznakomitszemu premierowi" i "najlepszemu ministrowi finansów" jaki jest poziom guana w które chcą wdepnąć.
    • Gość: gość Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: *.net.pulawy.pl 12.10.10, 02:27
      A czy Ty wiesz dlaczego w ogóle jest ta ulga na internet?
      Bo jakiś debil w 2005 roku nałożył na to vat.
      "Oznacza to, że osoby korzystające z dostępu do Internetu, będą mogły odliczyć od podstawy opodatkowania do 760 zł - ma to nam, internautom, zrekompensować wzrost stawki VAT na usługi internetowe (z 0 do 22%). "
    • bombaclad Re: Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunk 12.10.10, 03:43
      > 50% KUP dla tzw. twórców tym bardziej
      > - zwłaszcza jeśli realne koszty ich działalności są pokrywane przez pracodawcę

O ile można się zgodzić co do kwestii pokrywania kosztów przez pracodawcę, o tyle ludzie pracujący na umowach o dzieło to nie tylko achtyści z kieszeniami wypchanymi kasą i dziennikarze ze świecznika, ale przede wszystkim studenci i ludzie z małych miast, dla których to często to jedna z nielicznych możliwości zaistnienia na rynku pracy i przede wszystkim - zdobycia doświadczenia.

Nie żeby mnie brak KUP jakoś specjalnie bolał (bo nie korzystam od lat), ale szczerze współczuje tym którzy "okradają państwo" płacąc tylko połowę podatku... ba - pewnie nie płacą go w ogóle, bo się mieszczą w uldze! ;)
      • bombaclad Re: Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunk 12.10.10, 03:55
        > Nie żeby mnie brak KUP jakoś specjalnie bolał (bo nie korzystam od lat), ale sz
        > czerze współczuje tym którzy "okradają państwo" płacąc tylko połowę podatku...
        > ba - pewnie nie płacą go w ogóle, bo się mieszczą w uldze! ;)

Mała poprawka - chodzi o mieszczenie się w kwocie wolnej od podatku.

Ktoś tam wyżej pisał o DG i odliczeniach kosztów. Też tęsknie do 50% z definicji :(
    • Gość: muzzyczny Zaczyna się zaciskanie pasa. Po części warunkowe IP: *.ip.telfort.nl 12.10.10, 03:48
      Dług publiczny i tak przekroczy 55 % czy to tak trudno zrozumiec. I nic tu nie pomoze choćby wszystko obcieli dług wciąz narasta, i przekroczy konstytucyjne 60. Tu chodzi o doprowadzenie do ingerencji Chorej UNII

komsekwencje
      forsal.pl/artykuly/356986,duzy_dlug_publiczny_zahamuje_wzrost_gospodarczy.html

kpgipr.ue.poznan.pl/lis/d%C5%82ug_06.pdf
      www.senat.gov.pl/k7/ue/inne/2010/030.pdf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka