Dodaj do ulubionych

Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ...

• Gość: Jhtr Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 18:13
      W tym roku wydałem już 1200funtów na amazon.uk.
      Świetny support, niska cena za wysyłkę (12kg 8funtów, paczka 6dni i jest na miejscu)
      Odpowiedzi na @ ekspresowe, ze zwrotem podatku nie ma problemu. Po wysłaniu skanu nip eu kasa wróciła na konto.
      • Gość: le ming Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: 178.73.49.* 14.10.10, 18:54
        Przepraszam, jaki zwrot podatku? Serio pytam.
        • Gość: Jhtr Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 19:30
          Musisz mieć DG, skanujesz papierek wydania nipu eu i wysyłasz im:

www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=502576#registered
    • Gość: zh Amazon to nie ksiegarnia! IP: *.bcm.tmc.edu 14.10.10, 18:43
      Nie bardzo rozumiem dlaczego porownuje sie Amazon do Empiku.
      Co mozna kupic w Empiku? Ksiazki, plyty, filmy czy gry.
      A w Amazonie? Ja np. ostatnio kupilem pasek do zegarka, pedaly do roweru, ladowarke samochodowa, robot kuchenny, komputer, szalik czy jakas ziolowa herbate dla kobity. Kilka ksiazek tez przy okazji ale to tylko ulamek ich oferty.
      • Gość: le ming Re: Amazon to nie ksiegarnia! IP: 178.73.49.* 14.10.10, 18:52
        Jak mieszkasz w USA (a mieszkasz, sadzac po adresie), to moze i ulamek oferty. Ale 90% artykulow nie wysylaja za ocean. Stad porownujemy tylko to, co sie da porownac.
        • Gość: zh Re: Amazon to nie ksiegarnia! IP: *.tmc.edu 14.10.10, 19:07
          No tak, ale mowa tu o Amazonie brytyjskim ktory ma podobny asortyment co ten amerykanski.
          • Gość: le ming Re: Amazon to nie ksiegarnia! IP: 178.73.49.* 14.10.10, 19:36
            OK, nie wiem do konca, jaki jest asortyment w amerykanskim, ale o brytyjskim nie-ksiazkowym moge powiedziec dwie rzeczy o branzach, ktorymi sie interesowalem:

- sprzet foto jest drozszy niz w Polsce, a w najlepszym razie poronywalnie drogi, wiec nie ma sensu go kupowac w Amazon UK
            - sprzet turystyczny - wybor jest tak zalosny, ze Amazon UK nie jest konkurencja nawet dla przecietnego hipermarketu, a co dopiero jakiegos sportowo-turystycznego sklepu z prawdziwego zdarzenia

Nie wiem, jak byloby z zakupem herbaty i paska do zegarka ;-), ale te dwa przyklady nie wroza najlepiej. Dlatego dla mnie to szansa na zakup plyt, ksiazek i filmow, ktore u nas sa albo drozsze, albo niedostepne. I tyle.
            • Gość: zh Re: Amazon to nie ksiegarnia! IP: *.tmc.edu 14.10.10, 19:59
              Skoro to Anglia to z herbata nie powinno byc tak zle ;)

Zgodze sie ze niektore produkty moga byc drozsze niz w wyspecjalizowanych sklepach ale zazwyczaj po doliczeniu kosztow przesylki (w Amazon mam free overnight) wychodzi mniej wiecej to samo. W dodatku w Stanach zamawiajac spoza Twojego stanu nie placisz podatku VAT (ok. 8%).
              • Gość: le ming Re: Amazon to nie ksiegarnia! IP: 178.73.49.* 14.10.10, 20:28
                > Skoro to Anglia to z herbata nie powinno byc tak zle ;)

Touche :-)
                Az sobie to zaraz dokladniej obejrze.
                Pozdrawiam
    • Gość: Non-fiction Bookdepository.co.uk IP: *.ichf.edu.pl 14.10.10, 18:52
      Amazon.com jest wspaniałą księgarnią. Prawdę powiedziawszy nigdy nie udało mi się znaleźć na Amazon.co.uk nic tańszego (książki non-fiction głównie). Niemniej jednak od dłuższego już czasu robię zakupy nówek na Bookdepository.co.uk - szczerze polecam. Dostarczają książki za darmo, a cena w większości przypadków jest niższa, niż na Amazon.com (po uwzględnieniu tego, że do ceny Amazon.com trzeba doliczyć x razy 4$ za x książek + 4$ za całe zamówienie).

Jedyny minut to to, że książki pakowane są w koperty bąbelkowe, a nie w kartony jak w Amazon.com; ale nie miałem w związku z tym jeszcze ani jednej 'nieprzyjemności'. Polecam:)
    • Gość: Marek Ja często zamawiam z Amazon.co.uk IP: 213.241.62.* 14.10.10, 19:39
      Zamawiam z brytyjskiej strony - np. jak była premiera Windows 7 to zamówiłem sobie w promocji za ok. 260 zł (Home Premium, wersja BOX, żaden OEM, żaden upgrade). U nas też wtedy była "promocja" - pamiętam, że chyba Vobis sprzedawał za 500 czy 700 zł ;d. Oferta wszelakich firm dla klientów z Zachodu zawsze była lepsza, oczywiście ceny w UK to nie to samo, co w USA, ale często i tak jest taniej niż w Polsce, a przede wszystkim - dostępny jest towar. Proszę np. zamówić notebooka HP Envy ze sklepu w Polsce - jakieś stare modele, "renew" itp. A z UK darmowa przesyłka tego sprzętu, żadnego cła (UE). Poza tym oczywiście jeszcze milion innych rzeczy. Merlin czy Empik mogą teraz mówić, że się nie boją, ale prawda jest taka, że jakby Amazon podszedł do Polski poważnie to ci pierwsi byliby w niezłych tarapatach.
      • Gość: airwire Re: Ja często zamawiam z Amazon.co.uk IP: 192.100.108.* 14.10.10, 21:16
        a to jest artykul sponsorowany? bu juz 3ci dzien wisi na 1szej stronie gazeta.pl
    • kirk11811 Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... 15.10.10, 01:11
      Warto tez zauwazyc ze jeszcze przedwczoraj www.amazon.it dzialal identycznie jak www.amazon.pl tzn. przekierowywal na oglolnoeuropejski gateway i proponowal UK, Francje lub Niemcy. A dzis? Wlasnie sprawdzilem i wszystko po wlosku, wloskie towary, ....
      Z Polska pewnie bedzie tak samo! To sie moze zmeinic bardzo szybko.

www.amazon.it
    • kornel521 Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... 15.10.10, 01:36
      nadciąga też powermed
    • Gość: CCCCCCCCCCCCCCCCCC Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... IP: *.hsd1.ct.comcast.net 15.10.10, 02:59
      Szukaja naiwnych i w Polsce znajda, bo nasz kraj na naiwnosci stoi.
    • Gość: Luk Empik i merlin niech się uczą IP: 83.238.13.* 15.10.10, 07:17
      Co mi się podoba na amazon:
      1. Większość rzeczy mają 'IN STOCK',
      2. Jeśli czegoś nie mają to sprowadzają to na ogół wcześniej niż pierwsze szacunki (lepiej klientowi napisać, że będzie później i potem go mile zaskoczyć niż odwrotnie),
      3. Amazon.com często mi wysyłał towary w oddzielnych paczkach, żeby dotarły wcześniej (mimo że wybierałem ekonomicznie jedną paczkę - ofkoz nic nie dopłacałem),
      4. O wszystkim jestem na bieżąco informowany.

Merlinie i (przede wszystkim) Empiku - drżyjcie.
    • Gość: mundzia Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... IP: *.ethnet.com.pl 15.10.10, 07:22
      Jeszcze nigdy nie otrzymałam przesyłki z Merlina w ciągu doby...
    • Gość: Marino Ceny kosmetyków w UK IP: 217.153.10.* 15.10.10, 11:25
      są kilka razy niższe. Nasze perfumerie dostaną ostro po tyłku. Oprócz tego bardzo opłaca się sprowadzać odzież, też jest o wiele tańsza niż nasza. Spodnie Levisa czy Pierre Cardin kupimy tam za mniej niż 80 zł, a markowe kosmetyki czy perfumy przynajmniej o połowę taniej, a niektóre za 30 procent polskiej ceny. Ceny płyt z muzyką też są bardzo przystępne. Bardzo często jest dużo super promocji. Ostatnio nabyłem albumy U2 po 2 i pół funta!! Wcześniej składaliśmy się w parę osób by rozłożyć przesyłkę i tak opłacało się kupować:) Wróżę wielki sukces amazonowi..:) może spowoduje to obniżenie cen u nas??
    • Gość: bardko Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... IP: *.dag.pl 16.10.10, 18:39
      i bardzo dobrze, więcej konkurencji=niższe ceny

---
      ocena-kredytu.blogspot.com
    • Gość: Iza W koncu. Niech Empik i Merlin drza! IP: *.sbr801.nsw.optusnet.com.au 18.10.11, 12:54
      Mam nadzieje,ze te doniesienia okaza sie prawda. Powiew konkurencji powinien wyjsc klientom tylko na dobre. Mnie najbardziej interesuja anglojezyczne ksiazki, na ktorych wydanie w Polsce nie mam nawet co marzyc. Co do rodzimych: Emipku i Merlina to najbardziej zawiedziona jestem brakiem jakichkolwiek programow lojalnosciowych, kupowalam u nich latami, wydalam tysiace zlotych a do dzis nie mam zadnych zindywidualizowanych ofert...raz na jakis czas dostane maila,ze trwa promocja, po czym wchodze na strone, wertuje promocyjna oferte i chce mi sie smiac! Dlaczego ja nie moge wybrac jaki tytul kupic w atrakcyjnej cenie tylko narzucaja mi swoje, zawsze kiepskie propozycje? Ale najgorsze sa opoznienia, to juz chleb powszedni, dlatego przyda sie konkurencja, a jak dotad amazon, zarowno amerykanski jak i brytyjski nie dopuscil sie zadnej wpadki. Trzymam kciuki za polska wersje:)
    • Gość: eee.e.e..e..e Ci panowie nie mają zielonego w jakim głębokim.... IP: *.farmacol.com.pl 18.10.11, 13:26
      ...buszu się znajdują pod względem oferty, organizacji i podejścia do klienta w porównaniu z Amazonem. Niech się lepiej modlą, żeby nie weszli bo tylko to im zostało - trzystu lat zapóźnienia (bo mniej więcej tyle ich dzieli od Amazona) nie da się już odrobić.
      • Gość: pozdrawiam Re: Ci panowie nie mają zielonego w jakim głęboki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 15:09
        Tak synku. Ten wspaniały amazon pakuje płyty CD w zwykłe kartony do książek i przyjeżdżają całe połamane. Robią dokładnie to samo co duże polskie e-sklepy. Ja tam dziękuję wolę kupić u mniejszych przynajmniej mi w folię bąbęlkową zapakują i wszystko dojdzie całe. Zresztą artykuł sprzed roku a jak amazona nie było tak nie ma. Ebay też miał zniszczyć allegro, a podkulił ogon i nic nie robi aby nawet się zbliżyć do allegro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka