Gość: Autor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 19:11 w ing też jest problem z przelewami wewnętrznymi w nocy i w weekendy, także z płatnościami przez internet... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: megi nieznajomość tematu... IP: *.chello.pl 29.10.10, 19:27 mam konto w jednym z banków wymienionych w akapicie "zawsze schodzą". Bzdura. Nie zauważyłam, żeby w dzień wolny od pracy schodziły mi zlecenia, transakcje są widoczne jako niezrealizowane, a wypłaty z bankomatów czy płatności kartą księgowane są pierwszego dnia pracującego. Artykuł zawiera więc nieprawdziwe treści,a analiza Expandera nie jest rzetelna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymbalik Tylko lokata nocna w Alior Bank! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.10, 10:17 Bardzo dobra strona internetowa (za darmo co jest rzadkością w rozmodlonym kraju!). Zero problemu, miła obsługa ... niemal trudno uwierzyć, że to w wszystko w PL -) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enon Re: W weekend z okazji Wszystkich Świętych przele IP: *.chello.pl 29.10.10, 19:36 W ING nie ma z tym żadnych problemów. W obrębie przelewów wewnętrznych konto podstawowe jest uznawane, zaś konto oszczędnościowe (OKO) jest obciążane pierwszego dnia roboczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: W weekend z okazji Wszystkich Świętych przele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 21:48 co innego przelew w ramach jednego konta w tym samym banku do drugiego konta w tym samym banku co innego przesuniecia w ramach tzw. subkont w danym rachunku, np. likwidacja lokat, lokaty 1 dniowe, w rachunakch osobistych poza tym artutkul raczej przesadzony, nie wyobrazam sobie zeby z karty platniczej mialoby nie zdjac kwoty do blokady w danym dniu, a kiedy bedzie rozliczone to juz inna sprawa co z kartami platniczymi niby serwer nie bedzie dziala :))), ide na zakupy jak mam np. limit 2.000 to pojde na zakupy za 5.000 bo sewer nie dziala, wiec chulaj dusza piekal nie ma cos gdzies uslyszane i tyle raczej chodzi tutaj o przelewy pomiedzy bankami nie beda realizowane, jesli ktos wyslal przelew w piatek o godz. np. 17,00 to bedzie na koncie dopiero we wtorek na koncie ale autor ameryki nie odkryl zawsze jest tak ze jest w wekeend, przelew pozno wyslany w piatek szczegolnie po 12-15 bardzo czesto wplywa dopiero w poniedzialek, szczegolnie dotyczy to wszelkiech bankow spoldzielczych Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiecgwna Re: W weekend z okazji Wszystkich Świętych przele 29.10.10, 21:43 No patrz, a w opluwanym przez mądrych forumowców mBanku nikt nawet nie zastanawia się czy jest jakas przerwa czy nie - bo bank pracuje non-stop... No, ale pochwalić za coś to już nie po katolicku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: W weekend z okazji Wszystkich Świętych przele IP: *.acn.waw.pl 29.10.10, 23:27 akurat w związku ze zmianą czasu w mBanku jest kilkugodzinna przerwa w nocy z soboty na niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pct3 Re: W weekend z okazji Wszystkich Świętych przele IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 10:29 Nie pracuje non-stop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maca W weekend z okazji Wszystkich Świętych przelewu... IP: *.net.stream.pl 29.10.10, 21:51 Temat artykulu z dzialu "z dupy wyjety" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa W weekend z okazji Wszystkich Świętych przelewu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 21:54 co innego przelew w ramach jednego konta w tym samym banku do drugiego konta w tym samym banku co innego przesuniecia w ramach tzw. subkont w danym rachunku, np. likwidacja lokat, lokaty 1 dniowe, w rachunakch osobistych moze chodzi o tzw. przewy techniczne, czeste w bankach w porach nocnych??? poza tym artutkul raczej przesadzony, nie wyobrazam sobie zeby z karty platniczej mialoby nie zdjac kwoty do blokady w danym dniu, a kiedy bedzie rozliczone to juz inna sprawa co z kartami platniczymi niby serwer nie bedzie dziala :))), ide na zakupy jak mam np. limit 2.000 to pojde na zakupy za 5.000 bo sewer nie dziala, wiec chulaj dusza piekal nie ma cos gdzies uslyszane i tyle raczej chodzi tutaj o przelewy pomiedzy bankami nie beda realizowane, jesli ktos wyslal przelew w piatek o godz. np. 17,00 to bedzie na koncie dopiero we wtorek na koncie ale autor ameryki nie odkryl zawsze jest tak ze jest w wekeend, przelew pozno wyslany w piatek szczegolnie po 12-15 bardzo czesto wplywa dopiero w poniedzialek, szczegolnie dotyczy to wszelkiech bankow spoldzielczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: BZ WBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 22:23 Właśnie tak (albo i gorzej) jest w BZ WBK. Przelewy są zawsze opóźnione na niekorzyść klienta. Jak zakładam lokatę/wpłacam na konto oszczędnościowe, to pieniądze są przeksięgowane natychmiast, albo po kilku minutach. Kiedy chcę wykonać ten sam manewr w przeciwnym kierunku (na konto bieżące), to czasem czekam do następnego dnia pracującego, nawet kiedy zlecenie robię około 12.00-13.00. Najgorzej zawsze było ze spłatą należności na karcie kredytowej (VISA w BZWBK)- kwota znika od razu, ale trzeba czekać 3-4 dni na przeksięgowanie. Nawet zlecenia stałe i podatki (ZUS/US!) są księgowane z opóźnieniem jednego dnia, zlecam w poniedziałek, a przelewają dopiero we wtorek, a nawet raz w środę! Od dawna płacę wszystko z marginesem 3-5 dni, żeby nie wpaść w opóźnienia. Przywykłem do takiego niskiego poziomu usług, ale w zamian za to mam dobre karty, bezpieczne transakcje i nie opłaca mi się zmieniać banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: BZ WBK IP: 109.243.207.* 30.10.10, 09:12 Podpisuję się!Spłata karty kredytowej to skandal. Przelew wewnętrzny idzie 3 dni, a w tym czasie odsetki lecą. Kiedy wreszcie ktoś z nadzoru bankowego się tym zajmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymbalik Na szczęście Irole sprzedali go Hiszpanom -) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.10, 10:19 Może teraz będzie normalniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doCENT W MultiBanku nie ma z tym problemu IP: *.punkt.opole.pl 30.10.10, 10:10 chcę spłacić kartę kredytową albo przerzucić z oszczędnościowego na firmowe (np. w celu opłacenia ZUS-u czy podatków), to przelew wewnętrzny jest księgowany w czasie rzeczywistym! I tak powinno być w każdym banku. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow W weekend z okazji Wszystkich Świętych przelewu... 30.10.10, 13:37 odkrywcze ! koniecznie też trzeba dodać, że w ten weekend będzie zmiana czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żymlok Re: W weekend z okazji Wszystkich Świętych przele IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.10, 16:41 Ja widzę czemu bankomaty czy kompiuterki w bankach mogą być nieczynne przez ta godzinę gdzy będzie zmieniany czas (coś jak pociągi staną na godzinę) ale cały łikend? To jakieś nieporozumienie! Notabene: samoloty jakoś dziwnie będą kursować jak zawsze ... może ludzie w bankach słabiej myślą? Odpowiedz Link Zgłoś