Gość: pansamochodzik IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.10, 14:33 aż nasuwa się tekst piosenki: "żyję w kraju, w którym wszyscy chcą mnie robić w ch..., za moją kasę" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.10, 14:39 I bardzo dobrze ! Mogli by się zająć jeszcze zapętlonymi sms'ami gdy ktoś głosował w finale Mam Talent (dotyczy ofert na karte, i mix plusa) Odpowiedz Link Zgłoś
paininthebass UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa 22.12.10, 14:43 Z jednej strony to wynik dziwnego prawa, które wtedy obowiązywało a z drugiej rozpaczliwa i karygodna walka o utrzymanie klienta bez względu na sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa 22.12.10, 18:33 > rozpaczliwa i karygodna walka o utrzymanie klienta bez względu na sposób. Chyba bardziej karygodna niż rozpaczliwa. Bo co ma powiedzieć człowiek będący w sieci kilka lat, któremu przy przedłużeniu umowy o kolejne 2 lata proponuje się warunki gorsze niż ma świerzak z ulicy. Obecnie Plus daje reklamę po której korci mnie by od nich odejść. Mianowicie oferta "granie na czekanie" (choć nie znam osoby która by to włączyła samodzielnie) za darmo dla nowych i po 2 zyle dla aktualnych klientów. Firma zwyczajnie mówi do aktualnych "walcie się" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 21:00 Jestem od 10 lat w Erze i od 3 aneksów z każdym aneksem warunki są coraz gorsze (te same usługi są coraz droższe!), także nie miej złudzeń, że u innych jest lepiej. Jedyne za co mogę chwalić Erę, to za zasięg, z którym przez 10 lat nie miałem nigdy problemów (w różnych miejscach Polski). No i w porównaniu np. z telefonami w Orange dla nowych abonentów, to w Erze mam o wiele lepsze i tańsze modele przy podpisywaniu aneksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joosek oszuści z Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 14:51 do teraz trzymam korespondencję w sprawie rozwiązania umowy. ciekawe czy warto było rżnąc głupa i przedłużać umowę o dodatkowy miesiąc?! naużerałem się z nimi ale od 1,5 roku płacę 1/3 tego co u nich i jeszcze mam naprawdę sporą satysfakcję po tej decyzji UOKiK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 14:56 Dziwią mnie praktyki Plusa, czy nie lepiej byłoby dać lepsze oferty, przede wszystkim dla przedłużających umowy? Trzeba było trochę powalczyć o klienta, w końcu to największa sieć w Polsce, mogliby w abo dawać korzystniejsze pakiety połączeń, a co to jest 90 min za 59 zł? To już nie jest dobra oferta. Tylko oni woleli bujać ludzi w salonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adla UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.sferanet.pl 22.12.10, 15:09 Przeczytałem ten artykuł, wcześniej na innym portalu o tym, jak działa kolej. I normalnie nie wiem, czy jest sens dalej tutaj działać, czy lepiej od razu wyemigrować. CI w biały dzień, po chamsku, oszukują klientów. PKP i rząd przecigają sie w nieudolności i kolesiostwie, a pociągów coraz mniej i są coraz wolniejsze. Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
jeszua.de UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa 22.12.10, 15:10 TERAZ SZYBKO TRZEBA Z TEJ FIRMY UCIEKAĆ, ZROBIĄ WSZYSTKO ABY TĄ KARĘ ODBIĆ SOBIE NA NAS, JA JUŻ TEGO DOŚWIADCZYŁEM. JAK TYLKO SKOŃCZY SIĘ UMOWA PODZIĘKUJĘ TYM CWANIAKOM , NA SZCZĘŚCIE JEST DO KOGO PRZECHODZIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JohnnyD UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.159.56.18.static.crowley.pl 22.12.10, 15:20 "Polska Telefonia Cyfrowa nie została ukarana sankcją finansową, ponieważ przedsiębiorca zobowiązał się zmienić treść rozpowszechnianych ulotek reklamowych." Na tej samej zasadzie - będę kradł, gwałcił i mordował, a gdy mnie złapią zobowiążę się więcej tego nie robić więc powinni mnie wypuścić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 15:26 Nie odpowiednie zredagowanie notatki nie jest kradzieżą, jeżeli do UOKiKu zostały wniesione skargi klientów, że źle ja odczytują, to operator zmieniając jej treść wychodzi na zero i nie trzeba go karać milionowymi karami. To jest różnica, niz sytuacja w Plusie, gdzie zwierzchnicy nakłaniali pracowników do nieetycznych zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Czy chcesz w Plusie suprer promocje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 15:21 Przed końcem umowy w plusie złóż np w Orange o przeniesienie do nich numeru. Jak tylko w Plusie dostaną informacje o tym zaoferują takie promocje o jakich nie śniłeś. Sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doCENT Re: Czy chcesz w Plusie suprer promocje ??? IP: *.punkt.pl / 10.0.58.* 22.12.10, 16:06 Jak to samo zrobiłem rezygnując z Orange po 13 latach abo firmowego na rzecz Ery, nikt z Orange nawet się nie pofatygował z propozycją. Teraz jestem właściwie wdzięczny Orange za to ich olewackie podejście do klienta, bo co miesiąc widzę, ile wcześniej przepłacałem. Mam Tak Taka Hot i wszystkim niezdecydowanym polecam przejście z abonamentu na jakikolwiek prepaid. Nikt cię wówczas nie będzie kroił mamiąc pseudopakietami minut, nie będzie zawyżał faktur, nękał spamem SMS-owym i propozycjami przedłużenia umowy, bo nie masz umowy, a w każdej chwili możesz zmienić operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolat Re: Czy chcesz w Plusie suprer promocje ??? IP: *.dsl.bell.ca 22.12.10, 16:43 Jaka jest opłata za minutę na tym Twoim pripejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doCENT Re: Czy chcesz w Plusie suprer promocje ??? IP: *.punkt.pl / 10.0.58.* 22.12.10, 17:52 0,29 zł za min. do wszystkich oprócz P4, a jeśli skorzystasz z dość częstych tzw. podwójnych doładowań - połowa z tego. W Orange buliłem 0,75 - jest różnica, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolat Re: Czy chcesz w Plusie suprer promocje ??? IP: *.dsl.bell.ca 22.12.10, 17:57 Era należała od dawna do T-mobile na spółkę z Vivendi, a Orange czyli Tepsa to historia polskiej prywatyzacji -) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aeg Re: Czy chcesz w Plusie suprer promocje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 21:06 Tia, tylko zobacz ile Cię ten Tak Tak kosztuje w utrzymaniu nr-u i karty i porównaj sobie utrzymanie nr-u w telefonach na kartę Orange. Wolę abonament bo nie muszę biegać za doładowaniami, zwykle mało gadam, ale czasem trafi się przymus i nie muszę wtedy szukać sklepów, żeby móc w ogóle użyć tego telefonu do czegoś więcej niż tylko odbierania. Odpowiedz Link Zgłoś
t1m Re: Czy chcesz w Plusie suprer promocje ??? 22.12.10, 21:43 > muszę biegać za doładowaniami, zwykle mało gadam, ale czasem trafi się przymus > i nie muszę wtedy szukać sklepów, żeby móc w ogóle użyć tego telefonu do czegoś > więcej niż tylko odbierania. A kto dziś kupuje doładowanie w sklepie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka sobie Re: Czy chcesz w Plusie suprer promocje ??? IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.10, 21:35 Jasne jasne, do mnie też dzwonili, tyle, że te superpromocje to standardowa oferta, do wynegocjowania. Nieporównywalna zresztą z ofertą dla nowych użytkowników innych sieci Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Oszukańcza loteria Plusa 22.12.10, 15:27 Pewnie wielu z was dostaje regularnie SMSy, których zadaniem jest zrobienie ludzi w ciula aby wysłali SMSa za 5 zł. z wiadomości wynika, że dana osoba już wygrała samochód, że wiadomość jest oficjalna, pilna, super ważna, należy niezwłocznie skontaktować się itd. Dodatkowo podają linka do strony której nie ma. Pachniało mi to wręcz oszustwem i podszywaniem się pod Plusa, ale okazuje się, że to ich loteria. Kiedy dzwoniłem w tej sprawie poinformowano mnie, że można zablokować te SMSy, ale po wykonaniu odpowiednich kroków dalej przychodzą, jest to więc kolejne oszustwo i pic na wodę. Takiej bezczelności dawno nie doświadczyłem i dziwię się, że poważna firma może sięgać po takie sposoby na oszukiwanie ludzi. Na 100% nie przedłużę umowy na następny rok z tymi gnidami i polecam to wszystkim którzy mają w sobie trochę domy i nie lubią być traktowani jak śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Oszukańcza loteria Plusa IP: 193.108.194.* 22.12.10, 15:52 Ja np. dostałem dzisiaj takiego (WIELKIE i małe litery jak w oryginale): Uwaga!TO OFICJALNE ZAWIADOMIENIE- NAGRODA CALY CZAS CZEKA! POTWIERDZAMY szanse- wyślij SMSa o treści TAK na 7419 BY ODEBRAĆ! Gwarantujemy PRZYZNANIE! (4, 88 zl) UOKiK mógłby przy okazji na to też zwrócić uwagę. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mua Re: Oszukańcza loteria Plusa IP: *.ghnet.pl 22.12.10, 18:58 hehehe, nieźle zredagowane przez tych cwaniaczków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Oszukańcza loteria Plusa IP: 46.113.250.* 22.12.10, 21:28 Moje ostatnie też niezłe: --- ZAWIADOMIENIE Komisja Nadzoru Loterii pyta: czy nr. ********** jest Państwa? Jeśli tak, prosze wysłać BEZPŁATNEGO SMSa o treści TAK na 8010. Dotyczy auta GOLF! plus.pl --- Czyli bezpłatny SMS za 4.99 i szansa wygrania gwarantowanej nagrody po odbiór której należy się zgłosić niezwłocznie. Wiadomość wysłana mimo wcześniejszego wysłania SMSa blokującego nadsyłanie tego syfu. Pewnie ten SMS blokujący tez kosztuje 5 zł i taka jest jego rola :) Jako, że większość ludzi jest jednak naiwna i pragnie mocno aby im się los odmienił, taka loteria mogła zarobić miliony. GOLFa, jeśli takowy w ogóle istnieje dostanie zbiegiem okoliczności synalek jakiegoś ważniaka z plusa :) Witamy w Polsce, w kraju gdzie ludzi traktuje się nieustannie jak głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
lemond Może tak UOKiK zajmie sie podwyżkami prądu, gazu ? 22.12.10, 15:35 Na to nie ma lekarstwa, gdzie jest konkurencja?, gdzie jest ochrona klienta ? Dostaję informację o podwyżce gazu oraz BEZCZELNĄ informację o tym, że jeżeli się nie zgadzam, mogę zmienić operatora . A u drugiego operatora to samo. Niedługa nie wyrobimy na prąd i gaz. Gdzie jest UOKiK ?, bo URE nie wywiązuje się właściwie ze swoich obowiązków. Mówi się, że potrzebne są inwestycej, a co do tej pory robiono ze środkami ? PRZEJADANO. Przerost związków zawodowych, przerost przywilejów, gwarancja zatrudnienia itd. to codzienność zakładów gazowniczych i energetycznych. Jeszcze trochę i ludzie wyjdą na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulank Re: Może tak UOKiK zajmie sie podwyżkami prądu, g IP: *.sferanet.pl 22.12.10, 16:04 Przerost związków zawodowych? Gdzie w Polsce? Chyba żartujesz, związki zawodowe to zostały jeszcze w paru dużych zakładach, branżach, a i tak często nie działają w interesie pracowników. Związki zawodowe w PGNIG? Myślisz, że to przez związki zawodowe jesteś robiony na szaro bez mydła? Powiem krótko: mylisz się. Państwo nie tworzy konkurencji, nie kontroluje tego, co jeszcze do niego należy (vide: PKP), pieniądze są wyrzucane w błoto przez złe zarządzanie, brak kontroli nad firmami, brak prawidzwiej konkurencji. Z resztą twojej wypowiedzi się zgadzam. Ale nie z tym, że związki zawodowe są winne temu syfowi. Dobrze działające związki są potrzebne, żeby bronić praw nas wszystkich, żeby pracodawcy nie golili nas aż tak bezczelnie na szaro i bez mydła, jak teraz jest. Nigdzie na Zachodzie nie ma takiej rozpiętości w zarobkach między szeregowymi pracownikami a kadrą mendżerską. Jakieś 140% różnicy, na Zachodzie ok. 30%. Dlaczego? Dlatego, że właśnie nie ma kto walczyć o prawa zwykłych pracowników, ktorzy na zarobki tego menedżera i firmy pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Pamiętam tę akcję IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.10, 16:05 Też mnie chcieli spławić na niedziałającą drukarkę. Na szczeście byłem czytelnikiem Telepolis.pl, więc znałem swoje prawa i sztuczki Plusa. Nie udało się im mnie spłąwić, umowę rozwiązałem bez konsekwencji (bo właśnie wtedy byłą taka możliwość) i przeszedłem do nowego operatora, gdzie płacę średnio 40% mniej. Z Plusem nie chcę mieć nic wspólnego. Bauc ciągnie tego operatora na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
monstrito Re: UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa 22.12.10, 16:09 pierwsze słowa, jakie przyszły mi na myśl po przeczytaniu to słowa Grabarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpeter UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.303net.pl 22.12.10, 16:29 To dla nich i tak pikuś. Odbija sobie te kary na klientach, może je nawet wliczyli już w momencie tworzenia tych kolejnych kantów. Najbardziej by dowaliło tym firmom gdyby po takim werdykcie UOKiK można było ich podać do sądu i wygrać odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janczar42 UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.10, 16:35 A ja mam wielką ochotę odczepić się od pazernego Plusa,a niestety nie dostałem zmiany zasad w maju-czerwcu opisanych w w/w artykule - czekam na pomoc w tym temacie. Wbrew poniższym opiniom mam drugi telefon w Orange od długich lat i jestem bardzo zadowolony z tego operatora - w miesiącu nawet nie wykorzystuję przyznanych minut,a płacę raptem 25zł/m-c.Takiej oferty nie ma niestety żaden inny operator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.aster.pl 22.12.10, 16:59 mam nadzieję, że chodzi ci o maj - czerwiec 2009r. Odpowiedz Link Zgłoś
fezojr UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa 22.12.10, 16:54 Tu wszyscy narzekają, a ja jestem w Plusie od początku czyli jakieś 12 lat i jest ok` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 A co z Play i Cyfrą + IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.10, 17:32 te dwie firemki robią więcej przekrętów od pozostałych firm, mają chyba bardzo dobrych opiekunów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polek Re: UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.catv.net.pl 22.12.10, 17:45 Kolejna wpadka Plusa, prawda... Znowu trochę stracą klientów za tamte zdarzenie i za pamiętny Mam talent. Ja tam do dziś nie wierze że wszystko zliczono tak jak powinni. Mniejsza o zwycięzce ale o tłumaczenie się Plusa ;/ Co do kary, zbytnio jej nie odczują już się dawno to zwróciło na klientach którzy nie odeszli a mogli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiueci Iueci Rozmowa z panią z punktu sprzedaży Plusa: IP: 178.56.184.* 22.12.10, 18:24 Kontekst: kończy mi się umowa, mam modem, rozglądam się za tańszym internetem bez modemu i umowy na czas określony. Sprawdzam wszystkie oferty. Wchodzę. Informuje, czego chcę: internet, umowa na czas nieokreślony, tylko aktywacja i karta + abonament. pytam, czy można. Odp.: OCZYWIŚCIE. Aha. Pani podaje różne opcje itp., ja jeszcze raz zadaję pytanie, czy to można na czas nieokreślony, pani, że oczywiście, jak najbardziej. Więc na wszelki wypadek upewniam się, czy - jeśli zechce np. rozwiązać umowę po 2 miesiącach, czy na pewno nie będzie dodatkowych kosztów. I TU SIĘ ZACZYNA JAZDA. Pani stwierdza: będzie do zapłacenia kara. Ja: ale jaka kara, przecież ja wyraźnie mówię, że chcę umowę na czas nieokreślony. Pani mówi, że wyraźnie mówi, że umowa jest na czas nieokreślony. To ja: no to za co kara, jak na czas nieokreślony??? pani: ano za przedwczesne zerwanie umowy. Ja: to co to za umowa na czas niekreślony, skoro jest kara za przedwczesne wypowiedzenie??? Tu sprawa się WYJAŚNIA. "Umowa jest na czas nieokreślony, ale promocja jest na dwa lata". Aha.... To ja, że nie chcę żadnej promocji. Ona, że się nie da. Ja: jak to się nie da, czyli nie ma umów bez promocji? Ja nie chce żadnej promocji, bukietu kwiatów, flaszki wódki, niczego, chcę tylko cholerna umowę na czas nieokreślony bez niczego, istnieje taka? panna: no przecież cały czas mówię, że umowa jest na czas nieokreślony. I tak dalej. Wychodzę z salonu Plusa (ostatni raz w życiu, bo więcej tam po kres swych dni nie zajrzę) rzucając już po chamsku, bo mądrzejsze i będące mniejszą strata czasu byłoby konwersowanie z zepsutą pralką: czy ja nie mówię po polski, czy tak was szkolą, czy może pani jest skończoną idiotką od urodzenia?... Jaka jest odpowiedź na ostatnie pytanie, nie wiem, ale operatora - jak pisałem - skreśliłem po tej rozmowie na zawsze. Chwilę potem w Erze okazało się, że z taka umowa nie ma najmniejszego problemu, nie ma żadnych ukrytych "promocji" itp. Ale finał był inny (widać w moim IP). Niestety ci dopiero co wkurzyli mi serdecznie, bo przy próbie przedłużenia umowy na jeden z numerów z wypasionym abonamentem chcieli być cwani i podłożyli mi umowę na inny numer w mojej firmie, taki tylko do odbierania z najniższym możliwym abonamentem... Gdybym nie czytał umów, dałbym się ograć cwaniakom jak dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Rozmowa z panią z punktu sprzedaży Plusa: IP: 46.113.250.* 22.12.10, 21:36 Czemu od razu dziecko, nie każdy musi byc taki wyczulony na ukryte sztuczki i kruczki, nie każdy musi mieć czas i chęć na czytanie długich umów pisanych maczkiem i nie każdy ma oczy z tyłu głowy. Chciałbym żyć w kraju, gdzie klienta traktuje sie jak partnera a nie jak łosia do wycyckania i zrobienia w bambuko. To wszystko jest chore! Nie doświadczyłem takiego traktowania podczas pobytu za granicą. Powinniśmy jako obywatele odwrócić się od tych oszustów i pozwolić im zbankrutować. Przydałby się jakiś portal o takiej tematyce jak na tym forum. Tyle że osoba, która by się zajęła tematem musiałaby pewnie walczyć nieustannie z hordą prawników firm o których przekrętach by pisano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiueci Iueci Re: Rozmowa z panią z punktu sprzedaży Plusa: IP: 178.56.184.* 22.12.10, 23:30 Masz rację, bywałem tu czy tam i nawet arabscy straganiarze wymagają mniejszej czujności "nabywcy"... Niestety, dziś trzeba mieć oczy dookoła głowy. Złe czai się wszędzie tam, gdzie pieniądze opuszczają twoja kieszeń i trafiają do innej. Już wolę kieszonkowców - tu gra jest czysta. Uchronisz portfel albo nie. Bez niuansów, tekstów maczkiem, prawników i pułapek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bareja czuję się jak bohater filmu Miś 2 IP: 46.113.250.* 22.12.10, 21:45 Promocja i dodatkowy pakiet są obowiązkowe dla każdego! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans kloc UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: 94.254.202.* 22.12.10, 18:53 I bardzo ch.jom dobrze. W czerwcu zeszłego roku poszedłem do salonu Plusa w Mariottcie w Warszawie. Do rozwiązania umowy kolejka min. 50 osób. A obsługiwała tylko jedna panna, kiedy przy innych okienkach siedziało od cholery wolnych d.p. Na moje pytanie do kierowniczki tego burdelu dlaczego tak jest, burknęła mi coś w rodzaju "chroń nas Boże przed takimi natrętami"... Kazałem cip.e podpisać się na wypowiedzeniu umowy. Zrobiłem fotę jak jej to wręczam i zapowiedziałem, że zrobi taki kipisz, że się zesra jak umowa nie będzie na czas rozwiązana. Pier.olony operator... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.rzeszow.mm.pl 22.12.10, 19:11 teraz powinni sie zająć multimedią za jej multisaver , który narzucają odgórnie i dziwnym sposobem nie można z tego normalnie zrezygnować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.10, 20:25 A ja tam jestem zadowolony z Plusa. Przy rozwiązywaniu umowy nie stwarzali problemów. A jak dostali info od konkurencji że chcę do nich przejść to zaoferowali mi 180 min. za 50zł. i zostałem. Na szczęście, bo już od kilku osób słyszałem że Play to syf, i po zakończeniu umowy rezygnują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: 46.113.250.* 22.12.10, 21:57 A ja jestem niezadowolony, bo przysyłają codziennie spam SMSami i kupa czasu się marnuje na sprawdzanie co to akurat przyszło. Poza tym nie ma co się jarać tymi ich promocyjkami, bo usługi telekomunikacyjne mamy najdroższe w Europie. Rację ma Tymon Tymański kiedy śpiewa "Telekomunikacja Ch*je!". Jak widać po postach na tym forum nie dotyczy to tylko TPSA, ale ogólnie usług telekomunikacyjnych i telefonii w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Uwaga na Netię! IP: 46.113.250.* 22.12.10, 21:52 Najpierw będą wam gwarantowali płynne przejście z TPSA z załatwieniem wszelkich formalności i ciągłością w dostawie netu. Kiedy już podpiszecie umowę, okaże się, że zamiast 20 megabitów będzie tylko 10, dokumenty do podpisywania będą przychodziły po 3 razy te same, a internetu nie będzie miesiąc. Tak jest w moim przypadku. Teraz przygotowuje się na to, że mimo odesłania im modemu i karty do internetu mobilnego do przetestowania będzie trzeba walczyć o zerwanie umowy na ta usługę, bo i tak ją zawarli mimo zapewnień,że "wystarczy odesłać". W końcu taka jest strategia większości polskich firm telekomunikacyjnych - traktować ludzi jak łosi i dymać ile wlezie a milionowe kary za takie traktowanie wliczać sobie w koszta i dawać zbójeckie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Precz z Erą Re: UOKiK podjął decyzje w sprawie Ery i Plusa IP: *.152.159.75.dsl.dynamic.eranet.pl 22.12.10, 22:27 ERA to niesamowite BUCE ! "Kierownik" salonu firmowego gwarantuje PISEMNIE w umowie coś, czego nie może zrealizować. A potem zaczyna się jazda: - durna panienka od reklamacji nawet nie czyta umowy podpisanej przez owego kierowniczka, tylko odpowiada "tego nie ma w ofercie" - na reklamację na pracę tejże panienki odpowiada... ONA SAMA ! - na wezwanie do Sądu Polubownego wniesione za pośrednictwem UKE nawet nie raczyli odpowiedzieć! Jak to dobrze, że umowa za chwilę wygasa! (a download z niektórych stron jest na poziomie 800 BAJTÓW! Pobieranie kontrolne poprzez innego providera nigdy nie sprawiało kłopotów! Po reklamacji na dzień/dwa sytuacja się poprawiła, a potem znowu jest do d**y) Odpowiedz Link Zgłoś