Dodaj do ulubionych

Kampania antyrządowa podzieliła towarzystwa eme...

IP: *.ltv.se 18.01.11, 10:01
Kochani o co ta wojna,odkladam 35 % pensji na emeryture co jest zwolnione z podatku,w moim przupadku to extra 15 tys zl miesiecznie,emerytura dziedziczona i do wyplaty po 55 roku zycia,zostalo jeszcze 9 lat pracy a potem wolnosc,jaki to kraj otoz szwecja
Obserwuj wątek
    • miguell Re: Kampania antyrządowa podzieliła towarzystwa e 18.01.11, 10:16
      Super :)
      Miliony na kampanię antyrządową z kasy którą OFE przelewa ZUS

Czy są głupsze cele na które można przepuścić odkładane przez nas składki?
      • Gość: Hanna Re: Kampania antyrządowa podzieliła towarzystwa e IP: *.mini.pw.edu.pl 18.01.11, 10:27
        100% racji, na dodatek ten idiotyczny list jest dziełem samej Pani Prezes.
    • Gość: joj Re: Kampania antyrządowa podzieliła towarzystwa e IP: *.aster.pl 18.01.11, 10:17
      Gość portalu: 2q3w4e5r5 napisał(a):

> Kochani o co ta wojna,odkladam 35 % pensji na emeryture co jest zwolnione z pod
      > atku,w moim przupadku to extra 15 tys zl miesiecznie,emerytura dziedziczona i d
      > o wyplaty po 55 roku zycia,zostalo jeszcze 9 lat pracy a potem wolnosc,jaki to
      > kraj otoz szwecja

Wojna jest o to, że w Polsce obecny rząd chce zagarnąć pieniądze odkładane na emeryturę dając w zamian papier toaletowy i obietnicę, że któryś z kolejnych rządów odkupi tą sr.ajtaśmę po cenie złota.
    • Gość: Znawca tematu Kampania antyrządowa podzieliła towarzystwa eme... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 10:21
      Potrzebna jest merytoryczna dyskusja bo jak się okaże, że emeryci będą przymierać głodem to nie chcę być w skórze twórców reformy emerytalnej. Eksperymentowanie na ludziach zawsze źle się kończy czego uczy nas przykład twórców komunistycznego raju.
    • Gość: gość Kampania antyrządowa podzieliła towarzystwa eme... IP: *.leon.com.pl 18.01.11, 10:44
      tez bym protestowal gdyby mi zabrali pelne koryto sprzed nosa. a tak dobrze żarło przez tyle lat.... za moje pieniadze też, niestety..
    • Gość: gagatek Kampania antyrządowa podzieliła towarzystwa eme... IP: *.13-3.cable.virginmedia.com 18.01.11, 10:59
      No to mamy liste,
      Aegon, Axa, Generali, ING, Nordea i Warta...
      tych najbardziej agresywnych lecz najmniej wiarygodnych "opiekunow" emerytur...
      Wzoruja sie na angielskich instytucjach finansowych "private equity", a jeden zly ruch albo powtarzajacy sie szwindel bankow, powoduje ze emeryci traca wszysko, albo prawie wszystko.. Gwarancja rzadu to marzenie Brytyjczykow...
      • Gość: tyniek AXA IP: 87.204.215.* 18.01.11, 11:40
        AXA wywaliła ogromne miliony na akwizycję, mają milionowe straty..Nic dziwnego, że sie burzą., bo myśleli ze duzo członków OFE to dużo kasy dla Francuzów i wysokie pensyjki.. Chcieli mieć 1 mln klientów do końca 2012 roku-maja ale w imie strat i dobrego wizerunku. Dla mnie nie jest to firma wiarygodna.
    • janu5 Związkowcy z solidarności protestują w reklamach 18.01.11, 11:54
      Aha to to jest ten ciemn ylud i baranki o ktorych m owił balcerwicz.
      A tymczasem przez 10 lat oFE "zarobiły" mniej niz lokata bankowa. A skumulowane straty budzętu z tytułu istnienia i utrzymywania oFE sięgnęły połowy odłozonych w OFE pieniędzy.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Związkowcy z solidarności protestują w reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 12:16
        OO ciekawe rzeczy piszesz. Mniej niż lokata bankowa? Tak mogło się wydawać przez moment, gdy ceny akcji dołowały a i tak były to porównywalne kwoty...
        • janu5 OFE 6-8% banki 11-13% srednia 18.01.11, 14:47
          W 2000 roku lokaty bankowe były po 19% w 2009 po 9% . Policz średnia przez 11 lat. Najlepsze OFe się chwalą srednią roczną z 11 lat 8% . Najgorsze nie zrobiły 6%. Wstyd i żenada.
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: OFE 6-8% banki 11-13% srednia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:02
            Były tez lata, gdy lokaty były po 3%...
            • janu5 Re: OFE 6-8% banki 11-13% srednia 18.01.11, 15:14
              > Były tez lata, gdy lokaty były po 3%...
              Nie mówimy o oprocentowaniu konta bieżacego , tylko kont " mocno oszczędzajacych " itp.
              Kaczuś oczywiście ciebie nic nie przekona nawet jak ci ktos czarnoo na białym wyliczy ty powiesz ,że i tak si.e opłaca najpierw po.zyczyc od banku ,a potem za te pieniąze po.zyczone załozyc w banku lokatę , bo tym sposobem nie wyda się funduszy na głupoty. Co ja mam z toba dyskutowąć , czy ci robic wyliczenia.
              • Gość: Kaczus (Tomek) Re: OFE 6-8% banki 11-13% srednia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:40
                no to proponuję sobie przypomnieć lata 2004 - 2008, szczególnie rok 2007.

> że i tak si.e opłaca najpierw po.zyczyc od banku ,a potem za
                > te pieniąze po.zyczone załozyc w banku lokatę , bo tym sposobem nie wyda się
                > funduszy na głupoty. Co ja mam z toba dyskutowąć , czy ci robic wyliczenia.

Tak - jak chcesz dyskutować z wymyslonymi przez siebie argumentami, to sobie dyskutuj, ale nie przypisuj tego komuś.
    • Gość: Anna Re: Kampania antyrządowa podzieliła towarzystwa e IP: *.isd-hcz.com.pl 18.01.11, 13:35
      Błagam Cię zabierz mnie do Szwecji bo w tym Obrzydłówku żyć się nie da.
    • Gość: pracuś22 antyrządowa kampania towarzystwa eme... IP: 178.73.48.* 18.01.11, 18:53
      A co w tym dziwnego że ZUS nie ma pieniędzy ? Przecież tzw "reforma emerytalna " to był rozbój w biały dzień. Raptem trzeba było opłacić kilkudziesięciu nowych Prezesów i ich pracowników ~ tych z OFE oraz NFZ. Tyle tylko że źródłem finansowania " NOWYCH" nadal miała być ta sama składka ZUS-owska. Czy wówczas wybitni fachowcy zastanawiali się że oddając środki ZUS musi stać się niewypłacalny ??? Ale przecież o to właśnie chodziło !!!! Po co jeden płatnik emerytur jeżeli może być ich 6 i żaden za nic nie odpowiada ? Bo jaka jest odpowiedzialność za poziom życia emerytów - obecnych i przyszłych - tych prezesów IKE & OFE oraz odpowiedzialnych za ubezpieczenia grupowe, utrzymywanych obecnie z pieniędzy odebranych ZUS-owi ??? A jak potraktowano fundusz wyrównawczy który miał być zasilany od 10 lat ze środków pozyskanych z prywatyzacji ? WYPAROWAŁ :-((((
    • laptokowiec Kampania antyrządowa podzieliła towarzystwa eme... 18.01.11, 20:37
      wyborcza.biz/biznes/1,100896,8966244,Zyski_PTE_moga_byc_teraz_nizsze_o_kilkaset_milionow.html
      ... i wszystko jasne. Nie będzie takich WIELKICH bonusów, nowych aut i ekstra kasy na super popijawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka